Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarsadalom

120 bejegyzést írt és 463 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma is volt egy jó hosszú randi-beszélgetésem. Egész jól indult, egy szép, kedves, értelmes nővel egy kávézóban. Mindaddig, amig a szokásos témák mellett arra is szó került, hogy: váltott elhelyezés, illetve elvált nők egyedülállóként nevelik a gyerekeket. A csonka család, mai libsi nevén: egyszülős…..
Geiger Mivé lettünk? 2024.03.28 22:45:49
Mostanában sokat járok kulturális rendezvényekre. Kiállításmegnyitók, irodalmi estek, könyvbemutatók, koncertek, előadások, stb. Létrehoztam egy Facebook csoportot is, ahol minden napra megosztok egy listát, hogy hová érdemes elmenni aznap este. Több százan csatlakoztak már a csoporthoz, van igény…..
Geiger Az a borzasztó nagy hála 2023.12.06 00:56:51
Mindig segítettem másokon. Soha senki nem köszönte meg. Azt hiszem, ezzel össze is lehetne foglalni az életemet. De tényleg, már iskolás koromban is én vittem át a gyengébb osztálytársaimat a vizsgákon. Engem kérdeztek, tőlem másoltak le házifeladatokat, én magyaráztam el nekik érthetően a…..
tarsadalom 2023.12.06 21:45:38
@Diorella Queen: Köszönöm. Azt hiszem azért, mert ilyen a választék. Van egy ismerősöm, aki most önismereti tréningre jár, hogy ne válasszon ismét rosszul társat. Szerintem teljesen felesleges. Nem azért választunk rosszul társat, mert rossz az önismeretünk, vagy rossz az emberismeretünk. Azért választunk rosszul társat, mert pocsék a választék. Lehetsz te bármilyen ügyes és okos a párválasztásodban, ha egyszerüen nincs akit válassz, csak ilyenek, mint amit leirtam. Minimális a szép, okos, értelmes, becsületes nők aránya, és azokat meg elkapkodják. Én mindenesetre nem találtam.
tarsadalom 2023.12.07 09:19:00
@Diorella Queen: A munkahelyekkel kapcsolatban nincsenek rossz tapasztalataim, de én mondjuk olyan helyeken dolgoztam, ahol csak egyetemi diplomával és nyelvtudással vesznek fel. Igy eléggé megválogatott társaság, a kollegák is és a fönökök is. Ezenkivül minden nemzetközi szinten szabályozva van. Nincs mutyi, nincs fizetetlen tulora meg ilyesmi. Ilyen cégeknél nem probálkoztál?
tarsadalom 2024.03.13 19:41:43
@Diorella Queen: Egyetértek. Nekem is elegem van már mindenkiből... legszivesebben itthagynék mindent és mennék Thaiföldre. Ott még vannak szingli nők. Itt hiába keresgélek
Geiger Erika, Drága! 2024.03.09 15:01:02
Szeretem a nőket, nem is tudnám elképzelni az életemet nélkülük. Izgalmas, vonzó, érdekes minden, amit ők adnak az életünkhöz. A boldogság nélkületek elképzelhetetlen, kedves nők. Nagyon széles skálán mozognak azok a nők, akik az életemben mostanig hozzám kapcsolódtak. Voltak bölcsészlányok,…..
tarsadalom 2024.03.13 08:48:05
@Diorella Queen: Köszi a tippet. Nem zárok én ki senkit, nem vagyok sznob, jó lenne nekem egy pénztáros csaj is. Ha ismersz egyet, ajálnhatod :) Mondjuk az a tapasztalatom, hogy közös érdeklődési kör nem árt... beszélgetni is szokás egy kapcsolatban... volt már egyszer egy 8 osztályt végzett barátnőm, és dobtam egy hátast, mikor azt mondta, hogy Zámbó Jimmy a kedvenc zenéje :)
Geiger Homo impulsus 2024.01.07 20:05:02
Nemrég megismertem egy társasjáték esten egy ADHD-s lányt. Játék közben beszélgettünk, és elmondta, hogy tanárnő akart lenni, de a pálya-alkalmassági vizsgán nem engedték át, mert ADHDs. 40 éves, férjet keres, munkát keres. Szeretné, ha rendeződne az élete, mert akkor a betegsége sem annyira…..
Geiger Familia KFT 2023.10.08 14:15:32
Ismeritek a Familia KFT-t? https://hu.wikipedia.org/wiki/Fam%C3%ADlia_Kft. Mostanában arról beszélgettem egyik exemmel, hogy miért jók vagy nem jók a mozaikcsaládok, és miért nem akarok együttműködni vele abban, hogy ő új családot létesítsen, és a gyerekeinket más apával közösen neveljem. Spontánul…..
https://www.youtube.com/watch?v=d642o_tqAXE Nem csak a GPS-től halljuk gyakran azt, hogy „újratervezem az útvonalat”, hanem az életünkben is előfordul, hogy újra kell kezdjünk mindent, újratervezzünk. Régebben ez ritkább volt: választottál egy szakmát, munkahelyet, és jó eséllyel évtizedekig…..
Orsolyával kb. egy éve ismerkedtünk meg. Első találkozáskor nagyon pozitív benyomásom volt róla: egy csinos, vékony, magas negyvenes nő, akivel lehet beszélni művészetről, színházról, irodalomról, pszichológiáról is. Van ízlése, vannak gondolatai, van sok közös témánk. A Ruttkai Éva parkban…..
Nemrég voltam a Méltányosság Politikaelemző Központ egyik előadásán, amin többek között arról volt szó, hogy a liberális világrend győzelme végleges-e, vagy még visszafordítható. Egyáltalán győzött-e, és ha igen, akkor miért? 1990 óta megváltozott a globális viszonyokban az egyensúly, az USA lett…..
Geiger Budaörsi csendélet 2018.08.14 10:27:41
A "csendes" élet a kertvárosban. Ahol babakocsival nem lehet nyugodtan sétálni és gyereket altatni, mert minden második háznál őrjöngő kutyák ugranak a kerítésnek. Ahol a város fele az autópálya örökös morajában él, a másik fele meg az 1-es út soha meg nem szűnő forgalmában fulladozik. Évről-évre nő…..
tarsadalom 2023.05.18 14:57:13
@Diorella Queen: Még nem költöztem el. Sok itt az öntelt pénzproli, de nincs hová menni. Budapest büdös, koszos, és Karigeri óra még lepukkant is. De vannak kulturális rendezvények, amik érdekelnek, és van munka. Vidéken megölne az unalom... habár lehet, hogy előbb-utóbb mégis azt választom. Amugy Budaörsre is igaz, amit Párizsra szoktak mondani: jó hely, csak ne lenne az a sok hülye francia!
tarsadalom 2023.05.20 09:09:49
@s: Fontosnak tartom a véleményszabadságot. Amint a Facebook, Youtube és a többi libsi média abbahagyja a "piszi" és politikai alapu cenzurát, én is abbahagyom. Nem fogjuk azt játszani, hogy egyik oldalon cenzuráznak, és még ők panaszkodnak, ha valaki őket cenzurázza. Saját magad játékszabájai, te mint díszlibsi viseld a következményeit :)
tarsadalom 2023.05.22 08:14:01
@s: Mindenki azt látja meg, ami beleillik a világképébe. Én azt látom, hogy karigeri alatt a beruházások késnek (Lánchid, Blaha Lujza tér), a hajléktalanok visszaköltöztek az aluljárókba (Kelenföld), a biciklisávok és rakpart lezárások miatt több a dugó, a városházán rengeteg pénzt elköltenek "tanácsadói szerződésekre", stb. Budapest szétlopása alatt te mást értesz, mert mást akarsz látni. A négyes metró beruházására még emlékszel? Na, az volt szétlopás. Demszky elvtárs és társai. A BKV meg mindig is a baloldali pártkassza feltöltése miatt volt csődközelben. Mindegy, te azt látod, én meg ezt. Semmi értelme győzködni egymást. Én emlékszem, hogy Tarlós alatt milyen volt Budapest, és látom, hogy most milyen. Látom azt is, hogy amit a kormány csinál, az rendben van (Városliget projekt, Nemzeti Hauszmann projekt). Libsi barátaink meg mindenhol pancserkodnak.
Geiger Hányinger a buszon 2023.05.13 13:10:00
Azon gondolkodom, hogy vajon csak nekem van-e olyan szerencsém, hogy majdnem hetente végig kell hallgassak a buszon egy olyan telefonbeszélgetést, amiben egy „anyuka” panaszkodik a tartásdíjra és férjére, akitől elvált. Értem én, hogy 67%-os válási aránynál gyakori jelenség lehet, de mégis mindig…..
Geiger A libsizmus háborúja 2023.04.12 12:33:46
Mindig is utáltam az Oroszokat. Mert a Don-kanyarban lemészároltak 130.000 Magyar katonát. Mert 1956-ban leverték a szabadságharcot, megöltek többezer embert, és elűztek 200.000 magyart az országból. Mert nyakunkra hozták a kommunizmust, ami évtizedekre visszadobta az országot, korrumpálta az…..
Érdekes előadáson voltam ma. A véleményszabadság múltbeli és jelenlegi helyzetével, jogi kereteivel foglalkozott egy Angliában élő jogásznő, Dr. Anna Loutfi. Az 1800 előtti jogi környezet pl. Angliában nagyon egyértelmű volt, mert az volt az alapelv, hogy minden megengedett, amit nem tilt…..
Geiger Társadalom kontra libsik 2022.07.10 20:40:42
Nem véletlenül a „társadalom” felhasználónevet választottam a blogomhoz. Mindig is a társadalom érdekelt, nem az egyén. Valamelyik ősöm törzsfőnök lehetett… De ráerősített az az individualista mozgalom is, ami az utóbbi évtizedekben megpróbálta teljesen háttérbe helyezni a közösségeket, a társadalmi…..
Füst Milán: "Amine emlékezete" című novellájáról van szó. Mint minden próza, ez is az olvasó által értelmezhető sokféleképpen. Számomra mégis döbbenetes volt, hogy női szemmel nézve mennyire másképpen fest ez a történet, mint ahogyan én értelmeztem. Sokat elmond az olvasó személyiségéről,…..
Geiger A magyar Tinder-swindler 2022.06.14 10:25:54
Gondolom sokan láttátok a Tinder csaló című filmet, de ha nem, akkor itt megnézhető: https://ok.ru/video/3715941796563 "A modern szerelem veszélyesnek bizonyul az internetes randizás korában, ahol nem minden arany, ami fénylik. A Tinder-csalóként ismert férfi milliókat csalt ki a fiatal nőktől,…..
Geiger Az Amber tragédiája 2022.06.05 13:03:46
"Mi van akkor, ha a férfi is lehet áldozat? Mi van akkor, ha a #metoo nem egy női, hanem egy emberi kérdés? Mi van akkor, ha erőszak történhet nem fizikai eszközökkel is, és mi van, ha a nők nem jobbak a férfiaknál, hanem csak máshogy szemetek velünk, mint ahogy mi vagyunk szemetek velük? Ezeket a…..
A tolerancia talán soha nem volt ennyire hangsúlyos téma a közbeszédben, a médiában, mint ma. Mindent és mindenkit tolerálni kell, ezt halljuk éjjel-nappal. A szexuális másságot, a világnézeti és politikai különbségeket, az idegen kultúrákat, mentalitásokat, identitásokat. Mégis azt látom, hogy még…..
tarsadalom 2022.05.10 15:48:26
@Egon, az egér: Köszi, de a válaszaid egyre kevesebbé érthetőek. Szóval már visszakérdezni sem merek :))
Igy munka közben nincs is igazán időm utánaolvasni az általad leirottaknak. De érdekesen hangzik. Valami fantasztikus, soha nem látott dolog történik szerinted jelenleg a társadalomban...
Lehet, hogy az az alapvető különbség közöttünk, hogy te kedveled a sci-fi-t, én meg inkább a történelmi regényeket? :))
Amugy tényleg jo lenne egy sör mellett beszélgetni, mert igy sok a félreértés, értetlenkedés.. részemröl legalábbis. Te lehet, hogy értesz engem, én sajnos nem igazán értlek téged. Nem tudod pár egyszerü tételben leirni a filizofiád lényegét? Egy egér világképe, for dummies.
tarsadalom 2022.05.10 16:37:11
@Egon, az egér: Nem vádollak én semmivel, hanem probálom kideriteni, hogy mi az, amit másképpen látsz ebben a témakörben, amivel foglalkozom. Nem gondolom azt sem, hogy ha valakinek egy könyvet ajánlok, akkor arra igy kellene reagálni, ahogyan reagálsz... sajnálom, hogy valamilyen sértésnek, támadásnak érezted, és ellentámadásba lendültél, mert nem ilyen céllal ajánlottam.
De itt akkor abba is hagyom a kiváncsiskodást, mert nem akarod leirni azt, amire kiváncsi lettem volna.
Nem valamilyen ki-mit-tud vetélkedő az, amiről itt elmélkedek. Gondolatok, vélemények, aminek alapja lehet egy könyv is, amit emlitettem. Pár éve olvastam, és gondolom, szubjektiv módon azt olvastam ki belőle/arra emlékszem belőle, amit érdekesnek találtam. Mindenre természetesen nem emlékszem.
Rólad viszont lett egy benyomásom, hogy miért reagálsz igy, mi van ez a ki-mit-tud bizonygatás mögött. De inkább megtartom magamnak.
tarsadalom 2022.05.11 12:40:49
@Egon, az egér: Nem, ez egy blog, itt nincs semmi értelme tudományos diszkurzust folytatni. Belenéztem a te blogodba is, ott foglalkozol zenével, gasztronomiával, kertészkedéssel, stb. Teljesen jó, ez az, amit mások is szivesen olvasnak. Tudományos vitáknak az egyetemen illetve szaklapokban van helye. Blogokon simán lehet szubjektiv véleményt irni, egyáltalán nem kötelező a tudományos objektivitás. Én próbálok humort is belevinni az irásaimba, illetve személyes dolgokat is, hogy érdekesebb legyen. Néha megemlitek könyveket, hogy alátámasszak érveket, de nem akadémiai szinvonalra törekszem.
Geiger Keresem a patriarchátust 2022.04.22 21:32:27
Keresem a patriarchátust Keresem, mert naponta erről hallok a médiában. Az elnyomott, kizsákmányolt, hátrányos helyzetű nőkről, akik a férfiuralom áldozatai. Vajon hol vannak az uralkodó, pöffeszkedő, elnyomó férfiak? Nézzük utána. Esetleg ők azok, akik utakat, házakat, metrót, középületeket…..
Geiger Sarlatánok 2021.04.24 15:31:15
Az online világ rohamos terjedésével ellepték a közéletet a hobbipszichológusok, önjelölt life-coachok, motivációs-trénerek, csakra-karma szakértők, és hasonló sarlatánok, akik egysoros bölcsességeket terjesztenek a közösségi médiában és jó pénzért elképesztő rombolást végeznek az áldozataik…..
tarsadalom 2021.05.16 18:59:41
@Untermensch4: Hát akkor erről lemaradtunk, pedig téged hivtalak volna meg tanunak és a lagzin megittam volna veled egy liter szilvapálinkát. Szimpatikus fickónak tűnsz, eltekintve az anarchia-hajlamodtól.

Ami a tanácsaidat illeti: nem fogok bele önfejlesztésbe, igy 50 fele ez már illuzio. Nővadászati módszereim nem jók, ezzel tisztában vagyok. Senki nem tökéletes.
tarsadalom 2021.05.16 20:02:05
@Untermensch4: Ja,ja, valóban jó lenne, ha a társadalmi problémák kevesebb helyet foglalnának el az életemben. 40 éves koromig egyáltalán nem is foglalkoztam ezekkel, szóval nem személyiségem része. Csak a válóperemben döbbentem rá, hogy hoppá, itt valami nagyon nincs rendben a családjogban, és a férfiak-nők viszonyában úgy általában. Ezért kezdtem blogot írni...Aztán utóbbi években a sorospropaganda is durván rákapcsolt, és ez váltott ki belőlem ellenreakciót.
De igazad van, jó lenne visszavenni egy fokozatot, és mással foglalkozni. Remélem, idén összehozok valamit a magánéletben, és akkor amúgy is elfoglalt leszek...nem tervezem ezt a blogot sem tovább folytatni. Leírtam, ami fontos volt szerintem, remélem valamilyen minimális hatása volt az olvasóimra... sokkal több mondanivalóm nincs ezekben a témakörökben. Csak ismételném magam.
tarsadalom 2021.05.17 08:53:58
@Untermensch4: "Ha túlságosan nagy mértékben a pénzedet lobogtatva keresel nőt akkor megtalálhatsz aranyásókat "

Ezzel kapcsolatban még eszembe jutott valami. A sikerdijről a nő nem is tudhat, tehát ő nem a pénz miatt ismerkedik. Én ezt nem is vettem tul komolyan, mert tudom, hogy nincsenek normális szingli nők 40 felett. Felajánlhatok 10 milliot is, mert ugysem tud senki ilyen nőt találni. Ezt másfél év társkeresési tapasztalattal állitom. Aki csinos, értelmes, nem lelkibeteg és nem femináci, az családban él, van férje és gyereke. A maradék meg selejt, nekem sem kellene.
Még sokszor megirhatod nekem, ahogyan a többi kommentelö is tette, hogy nálam van a baj, és változzak meg, fejlesszem magam. Ha a fejem tetejére állok, akkor sem lesz több 40 fölötti normális szingli nő. Ott vannak a társkeresőn sok százan, de tulajdonképpen kapcsolatképtelen, alkalmazkodésképtelen nők, akik nem fognak senkivel együtt élni, mert képtelenek rá. Hát nem kibukott Diorellából is, hogy ő "nem fog semmilyen férfivel kinlodni?" Ezért váltak el, és vannak egyedül. Normális nőket 25 éves korban kell keresni.
1968 óta a libsi forradalom azon dolgozik, hogy mindenki szabad legyen, szingli és boldogtalan. Mindenki legyen önálló és valósitsa meg önmagát. Szép sikereket elértek ebben az igyekezetben. Én csak ennek az eredményét látom, és irom le. Ennek semmi köze az én személyiségemhez vagy képességeimhez. Ez egy társadalmi rombolás, ami véghez ment, és ez az eredménye. Magányos, boldogtalan emberek.
Szóval én már csak tényleg mosolyogni tudok azon, hogy kitüzök egy sikerdijat, de csak azért, hogy bebizonyitsam: a mai 40-es nők már a libsi forradalom gyerekei, akik kapcsolatképtelenek. El lett cseszve az életük. Vergődnek a saját maguk és anyjuk által eröltetett önmegvalositásban és a feminizmus által diktált szerepekben. Egy csödtömeg az életük.
Ezzel sajnos a férfiak életét is elszurták, mert férfiak sem tudnak boldogan élni nők nélkül. De ne cseréljük már fel az ok-okozatot. Honnan indult ez a folyamat? 1968-bol, a nagy libsi felszabaditásból.
Geiger Feminista tempó 2021.05.14 11:41:43
Ma volt egy jó kis "párbeszédem" egy erdélyi nőjogi aktivistával, aki újságíró és politikus is. Szokásos vége lett, törölte a kommentjeimet és engem is letiltott. Ezért fontos, hogy férfiak ne hagyják elhallgattatni magukat, ha feminizmusról van szó. Teljesen elképednek és hisztérikusan reagálnak a…..
tarsadalom 2021.05.16 08:18:14
@Untermensch4: Igen, politikussal legtöbbször idöpazarlás beszélgetni, mert nem független, hanem megfizetett érdeket képvisel. A feminizmus képviselése is jó üzlet, rengeteg pénzt kapnak feminista szervezetek, mert az "egyenlőség" ugye jó dolog, támogatni kell. Csak hát az egyenlőséget nagyon könnyü tullépni, és a férfiak hátrányára tultolni a feminizmus. Erre akartam felhivni a figyelmet a hozzászolásommal. De a szokásos paranoid reakcio jött a másik oldalról: bármilyen ellenvéleményt a férfiak részéről támadásként fognak fel feministák. Nem lehet velük beszélni, mert az ő küldetésük szent, vitathatatlan, tökéletes. Annyira vakon el vannak mélyülve ebben a meggyözödésben, hogy teljesen empátia hiányosak mindenki másnak a felvetéseivel szemben. Egy pillanatig sem képesek átgondolni a másik fél szempontjait, holott bármilyen párbeszédhez ez kellene.
Szomoru, hogy egy ilyen nő tölt be fontos szerepet a közéletben. Amugy senki más nem szolt hozzá a cikkjéhez, én voltam az egyetlen kommentelő, aki "teletömte" a kommentszekciot :)
Senki nem szolt hozzá, és ez azt is jelenti számomra, hogy már a nők többségének is elege van a radikális feminizmusból, az állandó férfiak elleni küzdelemből. Ez jó jel. A normális, értelmes nők lassan kezdik látni, hogy csak egy radikális kissebbség akarja a vég nélküli háborut a férfiak ellen, és ez nem a nők érdekét képviseli.
Elég egyhangúan telnek a napok a karanténban, főleg így családjától megfosztott férfiként. Unalmas is lenne az élet, ha kedves libsi embertársaink nem gondoskodnának nap mint nap haladó forradalmi, világmegváltó ötletekkel a vérnyomásunk magasan tartásáról. Elég néha bekapcsolni a tévét, vagy…..
tarsadalom 2021.04.11 08:50:36
@Lorrh: Fogalmad sincs, hogy mennyi mindent elértem az életben. Bőven van eredmény, van amire visszatekinteni. Most is önkéntes társadalmi munkát végzek, amivel elvált apáknak segitek.
Itt okoskodsz, hogy mennyi mindent rosszul csinálok, de voltak öszinte pillanataid is, mikor elismerted, hogy elbasztad az életedet. Idézzelek? Nézd vissza régebbi kommenteidet.
Nem ismersz engem, ezért teljesen fölösleges az okoskodásod. Fennhéjázó, öntelt, arrogáns. Váljon egészségedre, ha ettől jobban érzed magad. Szivesen összehasonlitanám az életemet a tiéddel. Mit értünk el, mit csináltunk jól és rosszul. Biztos vagyok benne, hogy nem jönnék ki rosszul ebből az összehasonlitásbol. Szóval nem ártana neked egy kis szerénység, mielőtt engem szapulsz.
tarsadalom 2021.04.11 10:51:14
@Lorrh: Igen, van bennem keserüség és nőkkel szembeni csalódottság. Utálat nincs, szeretem a nőket. A feminácik nem nők, hanem hormonzavaros, férfias nemi identitászavaros valamik.
Szóval van bennem csalódottság, voltak vedzteségeim az életben, de teszek ellene. Pont azzal, amit kritizálsz: felhivom a figyelmet káros társadalmi fejleményekre. Szerinted ez önsorsrontás. Szerintem meg fontos társadalmi munka. Több mint 35 ezer olvasója volt a blogomnak. Te ezt nem értékeled, te dolgod. Hajtogatod, hogy én rontom el az életemet. Én meg erre csak azt tudom megismételni: ha rossz egy családjogi rendszer, és emiatt 67% válás van, akkor azt meg kell változtatni. Ezen dolgozunk sokan, elvált apák. Ez nem önsorsrontás, hanem pont az ellenkezője. Javitani fogunk a sorsunkon és azok sorsán, akik majd nem szenvedik el a családjuk felszámolását. Amelyik pillanatban bevezetik a váltott elhelyezést, már nem éri meg válni a nőknek. Az én családom is megmaradt volna. És tudod milyen kevésen mulott? 2014-ben volt egy törvénytervezet, ami tartalmazta a váltott elhelyezést. Utolsó pillanatban kivették belőle. Ezért kell társadalmi munka, lobbizás, femináci ellenpropaganda. Mert ők ezerrel nyomják a hatalmuk fenntartása érdekében a kiharcolt előjogaik fenntartását és kibővitését.
Az a társadalmi keretrendszer, amiben élünk, egy érdekérvényesitési folyamat eredménye. A libsik és feminácik nyomulása miatt belekényszerülnek az elvált apák is egyfajta harcba. Ez nem önsorsrontás, ha az érdekeinkért harcolunk, hanem pont az ellenkezője.
tarsadalom 2021.04.29 00:18:47
@Diorella Queen: "Ha valaki valóban szerelmes, vagy szeret valakit, akkor teljesen alárendeli magát annak a személynek. Minden ami hozzá kapcsolódik, legyen az jó vagy rossz, azt is szeretni fogja"

Igen, ezt látom én is. Csak ez max. néhány évig tart, aztán a már nem annyira szerelmes nő elkezdi látni a férje hibáit is, és egy idő után már csak azokat látja.
És? Emiatt el kell válni? Mi van a gyerekekkel, akik ép családban akarnak felnőni? Mi lenne, ha az emberek többsége képes lenne önzetlen viselkedésre, és képes lenne legalább 20 évig kitartani családban, amig a gyerekek felnőnek? Jelenleg nem ez van, mert kétharmados többség válik. Pedig meg lehet csinálni, én láttam saját szüleimnél.
Ismét volt egy randim. A hosszú karantén után lassan kezd beindulni a társkereső-piac, mindenkinek már elege van a magányból. Meg hát tavasz van, randizni kell. Kinga rámírt egy társkeresőn: "Szia, olyan kevés itt az ilyen normálisnak tünő pasi". Ez elég ritkán történik meg, nők nem szoktak…..
tarsadalom 2021.04.22 08:40:51
@Lorrh: Szerintem azért tűnhet úgy, hogy a társkereső piacon több férfi van, mert a férfiaktól elvárt a kezdeményezés. Ezért sok helyen azt látod, hogy egy nő fotóját 200 férfi lájkolja, és nők kapnak napi több tucat üzenetet férfiaktól. Sajnos teljesen átalakitotta az online világ a férfi-női viszonyokat, a férfiak már csak becsicskult "rajongók" lettek, és a nők nárcisztikus like-gyüjtögetők, akik az önbizalmukat akarják pátyolgatni és minden nap feltöltenek egy új szelfit, hogy a rajongoikat kiszolgálják.
Régebben is a férfiak kezdeményeztek, és a nők választottak, de ez az undoritó becsicskulás egyik oldalon és nárcisztikus viselkedés a másik oldalon nem volt jellemző.
tarsadalom 2021.04.24 09:41:30
@s: Nem hiszem, hogy a koromnak bármi köze lenne ehhez a bejegyzéshez.

Engem inkább az érdekelne, hogy miért csak orbánfóbiás-balliberális-femináci kommentelők találnak rá a blogomra? A nagypofájú, öntelt, álértelmiségi libsi megmondóemberek? Lehet, hogy a blog.hu-Index.hu kapcsolat miatt? Ez sok mindenre magyarázat lenne, csak hát az Index.hu időközben megtisztult a soroslibsi hisztérikáktól, lett egy Telex nevü "nincsmásik"...

Beleolvastam a 11240 hozzászólásodba, és az első néhány után egyértelmüvé vált, hogy nincs értelme veled szóba állni.
Geiger Gumiszoba 2021.04.14 19:43:45
Kedves kommentálóim már többször felhívták a figyelmemet arra, hogy ne foglalkozzak a femináci-libsi propagandával, hanem ignoráljam és ne törődjek vele. De hogy lehet valamit ignorálni, ami mindenhol szembejön velem? Ma egy Gumiszoba nevű oldal cikkje került elém, ezzel kapcsolatban írok. A…..
tarsadalom 2021.04.17 03:42:28
@MsIreneAdler: Én annak örülök, ha te a blogomon értesülsz azokról a társadalmi folyamatokról, amiről írok. Ez a célom, hogy felhivjam rá a figyelmet.
Velem kapcsolatban meg sokszor megírtátok, hogy engedjem el ezeket a témákat, mert csak magamnak ártok. Erről egy hasonlat jut eszembe: vergődik egy delfin a halászok hálójában, és mit mondanak a kommentelők: szegény, magának okozza a bajt. Miért foglalkozik a hálóval?
Csak hogy egyértelmű legyen a hasonlat: a háló a családjogi rendszer, amiben elvált apák vergődnek. Amit a feminácik és soros-szervezetek vígan bővitgetnek, erősítgetnek. Arra hivatkozva, hogy minden fehér férfi bántalmazó, kollektiv bűnös.
Szóval lehet nekem tanácsolni, hogy ne foglalkozzak ezzel. De ettől még nem fog megszűnni.
Köszönöm a jótanácsokat, biztosan csak segiteni akartok.
Lohrr, én nem hiszek önsorsrontó karmában. Sokszor irogattál már erről. Abban hiszek, hogy ha van egy rossz, igazságtalan családjogi rendszer, akkor azt meg kell változtatni. Ha nem foglalkozunk vele, akkor nem fog megváltozni. Ha nem védekezünk, akkor a feminácik még inkább abba az irányba tolják el, amit nem szeretnénk.
Létezik jogos önvédelem. Tudod, ha a tatárok letámadtak, akkor nem sokat segitett azt mondani: jajj, én nem foglalkozok ezzel, mert önsorsrontó lennék. Inkább figyelmeztetni kell másokat is a tatár-veszedelemre és megszervezni a védelmet. Én ezt teszem
tarsadalom 2021.04.17 11:00:55
@Lorrh: "Aminek figyelmet, energiát adunk az él bennünk megerősödve."

Nekem kezd gyanussá válni ez a sok egysoros okosság, ami tőled jön. Eszembe jut Coelho, Oravecz Nóra, Szabó Péter és a többi "lifecoach". Megélhetési lélek-megértők és tanácsadók. Eszembe jut, hogy erről olvastam nem rég egy jó irást, de nem találom, csak hasonlókat:
tibiatya.blogstar.hu/2017/07/12/szabo-peter-legujabb-fegyvere/40218/
valasz.hu/itthon/siker-penz-kozhelyek-125099
magyarnemzet.hu/archivum/cinkos-aki-nema/az-ongyulolet-vamszedoje-3912491/
www.szeretlekmagyarorszag.hu/szempont/normalis-ember-mar-nem-kommentel-sehol-mert-akkor-is-foldbe-dongolik-ha-azt-irja-megsult-a-pite/
Geiger Az impexek kora 2021.04.01 09:06:09
Borvendég Zsuzsanna történésszel láttam egy interjút a napokban, ahol az alábbi témáról beszélt. A Kádárkorszakbeli import és export cégek mögötti hálózatról, amely segítségével Kádárék fenntartották 40 évig a kommunizmust. Fontos megérteni ezt a korszakot, mert még mindig az akkor felhalmozott…..
tarsadalom 2021.04.01 12:07:44
@Lorrh: Valóban nagy különbség, mert a kommunizmusban csak lopni lehetett, ha sok pénz kellett a rendszer fenntartásához, a mai rendszerben meg viszonylag legálisan is meg lehet gazdagodni. De azért ne féltsd az elvtársakat, nekik is megvolt a Rózsadombi villa, és a svájci bankszámla. Idézek a könyvből, amit becsatoltam, olvasd el: "„Operatív kombinációsorozatot” indított tehát a kémelhárítás egy külön csoport felállításával, amelynek a feladata volt felderíteni és hazahozni a Mineralimpexen keresztül kilopott pénzeket. Első alkalommal 1 328 028 schillinget sikerült kézre keríteni, valamint két bécsi széf kinyitására teremtett lehetőséget a szerv. Ezek kiürítésére 1987. március 25-én és 27-én került sor: az első alkalommal 121 ezer USD értékű aranyérmét, 1,3 millió ATS értékű betétkönyveket, valamint 12 ezer svájci frankot, 1800 amerikai dollárt, 1200 francia frankot, 2100 nyugatnémet márkát, továbbá egy újabb széfkulcsot emeltek ki; a második széf fél kilogramm súlyú, briliáns- és drágakőbetétekkel díszített arany ékszereket, 17 350 svájci frankot, 7450 nyugatnémet márkát, 840 osztrák schillinget, valamint két újabb betétkönyvet tartalmazott, összesen 89 700 ATS értékben. A felsorolt összegek azoknak a számláknak és széfeknek a tartalmát mutatják, amelyeket az állambiztonság nyomozói felderítettek. Ebben nincs benne Russay cégeinek működő tőkéje és a fellelt nemesfém sem (106 kg arany, 10 kg platina, 169 kg ezüst),de hiányzik az értékpapírokba, részvényekbe, kötvényekbe fektetett vagyon értéke is. Nem tudhatjuk, hogy a megtalált bankbetéteken kívül máshol is őrzött-e Russay pénzeket"

Amugy abban igazad van, hogy az elvtársak nem csak saját zsebbe és a fenntarthatatlan rendszerre költötték az ellopott pénzeket, hanem támogattak külföldi kommunista pártszervezeteket is (Olaszországba és Moszkvába is utaltak pénzeket ilyen céllal). Ez szerintem még felháboritóbb, mint ha csak magukra költötték volna. Miért kell a magyar munkás által megtermelt és az elvtársak által ellopott pénzekkel egy Olasz pártot támogatni?
tarsadalom 2021.04.03 13:16:00
@Untermensch4: Igen, valamilyen hálózat mindig müködött, de ebben a formában inkább csak az 1800-as évek óta. Az iparosodás és a tőkésithető pénztermékek óta (részvények, értékpapirok). A kőkorszakbeli embernek nem voltak ilyen eszközei. Megemlitek 5 nevet, hogy tisztább legyen, kikről beszélek: Rothschild, Rockefeller, Morgan, DuPont, Bush