Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raffay Ernő blogja

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A felvidéki Nagykürtös város Csemadok szervezet folyóiratában kritika jelent meg Vastag Andrea „Szivem véresre szétzúzott játék…”: Csinszka összes verse elemző tanulmányokkal című könyvéről Balogh Gábor úr tollából. Rendkívül örömteli, hogy e felvidéki lap teljesen korrekten és becsületesen számol…..
                  Vastag Andrea: A csucsai kastély sorsa. A tanulmány megjelenési helye: Trianoni Szemle, 2018. I.-II., 121-127...
Halálraszánt, kivételes virág 2018. 04. 27. A mindenkori magyar és egyetemes nőtörténetnek fontos része Boncza Berta és Szendrey Júlia élete és munkássága, hiteles portréjukat az utókornak is ismernie kell – véli Vastag Andrea, akinek nemrég jelent meg Csinszka – a…..
https://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2018-04-30_14:34:00&enddate=2018-04-30_15:08:00&ch=mr1  ..
Szakács Árpád, akit egyre többen a legbátrabb magyar újságírónak tartanak, immár negyedik komoly cikkében mutatja be a magyarországi kultúra támogatásának visszásságait. E cikkéből kiderül, hogy egyesek kereszténynek és magyarnak álcázzák magukat, miközben a magyarellenes és…..
https://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2018-04-27_14:34:00&enddate=2018-04-27_15:08:00&ch=mr1  ..
2016-ban és 2017-ben írt két szakkönyvével Vastag Andrea fiatal kutató megteremtette a Csinszka-szakirodalmat. A sok egyoldalú, elfogult könyv és tanulmány után sine ira et studio (harag és elfogultság nélkül) bemutatja egy fiatal erdélyi hölgy életét, aki Adyval történt házassága kapcsán bekerült a…..
KERÉNYI DÉNES Harcoló szabadkőművesség Megjelent: JEL lelkiség, közélet, kultúra (honlap) Online: http://www.jelujsag.hu/harcolo-szabadkomuvesseg   Raffay Ernő történészprofesszornak a szabadkőművességgel foglalkozó, 2010-ben megjelent első könyve (Szabadkőművesek Trianon előtt; ismertetését…..
Raffay Ernő blogja Vallomás... 2018.04.05 01:35:11
Vallomás… A diaszpóra- (az akkori Izraelen kívüli) zsidóság Benjámin-törzséből származó Saul a Krisztus utáni első évtizedben született, s az akkori átlag-életkornak legalább a kétszeres hosszúságú idejét élte meg. Kr. u. 64-ben, a Néró császár által megparancsolt keresztényüldözés idején fogták…..
JÁNOSSY PÉTER SÁMUEL A nagy ukrán reccs Megjelent: Magyar Demokrata 2014. 03. 05. 2014:10. szám.  Mihail Gorbacsov sikerrel küzdött a vodka ellen. A Nyugat érdekeinek megfelelően úgy szedte szét a Szovjetuniót, hogy létrehozta Európa legnagyobb nemzeti kisebbségét, az oroszt. Mi, magyarok – mint…..
  Ez a cikk amiatt fontos, mert megmutatja, hogy egy, a vonatkozó törvények szerint, költségvetési pénzből működő intézményben hogyan és mi módon korlátozzák (egyéni érdekek és más szempontok alapján) a tudományos kutatás szabadságát. Egy olyan intézményben – a Petőfi Irodalmi Múzeumban –,…..
ÁGOSTON BALÁZS A kipányvázott költő   Megjelenés: Magyar Demokrata, 2017. 10. 13. Ady Endre 1908-tól csak a Nyugatban publikált verset. Ignotus, a főszerkesztő szabadkőműves volt. Ezzel a kizárólagossági megállapodással magukhoz láncolták Adyt – mondta a Demokratának Raffay Ernő történész,…..
SZENTESI ZÖLDI LÁSZLÓ Az Ignotus-doktrína Megjelenés: Magyar Demokrata, 2017/47. szám, 2017. 11. 17. Olvasom, olvasgatom Raffay Ernő friss könyvét (Ady Endre és a Nyugat), és benne a száz éve megesett nagy botrányt, Octavian Goga román költő vitáját a Nyugat körével, jelesül Ady Endrével és…..
NEMZETELLENES KOTTÁBÓL A szabadkőművesektől a Soros-hálózatig… — Hálózatépítés, rejtett célok, kormányellenes „civil” szervezetek, mögöttük pedig profi médiaháttér. Így fest ma a Soros-hálózat. Módszerei azonban Önnek, aki a magyarországi szabadkőművesség történetét kutatja, ismerősek lehetnek.…..
„A nagyváradi ősök szelleme –  Rienzi és unokái, avagy: moral insanity a múltban és a jelenben   A múlt század folyamán mesterségesen létrehozott és fenntartott, minden porcikájában művi Ady-kultusz, valamint a szintén mesterségesen kialakított és a mai napig folytatott negatív…..
  Döbrentei Kornél   A TEHETSÉG JELLEM IS   „ Ilyen éjszakát hagytatok”   (Balaskó Jenő)   A Napnak hosszú az útja. Nyugat. Valóban ott megy le a nap. Mostanában aztán nagyon alkonyatos. Egyre kilátástalanabb, mert egyre rövidül. Fogy az életerő, a megújulásra való képesség, a…..