Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PálGyöngyi

37 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Listák, elvárások, káosz.  Vágyunk valamire. Talán nem is tudjuk, hogy pontosan mi az, ami hiányzik. Egy társ? Egy szerető? Valami könnyed és laza?  Keressük, kutatjuk azt a másik embert, aki majd boldoggá tesz, aki kitölti a bennünk lévő űrt.  Tűt a szénakazalban, vagy egy nőt/férfit a…..
Amikor az önbizalom arroganciával párosul, az megöli a kíváncsiságot. Kíváncsiság nélkül nincs fejlődés.   Egyes irányzatok szerint Isten azért teremtette az embert, hogy megtapasztalja önmagát. Ha Isten több milliárd formájában él, több milliárd személyiséggel, élettörténettel, tapasztalattal,…..
A múlt elmúlt. Nincs hatása. Csak a jelennel kell foglalkozni! Na ezek azok a bullshit klikk kattintó, manipuláló mondatok, amiknek boldogan bedőlünk.  Miért?Mert mindannyian gondtalan életre vágyunk! Mert boldogok akarunk lenni! Mert a múlt fáj, meg ki emlékszik már rá, és túl büszkék vagyunk…..
  Szombat, az én napom. Gyerekek az apukájukkal, ma séta sincs. Elméletileg rengeteg mindent tudok csinálni. De...  Amit kell:  Leírni a legutóbbi sétát és elküldeni a kliensnek. Három-négy oldalnyi szöveg a közös folyamatról, arról amit beszéltünk, amilyen összefüggésekre rájöttünk, amit…..
Személyiségfejlődés 3-6 éves kori szakasza, az ovis kor, felnőtteknél.  Tinder, facebook ismerkedés, online világ, randi appok. Számtalan csemegét nyújt egy olyan ember számára, aki kíváncsi és érdeklődő a tekintetben, milyen mentális állapotban van a mai magyar felnőtt lakosság, illetve milyen…..
Hogy is vagyok? Jelenleg alig bírom mozgatni a jobb lábam térdtől lefelé. Fáj a térdem, fáj a vádlim. Fizikálisan nagyon el vagyok fáradva. Figyelem, hogy hol vannak a határaim. Tanulom ebben is magam. Számomra ez egy újabb fejlődés, egy változás. Mert mindig, hogyha változik egy körülmény…..
   Mindjárt ott vagyok -, mondom a telefonba és szaladok le a lépcsőn. “Ma csak kávézunk, nem hagyom, nem hagyom… “  Egyedül vagyok, végtelen csendben. Nem szólnak hozzám, már nem szólok. Kirekesztődtem és kirekesztettem magam. Önsorsrontó védelem. De védelem.   Néha megpróbálok barátkozni…..
Évek óta aggaszt az online tér túlburjánzása. Amellett, hogy számtalan előnye van az internet világának - ha jól használjuk -, például rengeteg információhoz lehet hozzájutni, programokat találni, társat (?), megteremti a lehetőségét az otthoni munkának, ami nagyfokú szabadsággal jár, könnyedén…..
Egyszerűnek tűnik a kérdés és a válasz nyilván az, hogy nem. Segítőként nem mehetek oda valakihez, hogy “szia, szerintem jót tenne neked egy séta, mert úgy látom, hogy..”.   Meg kell várnom, hogy megszülessen a másikban az elhatározás: változtatni akar. (És ez az a pont, ami miatt ez a cikk…..
Szoktál büszke lenni magadra? Mit csinálsz, mikor elérsz egy célt, mikor valamiben sikerélményed van? Megállsz, megszemléled, elmosolyodsz, megdicséred, megjutalmazod magad? Ki mered mondani, hogy "ezt jól csináltam, ügyes vagyok!" Vagy akár azt, hogy "megérdemlem a sikert!" "Jó vagyok!". "Elégedett…..
A minap egy olyan kép ugrott be, miközben a "valóságunk meghamisítása" témán gondolkoztam:  áll egy ember és zsák van a fején.   Ilyennek képzelem azt az állapotot, amikor nem hallgatunk a belső hangunkra. Mikor elfelejtünk bízni önmagunkban. Mikor nem húzzuk meg a határainkat. Mikor nem követjük a…..
Boldog akarsz lenni? Azt akarod, hogy legyen egy kapcsolatod, ahol szeretnek, ahol viszont szeretsz? Ahol megvan a kötődés ,de szabad is vagy? Ahol értékelnek, megbecsülnek? Ahol van miért? Van cél és napsütés, és vidámság, és nevetés? Én olyan szerencsétlen vagyok! Engem senki sem szeret!…..
Mielőtt elolvasnád a következő sorokat, nézd meg a videót! Szánd rá ezt a pár percet. Legyél velem ebben a 10 (7 + 3 ) percben.  Figyeld meg,! Mennyire mást fognak jelenteni a sorok! Mennyire más lesz, mintha csak rákattintanál a cikkre, elolvasnál 1-2 szót és rohannál tovább. Figyeld meg milyen…..
Te sem érted, miért gond egyeseknek, ha olyan jóban vagy anyukáddal? Téged is bosszant, hogy bizonyos nők, vagy férfiak elvárják, hogy saját lakásod legyen 30+ évesen? 40+ évesen? Hogy kérdőre vonnak, miért nem élsz még egyedül? Gazdaságilag egyáltalán nem éri meg! Főleg ilyen albérletárak mellett.…..
Abban hiszek, hogy a szeretet és az empátia az, ami végül gyógyít. Az elfogadás. Feltétel nélkül. Elvárások nélkül. A megtartás. A biztonság. Akkor erős leszel. Akkor Te is képes leszel elfogadni magad. Szeretni magad. Csak ennyit tudok neked adni. Másom nincs. Nincs varázspálcám, bölcsek kövem,…..
Kövesd az elbeszélő fejlődését az önelfogadás és gyógyulás útján, ami inspirációként szolgálhat a hasonló helyzetben lévőknek.  - Itt ültél velem szemben… - Igen, emlékszem. Emlékszem arra az összetört, szürke emberre. Színek nélkül. Mosoly nélkül. Csak a fájdalom volt velem. - Szégyellted…..
Szétfeszít a hazugság. A hazugság, amivel önmagamat csapom be évek óta. Apróságokkal indult. Mindig azzal indul. „így is jó”, „Á, mindegy!”, „Majd máskor….”, „Nem is olyan fontos.” „Nem baj”. „Legyen, ahogy szeretnéd”. Minden egyes apró mondat, mit önmagam megnyugtatására mantrázok. Minden mondat,…..
Régen mindig olyan elképzelésem volt a segítőkről, hogy ők valamiféle mindentudó bölcsek, tökéletesek, mindig mindent megértenek és tudnak és makulátlanok. Olyanok, mint kisgyerek számára az édesanya. Karjában megnyugszom, békét és szeretetet találok. Ő a minden, ő a csodálatos. Furcsa így…..
Napi elgondolkodtató :) A NEM az első kimondott szavaink között szerepel. Vajon miért veszítjük el a nem-et mondás képességét a felnövés során? Mikor mondasz igent valamire, amire nemet szeretnél? Kattints a képre a videóhoz ;)  ..
Tengeren lebegő lány. Számtalanszor láttunk már ilyen képet. Szép környezet, jó fotó, béke, szexi, szabadság, bizalom. Kinek mi jut róla eszébe. De csak én tudom, nekem mit jelent, mi van a háttérben. Hogyan jutottam el odáig, hogy lebegjek a tengeren? Évekkel ezelőtt meglátogattam egy barátomat…..
A kapcsolat nem arra van, hogy terápiázzunk. Kapcsolatban lehet gyógyulni. Most akkor melyik? Mintha ellentmondás lenne a dologban, nem? Miért nem lehet kapcsolatban gyógyulni? Megismerkedtem egy férfivel. Ő is túl volt már pár hullámvölgyön, önismereten, én is. Na, akkor majd mi jó tudatosak…..
Mi a bántalmazó kapcsolat? Ebben a cikkben minden olyan kapcsolódást annak fogok hívni, melyben az egyik félnek az a saját megélése, hogy őt bántják, fájdalmat okoznak neki, legyen ez verbális vagy fizikai szinten. Ahol az adott fél azt éli meg, megalázzák, leértékelik, semmibe veszik,…..
Lánc, lánc, eszterlánc - Szabad asszociációs írások Szabad asszociáció. Egyik alapmódszer terápiás munkában. Egy toll és papír segítségével bárki számára ingyen és bérmentesen elérhető, és meglepő felismerésekre, aha élményekre vezethet. A rendszeresen vezetett asszociációs írásokban megjelennek…..
Őszintén megmondom, nagyon mérges vagyok erre a mondatra. Káros. Anyuka vagyok. Ráadásul elvált, így azt hiszem hiteles forrásnak bizonyulok szülő-gyerek témakörben. Azt mondják, azt kapod, amire leginkább szükséged van. És én elég kemény kiképző mestert kaptam kisebbik fiam…..
Ki felelős az érzéseimért? Marionett bábu vagyok, áldozat, vagy cselekvő, teremtő lény? Hogyan mesélsz? Mennyire kapcsolódsz magaddal, a Te történeteddel? Kattints a képre a videó betöltéséhez! ..