Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FaBRiK

0 bejegyzést írt és 265 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan jellegzetes, magyar ösztönös berögződések, melyeket csakis azok vesznek észre, akik huzamosabb ideje külföldön élnek. Egy ilyen zsigeri Hungarikumról szól ez a rövid szösszenet. Tavaly nyáron, amikor a szokásos évi két hetes magyarországi vakációt követően a Frankfurt-Los Angeles…..
FaBRiK 2019.09.01 23:02:12
@Comte de Gippaud: A lófaszt jöttek rá. 2010-től is ugyanúgy mindegy. Ha nem lenne mindegy, akkor már változtattak volna rajta 2010 óta, de nem tették, mert jó ez a szar is. Vagy nem szarabb mint volt, vagy pont olyan szar mint volt, vagy mindegy, mert úgyis egyre szarabb. És ez csak egy pár mondott ok arra, hogy miért mindegy. Anyámékkal az első szabad választások óta vitáztam folyamatosan, hogy menjenek választani, mert nem mindegy, mert van választás, de idén rájöttem, hogy az öregeké a bölcsesség. Sajnos tényleg mindegy mit választasz. A narancslé is vízízű.
Monty Pythonék nem ismertek se Istent, se embert, ha humorról volt szó. Attól sem riadtak vissza, hogy a vallásból csináljanak viccet, bár azért még tőlük is elég necces volt Jézus történetének kifacsarása, de szerencsére annyira szellemesen tették a dolgukat, hogy nem kövezték meg őket, sőt, még…..
Eleged van abból, hogy bárhova is teszed otthon azt az „átkozott” wifi-routert (vagy teszi a kábeles), mindig van olyan része a háznak, ahol nincs elég térerő? Ne aggódj, nem kell méregdrága, irodaházakban alkalmazott sugárzóra szórnod a pénzed, az alábbi filléres praktikával ugyanis könnyedén…..
FaBRiK 2016.04.15 11:24:02
Az egyszeri ember úgy képzeli, hogy egy pláza információs pultja egyfajta ügyfélszolgálat, ahol az ember segítséget kérhet, ha nem talál valamit, vagy jelezheti, ha valamivel elégedetlen. Hogy a Duna Plázában mire szolgál, az nem derült ki. De ha elfogadnak egy tanácsot, valamit reformáljanak a…..
Szép csöndben felszámolták az egyórás ingyenes parkolást az Allee bevásárlóközpontban. Nemrégiben még hatvan percre be lehetett állni, korábban pedig két órára is. Az új rendszerben hétfőtől csütörtökig 19-22 óráig ingyenes a parkolás. A vasárnapi mentesség maradt. További lehetőség, ha valaki 25…..
Angie és családja nyilvánvalóan egy önfeledt szánkózós napra készült a Mátrában, ami helyett egy folyamatos problémamegoldásból álló nap kerekedett nehézkes ügyintézéssel, bumburnyák pincérrel, síró gyerekkel meg a rettenetes emlékként megmaradó nap többi…..
FaBRiK 2016.01.29 09:15:11
@PabY: Hát nem. Ettől tart ítt a vendéglátás. Ha mindent benyel az ember, akkor így is marad minden. Nem kell kifizetni. É
Nem állítom, hogy ezentúl kivétel nélkül csittifitti reggel-királynőként telnek majd a mindennapjaim, és azt sem, hogy teljesen és végérvényesen megreformáltam a reggel-ellenes személyiségrészemet; de azt állítom, hogy voltak meglepő és jó élményeim és már tudom, mi lesz…..
A sötét középkor elrettentő ismertetőjegyei között az élen szerepel a személyes higiénia hiánya. Mai tisztaság felfogásunk szerint ez nagyjából helytálló, ám akkoriban másképp gondolkodtak erről. Egyébként szoktak fürdeni is, amíg a szifilisz elterjedésével és a nagy…..
FaBRiK 2015.09.01 11:04:47
@Void Bunkoid: Azért ez inkább csak egy feltételezés a részedről. A panelban azért volt kád, mert:
1. Az multifunkcionális: lehet benne jó hosszan ázni, meg ruhát áztatni is. Na meg ugye karácsonykor a ponty. A miniatür fürdőszobában meg nem fért el zuhanyzó és kád is.
A mosás amúgy tényleg fontos szempont volt, a 70-80 évektől terjednek a mosógépek.
2. A kutúra része a fejlődés. A lavorból nehéz átszokni egyből a zuhanyzóba
3. Hangot sem szigeteltek, nem hogy vizet. Nem volt még meg a technológia, hogy a gyerek fürdésekor ne fürödjön az alul lakó is
Rekordnak rekord ugyan, de nem valami izgalmas, mert senkinek nem mondunk újat vele. Úgyhogy lőjük is el az elején: a Balaton Közép-Európa bajnoka, nála nagyobb tó nincs a régióban, és hát nyilván nem is nagyon lesz. Ha meg mégis, nekünk már mindegy. Hogy mennyi víz van az 594…..
FaBRiK 2015.07.08 10:35:40
@Bafana: Sőt sokan szexelnek is benne. Pl. a halak is.
Hanna vagyok. Menekültek leszármazottja. Anyai nagyapám ősei francia hugenották voltak, a protestánsok üldözése miatt hagyták el hazájukat, és a már akkor is vallási türelmet gyakorló Erdélyben telepedtek le. Hugenották lemészárlása Szent Bertalan éjén 1572. augusztus…..
Soha nincs második esély, az első benyomás a legfontosabb. Fontos, hogy hogyan jelenönk meg egy állásinterjún. Sokszor fontosabb, mint a szakmai önéletrajzunk, az amit tudunk. Jöjjön most néhány tipp a sok okoskodás helyett! Ahogy egy önéletrajz megírásánál, a megjelenés, az…..
FaBRiK 2014.11.12 21:27:15
@Szelid sunmalac: nem mondanám, hogy ugyanolyan erős. A karomon sokkal erősebb és sűrűbb.
FaBRiK 2014.11.12 21:40:13
@Irbisz: valóban a bunkó szó erős volt. Szerencsésebb lett volna azt írnom, hogyaz egyszerű emberek viselete.
BBár nem rólam szól a poszt, de ha már találgattál, 20 éve dolgozom ingben, igen sokszor öltönyben, hordok időnként trikót (főleg fehér ing alatt) és az ingjeimet, trikóimat mindig vasalom.
Pólót ing alatt sosem viselték, mert az megmosolyogtató, ráadásul hozzáseítene, hogy melegen legyen, azaz izzadjak.
Amúgy az ing alatt pólót viselők hónalja is ugyanúgy átázik.
FaBRiK 2014.11.12 22:42:14
@Szelid sunmalac: ezen a póló dolgon már sokat gondolkoztam. Talán egy olyan póló lehetne a köztes, de modern megoldás, aminek nincs ujja, de nem pántos. Mélyített nyakú, hogy kigombolt nyaknál se nézzen ki hülyén. Gyakorlatilag egy modernizált, széles vállú póló-trikó.
Ezzel az ötlettel mennyi pénzt kereshetnék...
A mai (ami igazából tegnap előtti kéne, hogy legyen) egy teljesen szokatlan cikk. Nem sokan tudtak róla az online ismerőseim közül, hogy június körül meghibásodott egy Cubot One a környezetemben. Felkértek rá, hogy intézzem el a garanciázást. Már akkor tudtam, hogy ennek a fele…..
1. A festőként, szobrászként, költőként, íróként, építészként, feltalálóként, anatómusként és hadmérnökként is ismert Leonardo da Vinci az olaszországi Vinci melletti Anchianóban, 1452. április 15-én született egy parasztleány és a város jegyzője törvénytelen…..
FaBRiK 2014.10.16 14:14:46
@NagyPál: Plagizálásról csak akkor beszélhetünk, ha ennek bármilyen formája eljutott da Vincihez. Lehet, hogy így volt, de elképzelhetőbbnek tartom, hogy ilyen tudományos leírások, értekezések nem érkeztek Európában abban az időben, ő pedig nem nagyon utazott Kínába. Egyes népek, társadalmak egymástól függetlenül, de sok száz éves késéssel sokszor eljutnak ugyanarra a színvonalra, ahol elkövetkezik törvényszerűen az adott új találmány ideje.
Ilyen példa egyre több van a XIX. századtól kezdve, mióta az egyes tudományos részismereteket megosztják a világgal a kutatók. De amikor nem volt még ilyen a kommunikáció, akkor is eljutottak a népcsoportok a dárdáig, csónakig, a varrás tudományáig egymástól függetlenül.
Pedig a HVG riporternője megkérdezi Galambos Istvántól az MTVA vezérigazgató-helyettesétől, hogy akkor mi is a helyzet a Kossuth-díj-szabállyal, de csak elnéző mosolyt kap cserébe. Kommentárt nem fűzünk a dologhoz, mert minek.   ..
FaBRiK 2014.08.11 21:14:33
@aleb19:
"miert kellene barkinek is beszamolni egy alkoholista, onpusztito verbalisan jol kepzett buta ember halalarol"
Így van és akkor tessék kivenni Petőfit, Ady-t, József Attilát minden közmédiából és a tananyagokból. A történelmi személyek tömegeiről nem is beszélve. Ők is csak az alkoholista önpusztítás példaképei, semmit sem tettek le az asztalról (csak az analógia végett...)
FaBRiK 2014.08.12 17:34:52
@Le Orme 2:
"Az említett szerzők a magyar költészet halhatatlan alakjai - nem lehet egy napon vagy lapon említeni őket egy médiahírességgel."

Nem erről volt szó, hanem hogy ki milyen alkoholista példát mutat. Hát pl. az említett költők nem mutattak pozitív életviteli példát.
Kár ennyit rugózni Bajoron is, de látható, hogy valaki nagyon eltolt valamit. Furcsa helyzet (politikától függetlenül), hogy egy olyan színész, aki az adott tévécsatorna egy ikonikus sorozatának ikonikus karaktere volt (nem kell részletezni, hogy jól vagy rosszul), nem érdemli meg, hogy megemlítsék a halálát. Ha ez tényleg politikai okból történik, akkor a többihez lehet írni, sajnos mi ilyenek vagyunk, azonban ha elfelejtette valaki, akkor azt csak egyszerűen vállalni kellett volna.

De visszatérve az analógiára, az nem lehet, ok, hogy milyen példát mutat. Nem egy VV XY-ról beszélünk, hanem egy híres szinészről.

Amúgy Rátonyi is ripacs volt (és nagyon sok színész még), de ha most hunyna el, szerintem benne lenne a híradóban.
Egy olvasónk levélben hívta fel a figyelmünket, hogy Pócs János fideszes országgyűlési képviselőjelölt még a karácsonyi ünnepet is politikai célokra használja fel: Szenteste a jászdózsai templomban a miséző pap bejelentette, hogy mindenki kap karácsonyi ajándékot, majd a mise…..
FaBRiK 2013.12.26 01:20:07
@na ez azért mindennek a teteje: "a libsi kizárja fideszt"
Nana! Voltak ők már libsik is (ne felejtsük, 20 éve még "kis SZDSZ"-nek hívták őket). És ha a helyzet úgy hozza, lesznek megint, és akkor a libsi szó épp kedvelt lesz és nem szardobáló. Attól függ, merről fúj...
Sziasztok!   Elég hülye helyzet állt elő a cégnél, ahol dolgozom. Most pénteken, azaz 20-án karácsonyi bulit tart a vezetés nekünk beosztottaknak egy budapesti étteremben. Ezzel akarják megköszönni mindenki éves fáradozását, mondjuk ez alapvetően szerintem jó dolog, évek…..
Ha már úgyis az önkormányzatokhoz került az összes parkolómaffiacég, talán nincs jogi akadálya, hogy mint egy emberek lakhatására kialakított normális városban, egy darab cég szedje az összes parkolási díjat. Átmeneti megoldásként elfogadjuk, hogy amíg ez a rendszer nem jön…..
Épp pár hete elmélkedtünk itt az Androliben arról, hogy eljöhet az idő, amikor a nagy gyártók komolyan nekikezdenek ellehetetleníteni a custom ROM-okat gyártó fejlesztői közösséget, és olyan megoldásokkal állnak elő, amik kvázi lehetetlenné teszik a készülékek rootolását…..