Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TáncRehabilitáció

86 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a bejegyzéseben szeretném veletek megosztani a részleteket a táncterapeuta képzésünkről, hiszen az előzőekben, már leírtam, hogy idén indítottuk el a Komplex Táncterapeutai Képzést nem mással mint a Fitness Akadémiáva, ami az ország első Fitness iskolája.  1996-ban alapította Ábrahám Júlia és…..
Régóta nem írtam itt nektek, ennek megvolt az oka, immáron több mint egy éve ismét elmondhatom magamról, hogy főiskolai hallgató vagyok. Ugyanis elkezdtem a fejlesztőpedagógiai szakot, egyszerűen megláttam ezt a képzést és azt mondtam, hogy nekem ez kell, új tudás, új emberek és új élmények. Azt…..
Ebben a bejegyzésben nem csak a profi táncosknak adnék tippeket, haem a hobbi táncosok számára is érdekes lehet, mely nyújtások segítenek abban, hogy testünket preventíven vagyis (megelezőzően, sérüléseket elkerülve karban tudják tartni) Tekintettel arra, hogy a tömérdek táncórától, és a folyamatos…..
A Cancer.Net oldalon találtam egy érdekes összefoglalót, gondoltam megosztom veletek. Miért? Mert engem nagyon is érdekel az a gondolat, hogyan lehet mozgással-táncművészettel segíteni a daganatos betegeknek. Nos ezen az amerikai oldalon többek köz azt írják,…..
Ebben a bejegyzésben szeretném veletek megosztani, hogy azt a módszer amit  külföldön sajátítottam el a táncterápiával kapcsolatban, annak melyek a főbb pontjai.  A 21. században a táncterápiának sokféle válfaja létezik, egy valami viszont mindegyikben közös, ami nem más mint a tánc szeretete hiszen…..
Hatalmas hírt kell megosztanom veletek ebben a bejegyzésben, mint mindenkit engem és az én területemet is elérte idővel a kovid és annak gazdasági következményei vagyis sajnos kevesebb idősek otthona állt rendelkezésemre, hogy együtt dolgozhassunk hála annak, hogy a pandémia több mint egy éve tart.…..
Ebben a bejegyzésben szeretnék nektek egy kis képet mutatni arról, hogy az idősek pontosan mit is élnek át, hála a jelenlegi pandémiának.  A homosapiens alapvetően egy önző lény már csak azért is hiszen fenn kellett tartania önmagát, így ne csodálkozzunk, hogy veszélyhelyzetben mindenki önmagával…..
Azt már biztosan tudhatjuk, hogy a (kovid-19) koronavírus megtámadja a tüdőt és a légzőrendszert, sok esetben pedig  jelentős károkat okoz. Általában tüdőgyulladáshoz  és súlyos tüdősérüléshez vezet, ha elkapjuk ezt a halált is magában hordozó vírust. Arra is fény derült az elmúlt időszakokban, hogy…..
Ez a cikk azt taglalja, hogy a buddhisták és a jogik szerint a meditáció és az ősi légzésközpontú gyakorlatok fejlesztő hatással vannak az agyra. Azt fogom megosztani veletek, hogy ez az állítás mennyire állja meg a helyét a valóságban.  Az Írországban található Trinity Egyetem kutatói elöszőr…..
Ebben a bejegyzésben szeretném közelebb hozni számotokra, hogy a nők helyzete, hogyan alakult és alakul a mai napig a sport világában. A minap elkezdtem olvasni Melinda Gates- A nő helye című könyvet és mint ahogyan az lenni szokott a saját szakmámra kezdtem el asszociálni, bár ő alapvetően…..
  Ebben a bejegyzésben egy tanulmányt szeretnék veletek megosztani, melyet természetesen leegyszerűsítettem és lefordítottam egy amerikai lapból a MedScape-nevezetű online szakmai oldalról, ami kifejezetten orvosi és egészségügiy témákat dolgoz fel, valamint reagálnak az aktualitásokra is ami éppen…..
Ebben a bejegyzésben szerettem volna megosztani veletek, hogy pandémia ide, pandémia oda, szuper átélni azt a helyzetet, amikor facebookon arról egyeztetek a Klubrádió egyik műsorvezetőjével, hogy mikor tudnék bemenni és mikor vennének fel az interjút, melyben ismét mesélhetnék az…..
Ebben a bejegyzéseben egy picit a bulvár felé szeretnék evezni, persze meglesz az oka és természetesen kapcsolódni fog ahhoz, amit képviselek és amit a Magyar TáncRehabilitációs Alapítvány is képvisel. :)  Egy kiemelkedő ikonról szeretnék most néhány szót szólni, akit mindenki ismer, sokunk…..
Ma már mindannyian találkozhattunk olyan cikekkel, videókkal, ahol legalább egy másodperc erejéig láthattuk, hogyan is néznek ki az egészségügyi dolgozók a frontvonalon. Sőt, ha az emúlt lassacskán közel egy éve, valami oknál fogva korházba kellett mennünk, vagy a mentőt ki kellett hívnunk, akkor…..
Ebben a bejegyzésben picit azt szeretném közelebb hozni számotokra, hogy a Holland Királyi Fizikoterápiás Társaság milyen irányelveket osztott meg a koviddal kapcsolatban. Hogyan próbálja megtámogatni a mozgásterapeutákat a jelenlegi nem túl könnyű pandémiás helyzetben.  Az első hullám idején is…..
Időnként szoktam olyan blogbejegyzéseket kreálni, melyek nem a munkásságomról vagy az egészséges életmódról (esetleg az idősek mozgás és táncterápiájáról szól), hanem sokkal inkább arról, hogy az életem bizonyos szakaszait megosszam veletek. Ez egy cikk sorozat lesz melynek az első részét…..
Bármennyire is közhely nem számít az életkorod vagy a fizikai állapotod, ha azt ízlelgeted, hogy jó lenne rendszeresen mozogni valamit. A követező gondolatok remélem segítenek abban, hogy elindulj ezen az úton.  Az idősebb korosztály számára nagy kihívást jelent, hogy önmagukat ellássák ameddig…..
Amióta a Koronavírus járvány végigsöpörte a világot, a társadalom minden aspektusa megváltozott. A napi interakciótól kezdve a vásárláson át egészen a művészet világáig. Ez különösen igaz a táncművészetre és a táncstúdiókra, igyekeznek a jelnlegi helyzet kihívásaival megbirkózni, mégis…..
Ebben a cikkben mint a címében is látható szeretném megosztani veletek, hogy az Ázsiai csendes-óceáni régióban a sportorvosi rehabilitációs folyóíratban, milyen következtetésre jutottak a kovid-19 vírus és a sportolás között.  A kovid járvány példátlan leállásra kényszerítette szinte az egész…..
Bizonyára mindannyian hallottunk már arról, hogy a tánc az egyik legősibb kifejezésmódja az emberiségnek. Az ősemberek gyakran tartottak tűz körüli táncot, ha sikeresen megszerezték a zsákmányukat. Ennek következtében alakultak ki születési, férfivá avatási, vagy éppen harci táncok. Ebben a…..
Milyen is az Észak-Közép Budai Centrum Szent János Kórház és Szakrendelő Intézményében gyakornoknak lenni? Milyen osztályokon voltam és miket láttam? Erről fogok beszámolni nektek bennen a bejegyzésben.  Bizonyára a legtöbb embernek nem túl jó érzései támadnak, ha a maszkos orvosokra vagy a fehér…..
Rekreáció, a mai világban egy igen divatos és eltrejedt fogalom. Sokszor hallani, hogy rekreációs és egészségfejlesztő szakembert keresnek egy állásra, esetleg sport és rekreációs szakembernek is megnvezik őket. De vajon mit is takarhat ez a szó? Mai napon augusztus 20.-án Szent István államalapítás…..
Sokat lehetett olvasni arról a bizonyos esetről, mely amerikában történt nem is olyan rég, George Floyd a 46-éves afróamerikai apuka, aki brutális rendőri túlkapás áldozata lett Minneapolisban, ennek következtében került be a köztudatba a Black Lives Matter mozgalom. Egyes beszámolók szerint hamis…..
  Létezhet, hogy ez a fajta elszigetelődés ami jelenleg megszokottá vált, megmarad majd a második hullám után is? Egyáltalán megváltoztathatja az életünket a járvány? Vagy már most megváltozott?  Egy normál  héten nehéz megszámolnunk hány emberrel találkozunk és kerülünk velük közeli-fizikai…..
Ebben a bejegyzésben közelebb szeretném hozni számotokra, hogy az ENSZ (vagyis az Egyesült Nemzetek Szervezete) azon belül pedig Antonio Guterres a szervezet főtitkára, (aki nem más mint a volt Portugál miniszterelnök) milyen gonolatokat oszt meg egy videóban a fogyatékossággal élők és a COVID-19…..