Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Király Kata

63 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsés vagyok, mert a kisfiam nagyon jó alvó, így ma is volt időm egy kicsit kiszakadni a mókuskerékböl és egy kicsit elvonulni a konyhába.... Persze ez nem mindenki számára jelenti a pihenést,de én ott tudok igazán kikapcsolódni. Viszont ma valami könnyű ebédre vágytam, ami gyorsan elkészül,…..
Hamarosan itt a húsvét, amit idén rendhagyó módon mindenki nagyon szűk családi körben tölt majd. Személy szerint nekem ez most egy kicsit fájó pont, mivel hosszú évek óta ez lett volna az első itthon töltött húsvétom. De szeretem a kihívásokat és egy kis kijárási korlátozás sem állhat az utamba, na…..
Az elmúlt fél év elég pörgősre sikerült. Hazaköltözés, babavárás, házalakítás, újabb költözés így kevésbé voltam aktív az online felületeken. Ezért is gondoltam, hogy a visszatéréshez valami igazán ütős receptet hozok nektek. Mivel még mindig nem vagyok időmilliomos, erről a nagyon cuki 5 hetes…..
A leves szóról nekem mindig azok a menzás híg levesek jutottak eszembe, amikben általában órákig kellett keresni a zöldségeket és a tésztát. Nos ennek az élménynek köszönhetően, szinte mindig kirázott a hideg a leves szó hallatán. Egészen addig amíg el nem kezdtem főzni és végre igazi tartalmas…..
Imádom az olyan ételeket, amik egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek és nem mellesleg laktatóak is. Mivel az utóbbi időben rengeteg elfoglaltságom van, így a legfontosabb tényező a gyorsaság, viszont mégsem szeretnék egészségtelen gyors kaján élni. Erre pedig a legjobb megoldás az lenne , ha minden…..
Nagyon szeretem a zabkását, mert isteni finom, tápláló és rengeteg módon elkészíthető, amiért szinte lehetetlen megunni. A másik fontos szempont pedig, hogy gluténmentes és hosszan tartó energiát biztosít a szervezetünk számára. Hozzávalók: 3/4 bögre zabpehely 1 bögre növényi tej 1/2 bögre…..
Egy hosszabb kihagyás után, végre visszatértem. Gondoltam erre az alkalomra valami különleges receptet hozok nektek. Persze mi más lenne, mint egy ínycsiklandozó amerikai palacsinta. Szerintem a tökéletes vasárnapi reggeli, de délutáni desszertnek sem utolsó. Ezúttal egy gluténmentes receptet…..
Az igazán borús és esős napokat bármikor feldobhatjuk egy jó kis bekuckózással. Ilyenkor fogok egy jó könyvet, egy puha meleg plédet és irány a kanapé. Persze ezt az élményt egy habos gőzölgő forró csoki még meghittebbé teszi. Viszont nem kell aggódnunk a felesleges kalóriák miatt, mert ez a recept…..
Könnyen elkészíthető őszi vacsi ami önmagában is nagyon finom viszont kiválóan alkalmas akár köretként is egy ünnepi vacsorához. A citromnak és a kakukkfüves öntetnek köszönhetően rendkívül frissítő íze van.  Hozzávalók: 450 g apró szemű burgonya 1 ek olíva olaj 250 g ceruzabab 2 kisebb fej…..
Akik szeretik az indiai konyhát valószínűleg már mind hallották a curry szót és pontosan tudják milyen kellemesen pikáns ízt kölcsönöz a fogásoknak. A kari egy Dél- Indiában népszerű fűszernövény, a Távol-Keleten honos citrusféle cserje, melynek levelét használják ízesítésre. A karhi pedig egy…..
Vasárnap általában a pihenő nap , ilyenkor nem foglalkozom az idővel. Szeretek magamtól felébredni és mindent valahogy lassított üzemmódban végezni. Nincs kapkodás, nem kell sietni sehová. Éppen ezért nem is aggódom olyan kis apróságokon, hogy mit vagy mikor reggelizzek. Viszont szeretem megadni a…..
Sokaknak rossz kedve lesz az őszi idő beköszöntével, pedig ennek az évszaknak is megvan a maga szépsége. A fák csodás színekben pompáznak, a hideg reggeli smoothiekat felváltják a melengető reggelik, végre élvezhetjük a forró teánkat összekucorodva egy pléddel a kanapén. Amit lássuk be nyáron a 40…..
Itt van az ősz, elkezdődött az iskola, lassan mindenki visszatér a jól megszokott mindennapokhoz. Ahogy egyre inkább borúsra fordul az idő, úgy egyre inkább kívánjuk a laktatóbb reggeliket is. Ezért ma reggel a megszokott smoothie-m helyett inkább egy meleg pirítósra vágytam, de a szokásos…..
Nincs is jobb mint egy jó nagy tányér zöldség leves... De amikor leves főzésre kerül a sor, mindig tanácstalanul állok, mert amihez épp kedvem lenne, ahhoz pont nincsenek hozzávalók. Most ilyen gondom nem akadt, mert kivételesen nagy volt itthon a választék.  Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2…..
Az elmúlt napokban a holland időjáráshoz  képest nagyon nagyon meleg volt. Ilyenkor az embernek ( legalábbis nekem) megmozdulni sincs kedve, nem hogy dolgozni vagy akár főzni. Viszont jókat enni ilyenkor is lehet. Mivel kínomban már nem tudtam mit egyek, mert hát ugye banánfagyin mégsem vegetálhatok…..
Tésztafüggők figyelem!!Ismét egy olaszos tésztaétel receptjét hoztam nektek, ami  nagyon hamar az egyik kedvencem lett. Mivel általában nagyon elfoglalt vagyok, törekszem arra hogy ne kelljen órákat a konyhában töltenem, ahhoz hogy finom és ízletes ételek kerüljenek az asztalra. Jelentem ennek a…..
Szerintem az emberek nagy része nem rajong a brokkoliért. Én legalábbis ebbe a táborba tartozom. Valamiért a karfiol mindig közelebb állt a szívemhez. A csőben sült karfiol rengeteg sajttal pedig szinte mindenkit levesz a lábáról. Itt jön a csavar, mert mi vegánok nem fogyasztunk sajtot viszont…..
A szokásos délutáni  "nem tudom, hogy mit főzzek" hisztim után, gondoltam készítek egy chilis babot, mert egyszerű, nagyszerű és hamar kész van. Aztán egy kicsit elkalandoztam, mert a szokásos chilimnek egy szupergyors változatát főztem meg, ami abszolút nem is hasonlít az eredetire de pont ezért…..
Mi mással is kezdhetném a hetet, mint egy rakás palacsintával. Persze megint nem a hagyományos verzióval, mert abban nincs semmi ami meghozná a kedvem így hét elején....Gondoltam feldobom egy kis citrommal, ha már úgyis savanyú a "szőlő"(?) akarom mondani a hétfő.....Azt kell, hogy mondjam bevált.…..
Ebben a nagy melegben mi sem esik jobban, mint egy jó hideg fagyi..Szerencsére egyre nagyobb választék van már vegán fagyikból. Személy szerint sokszor egy hosszú nap után már nincs sok kedvem még körbesétálni a várost, és kutatni a megfelelő fagyizó után...A szükség pedig nagy úr...Azért jó…..
Lasagne.... ha kimondom valószínűleg elsőre mindenki a megszokott darált húsos változatra gondol. DE.... Az a szuper a lasagne-ban, hogy itt sincs megszabva, hogy csak egyféleképpen lehet elkészíteni. Az elmúlt pár évben már rengeteg változatot kipróbáltam. Szerencsére vegánként sokkal több…..
Igen..... Tudom...... Jó régen hoztam új receptet. Így ma készültem valami különlegessel!! Persze mi más is lehetne, mint valami nagyon finom édesség. Kiváló recept ilyen meleg időben. Kevesebb mint 15 perc alatt elkészül és higgyétek el nekem, kevesebb mint 2 perc alatt el is fogy…..
Palacsintát készíteni pofon egyszerű. Kevés összetevőből áll és szinte lehetetlen elrontani. Éppen ezért nem meglepő, hogy az egész világon elterjedt. Különböző variációja létezik. Fogyaszthatjuk sósan és édesen is. Most egy sós variációt készítettem, ami kiválóan alkalmas reggelire is, vagy akár…..
Ennek a receptnek a titka, hogy nem kell hozzá semmi extravagáns hozzávaló, mégis nagyon finom. Valamint, ha időhiányban szenvedtek, vagy ha épp nem vagytok konyhatündérek, akkor sem kell kétségbe esni, mert pillanatok alatt elkészül és biztos sikert arattok majd vele. Hozzávalók: 1 fej…..
Már napok óta vágyakoztam valamilyen gyümölcsös sütire... Szerencsére közbe jött egy hosszú hétvége, ezért gyorsan ki is használtam a rengeteg szabadidőmet. Majd miután kitakarítottam az egész lakást és jólesően lehuppantam a kanapéra, eszembe jutott, hogy milyen régóta nem ettem már anyukám meggyes…..