Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phaid

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi remek interjú eredetileg a librarius.hu-n jelent meg, de olyan plasztikus képest fest a mai magyar ekönyv-helyzetről, hogy nem tudtam nem elkurnyerálni. Itt is a helye, no. A cikk Várkonyi Zsolt érdeme. Csordás Attila: Sokaknak elképzelése sincs róla, hogy létezik…..
phaid 2015.11.21 07:48:27
@Dworkyll: Köszönöm az infót. Az interjúban nem ilyen összefüggésben szerepeltek egymás mellett a számok, ezért kérdeztem.
E-könyv olvasók Dühöngő 2010.10.01 22:43:15
Kedves Olvasóink!Nos, itt majdnem mindent lehet. Kivéve amit a „szabályzat” tilt és amit a jó ízlés nem enged meg. Ilyen a személyeskedés, a flame és az illegális források nevesítése (vagy utalás rájuk, hogy miként lehet megtalálni mondjuk guglin). Minden szabály…..
phaid 2012.11.22 08:54:39
@Dworkyll: Igazad volt, én voltam figyelmetlen. Elnézést. :-)
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
E-könyv olvasók Tűz van, babám? 2013.05.30 15:35:37
Mint azt éles szemű törzsolvasónk, Polemius észrevette, már lehet rendelni Kindle Fire HD -t, Magyarországra is (június 13-tól szállítanak). Nagy kérdés, hogy érdemes-e rámozdulni? Nem kevesen gondolkoztunk el rajta, (köztük új kedvenc podkasztom a Metiheteor is) Miként anno…..
phaid 2013.05.30 21:43:25
@acel: A 7.8 col nem kicsi pdf olvasáshoz (szakkönyv)?
Intro Történt pedig, hogy egy ismerősöm garanciaidőn túli problémába futott a jó kis Kindle Keyboardjával. Az Amazon pedig, akinek parádés ügyfélszolgálatáról már hozsannáztunk, tett neki egy visszautasíthatlan(nak látszó) ajánlatot. Egy baráti összegért a törött K3-at…..
Intro Az elmúlt hetekben több nyilvános eseményen is volt alkalmam megjelenni, és még mindig nagyon érdekes téma volt azon pörögni, hogy mi is az e-könyv, hogyan is definiáljuk. Hogy ez mennyire nem mindegy, elég csak arra gondolnunk, hogy milyen kellemetlen mellékhatásokkal jár,…..
A legfőbb érv bizonyos állami szervek megléte - vagyis adóból történő finanszírozása - mellett az, hogy ezek feltétlenül szükségesek, máshogy nem lehet azokat a problémákat megoldani, amiknek kezelésére ezek létrejöttek. Ilyen általában az egészségügy, rendvédelem, és…..
Intro A fogyasztói társadalom kellős közepéről nemrégiben sokkoló hír érkezett: nem fogynak úgy az e-könyvolvasó eszközök, mint azt várták/tervezték/szeretnék. Karácsony előtt a legtöbben arra voksoltak, hogy ez a karácsony már biztosan az e-könyvolvasóké lesz. A szomorú…..
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
phaid 2013.02.19 17:57:32
@==T==: nem az a baj, hogy regisztrál valaki, hanem az hogy ilyenekre használják. Ha nem lenne közösségi oldal, akkor lenne valami más, amiből összeszedik az infót. Ott van szerintem a probléma, hogy valaki ilyenre kapható.
Vajon hogyan működik a könyvkiadás belülről? Kinek mi a feladata abban a titokzatos folyamatban, amíg a kéziratból könyv készül? Sorozatunkban olyan szakembereket kérdezünk munkájukról és mindennapjaikról, akik kulcsfigurák a szerző és az olvasó között.…..
E-könyv olvasók Van Baráthom 2012.10.05 22:41:41
(bocs, magas labda volt, én kérek elnézést) Szóval van itt egy annyira tehetséges hölgy, hogy még a névjegyére is ez van írva: senior creative. Írt komoly regényeket, igazi régivágású csajos krimiket. Meg írt még sok mindenféle kicsit és nagyot, amik fel-fel bukkantak a…..
Aki véletlenül kikapcsolt adblockerrel téved az oldalra, az utóbbi időben már láthatott érdekes dolgokat az oldaldobozok között. Ezidáig az Fapadoskönyvtől és az Ad Astrától kaptam widgeteket, ami egy kis ablakban pörgeti az aktuális kollekciójukat. És ez nem véletlen, viszont…..
Azok a felhasználók (cégek), akik a SAP Business One rendszerükhöz érvényes karbantartási szerződéssel rendelkeznek, folyamatosan megkapják a program legújabb verzióit és frissítő csomagjait, így évente akár többször is előfordulhat, hogy frissíteni szeretnék a legújabb…..
phaid 2011.06.28 13:18:31
@SBO.INFO: Igen, az admin jog miatt kell végigjárnom, eddig még nem találtam meg a módot arra, hogyan lehetne ezt a lépést kikerülni.

Nem sok felhasználó, kb 20, de nap közben mindenki dolgozik, így kétszer is meggondolom, frissítsek-e.
phaid 2012.09.10 20:37:18
@SBO.INFO: Nem. Melyik verziótól működik ez?
E-könyv olvasók Kindle-utóhang 2012.09.07 12:43:29
No, aludtunk rá egyet... 5 új eszközt és több szolgáltatást mutattak be tegnap este az Amazon idei „szokásos” sajtóbemutatóján. Előző - a Kindle történetét összefoglaló - posztomban tippeltem párat, ennek néhány része bejött (a lényegiek mindenképp), a bolt hivatalos…..
E-könyv olvasók Díjeső 2012.07.02 22:15:00
Blogpizzák Amint azt beharangoztam, pizzanyereményket fog a blog osztani, a nem túl távoli jövőben. A blog Nobel pizzáját Brandon Hackett Isten gépei című regénye nyerte. Nobel pizza átadásához meg kell fejteni a nagy rejtélyt (pontosabban ki kell szedni a Galaktikásokból ;-),…..
phaid 2012.07.08 19:13:20
@Fall: Nekem tetszett. Azóta már elolvastam az Ember könyvét és most fogom befejezni a Poszthumán döntést.
Nekem bejön a stílus és a hangulat ami ezekből a regényekből árad.
Kedves barátaim az Úrban,megfáradva bár, de túléltük a Könyvfesztivált. Hálás köszönetem küldöm ezúton is mindenkinek, aki jelenlétével, nota bene vásárlásával emelte az esemény színvonalát. Voltak ott elvetemült kiállítók, innen a blogról is ;-), Scan Dal mester…..
phaid 2012.06.24 19:52:13
@nick-probieren: Szerintem van rajta valamilyen puha-DRM. Nem lehetne abból kiindulni a forrás azonosítására?
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
Nem lesz rendhagyó ez a poszt. Sőt, azt a szokásos, unásig ismert frázist fogja hozni, amit minden portékáját áruló kereskedőtől hallottunk már: „jöjjön, vásároljon!”. Az utóbbi néhány hónap e-könyv-piaci mozgolódásában minden eredménye ellenére kicsit…..
Bizonyára emlékeztek egy november elején írt beharangozóra, amelyben az akkor újnak számító kiadóról és friss e-könyveiről számoltam be. Azóta némi víz meg jég is lezajlott a Dunán, így egy hirtelen ötlettől vezérelve most megnéznék, hogy mennyire működik kis hazánkban…..
phaid 2012.02.20 14:05:08
@no mail, no problem: ööö... miért is? :-)
phaid 2012.02.20 14:19:28
@Professzore: és egymilliárd légy nem tévedhet... :-)

De vajon nem félnek-e a kiadók attól, hogy egyre több író egyszer csak elkezd magas színvonalú, nyelvtanilag és nyelvhelyességileg korrekt, igényesen formázott publikációkat készíteni? A közösség pedig minősíti és így a közösség a kiadók konkurenciájává válik? Bár ez a téma már nem ehhez a cikkhez kapcsolódik...

Egyébként egyetértek veled. Kíváncsian várom a cikkedet a "minőség és hitványság" témában és várom az olvasnivalókat is.
phaid 2012.03.01 16:15:25
@digitalbooks: rendelve, köszönöm az infót.
Csak azt a kilépés/belépés szekciót tennétek valahová jobban szem elé. :-)
E-könyv olvasók Ugorgyunk! 2011.12.07 12:00:00
Mondá vala Pósalaky bácsi Móricz múlhatatlan érdemű regényében. Most rajtunk a sor, „fogyasztókon”, hogy megugorjuk a keresztény kultúrkör legjelentősebb ünnepéből a fogyasztói társadalom legnagyobb ünnepévé átvedlett vesszőfutást. [Még ha nem is…..
phaid 2011.12.29 10:06:20
@myofibrillum: én úgy gondolom,meg fogod szeretni az olvasódat. Nagyon sok "klasszikus" elérhető már magyar nyelven, angolul pedig határtalan a választék. Szerintem vagyunk itt a közösségben olyanok, akik tudnak infót adni, hol érdemes keresgélni legális tartalomért, ha nem találsz valamit. :-)
ekonyvkereso.sfportal.hu/mi-ez/
phaid 2011.12.29 15:46:50
@myofibrillum: magad uram ha szolgád nincs, ezekkel talán érdemes próbálkozni (én nem használtam őket még):
www.pdftoepub.com/(ez december végéig ingyen leszedhető)
entangled.wordpress.com/2010/03/30/convert-pdf-to-prc-or-epub/
E-könyv olvasók Ave, Secundus! 2011.12.19 23:00:00
Nem szoktunk csak úgy ukmukfuk hirdetésbe kezdeni, ahogy nem szoktunk könyvajánlókkal sem bíbelődni, mert egyrészt rengeteg van, másrészt pedig nem értünk hozzá. Ahogy a mondás is tartja, én meg a recenzió, az három. Biztos emlékeztek, pár hónapja kaptunk ajándékba a…..
phaid 2011.12.20 20:15:31
@beavereater: Na, ezért a könyvért ennyit nem akarok fizetni. Legyen puha DRM ha már mindenáron ragaszkodnak hozzá (ne nekem kelljen konvertálgatnom), friss infók a vásárlással kapcsolatban. Ennyi. Ha ez menni fog, akkor én is menni fogok vásárolni, addig kihagyom, keresek mást (bár jobban esne, ha nem nekem kellene keresgélnem, hanem engem bombáznának jobbnál jobb ajánlatokkal).
Ezen a példán látszik, hogy e-konyv esetében inkább a szolgáltatásért fizetek, mint a tartalomért (arányaiban).
phaid 2011.12.21 09:59:32
@beavereater: Éreztem, hogy sarkosan fogalmaztam, de nem baj. :-)
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy keresem az indokot, hogy mi az amiért fizetnék. Eddig legalább 10 magyar nyelvű e-könyvet vásároltam, azt ami érdekelt, néha azt is amit beszerezhettem volna ingyen is (sőt, meg is volt, de a csomagban benne volt fizetősen is, de üsse kavics, támogatom a kiadást és a munkát, megvettem).
Sajnos amíg nincs legális kínálat, addig ne várjanak a kiadók óriási forgalmat. Senki sincs abban az anyagi helyzetben, hogy hobbiból vásárolgasson olyan irodalmat, ami nem érdekli.
phaid 2011.12.21 11:05:30
@beavereater: sőt, még lehet hogy meg is veszem, ha valóban "puha" a DRM. A bejegyzésem tulajdonképpen ennek a válaszodnak szólt:

"@glezmen: a tájékoztatót enyhén szólva régen frissítették. Ha biztosra akarsz menni, válaszd a .prc formátumot (Kindle), mert az nem támogatja az Adobe védelmet, azaz kapsz egy "puha védelmes" (vízjeles) fájlt, amit a calibre-vel olyanra alakítasz át, amilyenre akarsz. Egyébként kérdezz rá náluk, szerintem már az e-pubjuk sem adobe védelemmel jön, de azt nem próbáltam..."

Tehát: nehogy más fizessek azért, hogy még utána nekem kelljen szuttyogni vele... Erről szokjanak már le a kiadók.
myofibrillum az "Ugorgyunk!" poszt alatt nagyon szépen megfogalmazta hogy mit szeretnék. :-)) Ezer hála és köszönet érte!
 Ismét multi-kulturalizmussal kezdenék. Kabaréjelenet már volt, kvázi-népzenei ajánló is, úgyhogy haladjunk tovább gyökereink felé… A csillagászat szép sport. Már annyiban, hogy egy-egy szép felvételért amatőr szinten azért ki kell bírni a mínusz 10–20 fokos…..
phaid 2011.11.25 13:26:23
@Professzore: Milyen adataimat "csomagolják" be és hogyan tudja valaki kinyerni ezeket az adatokat? Engem nem zavar, ha csak a nevem van benne.