Regisztráció Blogot indítok
Adatok
butatót

0 bejegyzést írt és 599 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JobAngel Hobbik az önéletrajzban 2013.09.23 17:00:00
Amikor azt írom, hogy a hobbijait írja bele mindenki az önéletrajzba, akkor sokan visszakérdeznek: ez miért jó? Hát nem a magánélet része? Egyáltalán mi köze hozzá a HR-nek? De igen, a magánélet része, és nem muszáj megosztani a HR-esekkel, ha nem szeretnéd. Na de miért is ne…..
butatót 2013.09.24 13:17:17
@jobangel: @HTünde:
Ami a több-kevesebb szabadságot illeti:
Ha időigényes hobbiról van szó (és tényleg komoly hobbi, nem csak egy beírás a CV-be), akkor az illető szinte biztosan nem elégszik meg a rendes szabadsággal. Gyakran fog fizetetlenért kuncsorogni, mert éppen most van az Alsómocsoládi Maraton, vagy a Bakonysárkányi Duatlon. Nekem most is van egy bázisugró kollégám, állandóan fasírtban vagyunk, mert éppen akciós repülőjegyet talált Murmanszkba és még az este indulni kell, vagy a netes csoportjuk végre megszervezte, hogy holnapután le lehet ugrani a Big Benről és azt ugye nem lehet kihagyni... Egy bélyeggyűjtővel mondjuk kevesebb gond van :)
butatót 2013.09.24 13:37:54
@jobangel:
Na látod! Ha nem ernyőznél, az a 6 hét nem veszett volna el. Azt nem mondom, hogy ne járj lépcsőn :)
butatót 2013.09.24 14:03:12
@Zka: Minden játéknak vannak pozitív oldalai, de a WoW-ról nekem mindig kialvatlan, karikás szemű, 6 kávéval is nehezen ébren maradó kollégák jutnak eszembe, akik ráadásul korábban akarnak elmenni, mert este raid lesz :)
Általános nézet, hogy manapság csak így lehet álláshoz jutni: ismerős beajánl, és akkor nyerő lehetsz. Tisztázzuk a legelején a két alapfogalmat, ami ide kapcsolódik: - Protekció az, amikor alkalmatlan ember, csak azért, mert "valakinek a valakije" kerül be egy pozícióba. Ez…..
butatót 2013.09.16 22:54:28
@jobangel:
Ebben nem értek egyet veled. Szerintem, ha nem vagy csodálatosan fotogén, vagy a megjelenésed nem illik teljesen bele abba a képbe, amit az álláshoz elképzelnek, inkább ne küldj képet. Én már több olyan embert felvettem, akit a fényképe alapján biztosan nem hívtam volna meg interjúra. Ha viszont már ott volt, szó nélkül mégsem dobhattam ki, és ha pár percet kap, akkor van rá némi esély, hogy meggyőzzön. Ők meggyőztek.

És régebben, nem szép dolog, bizony arra is volt példa, hogy a kép alapján nagyon csinos lányokat behívtunk, pedig tudtuk, hogy biztosan nem vesszük fel őket. Na ők pl. tényleg csak az idejüket vesztegették.
butatót 2013.09.17 08:58:12
@gabcigirl:
Írtam példát a bizalmi munkakörre. És egyáltalán nem kell mutyiról szólnia. Szerintem csak nem akarod érteni.
A linkelt blog az evés mikéntje és a személyiség közötti kapcsolatot vizsgálta. Érdemes fontolóra venni az abban leírtakat, ha állást keresünk. Gyakran előfordul ugyanis, hogy az utolsó körös interjút egy ebéd vagy vacsora keretében tölti el a jelölt, jellemzően a leendő…..
butatót 2013.07.02 23:50:32
@A Tyne folyó déli partja:
Ahol ez elvárás, ott azért légkondi is szokott lenni. Különben szerintem is túlzás júliusban a sötét öltöny szigorúan hosszúujjú inggel (én harisnyát szerencsére nem hordok :)
butatót 2013.07.03 00:08:13
@Karriertanacsado:
Hát ez van. Tőlem is kérdezte már valamelyik gyerekem, amikor egy esküvőre indultam, hogy dolgozni megyek-e :)
butatót 2013.07.03 00:10:11
@A Tyne folyó déli partja:
Ja, hát interjúra semmiképp ne vegyél harisnyát, sőt, a legbiztosabb, ha alsóneműt sem :) Meleged sem lesz, az állást is megkapod (kivéve, ha nő interjúztat). :)
Mert a szabadságot ki kell venni. Feltöltődni? Kikapcsolódni? Egy frászt! A HR-es miatt kell kivenni. Persze nem ennyire torz a kép, ugyanakkor elég nehéz olyan példákat találni, ahol megfelelően működik a szabadságok kivételével kapcsolatos ügyintézés. Az érdekek természetesen…..
butatót 2013.06.27 02:20:27
@dr Kangörény:
"A HR-es semmi mást nem csinál, mint a törvényt akarja betarta(t)ni, a bírság elkerülése érdekében. Ugyanis ez (is) a munkája."
Így van. Kellemetlen azzal szembesülni, hogy karácsonykor egy-két kollégának még 20-25 nap szabadsága van :) Jó ha van valaki, aki időben rágja az ember fülét miatta. Mondjuk kivenni úgy sem veszik ki, de legalább időben le lehet papírozni. :)

"Tudod, nyáron nincs iskola, sőt, óvoda és bölcsőde is csak nagyon korlátozottan "
Elvtársak, az élet nem habostorta. Tetszettek volna erre gondolni azokon a vad éjszakákon :) Nekem is vannak gyerekeim, mégis mindig meg tudom oldani.
A világ egyre több országában adnak lehetőséget a munkáltatók anonim pályázat beadására. Nem befolyásolhatja ilyenkor a jelentkezők közötti választást sem az ismeretség, sem a bőrszín, sem az életkor vagy más egyéb tényező, kizárólag a szakmai alkalmasság. Nálunk…..
butatót 2013.04.18 22:02:33
@01234567:
Van benne valami. Én még éltem meg olyat, hogy az összes fiatal nőnek felmondást kellett beadnia, amikor munkába lépett (persze dátum nélkül) és ha véletlenül teherbe estek, a főnök csak előkapta és rágépelte a dátumot.
butatót 2013.04.18 22:04:43
@kolbászoszsömle:
A facebook jelszó felesleges, egy csomó ember rak ki minden szart magáról aztán csodálkozik, hogy sehova nem hívják interjúra.
butatót 2013.04.18 22:08:21
@fda:
Nehéz dolgok ezek. Már nem emlékszem, hogy melyik légitársaság ellen nyert pert egy enyhén szólva teltkarcsú nő, mert nem vették fel stewardessnek. A későbbiekben ezt úgy fékezték ki, hogy aki nem fér át a gépen a legszűkebb helyen (ami lehet, hogy a csomagtérben volt, vagy ki tudja) az biztonsági szempontból nem lehet utaskísérő :D
A Bock Bisztróban már évek óta, talán még a baconrózsás burgerforradalom kirobbanása előtt is egy kicsivel lehetett kapni a Big Bock Beef Burgert, mely emlékeim szerint sosem került fel a fix étlapra, ellentétben a heti ajánlatok között stabilan szerepel. Az étterembe ha csak…..
butatót 2013.04.15 20:30:38
@Monster:
:) Úgy latom, hogy lassan tettlegesség lesz belőle. A burger blogon meg tényleg írjanak hamburgerről, ez természetes, de valaki már benyögte, hogy feleennyiért csülköt pékné módra lehet kapni normál helyen. Ami igaz, de hogy jön ide? A poszter azt írta, hogy szerinte kurva finom (ez valamennyire biztos szubjektív), de azt nem mondta, hogy ez a legolcsóbb, vagy hogy mindenkinek azt ajánlja, hogy az utcai kisablak helyet ezentúl mindig Bocknál dobja be a napi junk kaját.
butatót 2013.04.15 20:52:49
@speed:
Hehe, ezek sajnos klasszikus dolgok. Amikor a Costes Michelin csillagot kapott, több blogger próbálta bemutatni és elemezgetni a menüt, a kajákat, de a legtöbb komment ott is arról szólt, hogy
-ennyiből egy átlag család egy hónapig eszik
-a grand menü után is biztos éhes marad az ember, bezzeg a sarki étteremben a rántott húshoz teljes adag krumplit és rizst is adnak egyszerre, ha akarod
-ilyen helyre csak buta sznobok járnak
-akinek erre van pénze, az minimum adócsaló, de inkább pedofil gyilkos
-amúgy is a k.rvaannyát mindenkinek.
Szerintem a következő posztod legyen egy otthon megkent vajas zsemléről, egy szelet parizerrel és két karika uborkával, attól hátha megnyugszik a tömeg. :)
butatót 2013.04.15 20:56:05
Határok. Útlevél nélkül is átlépjük őket nap, mint nap. Van, hogy akarjuk, van, hogy nem. A multis pozíció elvárásaiban szinte kódolva van a "Világ megváltása" legalább egyszer a héten. A jelentkezés során majdnem mindenki megvallja, hogy szeretne egy változatos munkahelyet, de…..
butatót 2013.04.12 14:45:15
@Mylady:
Mivel én a másik oldalon (főnöki) állok (véleményben nem biztos), érdekelne az akkori (de)motivációd. Írod:
"Már nagyon elegem volt a cégből, ahol dolgoztam. Untam a melót, az íróasztalom, a kilátást (az ablakon), a főnököt, a kollégák képét..."
és
"Olyan szaktudásom van, amiért hajlandóak baromi sokat fizetni, el is tudom adni magam, "
Ha így van, akkor mi a fenének vállaltad ezt a munkát? Kihívást nem jelentett, előrelépést, fejlődést sem biztosított. Igaz, hogy nem írod, de úgy tűnik, hogy anyagilag sem motivált, ráadásul a főnökkel, a kollégákkal, az atmoszférával is komoly gondok voltak. A legtöbb embert ezek közül egy is komolyan zavarja, te meg ott ültél a szaktudásoddal és a kitűnő kommunikációs készségeddel és szenvedtél, mint Madách Michelangeloja, aki csak egyforma széklábakat faraghatott. Miért? Minek mentél oda egyáltalán? Vagy fokozatosan romlott a helyzet? De ennyi minden? Gondolom, hogy a büfében is rossz volt kaja ;) Komolyan érdekelne, nem gúnyolódok.
butatót 2013.04.12 18:17:46
@multikarrier:
Béla nem az én ismerősöm, a párbeszéd csak egy példa akart lenni arra, hogy sajnos vannak olyan vezetők (cégek), akik személyes sértésnek fogják fel, ha az alkalmazott van olyan pofátlan, hogy otthagyja őket egy jobb lehetőség miatt. Simán el tudom képzelni, hogy Béla egy szuper munkaerő volt, csak megpróbáltak keresztbetenni neki. Ez egyébként a magyar cégekre jellemzőbb, mint a multikra.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
butatót 2013.02.14 14:27:23
@Peetee:
Te sem vagy képben. Pont, hogy az utóbbi időben romlik ez az arány. Az új Mt meg rátett még egy lapáttal. Megalapozott ügyben persze bíróságra kell menni, de ne áltassunk mindenkit abban a hitben, hogy elég a bíróságra menni, aztán már csengetik is a pénzt. Nálunk az utóbbi évben 7 munkaügyi per volt, egyben sem adtak igazat a munkavállalónak. Arra is számítani kell, hogy még a nyilvánvalónak látszó ügyekben is lehet gond, hiszen a munkaadó sem úgy megy a bíróságra, mint egy birka, hanem igyekszik bizonyítékokat, tanúvallomásokat szerezni és sajnos sokszor nem is tisztességes úton :(
butatót 2013.02.14 19:22:33
@Peetee:
Mindenkitől a bolygón nem tudom jobban, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy tőled igen. Nyilvánvaló, hogy a munkaügyi bírósági eljárásról fogalmad sincs, viszont bátran pereskedést javasolsz, hiszen nagy valószínűséggel úgy is nyer (szerinted). Más micsodájával könnyű a csalánt verni. Ha meg véletlenül két szék közül a padlóra esik (sem az állása nem marad meg, sem a bíróság nem marasztalja a munkáltatót), akkor majd te kárpótolod?
Az amerikai Anheuser-Busch (a belga InBev Csoport leányvállalata) és a cseh Budejovický Budvar több mint 100 védjegy peren vett részt ellenfélként. A vita középpontjában a Budweiser márkanév használata áll. A döntéshozók mindannyiszor nehéz helyzetbe kerültek, hisz mindkét…..
Blohin mester agyfaszt kapott, Kassai kettőt hibázott, a végeredmény jó lett. Kassaié az Eb bíróhibája. Körbenéztünk, mit mondanak a drukkerek a twitteren, szerte Európában.  Kassai ténykedése nemcsak a laikusokat, de a játékvezetői szakmát is keményen felkavarta. Andy…..
butatót 2012.06.20 16:04:36
@orgoványi erdőjáró:
"A poszt a csehszlovák médiamunkásság alja"
Ez a megjegyzés mélyen sértő ránk, tótokra nézve. Ez egy cseh blog, tessék a cseheket basztatni. Nahát.
butatót 2012.06.20 16:14:14
@blink:
@SillyKohn: uefa nem úgy gondolkozik, mint te:)
De sajnos igen. Közben Kassait hazaküldték :(
A cseh labdarúgó válogatott eddig egyszer nyert Európa-bajnokságot, 1976-ban. Akkor senki nem hitt bennük. Húsz évvel később ezüst érmet szereztek, mindenki outsidernek tartotta csapatunk. Megismétlődhet a történelem? Néhány órával az oroszok elleni meccs előtt, hagyjuk az…..
Nem is tudom hogyan érdemes megragadni a témát. A frusztrált harag mentén? Amit azért érzek személyesen, mert én is írtam doktori disszertációt, és ha tudom, hogy "törzsanyaggal" is el lehetett volna intézni az írás 90%-át akkor talán nem töltök 4 évet azzal, hogy…..
butatót 2012.01.19 00:02:16
@Gera:
Ez örök vitatéma. Van egy barátom, aki a szakdolgozatát a 3 méteres vonal mögüli leütésből írta (röplabda), ami - valljuk be - a világ megváltása szempontjából nem túl érdekes. Annak idején rengeteget cikiztük miatta, milyen marhaság is már az a mi komoly munkáink mellett. Azóta eltelt jópár év, és az én elismert szakdogám (alkalmazott matematikai téma), amin állítólag nem sokat kellett volna reszelni a PhD-hez, teljesen elavult, semmi jelentősége, röplabdát viszont azóta is játszanak :)
butatót 2012.01.19 01:31:31
@Monarch:
Pontosan ezt akartam a példával mondani. Furcsának, komolytalannak, értelmetlennek tűnhet sok téma, de attól még lehet értékes és lehet benne rengeteg munka.
Egy amerikai magazin összeállította azon sportolónők listáját, akik miatt érdemes lesz az olimpia évében sportközvetítéseket néznünk.25. Yanina Wickmayer, teniszező, belga                24. Jennifer…..
butatót 2012.01.10 12:39:43
@Artie:
Jaja. Klasszis játékosok, de már mindketten 35 év körül, ami egyébként nem baj, de messze nem ők a csúcsszépségek a szakmában.
Sok mindenre számítottam az idei év eleji Tátra gerinctúrán: szélre, hóra, hidegre; de ekkora viharra nem. Arra pedig végképp nem, hogy miközben döbbenten nézem, hogy felszereléssel együtt százkilós embereket dönt fel az orkán, és letépi a lábukról a hótalpat, percek alatt…..
butatót 2012.01.10 12:02:35
@neddie:
Ez nekem is feltűnt. Főleg a sötét, lyukas, öreg szemüveg. Emiatt hatalmas hülyeség meghalni.
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
butatót 2011.12.09 18:39:32
@szgy: Azért a dolog nem ennyire fekete-fehér. Egyszerűen senki sem érdekelt a szabályok betartásában, nem csak a vállalkozó.
A vásárló sem, hiszen ha az eladó elcsalja az ÁFÁt, akkor ő olcsóbban jut az áruhoz. Ezért is hangzik el mindig a "számla nélkül mennyi lenne?" kérdés.
A munkavállaló sem, hiszen ha a cég összesen X összeget tud neki fizetni (munkabér, cafeteria, járulékok, adó), akkor nyilvánvalóan az elérhető maximális nettót akarja - értsd minimális bruttó és ami a járulékon meg a többin megmarad, az megy a zsebbe. Hogy így mondjuk kevesebb nyugdíjra számíthat, le se szrja, mert senki semmilyen nyugdíjra nem számít. :(
butatót 2011.12.09 18:41:05
@szgy:
Ez egy elég általános eszköz, sajnos. Mennyi vita volt (és van) az üres adathordozók után fizetendő jogdíj miatt is...
butatót 2011.12.09 19:01:05
@szgy:
"biztos van ilyen is, a cikk nem éppen ilyen eset"
Nem, de nem egy esetről tudok, amikor pont a munkavállalók kezdeményeztek ilyet. A cég szarban volt, bért emelni régóta nem tudott, így jött a "szupernettó" ötlete.
Szörnyű probléma emészti a társadalmat: sok nő férfi borotvát használ!Nemrég jelent meg egy kutatás a Venus-tól (ami ugyebár Gillette női termékvonala), ami szerint a nők 30%-a olyan borotvát használ, ami a szexi borosták és a szörnyű bajszok és szakállak legyalulására…..
Érdekel valakit, hogyan lett cipőmániás, frusztrált picsa Carrie Bradshow-ból? Vagy az, mitől lett nimfomán Samantha Jones? Ugye, milyen kevesen tették fel a kezüket. Na, ők mostantól reménykedhetnek, mert ha minden igaz, a The CW előzménysorozatot forgatna az HBO-sitcom elé, a…..
butatót 2011.08.17 13:14:39
@fénycsepp:
Overdose most már úgyis ráér...
  Mindenki olyan lazán beszélt a Balaton-átúszásról, mintha valami sétagalopp lenne. Ezért én is beneveztem szombaton az unokatesómmal és a 13 éves lányával. Pár perccel később már ott álltunk a lépcső előtt és nem volt más választás, mint nekiindulni a déli part…..
butatót 2011.08.08 16:48:28
@Nűnű:
"Javítsatok ki, ha tévedek, de ez nem állóképesség kérdése (egy minimális szint fölött), hanem testalkat."

Attól függ, milyen átúszásról van szó. Mivel nem verseny, nagyon kevert a mezőny. Van az egyik véglet, aki Révfülöpön elrúgja magát a lépcsőtől és fel sem emeli a fejét egészen a szponzor kajás sátoráig Bogláron. Ha nem úszik két órán belül, sírva fakad. Ez egyértelműen állóképesség kérdése. A másik véglet, aki hajótól hajóig úszik, mindegyiken megkapaszkodik, minden másodikra fel is mászik ("nyújtani kell"), eszik-iszik, az utolsó hajótól mégis élet-halál harc árán jut ki a partra. Erre szinte bárki képes. A felhajtóerő persze sokat segít, de aki annyival kövérebb, általában lassabb is, tehát tovább pancsol a hideg vízben. A lassú ropiharcos az egyértelmű vesztese a dolognak. :)
Most már tisztább fejjel visszaemlékezve a tegnapi, első átúszásomra, megpróbálom leírni, mit tapasztaltam percről-percre, hullámról-hullámra. Először is: az átúszás jól volt szervezve, sehol sem volt tömeg, sorbanállás - simán elbírt volna tízezer embert is, pedig "csak"…..
Kis Gergő bosszúból lett kétszeres bronzérmes az úszó vb-n, és közben nyilván röhög a markába, miután a seggüket féltő riválisok jól leégtek.  Lehet rajta vitatkozni, sikeres volt-e magyar szempontból az úszó vb (a mieink teljesítménye külön poszt témája…..
butatót 2011.08.02 17:26:10
@tölgyes:
"Maga látta, hogy egérrel mit művelt Kis Laci?? és a többi edző???Azt hiszi, hogy a versenysport kéjutazás???
Elmondtam a Wladár történetet.. gondolja, hogy szerette ezért Széchyt???DE mégis mindent neki köszönhettek. "

Mi az a minden, amit köszönhetnek? És valóban megérte? Mindig szíven üt, ahányszor Egerszegi elmondja, hogy mióta nem versenyez, egy métert sem úszott, kivéve egyszer, amikor a gyerekei valami csónakkal túl messzire sodródtak a tengeren. A gyerekei nem tudják, ki is volt ő, az érmeit nem mutatta meg nekik. Ezt köszönheti a kedves edzőknek? Tényleg hálás lehet... :(
Hajcsatok NFL=Nem Fog Leállni 2011.07.26 08:02:00
Lesz szezon, van szerződés. Tíz évre bebiztosította magát a liga?Éljen, éljen! Megmenekültek a vasárnap esti sörözések a SportTV előtt, újra elér hozzánk Amerika a reklámjaival, láthatjuk Meskó Zoltán kilométeres rúgásait, hallhatjuk hatszázszor, hogy „a védelem nyeri…..
butatót 2011.07.26 20:18:06
@O'Neil:
Igazad van. Szerintem a Pats nyugodtan szélnek is eresztheti az egész defense-ét. A meccseket a mester úgy is egyedül hozza, a béreken megspórolt pénzt meg neki lehet adni. Ki érdemli meg, ha nem ő? ;)
Ja, természetesen a rúgásokat is mind Bradyre kell bízni.