Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huntroll

31 bejegyzést írt és 775 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző epizód annak ellenére volt nagyszerű, hogy akció, igazi történés nem nagyon volt benne a fogságba eső Havas Jonon és a hisztispicsa Theon gyerekgyilkosságán kívül, de hát azt David Nutter rendezte, ő meg nagyon ért a szakmához. Meglátjuk, ebből a részből mit tudott…..
Próbáljunk ki egy újítást: nem az epizód időrendje szerint haladunk, hanem helyszínek szerint, aztán majd meglátjuk, bejön-e a jónépnek. Deres: A kis hernyó Theon csak megcsinálta, és nekiesett Deresnek, ami azért nem egy nagy truváj ugye úgy, hogy Ser Rodrick minden katonával…..
Huntroll 2012.05.08 18:50:46
@Felagund: Jó, de az első évadban még nem (annyira) öncélú volt a meztelenkedés. Ha már itt tartunk, Oshának viszont nem volt, nem is értem, miért nem volt elég egy Theon + ronda nő ágyjelenet az évadra.
Huntroll 2012.05.09 01:18:30
@Thomas Dantes:
"Nekem úgy tűnik Észak népe idiótának van beállítva"

Hát, itt inkább Robb volt az idióta, amiért anyuci tanácsa ellenére elküldte Balonhoz a kisfiát követsége.

De ha az eddigi regények történéseit nézzük, az északiak az egy szem Roose Bolton kivételével valóban eléggé naivak.
Megvolt a hatodik hét is, ahol részemről nyolc volt, hogy mi történik, mert tartottam magam a minden versenyen más mesterrel jövök agymenésemhez, és ezúttal Ophelia volt soron. A kishölgy mondjuk távolról sem olyan gyenge, mint amennyire a galeri felületes megszemléléséből erre…..
Ez megint nem én vagyok, hanem Cal, aki volt kedves és Sonniához is küldött egy használati útmutatót. Hát akkor hajrá, read the f.cking manual!  Sonnia Criid Tactica A rendet mindenhol fent kell tartani ugyebár. A Guild nélkül Malifaux polgárai nem éreznék magukat…..
Tisztelt Hölgyek és Urak! Másodszor is nekifutunk: indul az újabb Malifaux liga! Ünnepelj Malifaux-ban! Időpont: A liga november 14-től december 31-ig tart kéthetes fordulókban, plusz egy egyhetessel, mert akkor lesz egy budapesti verseny december 17-én.   Helyszínek: Cantina Klub…..
Kedves Népek!Végéhez közeledik a remekül zakatoló őszi WM/H liga, és ennek apropóján rögtön indítanánk is egy hasonlót Malifaux-témában - a végén valami jóféle egynapos versennyel. Nincs semmi készre főzve a szabályokkal, lebonyolítással kapcsolatban, ezért üdvös lenne,…..
Geistwald Ghasts saga vana 2011.10.08 21:11:00
Nos, megtörtént az első összecsapás a frissiben felfedezett SAGA rendszerében. Ellenfelem a gyorsan lelkesülő és igen szórakoztató wargamer-ikon, Vihar volt. Jókat röhögtünk, még jobbat játszottunk. Here it comes! Megfelelő figurák híján a padlásról előteremtett, ősrégi…..
Huntroll 2011.10.13 18:25:24
@Tartótiszt: A bátor normann parasztok által lelőtt Hirdment kihagytad. :D
Egyébként szabálytalanul nyertem, ha egyszerre aktiválom a warlordot egy egységgel, mindenképpen a Lord jön előbb.
Zseniális a játék, már csak egy problémám van vele, hogy hogyan lehet viszonylag olcsón (20k alatt) 28 mm-es normann sereget összehozni sok opcióval... Mert 18k-ból ki tudok hozni 102 figurányi viking ÉS anglodán csürhét, ami szinte minden seregvariánst lefed a warrior-és levyspam-et kivéve (3 Wargames Factory doboz meg pár Grippling Beastes fémfigura lordnak meg berzáknak).
Bevezetésként: a "Miért jó játszani" sorozat történetében először komolyan gondolkodtam rajta, hogy hagyom a sunyiba a codex ismertetését, és az egész átmegy a kiadó cég ostorozásba. Az, hogy - részben - visszafognom magam, a jövendő játékosaira tekintettel teszem,…..
Távirati stílusú információközlés következik. GW. Hajós, táblás társasjáték. Vámpírok vs. Birodalom. Limited edition, Advance Order. 70 fontocska. (részletek a képre kattintva)No comment...
Mivel már annyit fikázták az emberek a finecast cuccokat, gondoltam megnézem közelebbről, hogy valóban tényleg kritikán aluli a minőség, vagy annyira nem is rossz a helyzet. A vásárlást a KCS-ben tettem meg, de ha jól tudom a Wargammers-nél is van finecast cucc. (van, sőt minden…..
Huntroll 2011.09.09 13:27:25
@Ladislaus: Sehol nem adták el úgy, hogy olcsóbb lesz. Konkrétan úgy adták el, hogy ők most kiszarták a spanyolviaszt, és ez sokkal jobb lesz, mint a régi szar fém. Csak éppen attól még, tény a műgyantát olcsóbb előállítani, mint a fémet, mégis drágábban adják...

Ja, és a GW drága, nem magyar pénztárcával nézve is, de ez igaz a hobbi egészére. Nem is az ár a bajom a GW-vel, hanem az, hogy a játékrendszereik a 13 évesek szintjéhez igazodnak és nevetségesen primitívek (és a játékegyensúly is abszurd, még úgy is, hogy hozzá vagyok szokva az imbalanced játékokhoz), és a játékosaikhoz is csapnivaló a hozzáállásuk.

@ügyfélszolgálatos: Én sem rinyálok, mivel szinte alig veszek GW-s cuccokat. Csupán szórakoztat, hogy egyesek még a nyilvánvalóan szarra is 7/10-et adnak... ;)

De ugye mindenki arra költi a pénzét, amire szeretné.. :)
Huntroll 2011.09.09 21:18:13
@ügyfélszolgálatos: Nem festettem ki, de azért az elég sokatmondó, ha a megjelenéstől kezdve érkeztek a különféle fórumokra a képek a Failcast csodáiról, és egyes webshopok egyszerűen visszaküldték az összeset a GW-nek, annyira szar volt a minősége.

A kapcsolódó fórumok meg tudtommal a wargame egészének szólnak, nem csak a GW-nek (bár biztos van olyan, akinek ez egy és ugyanaz).

És bocsáss meg, hogy elég régi olvasója vagyok a blognak, sőt, néha még hozzá is szólok :)
Lezajlott a fehérvári rendezvénysorozat második olyan napja, amikor Malifaux szerepelt az étlapon. Ha az alig több mint fél éve rendezett első versenyre gondolok, ott a kicsiny pódiumon is elfért az a tíz ember, aki indult. Nos, néhány hónap alatt nagyot fordult a világ: a Warhammer…..
Huntroll 2011.06.23 13:24:01
@Gróf Úr: Én is, de valljuk be, manapság nincs igazán igény a körökre osztott stratégiákra (talán a szebb napokat is látott HOMM kivételével), és mivel ennek a játéknak az is a célja, hogy új játékosokat szerezzen, és ne csak a fanokat szórakoztassa, természetes, hogy egy kicsit könnyedebb műfajt választottak.
Naszóval, ott tartottunk, hogy Ned Stark, az Év Faterja versenyben hendikeppel indul északi nemesember egy fejjel megrövidült Joffrey, a Pöcsfej király keze által, legalábbis közvetve, miközben egyik lánya éppen gyilkosa arájaként tetszeleg a királyi udvarban, a másik a városi…..
Huntroll 2011.06.21 17:46:39
@Nymeros: Stannis eléggé karótnyelt germán típus, Robert meg Renly meg nagyjából univerzálisak, a középkorban mindenhol akadtak hedonista főurak...
Huntroll 2011.06.21 17:57:04
@Nymeros: A sorozatból ez jön le, de a könyvben jóval férfiasabb karakter. Aharmadik könyvig legalábbis csak célozgatnak arra, hogy gyakran "imádkoztak" Lorasszal, és mindenki azt mondja, hogy teljesen olyan, mint Robert ifjúkorában volt.
Huntroll 2011.06.21 18:31:49
@régi_vendég: Hát, Havas Jon és Dany szvsz a könyvben is a leggyengébb karakterek... Havas Jonnál legalább néha van egy kis erkölcsi dilemma, de Dany borzasztóan egysíkú és unalmas. Ami különösen azért fájdalmas, mert a fejezeteiben rajta kívül a többi jelentős szereplő érdekes karakter, és a harmadik könyvben már a sztorija is egész jó.
Reszelős légzéssel nyitunk a koromsötétben, igencsak Ned lesz az, akinek nem ártana vagy abbahagyni a dohányzást, vagy lakóhelyet váltania. Elég szarul néz ki, na, én ebben a sminkben alkalmaznám valami férfiaknak szánt krém előtte-utána reklámjához. Varys jön, hogy beszéljen…..
Huntroll 2011.06.14 10:35:47
@Dallas (a kitiltott):
Ez most fájt :D (amúgy van benne valami, bár értem én, csak úgyis kiforgatom :P)

A sztori eszkalálódásáról meg spoilerezés nélkül csak annyit, hogy Ned halálát még senki nem reagálta le, és Dany vajúdása is csak elkezdődött.
Huntroll 2011.06.14 11:58:51
@cyd:
"Nem, Robb okosabb, mint a fater."

Ezt majd a következő évad megnézése, vagy a második könyv elolvasása után jelentsd ki ennyire biztosan...

@f.m.j.:
"hihetetlen a korszellem, amiben élünk, miszerint aki becsületes, vagy azt az utat akarja járni, hű valamihez, az ostoba... :)"
Van különbség a becsületesség és az ostobaság között, viszont Ned a becsületre hivatkozva tett döntéseivel inkább az ostobaságát bizonyította. Én akkor vertem a fejemet a falba, amikor visszautasította Renly ajánlatát, mert Stannis a törvényes örökös...

@Elcseszett nick: A Tully-k valóban elég bénának tűnnek (különösen Lysa és Edmure), de Catnek a Tyrionos félreértést kivéve még mindig több esze van, mint Nednek vagy Robbnak. Konkrétan amikor valamelyikük valami hülyeséget csinál, Cat mindig megérzi, hogy ezt nem kéne, de mivel ő asszony és engedelmességre nevelték, nem szólhat bele :D
Huntroll 2011.06.14 13:01:44
@chrisred: Robert alatt is a Segítő miatt működött, és mert Kisujj mindig tudott elég pénzt előteremteni a király hülyeségeire.

Lehet utálni a Lannistereket, attól még feketén-fehéren le van írva a könyvben, hogy Tywin ért a kormányzáshoz, és nem eszetlenül kegyetlenkedik, hanem okkal... Kivéve ha Tyrionról van szó.

Mellesleg amikor Tywin a ház élére állt, a Lannisterek éppen csődközeli állapotban voltak, és pár hűbéres házuk elég sikeres felkelést kezdett ellenük.

Szóval abszolút alkalmas lenne királynak, csak joga nincs az uralkodáshoz.

A többi családtag már neccesebb, Cersei hatalommániás, csak nincs elég esze, hogy éljen vele, Jaime inkább katona, mintsem uralkodó, Tyrion meg jó uralkodó lenne, csak az emberek a fogyatékossága miatt szörnyetegnek tartják. A Lancel meg Kevan féle paprikajancsikról meg inkább ne is beszéljünk.
A előző két részben, hogy is mondjam, elmérgesedett a helyzet Ned Stark és a Lannisterek között, meghalt egy király, egy törpét majdnem kihajítottak az ablakból és így tovább, nem egy szívderítő hely ez a Westeros. Ebben a stílusban folytatjuk tovább a történéseket egy…..
Huntroll 2011.06.08 01:04:54
@Felagund: Fél perccel, de beninjáztál :D
Huntroll 2011.06.08 01:23:09
@szepi79 - Harciteknős idomár:
Jaime egy üresfejű izomagy, ez nem jött le neked abból, ahogy látszott rajta az elfojtott harag, ahogy a király a nővérét/szerelmét gyalázta, vagy ahogy szegény Nedet leszúrta, csak mert a kisöccsét (akivel kb. ő viselkedik normálisan az egész családból) mindenféle jogcím nélkül elfogta a felesége? :D

Amúgy tök szórakoztató, hogy a high fantasyn és tündérmeséken nevelkedett nézők mennyire odavannak a teljesen életképtelen Starkokért, és mennyire erősnek érzik őket, ahhoz képest, hogy nagyjából nulla érzékük van a politikai manőverezéshez, és folyamatosan csúnyán pofára esnek a böcsület miatt :D
Huntroll 2011.06.08 07:52:23
@szepi79 - Harciteknős idomár: Igazából Tryptichnek akart menni, csak egy kicsit már fáradt voltam éjjel. :P
A GW-s fiúk nem állnak le, arcon pörögnek éjjel-nappal. Legújabb fejlesztésük, a régi fém modellek reneszánszát hozta el nekünk, melyet Citadel Finecast néven ismert meg a világ!  A régebbi öntőanyag helyett a srácok egy új, fém "gyantát" (resin) alkalmaztak mely…..
Huntroll 2011.06.05 12:53:32
Valóban kiváló minőségűek a finecast figurák, ha a buborékokat és a figurákon található lyukakat betömöd, és le is sorjázod őket. Ja, és nem csapolod a lábukat, vagy ha igen, nem hagyod őket a meleg szobában, neadjisten a kocsiban:
thefrontlinegamer.blogspot.com/2011/06/dont-leave-finecast-in-sun.html

gallery.me.com/todd.wilcox/100187/Heat-20Warped/web.jpg?ver=13068124560001

Tipikus GW-s húzás, olcsóbban előállítható agyonhypeolt szart adni aranyáron.

Én jobban szeretem a fém figurákat, mert bár a műanyagot élvezetesebb összerakni (eltekintve az átlag fémfiguráénál ocsmányabb, de könnyebben eltávolítható sorjáktól, amik szinte minden műanyagon ott vannak), attól még szintetikus izé, és nem fém :D

De ebben a failcastban sikerült a két anyag legrosszabb tulajdonságait kombinálniuk... Vagy hatalmas fanboynak kell lenned, hogy ezt valóban előrelépésnek lásd, vagy csak egyszerűen mázlid van, és a kevésbé hibás darabokat sikerült kifognod :P (Btw engem az igazán elcseszett fémfigurák elkerültek, még nem találkoztam olyan hibával, ami tönkretette volna a figurát és egy szike-körömreszelő kombóval nem lett volna egyszerűen kezelhető)
A múlt vasárnapi székesfehérvári verseny több szempontból is remekség számba ment. Egyrészt voltunk vagy 14-en, ami önmagában sem utolsó dolog, viszont mindezt úgy, hogy a cantinás Malifaux-szkéna nagyobb része más elfoglaltság miatt nem tudott megjelenni. Összevissza hárman…..
Huntroll 2011.06.01 22:02:29
@xorand_ht: Mert annyira rosszul ment eddig... :P
Huntroll 2011.06.02 00:52:40
@bbzs: valahogy éreztem ezt :D
Geistwald Ghasts pompom meséi i. 2011.05.20 11:10:00
 "Most éppen leginkább egy szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök egy ágon, egy szép hosszú ágon, föl-le, föl-le, mivel egy szellő hintáztatja az ágat…"   Talán nem túlzás azt állítani, hogy a fenti életképet néhányan szívesen kiegészítenék egy…..
Huntroll 2011.05.20 12:16:34
@Viharmadár, Vihar:
Ha belenyugszol abba, hogy egy szar dobáson minden elmegy, és ha kevés frusztráló törpe/elf/skaven csapattal futsz össze, akkor mindenképpen :D
Huntroll 2011.05.21 19:01:56
@rudeboy1969: Ha jól rémlik, nem kell LoS a Lamentatiönhöz, a controljában minden ellenséges castert/lockot szivat.
Mivel a múltkor kicsit hosszúra nyúlt a mákfaktor elemzése, ezért a sokkal érdekesebb kérdés megmaradt a mostani bejegyzésre.Az előző poszthoz hasonlóan most is három rendszeren keresztül próbálok utánajárni annak, melyik játék kiegyensúlyozott, és melyik nem küzd…..
Huntroll 2011.05.19 01:27:08
@Wolflord_EC: Részben. Részben meg azért, mert 3-4 hónaponként Gróffal muszáj vitatkozni azon, hogy melyik 3 centis képzeletbeli harcost ábrázoló ólomkatona jobb :D

A PP-nél azok a gyógyszerek nem csak egyszer gurultak el, voltak ott még cifrább dolgok is. MkI-es Bane Knightok, Black 13, Krueger,eVlad... de szép idők is voltak :D

Amúgy a Wyrdet sem kell félteni ilyen téren, bár náluk nem a gyógyszerek időszakos elgurulása, hanem tudatos "ihletadó szerek" fogyasztása fedezhető fel. A Book 1 készítése közben például kétszer is betéptek, a Guildnél még csak szívták a cuccot, ezért egész visszafogott lett, a Ressernél már kezdett beütni a cucc, így születtek a zombikurvák és a két pontosból hét pontosakat idéző McMourning, aztán mire az Arcanisthez értek, teljesen kifogyott a cucc, de a Neverborn örömére egy új, az erősebb anyagot szereztek be. Leveticusnál meg szerintem már LSD-ztek, onnan a sok elborult képesség.
A Rising Powersnél ellenben fokozatosan egyre erősebb adagokat nyomtak be, így született az egész szolid Guild, a Book 1-hez képest visszafogottabb Resser, aztán az olyan teljesen elszállt szörnyszülöttek, mint Colette majd a Dreamer, aztán amikor NAGYON be voltak tépve, kitalálták Hamelint is. Von Schillnél meg megint kifogytak.
Állítólag a Wyrd HQ Woodstock mellett van, szóval több valóságalapja van a sztorinak, mint hiszed :D
Huntroll 2011.05.19 11:14:19
@Atis52: Borkáé még talán a legjobb, a beastjei egész tűrhetőek (egy Axer meg egy Mauler kb. elég is mellé), Fennbladek vannak, Chronicler van hozzájuk, Csempák vannak, és hihetetlen módon még Fell Caller is van. Egyedül talán a Krielstone hiányzik, de mivel Borkával játszottam talán a legtöbb MkII-es meccsemet, és mindig azt vettem észre, hogy túlzásba viszem a supportokat (KSB, Fell Caller, Chronicler kicsit sok 35 pontba), szerintem nem annyira hiányzik.

Az más kérdés, hogy tier 4-ig épeszű ember nem viszi fel, 2 Winter troll teljesen fölösleges (egy is sok belőle :D). A tier 2-höz kellő Scoutokról nem tudok nyilatkozni, mert nem játszottam velük, de a fórumokon nagyon szeretik őket, a tier 3-as Skaldi meg nem olyan rossz, ha már hozol csempákat.

A a tier bónuszai viszont elég szarok (első körös Pathfinder, egy AD-s beast/Scout osztag, -1 starting roll, -1 pont a Winter Trollok árából), szóval ezt is csak akkor éri meg hozni, ha nagyon tiereskedni akarsz.

@Tartótiszt: Kezdjük ott, hogy mit értünk fluffos csapat alatt? Mert pl. az Arcanistnél szerintem minden mesterrel lehet olyan listát hozni, amiben fluffos opciók vannak, és megfelel a scenarióknak (Ramos mellé pl. Kaeris elég sokat segít, Raspyt szerintem nagyon feldobták a Book 2-es minionjai, stb). Ellenben LadyJ nagyjából annyira életképes a hozzá illő minionokkal (Marhsalok, Judge, Executioner) mint Sonnia... McM is ilyen, részemről túl jól szinergizálnak vele a Rotten Bellek ahhoz, hogy komolyan fluffos listát rakjak össze vele, mert utóbbiakkal nem volt túl sok szerencsém.
Ellenben Nicóval a japó szellemeket, a nővérkéket és Sebastiant/Sybellet kivéve minden Resser minion fluffos. Csak vele versenyen imádkozni kell, nehogy kifogd LadyJ-t, mert elég csúnyán meg tud szivatni. Victoriáknál meg kérdéses, hogy egyáltalán mi a fluffos, egy zsoldos csürhébe nálam simán belefér egy másik zsoldoskompánia (Freikorps) is, elvégre akár kettőjüket is felbérelhette a kedves munkaadó.

Szóval szerintem egyszerűbb a nem-fluffos sereggel SOKKAL jobban működő mestereket összeszedni, ezekből meg 3 darab van, Sonnia, LadyJ és McMourning.
Geistwald Ghasts gw strikes again 2011.05.16 21:34:00
 Részlet a Maelstrom ma esti mailjéből:GW NO LONGER ALLOWING US TO SELL TO ROW CUSTOMERS--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Games Workshop's new Terms and Conditions, which come into force on the 31st of May 2011…..
Üdv néktek, kik az igaz utat keresitek! Nem is emlékszem már pontosan hogy hol és  hogyan ismerkedtem meg először a Malifaux-al, talán hallottam valakitől és megnéztem a honlapot, mindenesetre szerelem volt első látásra.Igaz először még annyira nem vonzott a dolog,…..
Lehet, hogy nem egészen illik bele az eddigi Malifaux-suli sorozatba ez a téma, de ha jobban belegondolok, talán mégis van értelme ezt is fontolóra venni minden jelenlegi és jövőbeli játékosnak. Az írás apropóját az adta, hogy a liga kapcsán (de volt példa rá már korábban is)…..
A harmadik hét legnagyobb fejleménye az volt, hogy a Theoryfaux apró szakállú bajnoka is megtisztelte a ligát, és rögtön egy fertelmes kombóval (LadyJ+Lucius) tett erőszakot ellenfelén. Na mindegy, erre egyébként a liga mottója is előre figyelmeztetett mindenkit, vagyis nem csoda,…..
Huntroll 2011.04.17 09:33:51
@Tartótiszt: Pedig így az utolsó hétre igazán kaphattak volna egy kis hátrányt is, pl. "Már mindenkinek tele van a töke a Neverbornnal, és nagyon szét akarják rúgni a sejhajukat, ezért mindenki +flipet kap ellenük duelekben" :P
A Malifaux különleges játék, ennek megfelelően speciális a korábban meghirdetett liga indulása is. Xor felvetésére, miszerint a mai nap nem-e lehetne-e már liganap, arra jutottam, hogy miért ne! Pláne, hogy az utolsó héten a vasárnapot garantáltan elrabolják a nyulak és a…..
Huntroll 2011.03.28 09:06:03
@Viharmadár, Vihar: Hát nézd, a féldisznó nem csak főiskolai oktatóknál bevett fizetőeszköz :D