Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sergő Z. András

108 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bajban lehet az Oscar-díj: meglepően kevesen nézték mind a gálát, mind a jelölt filmeket. Noha néhány éve éppen azért bővítették a fő kategóriát 5 filmről 9-10-re, hogy a népszerűbb alkotások is bekerülhessenek, ez egyre kevésbé látszik megvalósulni, a közönséget pedig egyre kevésbé foglalkoztatja,…..
Sergő Z. András 2018.03.12 14:44:11
@danialves: Ja nem dehogy, már nem tudom hol és kitől.
A magyar idő szerint vasárnap hajnalban lezajlott 90. Oscar gála egyik legnagyobb izgalmát a királykategória tartogatta. A korábban sokak által egyértelmű győztesnek kikiáltott Három óriásplakát Ebbing határábant (továbbiakban Három óriásplakát) sikerült felülmúlnia a…..
A HÉV-állomásnál lévő egyik lámpa miatt gyakran kilométereken keresztül araszol a kocsisor...
Sergő Z. András 2017.10.17 12:13:55
@nakamatoHUN: Azért mert a lámpátlan zebránál nem lehet szabályozni hogy mikor mehetnek az autók. Ha egy kicsit több gyalogos megy át, a következő lámpát már nem érik el az autósok. Ellenben ha mindenhol lenne lámpa, ahol zebra is van, akkor szabályozni lehetne, és csak akkor állnának meg az autók, amikor kell.
Sergő Z. András 2017.10.17 12:14:41
@nakamatoHUN: Legalábbis így tűnik logikusnak, bár nem vagyok szakember.
A 19. század eleje a francia forradalomra történő konzervatív reakcióval indult, és a legpregnánsabb vonulata az ellen-forradalom volt, amely az ún. konzervatív forradalmiság első megnyilvánulási formája lett az utóbbi kétszáz évben. Az ellen-forradalom maga is forradalminak gondolta magát, nem…..
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
Ugyan ki fogadott volna arra, hogy Rocky Balboa hetedik felbukkanása nemcsak kimondottan szórakoztatóra sikerül, de még az aktuális díjszezonban is találkozhatunk vele? A remek Fruitvale Stationnel debütált Ryan Coogler érezhetően nagy rajongója az idén negyven éves sorozatnak, de szerencsére nem…..
Sergő Z. András 2016.01.21 19:40:27
Jimmy Kimmel talkshow-jában akad sok marhaság, az egyik ilyen a "találd ki, hogy amerikai vagy külföldi-e?", amiben a vendég bevisz magával valakit a utcáról, Kimmelnek meg ki kell találnia, amerikai vagy külföldi-e az illető. Március 5-én egy magyar srác volt bent, igaz, egy szót…..
Sergő Z. András 2015.03.16 07:47:46
@Nyílméregbéka: Szerencsére éppen ezért nem nézek Jimmy Kimmelt.
(Nevezhetjük a rasszizmust ebben az esetben idegengyűlöletnek vagy bárminek, a lényeg a tahóságon van, ami ebből a műsorból árad.)
Az előzetes még csak-csak, de az alábbi plakát alapján tuti nem az a film jön le, mint amire Thomas McCarthy-tól számítanál. Így persze garantálható a rengeteg néző mifelénk, hisz Adam Sandler nőnek öltözve bármikor jöhet, nemde? ..
Sergő Z. András 2015.02.02 13:48:39
Sergő Z. András 2015.02.02 20:10:41
@kaamir: Leginkább témája miatt mondom, ez kb. ugyanaz, csak cipővel. Persze van a Távkapcsnál rosszabb filmje, de ebben nem szerették elmerülni...:)
A sorozatgyártás logisztikai kihívásai és az amerikai tévék őszi-tavaszi menetrendje miatt a karácsonyi témájú epizódokat általában december elejére-közepére időzítik a tévében, ami azt jelenti, hogy a leforgatásukra nagyjából 2-3 hónappal korábban kell sort keríteni.…..
Nincs annál idegesítőbb, amikor az éjszaka csendjében, miközben megnyitok egy weboldalt, elindul valami zene. Sokszor ráadásul nem is azonnal, eltelik fél perc, és akkor ijeszt meg. Nemcsak idegesítő, de általában azonnal le is zárom az oldalt emiatt.  Az, hogy technikailag…..
Sergő Z. András 2014.01.09 20:51:35
Túróscsusza Pesszimistván 2013.08.23 19:31:12
Valószínűleg nem mondok újat, ha azt állítom 31 eltelt évemből 30-at az István, a király iránti rajongásom töltött be. Minden azzal a kétkazettás díszdobozos kiadással kezdődött, amit a nagyapám polcán találtam, és amit rongyosra hallgattam az ő bosszankodása és…..
Nem elég, hogy az angol Premier League meccseit nagyjából csak azok láthatják, akik a Digi előfizetői, most még itt van ez is, a csatorna PL-lel foglalkozó riportereinek és celebvendégeinek legújabb húzása, amivel a sírógörcs szélére kergetnek minden jóérzésű futball- és…..
Sergő Z. András 2013.07.25 20:44:10
A hetekben elég rendesen átkeresztelt Csak Isten bocsáthat meg (szegény magyar nyelv...) vadonatúj trailerrel és hasonlóan cool új plakáttal jelentkezik. A legjobb pillanatok? Mikor Kristin Scott Thomast hallgatva Ryan Gosling fél szemmel pislog, meg amikor szintén Kristin nyilatkozik…..
 Amikor reggel felkeltem még nem is sejtettem, hogy ez lesz szakmai karrierem csúcsa. Ha nem is az Everest, de a Nanga Parbat. Vagy inkább a Kékes tető. Hónapokig olyan volt a világ, mintha lehúzták volna a kontrasztot, amikor megtudtam, hogy a Magyar Hírlap csak engem hagyott ki az…..
Filmdroid TOP 10 Karácsonyi filmek 2011.12.24 14:15:00
Itt van a karácsony és a Filmdroidot is elérte az ünnepi hangulat. Ebből az alkalomból összeszedtem a 10 legjobb karácsonyi filmet. A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám. Szerintetek melyik a 10 legjobb karácsonyi film? Melyik film/filmek maradtak le…..
Sergő Z. András 2011.12.27 11:24:29
Geekblog Hard Boiled 2011.11.01 17:03:00
Milyen lehet egy napjainkban játszódó film noir, ahol a detektív a Twitter és a Foursquare segítségével keresi a gyilkost? Két amatőr filmes elképzelte és leforgatta az alábbi alig 4 perces szellemes és szórakoztató rövidfilmet...
Sergő Z. András 2011.11.02 09:51:30
Modorosblog Dolgozgatom 2011.09.01 20:41:00
Kedves Gyerekek - álljunk meg egy szóra, Tanár úr! Az ikes igék régóta feloldatlan dilemmája számtalan elburjánzó tévhitet és máig viruló hiperkorrekciót eredményezett - egy nemrégi facebookos bejegyzésünk alatt is megbizonyosodhattunk erről. Nekik küldöm most ezt a…..
-Lacesz!-Bandesz! Ezer éve!(szkanderes pacsikézfogás, három puszi)-Na, még emlékszel a figurára, mekkora már. Hol is találtuk ki, Tőserdőn vagy Fadd-Domborin? -Fasz tudja már, szerintem Sóstón. -De milyen már, hogy ezt frankón mi találtuk ki, és egy évvel később…..
Sergő Z. András 2011.07.25 12:24:06
Karácsony Gergely a mai Népszabadságban minden bizonnyal nagy vitákat generáló gondolatkísérlettel állt elő. A felvetés lényege röviden: a következő választáson indítson közös jelölteket az ellenzék három pártja, nyerjék meg kétharmaddal a választást, felhatalmazásukkal…..
Sergő Z. András 2011.07.12 11:42:46
Uniós, magyar, árpádsávos, helyi lobogós Országzászló terve Szentkirályszabadján  Az alkotmány hatályba lépésének emlékhelyét alakítják ki a Zöld Pardon jelenlegi területén a Goldmann György téren - írta az Index. Az újbudai képviselő-testület döntése szerint a…..
Az utazók tulipánformájú, EU-logóval is ellátott kristálypoharakból kóstolhatják meg a Nobilis Pálinkafarm 2010-es évjáratú meggy-, szilva- és barackpálinkáit - közölte a Nobilis Pálinkafarm hétfőn.A független és cinikus Index nem érzi úgy, hogy végtelenül gáz, ha…..
A hír: Bakács Tibort bolti lopáson érték. Egész pontosan elkapták, ahogy egy rúd téliszalámival próbált kisettenkedni egy hipermarketből (bocs...). A háttér: Bakács Tibor már régóta panaszkodott, hogy nem megy neki a szekér, kevés a meló, sok a fizetnivaló, szívatják,…..
Sergő Z. András 2011.02.07 15:15:33
  Régóta nem olvasok Gréczy Zsoltot, ugyanis kiszámítható és lapos, tehát unalmas. Most azonban becsempészte Istent a Népszavába, ahol arról értekezik, hogy Isten haragszik ránk. Az írást Megadja Gábor is felboncolta a Jobbklikken, mégis érdemes továbbgondolni a…..
Sergő Z. András 2011.02.03 21:02:49
Ritka az olyan, amikor egy órányi műsoridőt szentel egy rádió a mozinak, bár kis pesti adón azért előfordul, ilyen a Rádió Café is. Egy óra nem kevés, annyi csak Böjte Áginál jár a hasonló Rádió Q-n, az is csak később, és megosztva a fotósokkal. De legalább minden héten.…..
Sergő Z. András 2011.02.03 20:24:16
@hurenson: szvsz a Cirkó azóta nincs a szakadék szélén, amióta rájött, hogy lépni kell a változáshoz. Eszméletlenül le a kalappal az előtt, amit ők művelnek. Magas szakmai színvonalon és a marketingeszközök teljes tárházával. Egy gondjuk van, hogy ők tényleg a legsűrűbbjébe nyúltak. Dán és román filmek, cannes-i díjazottak stb. Pontosan azokat hozzák, amiket senki más nem hozna.
Sergő Z. András 2011.02.03 20:28:36
@is: igen, a sulikat valóban kifelejtettem. Mondjuk azok kevésbé fizetőképesek, gyakran beérnék egy kézfogással az óra végén, mert hát úgyis üres lenne a mozi délelőtt.
A workshopok persze adottság kérdése is. De egyáltalán a tény, hogy egy mozit délelőtt is lehet használni, ez ismeretlen...
Sergő Z. András 2011.02.03 20:29:45
@Chaoyang: Can I press a like button for this comment somewhere? :-))