Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mondovi

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
mondovi 2018.04.23 15:12:04
@szÖveges professzor: Az óvoda 3 éves kortól kötelező. Aki fizet érte és még csak nem is viszi a gyereket csak heti 3x, az vagy alapítványi (fizetős), vagy valami puccos magánoviba( ld. II kerület) viszi a gyerkőcöt. Iskolaként ilyen pl. a Waldorf . Nem kis pénzt fizetnek havi szinten a szülők. Ingyenes az állami ovi, ingyenes az iskolai könyv, sokaknak a kaja, (vagy minimum támogatott).... miről beszélünk? Ember emlékezet óta nem volt ilyen családpolitika.
mondovi 2018.04.23 15:29:25
@szÖveges professzor: Meglepődnél, ha ellátogatnál a "lepukkant" Havanna ltp.-re.....
Minden esetre jó lenne visszanézni úgy 30-40 év múlva, hogy a külföldi nagy nyugdíj megtakarításokból vajon ki hol fog élni?
Pillanatnyilag nagyon sok 56-os ment vissza és él Magyarországon. Ki tudja az okát....?
A szeptember sok szempontból az újrakezdés ideje, hiszen véget ér a nyár, és megint belecsöppenünk a munkahelyi, iskolai hétköznapokba. Eköré szerveződtek az eheti blogajánló témái is, így ellátogatunk Franciaországba, ahol a szeptember legalább annyira az „új élet…..
mondovi 2017.09.03 15:47:43
@gabors: @Bredpitt Monika: A posztoló Vállalkozó. Nem "segélyért" akar kuncsorogni, vagyis be kell jelentenie az alkalmazottakat, ergo az ehhez tartozó ilyen-olyan adókat, járulékokat stb. Talán figyelmesebben kellene olvasni.
Noha konkrét adatokat nem tudok mondani (szerintem senki sem tud), az biztos, hogy az idősgondozói munka rendkívül népszerű a külföldön munkát keresők körében. Érthető, hiszen különösen a bentlakásos változata ad némi biztonságot a határátkelőnek. Ugyanakkor érzelmileg…..
Virág már gimnáziumba, majd egyetemre is Ausztriába járt, és mint írja, a Magyarországon a külföldiekkel szemben gerjesztett hangulat miatt eszébe sem jut, hogy visszaköltözzön...
mondovi 2017.06.03 07:33:34
@M. Péter:
Egyszerűbb, ha Magyarország átköltözik Németország - ba.

Ez legyen mindenkinek a földön a legnagyobb baja.
A mai poszt szerzőjét (mint oly sok sorstársát) a devizahitel sodorta abba a helyzetbe, hogy úgy érezte, külföldön tudja csak helyrehozni az életét. Ő magát „Balek Bélának” nevezi, és az alábbi posztban kifejtettekkel indokolja, miért nem tér haza. (Őszintén bevallom, nem vagyok gazdasági szakember,…..