Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rechtsextremisten

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hírszerzéstörténelem szakemberei váltig állítják, hogy a mások titkainak kifürkészésére irányuló erőfeszítések egyidősek az emberiséggel, s ezek intenzitását talán csak a párosodás iránti igény múlja felül. Ezért szokták a kémkedést a második legősibb foglalkozásnak nevezni, hiszen a prostitúció…..
Folytatjuk az elkezdett beszélgetést Jasenszky Nándorral, a Terrorelhárítási Központ néhány hónapja kinevezett kommunikációs illetékesével (hivatalosan: a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya vezetőjével). Az első rész eddig úgy 17 ezer kattintást kapott, szóval nem tévedtem, amikor azt jósoltam,…..
Rechtsextremisten 2017.05.26 20:47:26
Engem nagyon érdekelne pld., hogy van-e nyomozati jogköre vagy nincs a TEK-nek, ha van mire terjed ki, ha nincs, akkor meg mit derítenek fel ezzel az apparáttal?

Jogosult-e a Btk-ban nevesített Terrorcselekmény bcs. nyomozására?

Azzal egyetértek, hogy az ügyek egy kézben maradjanak a felderítéstől a vádemelésig, bár én ezt nem vizsgálati részleg vezénylésével oldanám meg, hanem lehetőséget biztosítanék a felderítőknek a bizonyítási eljárások és eszközök alkalmazására. Így maguk is látnák munkájuk eredményességét, illetve eredménytelenségét. Továbbá különleges jogkörrel ellátott bírót, illetve ügyészt is bevennék a brigádba a lehallgatási engedélyek és a jogsegélyek gördülékenyebb elintézése érdekében.

A másik, ami megütötte a fülemet az a humán hírszerzés fejlesztése. Az mondjuk nagyon érdekelne, hogy a TEK mennyire tudta kihasználi az országon áthömpölygő menekülthullámot ebből a szempontból. Sikerült-e közülük önkéntes és nem önkéntes segítőket szerezni pld. Bár érthető, ha volt is ilyen az nem nyilvános.

Hány százaléka beszél pld. idegen nyelvet az állományból és milyen szinten. Rendelkeznek-e valamilyen arab nyelven kommunikálni tudó kollégával stb.

A német hírszerzés pld. a honlapján kerestzül is toboroz afrikai és arab nyelveket anyanyelvi szinten beszélőket tolmács munkára, akár részmunkaidőben is. A TEK honlapján ennek a nyomát sem találtam.

Továbbá talán a piramis alján lévő helyi seriffekről sem kellene elfeledkezni, ha már humán hírszerzés. Bár a napi söradagjuk biztos, hogy felette van az aktuális TEK-es normának
és sokszor egyedül mennek ki rendet rakni a törzsi gyűlésekre, de ők tudják, hogy ki hol lakik és mi zajlik a kocsmákban, ki milyen autóval jár, ami bizonyos helyzetekben aranyat érő lehet. Igaz, hogy a megbízhatóságuk sem olyan legendás.

Ha talán kevesebb lenne a csindadratta az állampolgár is szívesebben segítené a munkát, mert valljuk be azzal minden ép eszű ember tisztában van hogy a robbantókat jobb az esemény előtt kivonni a forgalomból, mint utána. Ma még nem te vagy az áldozat vagy a családtagod, de holnap, akár te is lehetsz vagy bárki. Itt szerintem az érdek közös.
Rechtsextremisten 2017.05.26 22:36:53
@tiboru:

Bocs, megtaláltam.

De, akkor most mi a TEK nyomozó hatóság vagy titkosszolgálat?