Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lipigab

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(2020.07.14 - Szalay Imre, Kovács Kálmán, Arora Barbara, Dr. Sándor Zoltán) Felmérés eredmény A Profexec Kft. kezdeményezésére és szakmai szervezésében 2020. márciusában és áprilisában internetes kérdőív segítségével tettünk fel kérdéseket annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan működnek a…..
Sakkozz mindennap! Vedd észre 2020.06.06 01:55:46
Nem fog gondot okozni ez a feladvány. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Bevezetés A Projektmenedzsment Intézet (Project Management Institute, rövidítve PMI (www.pmi.org)) révén megszerzett Project Management Professional (PMP®) tanúsítvány hatalmas előnyt jelent a munkában. Nem számít, hogy melyik iparágban dolgozol, ez a tanúsítvány nem csak tekintélyt hordoz magában,…..
A PMI hivatalosan is bejelentette az otthoni, felügyelt PMP vizsgázás lehetőségét, amennyiben a számítógépünk és a környezet megfelel a következő követelményeknek: a számítógépünk fel van szerelve webkamerával, az internetkapcsolatunk megbízható és olyan csendes helyiséggel rendelkezünk,…..
A PMI ambiciózus terve, hogy a teljesen átdolgozott PMBOK 7. kiadást még ebben az évben publikálja. Egy összefoglaló ábra a változtatásról:..
A PMI PMBOK Guide-ot a képzések során szeretem profi projektmenedzsment szakácskönyvnek nevezni, mert egy olyan jól strukturált eszköztár és módszer gyűjtemény, amely gyakorlott projektmenedzserek számára nyújt igazán segítséget és megoldásokat a napi munka során is. A PMI a PMBOK Guide 6.…..
Egy ideális projekt controlling rendszernek rengeteg tulajdonsággal kell rendelkeznie. Ezekből el lehet hagyni egyes elemeket, bevezetésénél azonban mindig arra kell törekedni, hogy RENDSZER szemléletben dolgozzunk, tehát lehetőség szerint ismerjük fel és kerüljük el a sziget rendszereket. A…..
Az agilitás és az agilis projekt módszerek a PMP vizsga tudásanyagában is egyre hangsúlyosabb lesz. A módszer gyakorlati elterjedéséről olvasható el a következő írás:  Hazai vállalatoknál is terjed az agilis szervezeti modell  ..
Üdvözlet mindenkinek! Újraindul a PROJEKTblog. Lipi Gábor vagyok és szívesen felvállaltam, hogy a blogban időnként megjelentetek projektmenedzsment írásokat, új gondolatokat. Elsőként egy angol nyelvű cikket ajánlok a figyelmetekbe amely a Projektmenedzseri kiégés három legfontosabb jelére…..
A PMI hivatalos oldala a PMP vizsga változásáról A PMI régóta készül arra, hogy az új projektmenedzseri kihívásoknak megfelelően a PMP vizsga témaköreit is frissíti és módosítja. Eredetileg 2020. második félévétől módosult volna a vizsga, de az új követelmények bevezetését a koronavírus…..
Miért hoztam létre a pmpvizsga blog-ot? Azért hoztam létre, hogy közvetlenül válaszolni tudjak a kérdéseidre a PMP vagy a CAPM nemzetközileg elismert projektmenedzsment minősítéseivel és a vizsgázással kapcsolatban. A pmpvizsga.hu honlapomon nagyon sok információ van, de ha itt kérdezel, akkor…..
  Ha elutazunk valahova és ha repülünk, akkor súlyunk eltér a megszokottól a fizika törvényei miatt még akkor is ha eltekintünk az élet szokásos jelenségeitől (anyagcsere, párolgás). A súly ugyanis a tömegre ható erő, amelyik más és más a Föld különböző pontjain és különböző magasságban. Ennek…..