Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ecolife Magazin

204 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Klímabarát Települések Szövetsége által az idei esztendőben hagyományteremtő szándékkal létrehozott Klímabarát Díj pályázatának eredménye megszületett. A jelentkezők nagy számára és a magas minőségű, alaposan kidolgozott pályaművekre való tekintettel a Bírálóbizottság négy kategóriában (I.…..
Ha igazak a vakcinákkal kapcsolatos várakozások, már 2021-ben visszaerősödhet a gazdaság a visegrádi országokban, a folytatás sikere azonban a további intézkedéseken múlik. A V4-ek – köztük Magyarország – fenntartható, zöld megújulási programokkal megsokszorozhatják a gazdaság újraindítása érdekében…..
A Zöld Tabánért csoporttal közösen közösségi komposztálóhelyet létesített a Főkert Budapesten a Tabánban, ahol majd a közösségi kertészkedés során képződött szerves anyagok összegyűjtésével komposztot állítanak elő. Mindezzel a tápanyagokban gazdag anyaggal a tabáni növényeket fogják kényeztetni,…..
Magyar fiatalok előállítottak egy, a világon egyedülálló baktériumkoktélt, amely 7 hét alatt bármilyen egyszerhasználatos műanyagot képes lebontani. A felfedezés jelentőségét jól mutatja, hogy a Poliloop már alá is írt egy Fortune 500-as céggel, így az ipari tesztelés is küszöbön áll. A biotech…..
London Európa egyik legszennyezettebb városa. Azonban a városvezetés azt tűzte ki célul, hogy 2050-re a térség fele „bezöldüljön”. A polgármesteri hivatal 12 millió euróval támogatja a zöldfelületek létrehozását és a környezetbarát fejlesztéseket. A Canary Wharf felhőkarcolói alatt virágzik egy…..
Felgyorsul a gazdaság zöld átalakulása a COVID járvány után.  Az első alkalommal megrendezett Budapest Climate Summit-on összesen 21 országból vettek részt vendégek és előadók. A konferencián Magyarország és a régió meghatározó vállalatainak vezetői, magasrangú kormányzati és európai uniós valamint…..
Sir David Attenborough, a világ legismertebb környezetvédője és Vilmos herceg, a világ legismertebb hercege összefogtak a bolygó védelméért: egy ötvenmillió fontos környezetvédelmi alapot hoztak létre, amellyel az innovatív környezetvédelmi törekvéseket akarják támogatni. Az Earthshot Prize az…..
Bár sokan úgy gondolnak még mindig az Amazonasra, mint a "Föld tüdeje", a világ legjelentősebb esőerdeje nem ezért kulcsfontosságú. Habár a nettó oxigén-termelésük nem jelentős, a dél-amerikai kontinens közel 40%-át borító erdőségek esszenciális szerepet játszanak a térség éghajlatának…..
Vizeink tisztasága egyre nagyobb aggodalomra ad okot világszerte, legyen szó az óceánokról, tavakról, folyókról, de akár a csapvízben is megtalálható mikroműanyagról. Míg az óceánok és a folyók műanyagtól való megtisztítását a holland feltaláló, Boyan Slat projektje, a The Ocean Cleanup célozta meg,…..
Hat tonna hulladékkal mostantól kevesebb bújik meg a Bodrog Sárospatak és Tokaj közötti ártéri erdeiben. A PET Kupa szervezői az elmúlt években kialakult, tiszai hulladékgyűjtő tapasztalataikat először alkalmazták a Tisza egyik mellékfolyóján. A helyi partnerek támogató munkájának és a résztvevő…..
Az ősz beálltával a lehulló levelek és kerti zöldhulladék problémáját sokan komposztálás helyett égetéssel oldják meg, amivel nem csak a saját, de a környezetük egészségét is veszélyeztetik, egyszerre növelve a légszennyezettséget és fokozva a klímaváltozást.  A JÖN Alapítvány őszi kampánya az…..
Egy városi legenda szerint Albert Einstein azt mondta: ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség csak négy évvel éli túl. A kijelentésnek hiteles források között nem lehetett nyomát találni, azonban az tény, hogy a leghasznosabb beporzóink nélkül egyáltalán nem virágozna úgy a bolygó, vagy lenne…..
Jövőre lecserélik a háztartási nagygépek energiafogyasztását jelző címkéket, a legmagasabb energiaosztály az "A" lesz, 2021. március elseje után már csak az új címkék lehetnek a készülékeken. Mosó-, mosogatógép-, vagy hűtővásárlás során az első fontos információkat az energiafogyasztási címkékről…..
Sokszor elhangzik manapság, hogy minden problémánk forrása az, hogy eltávolodtunk a természettől, elvesztettük a mindennapos kapcsolatot a természettel. Így nem tudjuk értékelni annak természetes körforgását, végletes erőforrásait, korlátait, amelyek egyben a mi korlátaink is, és ezért túlhasználjuk…..
A nyílt tengeren való hosszútávú vitorlázás egyáltalán nem romantikus dolog, hanem veszélyekkel teli vállalkozás. Egyben lehetőség arra, hogy újragondoljuk a kapcsolatunkat az óceánnal, a természettel és saját magunkkal. Míg korábban ez a tapasztalat Ellen MacArthurt is motiválta környezetvédelmi…..
A COVID-19 pandémia világszerte megrengette nemcsak az emberek biztonságérzetét és az egészségügyet, hanem a világgazdaságot is. Ugyanakkor ha a világ nagyobb része a "piszkos megújulást" választja, mint teszi azt most Kína, akkor azzal csak tovább mélyítjük az amúgy is egyre fenyegetőbb…..
Angolul is megjelent az első magyar ismeretterjesztő könyv a környezeti mozgalmak „zöld hőseiről”. A Green Heroes életrajzi elemeket is tartalmaz, mégsem életrajzok gyűjteménye csupán. A súlyosbodó környezeti válság idején nagy szükség van olyan karakterekre, akik nemcsak a problémákat, de a…..
Az idén első alkalommal megrendezendő Budapest Climate Summit egy egyedülálló és exkluzív fórum, ahol Magyarország és a régió meghatározó vállalatainak vezetői, magasrangú kormányzati és európai uniós tisztviselők, pénzügyi- és tanácsadóvállalatok topmenedzserei, innovatív technológiai megoldások…..
Napjainkban a műanyag hulladék jelenti az egyik legsúlyosabb globális problémát. A környezetvédő szakemberek és aktivisták évről-évre egyre hangosabban kongatják a vészharangokat, továbbá számos dokumentumfilm bizonyítja, hogy komoly bajok származhatnak abból, ha nem kezdjük el sürgősen…..
A barcelonai Liceu operaház hétfőn mintegy 2300 cserepes növény előtt tartott koncertet, hogy megmutassa, milyen abszurd helyzetet teremt a világjárvány, amikor távol tartja az embereket az előadásoktól.   A természet visszafoglalta a helyszíneket, amelyeket elraboltunk tőle. - mondta Eugenio…..
Az Unilever összes termékét karboncímkével látják el, így tudni fogjuk, mekkora üvegházhatású-gázkibocsátással járt az előállítása és a szállítása annak, amit megveszünk. Ez nagyban hozzájárulhat a felelős és tájékozott vásárlói döntéshozatalhoz, így például visszafoghatjuk azon termékek…..
Ha a Földön elpazarolt élelem maga egy ország volna, akkor a világ harmadik legnagyobb üvegházhatású gázkibocsátója lenne, Kína és az Egyesült Államok után, a World Resources Institute szerint. Valójában az élelmiszer-hulladék négyszer több üvegházgáz kibocsátást eredményez évente, mint a légi…..
A Föld szárazföldi területeinek körülbelül 30 százalékát erdők borítják, amelyeket nagyfokú biológiai sokféleség jellemez. A felmelegedés és a szén-dioxid-kibocsátás azonban az erdőket is átalakítja, a és futótüzek megszaporodása mellett a mértéktelen fakitermelés sem segít a helyzetükön. Az…..
Az EIT Climate-KIC Pioneers into Practice szakértői mobilitási programja 2011 óta kerül megrendezésre; 2016 óta az IFKA bonyolítja le a magyarországi projektrészt. A programba szakértők és fogadó szervezetek jelentkezését várják, a jelentkezési határidő szakértők számára 2020. június 1., fogadó…..
A koronavírus járvány leállásra kényszerítette a világ jelentős részét. Ez számos rossz oldala ellenére nagyon erősen világított rá arra, hogy milyen szennyezett városaink levegője, és milyen egészségtelen a terek elosztása az autók javára. Számos nagyváros lépett azonban a változás útjára. London…..