Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drumlin

253 bejegyzést írt és 252 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Minden ízében tökéletes”, „elképesztő, hátborzongató visszatérés” – írta az angol sajtó a Hóhérok londoni premierje után. A darab március 18-i budapesti bemutatója előtt átfutottuk írója, az Oscar-díjas Martin McDonagh nem mindennapi életművét...
Decemberben Csehov Sirályát mutatta be a Katona József Színház. A Fullajtár Andrea által alakított Arkagyináról, az előadás aktualitásáról, és Arkagyina és Trepljov kapcsolatáról kérdeztem őt. Melyik korban játszódik a Sirály? Hova helyezte a rendező időben a történetet? Modernkori Sirályon…..
Dargay Marcell komponálta és válogatta a Faust első és második részének zenéjét. A zeneszerzésen kívül egy fiúkórussal és egy asszonykórussal is dolgozik az előadásban. A két előadás zenei világáról és a próbafolyamatokról kérdeztük őt.   - A Faust I. és II. részének zenéje miben különbözik,…..
Huszonkét éve tagja a Katona társulatának, és ezalatt rettentő sokféle szerepben láthattuk. Bár már elmúlt negyven, külseje alapján még mindig játszhatna húsz éves fiúkat, nem beszélve a hangjáról, aminek kamaszos zöngéje van. Mivel mozgásban különösen erős, Bozsik Yvette előadásainak is rendszeres…..
Joël Pommerat jelenleg Franciaországban is nagy sikerrel futó darabja megtévesztő és figyelemfelkeltő címével ellentétben nem politikai témát dolgoz fel, hanem az emberi kapcsolatokról szól. Mindezt már Máté Gábor osztotta meg velünk, miként azt is, hogy az előadásban szereplő színészek nem egy…..
Az eredetileg sokkal hosszabb címet viselő (Jean-Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása, a charentoni elmegyógyintézet színjátszó csoportjának előadásában, De Sade úr irányítása alatt) Peter Weiss-darab, az október 16-án bemutatásra kerülő M/S - azaz Marat/Sade - nyílt próbájának híre rövid idő…..
Ha valaki, hát ő született színésznő. Ha kell, vehemensen, ha kell finoman, de mindent belead a szerepeibe. Így aztán nincs olyan alakítása, amely ne lenne emlékezetes, de még a divatfotókon is átjön komplex, izgalmas személyisége...
Vasárnap, június 8-án új arcát mutatta meg a belvárosi zsidó és bulinegyed: a városrész szíve, a VII. kerületi Kazinczy utca a Judafest Utcafesztiválon egy napra szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, koncerteknek, kirakodó- és tudásvásárnak, és egyéb izgalmas programoknak adott helyet.– A…..
Éppen tíz évvel ezelőtt léptem fel utoljára Magyarországon. Az azóta eltelt tíz izgalmas, fájdalmas és gyönyörűséges év egy olyan időszak volt az életemben, ami teljes egészében elválik minden korábbitól. A Londonban élő és dolgozó Magyar Éva gondolatai a Marlene című zenés-táncos előadásának…..
Pacsi, szemforgatás, siker vagy hiszti? Még több gifet találtok itt: www.gifszinhaz.hu..
Fiatal színészek közül legfeljebb a férfiakat szokás azzal vigasztalni, hogy majd negyvenéves koruk körül beérnek. A nők akkor kezdhetnek el aggódni a szerepekért. Pelsőczy Réka tehát nem a hagyományos utat járja. Mostanra jutott el oda, hogy felszabadultan, gátlások nélkül tud szerepet próbálni,…..
Misztikus történetmozaikok a kirakatbólEgy már-már elfeledett szakma egyik utolsó képviselőjének élettörténete elevenedik meg A borbély című előadás során, egy belvárosi üzlethelyiség kirakatában. Múlt és jelen, képzelet és valóság fonódik egybe a rendhagyó előadás alatt, melynek a járókelők…..
Illaberek. Bemutató: november 29...
Jövő héten tartjuk a ki- és elvándorlásról szóló Illaberek bemutatóját. Rajkai Zoltánt a készülő előadásról és az egyik figurájáról kérdeztük.Ehhez az előadáshoz nincs előre megírt szerep, hanem te találod ki a karakteredet a próbák során. Hogyan boldogulsz?Nagyon szeretem ezt a módszert, mert ha az…..
A modern kori kivándorlás jelenségét feldolgozó előadás egyik szerepére nyílt felhívással kerestünk jelentkezőket. A 8 éves kisfiú szerepét az október végi szereplő-válogatáson végül két fiú kapta: a castingon az első szereposztásra Varga Zétényt, az ő beugrójának pedig Varga-Nagy Márton Csabát…..
A modern kori kivándorlást dolgozza fel novemberi bemutatónk, az Illaberek. Az előadás rendezője Máté Gábor, akit most a produkció előzményeiről és témájáról kérdeztünk...
2013 őszétől Kulka János is a Katona József Színház társulatának tagja. A csatlakozásról és A nép ellensége című előadásról kérdeztük, ami idén elnyerte a legjobb előadásnak járó színikritikusi díjat. Készítette:Kazimir Annamari..
Október 19-én mutattuk be Bagossy László rendezésében, Ödön von Horváth A végítélet napja c. darabját. Videós ajánló:..
Október 18-án, pénteken mutatjuk be Az iglicet. Az előadásról az alkotókat kérdeztük...
Hogyan készíti saját sminkjét Keresztes Tamás?..
Október 18-án lesz először látható Az iglic, a Katona és a Budapest Bábszínház közös produkciója. A kifejezetten felnőtteknek szánt, beragadó emberi kapcsolatokról és függőségekről is szóló, különleges atmoszférájú előadásról a címszereplőt, Pelsőczy Rékát kérdeztük.[Tengely Gábor: Leleplezzük a…..
Függőségek, bent ragadt, elszakadni nem tudó kapcsolatok, mese és valóság elmosódó határai a Katona és a Bábszínház kifejezetten felnőtteknek szóló előadásában. Az Iglic rendezőjével, Tengely Gáborral beszélgettünk.Az ismertető alapján nehéz pontosan elhelyezni az előadást műfajilag vagy akár…..
Romantika Ceaucescu – vagy ha úgy tetszik, Kádár – világa iránt: „régen minden jobb volt”. Egy komcsi nyanya vagyok! címmel Csoma Judit román monodrámát játszik a Katonában. Az előadásról kérdeztük a színésznőt.Mikor találkoztál a regénnyel?Három évvel ezelőtt, az Európai Irodalom Éjszakáján két…..
A berlini Deutsches Theater 10 európai színházból hívott meg művészeket, hogy egy-egy tíz perces produkcióban reagáljanak David Cameron brit miniszterelnök januári euroszkeptikus beszédére. A Katonát Kovács Lehel és Dömötör András képviselte, Lehel egy meg nem nevezett magyar politikusként válaszol…..
Ma reggel került ki az új éra első hivatalos kommünikéje a Nemzeti weboldalára...