Regisztráció Blogot indítok
Adatok
almásderes

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jó dolgában hülyülő, frusztrált idióta értelmiséginek látszók legújabb sportja, hogy megkérdőjelezzék a jelenlegi világrendet. Nem is lenne ezzel baj, ha megmaradna értelmiségi szellemi maszturbáció szintjén a dolog, de az internetnek hála ostoba prolik ezreinek velőt rázó primitívsége…..
A történelem számtalan érdekes sztorit rejt, melyekre a filmvilág is gyakran "lecsap" egy-egy ütős és látványos filmet készítve a nagyközönségnek. Néha azonban a valóságot elferdítik ilyen vagy olyan okból és a végeredménynek már kevés köze van a tényleges eseményekhez. A napokban három ilyen…..
  A Messiás jelenleg a legnagyobb BOOM or BUST sorozat a Netflix kínálatában, de az én látókörömben mindenképpen. Kifejezetten szeretem az olyan film, vagy sorozat élményeket, amik a semmiből jönnek. Az vesse rám az első követ, aki már hónapok óta várja a Messiás bemutatóját! Van ilyen? Biztosan,…..
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
Felhatalmazási törvény. Sokat hallottuk ezt a kifejezést a héten, sok mindent mondtak róla mind az ellenzéki, mind pedig a kormánypárti képviselők, de azt kevesen tudják, hogy mi is ez valójában. Miért tiltakozik ennyire az ellenzék és miért ragaszkodik hozzá oly nagyon a kormánypárt?..
Tavaly, 2019 október 9-én a török hadsereg megtámadta Szíriát a Béke Forrása Hadművelet (valódi nevén: Operation Peace Spring) keretében. Az akció egy teljes hónapon keresztül tartott 15 ezer török és 14 ezer velük szövetséges szír katona részvételével. A beavatkozás eredményeként egy 1200…..
almásderes 2020.03.06 12:20:50
@haXXor: "az uj vilagrend vezeto hatalmaival (orosz, torok)" ???!!! Sem katonailag sem gazdaságilag nem számítanak vezető hatalomnak. Autokráciában, jogtiprásban viszont igen
  Még ma is léteznek olyanok, akik az emberi erkölcs megítélését a túlvilághoz kötik. Minden jó és kívánatos - mondják -, ami a mennyországba vezet, s kerülendő mindaz, ami a kárhozatra juttat. A magam részéről mindig furának találom, amikor valaki nagy magabiztossággal beszél a halál utáni…..
A Bundestag konzervatív elnöke azt gondolja, hogy Nyugat-Európának jobban tekintetbe kellene vennie a keleti tagok aggályait. A nacionalisták előreláthatólag jól szerepelnek az európai választáson, csak utána kerülnek bajba, mert a belső ellentétek miatt aligha képesek hatékonyan…..
almásderes 2019.04.21 11:46:14
@Helga Beauty Salon: Ne értsd félre haver, ők MSZP-vel, DK-val, együtt véve gondolják ezt rólunk, csak OV tette fel a koronát az egészre, mikor komolyabb mennyiségben kezdett érkezni az EU-s pénz ide, és visegrádi országokkal összehasonlítva mutatunk gyengébb teljesítményt (pl. egypályázós, személyreszabott tenderekben, értelmetlen beruházásokban, meg ilyen faszságokban). Ezt a visszafele mutogatást nem értem, olyan mintha azt akarnák magyarázni, hogy ha az MSZP-nek lehetett akkor nekik is lehet. Különben sosem szavaztam az MSZP-re, ha erre következtettél volna. Akkoriban Fidesz szavazó voltam :-)
almásderes 2019.04.21 16:38:34
@Helga Beauty Salon: Ha egyszerű összehasonlítás, semmi több, akkor miért a legszarabb kormánnyal hasonlítja össze magát? Meg kevesebbet lopnak? A kevesebb lopás is lopás. Azt sem mondanám, hogy kevesebbet. viszont sokkal pofátlanabbul csinálják lásd Mészáros Lőrinc és népi zenekara. Ezt a jobban kiállnak a magyar érdekek mellett dolgot sem tudom értelmezni, hogy mivel lett jobb itthon, mióta kiállnak a magyar érdekek mellett? Hogy nincsenek migránsok? Komolyan vesznek minket nyugaton?
almásderes 2019.04.22 07:15:40
@Nzoltan: Arra voltam kíváncsi, hogyan értelmezik a fidesz szavazók a magyar érdekek melletti kiállást, és ijesztő, hogy mindent elhisznek. Elhiszik hogy mindent OV-tól kapnak, pedig itt semmi nem épült őnerőből csak stadion meg kerítés
Vannak olyan cikkek, amiknek nagyon nehezen állok neki, és vannak olyanok, amiknek kezdetét nem győzöm kivárni. Ez most az utóbbi lesz, így alig egy hét használat után próbálok véleményt alkotni az eddigi legszebb telefonomról...
Saját tapasztalataimból és ismerőseim elbeszéléseiből kialakult bennem valamiféle kép a nálunk működő, eltérő kulturális hátterű GYÁRTÓ cégek egyes típusairól. Mindez persze nem több egyfajta sztereotip véleményalkotásnál, hiszen (mint látni fogjuk) a legtöbb cég kulturális háttere igen csak kevert,…..
Tudjátok, nemrég megmutattuk azt a listát, amit az angol Metal Hammer tett közzé. Ebben a listában sorbaszedték, rangsorolták, hogy szerintük melyek voltak a kettővel ezelőtti évtized legjobb rock és metaldalai, nálunk ITT találhatjátok ezt meg. Persze mint minden szubjektív sor…..
Nem, nem miatta fejlődöm, és nem, nem tesz jobb és sikeresebb emberré a komfortzónán kívüli lét. Félek tőle, kényelmetlen, és minden porcikám ellene van, hogy erre a ködös fogalomra hivatkozva és motivációs könyvek hangzatos kiemelésein csüggve belevessem magam halálosan idegen szituációkban,…..
Igyekeztem teljesen közérthetően leírni, hogy az átlagszavazók – akik nem csüngenek folyamatosan a híreken és nem néznek meg minden egyes híradót – miért látják bebetonozva a kormánypártokat. A választások előtt szűk egy esztendővel nyomát sem látni egyetlen politikai erőnek sem, amelyik eséllyel…..
almásderes 2017.08.12 10:12:03
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ennek egyszerű oka van, itt beszélnek legkevesebben, a célországokban beszélt nyelveket. Mert hiába a gyönyörűen kozmetikázott statisztikák, a magyar nettó átlagfizetés inkább 120, mint 200 ezer forint. Hiába kapkodják a levegőt ezért sokan, ez tény. Reálértéken nagyjából semmit sem változott hét év alatt, vagy csak alig érezhetően. Még mindig bőven megéri külföldön dolgozni és ez még évtizedekig így lesz.
Magyarországgal szemben 1918-tól érvényesül a nemzetállami logika rombolása. Addig -- ideértve a középkortól kezdve a dualizmus páratlan fejlődést hozó fél évszázadát -- Magyarország soha sem volt nemzetállam, és nem is nemzetállami szempontok alapján működött. Amikor az lett, azt úgy nevezzük ma,…..
almásderes 2017.08.04 19:07:04
@444: A rendi felfogás értelmében csak a nemesek voltak a magyar nemzet (natio Hungarica) tagjai, de ők etnikai származásuktól és anyanyelvüktől függetlenül. A szlovák és a román nemes is a natio Hungarica tagja volt, de a magyar jobbágy és a városi polgár nem.
almásderes 2017.08.04 19:22:51
@444: Tudott róla, csak nem volt annyira érdekes dolog neki. Akkoriban a jobbágy elsősorban jobbágy volt és majd sokadik dolog volt számára a magyarsága. Igaz nem is sok haszna volt belőle. Semmiképp nem vállalt közösséget az urával, még ha mindketten magyarok is voltak. Inkább érezte testvérének egy román, szlovák stb. jobbágyot, mert az volt az ő fajtája.
Továbbra is a félelemkeltésre alapozza Orbán Viktor hatalmának megőrzését célzó választási kampányt. Ennek érdekében folyamatosan hazudik a migrációval kapcsolatban. Muszáj, mert ha igazat mondana, azonnal kiderülne: nincs mitől rettegni...
A fekete kontinens legnagyobb és legmodernebb városában a madár se jár. Kilamba a szellemváros (Fotó: Angola-today.com) ..
almásderes 2017.07.01 15:27:18
@kiskutyauto: hogy teszed le a virágcserepet, ha nem tudsz kimenni az erkélyre? :-D
Szergej Pub Kur-va gyen-ge!!! 2017.06.10 17:23:16
Eltelt majdnem 24 óra a tegnapi gyalázat óta, így már értelmes szöveggel is képes vagyok megszakítani azt a káromkodásfolyamot, amit aranylábúink hoztak ki belőlem.  Nem értem, hogy a retkes faszban van az, hogy az ellenfél 44 sikeres passzból összehoz 8 kapura lövést és három szögletet!?  Ha egy…..