Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HBKF

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hittem volna, hogy átmegy ez a törvény. Most eléggé lefagyva, dermedten próbálom leírni, amit érzek. Sajnálom a gyerekem szabadságát. Azt a szabadságot, amit az ad, hogy az lehet, aki. Temetem a közös jövőnket a saját hazánkban. De nem csak a saját jövőnket temetem. Vérzik a szívem azokért a…..
HBKF 2021.06.17 09:01:37
@kárárámaispj: micsoda hatalmas intelligenciáról tesz tanúbizonyságot a bejegyzésed. Bár nem igazán vagyok biztos abban hogy egyáltalán ismered az intelligencia szó jelentését!
HBKF 2021.06.17 09:03:54
@Fenehorizont 667: van baj a fejedben nem kevés!
Az iskolai fizikaórákon megtanulhattuk, hogy az energia nem képes csak úgy a semmiből felbukkanni. Annak érdekében, hogy egy villanykörte felkapcsoljon, meggyulladjon, energiára van szükség. Ahhoz, hogy az autónkban található irányjelző villogjon, energiára van szükség, a kocsi pedig ezt az…..
HBKF 2021.06.09 19:00:15
@szbszig: tudod okostóni, nekem is volt BMW-m amit 8 évesen adtam el de abban biztos vagyok hogy közlekedtem olyan szabályosan mint te és a hozzád hasonló irigy okoskodók! Tudod okostóni, ne azon hülyegyerekek alapján ítélj meg egy márkát akiknek az autójuk vénebb mint saját maguk! További szép napot!
HBKF 2021.06.10 16:00:47
@eßemfaßom meg áll: nem, nem az a vicc okoska hanem az hogy egy pár hülyegyerek alapján ítélkeztek. Tudod okoska mint már írtam ne olyanok alapján ítélkezz aki 20+ éves autóval járna, ha pedig az alapján ítélkezel akkor vagy irigységből vagy csak egyszerűen butaságból teszed!
Vajon az átlagbérhez képest olcsóbb volt a tojás, a sonka vagy a csokinyúl? Nem kíméltük magunkat és a számológépet!..
HBKF 2021.03.21 19:45:42
@Fue: igazából csak az igények nagyobbak most nem kicsivel. Pl. az általad említett benzin is most olcsóbb az akkorihoz illetve a fizetésekhez mérten de a többi dolog is! Csak akkor nem volt minden szobában TV, nem volt mobil telefon egy 4 fős családban 4 db, sőt még a többségnek vezetékes telefonja sem volt. Nem volt családonként akár 2 autó sem mint az ma sok családnál látható, akkor a családok töredékének volt csak.
Kelet-Németország Mi az az NDK? 2021.03.18 12:48:23
Az NDK, szép hivatalos nevén a Német Demokratikus Köztársaság, a köznyelvben gyakran csak Kelet-Németország, egy 1949. október 7. és 1990. október 3. között fennállt államalakulat, amely a mai Németország öt tartományát (Mecklenburg-Elő-Pomeránia, Brandenburg, Szász-Anhalt,Türingia, Szászország) és…..
HBKF 2021.03.19 19:48:14
@KissGecihuszár: ugyan már, a kelet németek többsége nosztalgiával gondol a múltra ugyan úgy ahogy otthon (Magyarországon) nagyon sokan visszasírják és nosztalgiával emlegetik a Kádár korszakot!
Üdv Brémából.
HBKF 2021.03.20 12:15:54
@Ződ2000: ha baromságnak tartod az általam leírtakat azt csak annak tudom be, hogy nem sokat beszélgettél a 6 év alatt a volt keletnémet emberekkel! További szép napot!
Ártalmatlannak tűnő berögződések, sokat emlegetett, ám mégsem betartott előírások, no, meg olyan veszélyes mozdulatok, amikről pontosan tudjuk, hogy potenciálisan balesetveszélyesek, mégis csináljuk. Íme néhány tipikus dolog, amit valószínűleg te is csinálsz vezetés közben, és amiket jobb, ha…..
Az autóvásárlás komoly és nehéz feladatat tud lenni, amely rengeteg utánajárást, tudakolást és időt igényel. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag nagy pénzügyi beruházás is egyben, ezért érthető, hogy szeretnél a lehető legbiztosabbra menni. És szeretnéd elkerülni azokat a hibákat, amelyeket…..
HBKF 2021.02.24 10:45:26
@konrada: Az a gond hogy Bambano leragadt a nem helyesen megválasztott sebességi fokozatnál és az általam ( általunk) leírtak lényegét nem érti!
HBKF 2021.02.24 13:19:05
@dmwd: nem tudom jobban mint te de az tudom hogy ha az a tempomat fékezett is akkor 100% hogy nem alap tempomat!
A népességi adatokat megjelenítő „korfák” csúcsa érzékelhetően féloldalas: a legidősebbek között jóval több a nő, mint a férfi. Magyarországon legalább hét évvel magasabb a nők várható élettartama, mint a férfiaké. Mi okozhatja ezt a különbséget?..
HBKF 2019.04.25 16:51:04
@erkölcsi hulla: találó a neved! Összességében dolgoznak a nők annyit mint a férfiak ha nem többet! Te biztosan anyádból indulsz ki aki csak annyira volt jó hogy egy ilyen nőgyűlölő senkit hozzon a világra mint amilyen te vagy (bár biztos buzi vagy azért nem látod hogy a nők mennyit dolgoznak) ! További szép napot!
HBKF 2019.04.25 18:43:59
@erkölcsi hulla: még valami te nyomorék? :D Ja az anyád nekem is megvolt, igaz hogy közben végig okádtam olyan gusztustalan!! :D
HBKF 2019.04.26 16:36:52
@Utó Pista: ne aggódj a te anyád is megvolt! :D
Reggeli rádiózás közben többször bejelentkezett az egyik leghallgatottabb adó reggeli műsora a ma megrendezett Speedmarathon nevű pénzbegyűjtő kampány egyik helyszínéről. Miről is van szó? Kampányszerűen ma kisöprik a raktárban porosodó összes traffipaxot, kivezénylik az összes - még a testületnél…..
Első emlékeim – a klasszikus magyar palacsinta Az első emlékem a palacsintáról, ahogy anyukámmal közösen sütjük. Nem voltam nagy konyhatündér, nem szerettem különösebben a fazék körül sertepertélni, de a palacsinta, na az más tészta volt! Az én felelősségteljes feladatom volt a kimért liszt és tej…..
Olyan dilemma kezdett el foglalkoztatni, mellyel úgy érzem megintcsak érthetetlenül keveset foglalkozunk. Itt ez a pici ország Európa közepén, körülvéve számtalan országgal, mégis elszigetelve, igaz barátok nélkül működve 1000 éve, saját nyelvvel, identitással, kultúrával. Mert kikkel lennénk mi…..
HBKF 2018.10.15 12:19:40
@Nincs közöttünk csicska: ugyan már ugye ezt te csak viccnek szántad?
HBKF 2018.10.15 12:45:47
@Nincs közöttünk csicska: az egy dolog hogy a magyarok jobban esetleg szebben beszélnek angolul csak az nem mindegy hogy százalékos arányban országonként hányan beszélnek angolul vagy más idegen nyelven! A cikkben szereplő magyar 40 % csak álom, a valóság nincs még 10 % sem!!!!
HBKF 2018.10.15 12:46:51
@Nincs közöttünk csicska: hol élsz te, papírzacsiban? :D
Egy fitnesz blogger előtte-utána képeket tett közzé, amelyeken azt mutatja meg, hogy nem fogyott, hanem éppen ellenkezőleg, súlyt szedett fel, s ezzel a „kisebb a jobb” tévhit ellen próbál küzdeni...
HBKF 2018.10.09 16:44:07
@Mikrobi: hogy jobban nézett ki? Ugye viccelsz, egy gebe volt most pedig egy dögös nő lett!
„Nem pap leszek, hanem lelkész” – hallhatjuk nagyon sok teológushallgatótól, amikor megkérdezik, hogy mégis mihez kezd majd a teológusdiplomájával. Az ember identitását meghatározza a szerep, melyet betölteni készül. Egyházunkban a ma elterjedt felfogás szerint a lelkész nem szeretné önmagát…..
Az óvodások szülei valószínűleg hallották a nyáron, hogy módosítottak az „ovis Nat-on”, azaz az Óvodai nevelés országos alapprogramján. A sajtóban főleg arról lehetett olvasni, hogy „előírták a nemzeti nevelést”. Posztunkban részletezzük, milyen változások léptek életbe, és megkérdezünk egy…..
HBKF 2018.09.21 10:24:22
@rnz: van némi igazad de ha belegondolsz hogy mennyi időt tölt egy gyermek a szüleivel és mennyit az óvodában akkor rá fogsz jönni hogy közel azonos időt így ugyan olyan felelős egy óvoda a gyermek neveléséért mint a szülők!!!
HBKF 2018.09.21 10:55:05
@rnz: mint már fentebb is írtam egyet értek az általad leírtak többségével, az pedig hogy a szülő nem a gyermeken hanem sok esetben a pedagóguson kéri számon az esetleges rossz teljesítményt nagyban köszönhető annak hogy pl. a gyerekbe már az ovitól kezdve azt sulykolják hogy mik a jogai, hogy a szülő nem büntetheti meg mert ugye neki mármint a gyereknek jogai vannak, és lassan már a szülő rá sem mer szólni a gyerekre mert rögtön ő lesz megbélyegezve. Nincs is azzal gond hogy a gyermeknek megtanítják hogy mik a jogai de azt is tudatosítani kellene hogy vannak kötelességei is és miután azokat teljesítette azután jönnek a jogok, és ugye tudjuk hogy a gyermekek milyenek, tudjuk hogy hamarabb megtanulják illetve magukénak érzik a jogokat hamarabb mint hogy a tudatosodjon bennük kötelezettségük.
  - A párom nem akar velem lefeküdni! - panaszolta nekem egy anyuka a játszótéren. Nem mondanám, hogy erre az információra feltétlenül szükségem volt, azonban öntudatlanul is jobban megnéztem magamnak őt. Azt kell mondjam, együtt érzek a hapsival. Nem különösebben lepett meg, hogy nincs kedve.…..
Hello, 20-as évei 30-hoz közelebbi felét taposó leszbikus lány vagyok. Saját másságomról, illetve a leszbikusságról általában fogok írni, ha te is leszbikus vagy, vagy csak érdekel a téma, kövess :)  Mint nem olyan rég a szekrényből kilépett (mit kilépett, kiestem és bukfenceztem három kurva…..
Amint korábbi posztunkban írtuk, nagylyukú az uniós szabályozás hálója, a furgonok könnyen kiesnek belőle. A járművezetőt nem védik a szigorú biztonsági, pihenési szabályok. Ezért aztán érthető módon olcsóbb Európában furgonnal szállítani, mint egy nagyobb teherautóval. El is dugítják Európa útjait…..
HBKF 2018.05.28 07:10:47
@midnightcoder2: Abban igazad van hogy kevésbé rongálja az utakat de nézz körül a nagy nyugati országokban és meglátod hogy tele vannak az utak főleg a volt keleti blokkból lévő furgonokkal. Van pl magyar furgonos ismerősöm aki sok esetben 18-20 órát is vezet illetve rakodik folyamatosan ami napokon keresztül fárasztó és ezek a sofőrök egy idő után nem mások a forgalomban mint potenciális gyilkosok! Épp itt az ideje hogy szabályozzák keményen ezt a tevékenységet!
Sokan vágnak bele felelőtlenséggel kevert vakmerőséggel a határátkelésbe (bár remélhetőleg egyre kevesebben vannak olyanok, akik nem tájékozódnak előzetesen), nyelvtudás és/vagy megfelelő információk híján. Pedig nem árt tudni, hogy a munkavállalás külföldön sem feltétlenül diadalmenet. A következő…..
HBKF 2017.11.16 17:13:48
@Zoole Reloaded: Én Németországban élek már közel 6 éve, nem mondom hogy buták a németek de valóban a többségnek nem sog logikai érzéke van.
Nyisd ki a szemed Szexi vagy nem? 2017.11.12 23:55:58
2017-et írunk. Ömlenek a nyakunkba a furcsábbnál furcsább trendek, beautyvloggerek árasztják el az Intsagram-ot és a YouTube-ot, mindenki vegán és az egészséges életmód körül forog minden. Gyönyörű, vékony, darázsderekú lányok tárják bikinis képeiket a világ elé, vagy épp végignézhetjük hogyan kell…..
HBKF 2017.11.14 14:49:33
@Drednaught: ne aggódj sokan pedig a hozzád hasonló idiótáktól undorodnak! További szép napot! :D
HBKF 2017.11.14 17:42:50
@Drednaught: okoska esetleg az utolsó mondatodat ha leírnád magyarul! :D
HBKF 2017.11.14 21:17:10
@Drednaught: okoska ezt ha leírnád magyarul ha lehet! :D "hogy amit írtam, az teéljesen valid, " !!! Buta vagy mint a tök! Köszi nem kell válaszolnod! További szép napot ! :D
Ebben az évben engem ért a megtiszteltetés, hogy elvihettem az autónkat a szokásos tél eleji kerékcserére. Hiába voltam az elmúlt 4 évben autótulajdonos, és volt a férjemnek is egy autója, valahogy sosem én mentem a szakemberhez velük. Igaz, egyszer jelen voltam, de akkor is egy férfi családtaggal,…..
HBKF 2017.11.12 13:20:14
@djz: okoska és miért ne tudna 3 ember 4 kereket lecserélni 5 perc alatt? Egyedül meg tudom annyi idő alatt csinálni ha sietek! Azért mert te balfasz vagy hozzá az nem azt jelenti hogy más is az! :D
Álomfogók, rózsák, koponyák és madár sziluettek... Gondolom mindenkinek ismerős a helyzet, ha más nem, akkor a strandról, hogy vannak olyan tetoválások, amik olyan gyakorisággal fellelhetők más embereken, hogy így azok már se nem érdekesek,pláne nem egyediek. Félreértés ne essék, nem szeretnék…..
HBKF 2017.10.30 16:23:34
@haromegesztizennegy: egyszerűen az a proli aki külsőség alapján ítél meg másokat, pl. te! További szép napot!
1990 óta sok olyan esemény történt, ami megrengette a világot. Ezek között pedig jócskán voltak olyanok, melyek hatására emberek tömegeinek kellett elhagyniuk otthonaikat. A lenti infografika az elmúlt közel 30 év humanitárius katasztrófáiról számol be. A függőleges tengelyen az átlag heti…..
HBKF 2017.09.26 17:31:23
@Colonel H. Stinkmeaner: újabb genetikai kutatások szerint nem hódítottak meg a kárpát medencébe Ázsiából betelepülők ezer éve senkit hanem simán beolvadtak az akkor már itt élő szlávok és avarok csoportjában, ezen elmélet szerint a mai magyar nyelvet sem az betelepülők hozták hanem az már itt volt és az avarok használták eme nyelvet!
HBKF 2017.09.26 17:46:37
@Colonel H. Stinkmeaner: Még annyit hogy ez a menekült vagy hódító dolog sem fehér vagy fekete. Mint tudjuk az Ázsiából ezer éve jött népek többsége sem jószántából jött el onnan hanem azért mert más népektől veszélyeztetve érezték magukat és róluk írod azt hogy itt pedig hódítók voltak (fentebb írtam ezzel kapcsolatban). Mi van ha a jelenlegi menekültek sem csak menekülnek hanem hódító szándékkal jönnek! (vagy így lesz vagy ők is simán csak beolvadnak a már itt élők közé)!!! Rengeteg ilyen dolog van a világon ami nem egyértelmű, ez ugyan az a kategória mint hogy ha a mi katonánk öli meg az ellenséget lesből az "mesterlövész" ha az ellenség katonája teszi ezt a mieinkkel az pedig "orvgyilkos"! De ha kívülállóként nézed ugyan azt csináljál, lesből ölnek! De ugyan ez igaz arra is hogy na a mi népünkből lázad valaki a hatalom ellen és szimpatizálunk vele akkor ő egy szabadságharcos de ha nem szimpatizálunk vele akkor ő nem más számunkra mint felkelő! Tehát bánj okosabban a kijelentéseiddel és objektíven tedd azt! :)
Ha külföldön élsz, milliónyi hang, nyelv, zaj közül is kiszűröd a magyar szót. Ez olyan reflexszerű dologgá válik, hiszen ez az anyanyelvünk. Vannak azonban szituációk, amikor nem az lesz az érdekes, hogy az anyanyelvedet hallod, hanem az akitől hallod, vagy az, amilyen szituációban hallod.  Nekünk…..
A keresztény-muszlim kapcsolatokat napjainkban a nagyhatalmak politikai játszmái határozzák meg, de most a két fél középkori viszonyait szeretném górcső alá venni és ez által jobban megérteni a jelenkorban történő eseményeket. Az iszlám 7. századi megjelenése hatalmas riadalmat keltett a keresztény…..
HBKF 2017.09.18 15:38:42
@Lady Scarlett: Ha az ostobasag fajna, egyetlen vallás sem létezne!
Találkoztak a nagy családról szőtt álmaik sok-sok évvel ezelőtt. Az álom valóra vált: felesége, öt fia és négy lánya körében ünnepli 49. születésnapját a görögkatolikus pap, Tóth András atya...
HBKF 2017.05.26 08:51:32
@sunabajnok: Csak egy kérdés! Miből gondolod hogy a két gyerekednek minőségibb élete van mint ott ahol akár 9 gyerek is él? És tudod lehet hogy jobb és könnyebb élete lesz annak a gyereknek felnőtt korában aki házimunkát végez esetleg vigyáz a testvérére mivel megtanul felelősen élni nem úgy mint azok a gyerekek akik búra alatt anyuka szoknyája mellett nőnek fel!!!!