Regisztráció Blogot indítok
Adatok
worki

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ciki vagy nem, én csak ma láttam először ezt a videót, amit vagy hat éve töltött fel a YouTube-ra a New Scientist. 40 másodperc az egész, de jól mutatja, hogy nem kell semmi különös dolog a dugók kialakulásához. Megkértek ugyanis egy rakás autót, hogy ugyanazzal a sebességgel…..
worki 2014.01.19 17:24:45
addict Tudod mit rövidít a HTC? 2013.08.14 16:33:37
A HTC legújabb szpotja valami óriási változást próbál nekünk sugallni, amihez nem kisebb főhőst sikerült megszerezniük, mint magát a vasembert, Robert Downey Jr-t, egy egészen diszkrét 12 millió dollárért. A film úgy kezdődik, mintha Tony Stark érkezne bemutatni a legújabb…..
worki 2013.08.14 17:17:58
Kicsit túl prezis nekem, pár egyszerű kép nekem többet mondana, de biztos ez volt a feladat. Na de a lényegből ez semmit nem von le, az elképzelés nekem tetszik: villamost az Infoparkba! (tipp: delbudamaskepp.blog.hu) Frissítve: Az egyik szerző, Munkácsi Kristóf képekben is…..
worki 2013.05.22 12:48:55
@schmittpál: A tervünkben a villamos végállomása a Rákóczi híd alatt van, ahol intermodális csomópont biztosít átszállást az 1-es villamosra, és a vasútra. Továbbá létrehoztunk egy P+R parkolót is a csomópontban. A végállomás kialakításából adódóan lehetőség nyílik a villamos későbbi továbbvezetésére pl. a 33-as buszok vonalán.

@oc: A BME K épülete előtti parkolót mi is a föld alá vinnénk, ahogy te is jónak látod.
worki 2013.05.22 22:42:32
@Ray2: Mi is számításba vettük a villamos rakparti vezetését, de ott a lehető legtávolabb lenne a kiszolgálni kívánt épületek többségétől. Egy 5 percenként áthaladó villamos füvesített pályával szerintünk nem tenné tönkre a parkot, de biztosítaná oda az eljutást.
worki 2013.05.23 16:12:45
@Sztavrosz_: A 4-es metró építése ellenére már van forgalom a felső rakpart azon részén is, mégsem használják igazán az autósok. Ennek oka szerintem, hogy a Gellért tér nem bír el több autót. Délről 5 sáv érkezik jelenleg, de északra csak 3 halad tovább.
A sittet elszállították, a földet szépen elegyengették, de bárhogy lesem nyoma sincs építkezésnek...azon tanakodom mi legyen. Mi van, ha most jó ideig minden reggel ugyanez a látvány fogad? Bár az évszakok váltakozása és a Dózsa György út forgalma is hálás téma,…..
worki 2012.06.06 12:41:06
worki 2012.06.06 12:42:00
addict Nyalj liftet! 2012.04.18 09:15:00
Felettébb különös ötlete támadt egy angol édességgyártónak, amely a londoni székházában lévő lift belsejét 1325 sütivel dekorálta ki. A valódi édességeket bárki nyalogathatja a felvonóban, feltéve, ha van gusztusa hozzá. A Charlie Csokigyárát megszégyenítő őrületre…..
addict Részegen ne főzz! 2011.11.03 09:30:00
Az ausztrálok mindig is nagy figyelmet fordítottak a közlekedésbiztonságra és annak kommunikálására. A helyi TAC (Transport Accident Comission) reklámfilmjei például olyan sokkolóak és szívbemarkolóak, hogy az elmúlt évek alatt ténylegesen csökkent a közúti balesetek száma. De…..
worki 2011.11.04 14:55:17
Munkagépek dolgoznak a csepeli Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építési munkálatain. Hat helyszínen indított kerékpárút-fejlesztési programot augusztusban a Budapesti Közlekedési Központ, a budapesti kerékpárút-hálózatot mintegy 700 millió forintból csaknem…..
Andor barátommal is az EFOTT-on beszélgettem, kellemes szórakoztató ember. Természetesen fogyókúráztunk egy picit, de az is kiderült, hogy a nagymamák kedvence elérkezettnek látta az időt arra, hogy gyermeket készítsen, csakhogy válása óta még nem nagyon volt sikeres randevúja.…..
Végre egy érdekes hír, annyira untam már az iPhone 5-be az iPad 2 hardverét és 8 megapixeles kamerákat jósló pletykákat, hogy önálló posztban már nem is nagyon írtam róluk, de a Wall Street Journal mai információja egész érdekesnek tűnik: a lap azt állítja, hogy az új mobil…..
2010. július elején egy karambolban kidőntötték a kisföldalatti Bajza utcai lejárójának korlátsorát.MommoHD - Opel találkozóAz esettel idén februárban a BKV Figyelő is foglalkozott. Az ott megjelent poszt kommentjei között néhány szakmaközeli hozzászóló olyasmi célzást…..
A stuttgarti vasúti főpályaudvar egyik problémája, hogy fejállomás kialakítású. Emiatt azok a vonatok, amelyek csak megállnak itt - és nem itt van a kezdő- vagy végpontjuk -, sok időt veszítenek azzal, hogy beállnak az állomásra, majd „kitolatva” folytatják útjukat.…..
worki 2011.03.28 09:20:23
Az alkalmazások életet menthetnek? Még az is lehet, de az biztos hogy néhányuk megkönnyíti életünket, míg mások jó szórakozást kínálnak egy unalmas megbeszélés átvészelésére is. De az igazi, gyökeres változások azoknak a fejlesztőknek az életében áll be, akik…..
worki 2011.03.18 16:32:55
Folytatódik Budapest legszebb lépcsőházait bemutató sorozatunk, ezúttal a Kossuth Lajos utca 4-be látogattunk el:Egy éles kontraszttal indít a kapualj, a Hostel felirat és a csúnya, fém duplaajtó elbátortalanítana, de felpillantva máris új erőre kapunk, abban a reményben, hogy…..
Ma nyújtotta be az LMP az Országgyűlésnek azt a javaslatot, ami fél éves moratóriumot rendelne el a pláza- és hipermarket építésekre. Mindezt azért, hogy ez idő alatt egy szigorúbb építési szabályozás születhessen.   Maga a moratórium csak akkor ér valamit, ha tényleg…..
 A blog fennállása óta vélhetőleg ez a legizgalmasabb, leginteraktívabb digitális reklámmegoldás, amit valaha láttunk. Ha igazán belegondolunk talán érezzük, hogy várható volt. Lassan minden összeállt hozzá: okosabbnál okosabb telefonok, egyre gyorsabb mobilnet, augmented…..
worki 2011.03.08 18:43:58
Megfontolja a főváros a Moszkva tér névváltoztatását - mondták önkoris illetékesek a HírTV kérdésére. Eredetileg ugye Széll Kálmán térnek hívták, egészen 1951-ig. A rendszerváltás óta időről időre felmerül a visszaállítás kérdése, meg olyakor új név választása…..
Verseskönyvből kifotózott fényképeket bemutatni egy épített környezettel foglalkozó blogon? Minden kulturálispályázat-író álma egy ilyen összművészeti izé. Márpedig most ez következik. Dzsilla ugyanis talált a munkahelyén (!) egy várossal foglalkozó verses kötetet és…..
worki 2010.07.28 03:05:09
@zöldcitrom: Köszi, holnap veszek egyet!
Heteken belül elkészül a Margit híd északi fele. Befejeződtek az új pályaelemek elhelyezésének munkálatai, lekezelték az acéllemezek felületei, szigetelték azokat. Ezek után elkezdődött az új ideiglenes villamospálya építése. Nagypanel fektetése (Forrás: Margit…..
worki 2010.05.25 08:15:29
@jazzcool: Augusztusról már akkor sem volt szó, mikor elkezdték csinálni, különben meg jól haladnak...
Új rovat indul az Appleblogon: a havi rendszerességgel jelentkező posztokban i-Doki, az ország egyik legismertebb Apple-szerelője ad majd tippeket, tanácsokat arra, hogyan hozzuk ki a maximumot gépünkből, egyúttal néhány izgalmas sztorin keresztül megtudhatjuk azt is, hogy milyen…..
worki 2010.05.22 11:41:46
@iDoki: Ebben az árban benne van a paszta cseréje is?
  A héten már felbukkantak a neten a Roosevelt tér, illetve a Március 15-e tér és a Károly körút látványtervei, most a Móricz Zsigmond futurisztikus megoldásai kerültek elő. Mint arról korábban szó volt, ötletpályázatot írtak ki a Gomba hasznosítására, ami akkoriban az…..
Hihetetlen, hogy egy aprócska kis ötlettel hogy fel lehet dobni a legunalmasabb aluljárót is, amin az emberek amúgy csak túl akarnak jutni. A Volkswagen néhány nyomásérzékelő és egy-pár méter fekete, illetve fehér műanyag segítségével a stockholmi Odenplan metróállomás egyik…..
Évente egyszer minden amerikai pénzeszsák kinyitja a Forbes magazint, hogy megtudja, hányadik helyet csípte el a 400-as listán. Míg a folyton irigykedő Magyarországon az érintettek próbálják eltitkolni vagyonukat, addig az Egyesült Államokban a többség büszkén vállalja…..
Néhány napja sejtelmes infomorzsákat csepegtet a Google Magyarország a magyar újságírók inboxába. Az első hivatalos email tartalma az volt, hogy:A Google szeretettel meghívja önt sajtótájékoztatójára.További információkért találkozzunk holnap ugyanitt, ugyanebben az időben!A…..
worki 2009.09.24 18:53:48
Na kérem, egy újabb keynote következik, ezúttal főszerepben az Apple népszerű médialejátszói és az iTunes. Meg reméljük, hogy Steve Jobs, aki legalább egy hellót magára vállal. Csaba Londonból, a Chiswell Streetről, én pedig Budapestről, a nappalimból jelentkezem. Miközben…..
worki 2009.09.09 19:04:52