Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ecolife Magazin

322 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ munkavállalóinak harmada kevesebbet keres, mint ami a megélhetéshez szükséges. A megélhetési bérkülönbség megszüntetésének globális GDP-re gyakorolt ​​pozitív hatása 4,5 trillió dollár lenne. Az egyenlőtlenség csökkentése összehangolt intézkedéseket igényel minden szereplő részéről, így…..
  A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szektorokon átívelő, több mint 140 vállalatot számláló tagsága lehetővé teszi a karbonsemleges működés és a rendszerszintű folyamatok felgyorsítása érdekében létrejövő partnerségek hatékony előmozdítását. A szervezet harmadszor…..
  A körforgásos gazdaság, mint komplex rendszer, hatékony eszközöket kínál az éghajlatváltozás, biodiverzitás és az ESG-kérdések megoldására is. Ez a kulcsüzenet állt a 2023. november 23-án kiemelt érdeklődés mellett, közel 180 fővel tartott, immár hatodik Körforgásos Gazdaság Csúcstalálkozó…..
„Nem az a feladatunk, hogy megjósoljuk a jövőt, hanem hogy formáljuk azt."  mondta el Rodney Irwin a Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) Operációs igazgatója és oktatási programjának vezetője azon a jubileumi ünnepségen, ahol közel 100 Alumni tag, mentor és szakértő ünnepelte együtt a…..
Égnek az erdők, a városok. Kontinenseket elmosó áradások, éhínség, forróság, pusztító földrengések, járványok. A migráció megoldhatatlanná vált a nemzetek számára. Természeti, humanitárius és geopolitikai összeomlás tanúi vagyunk. Kiszámíthatatlanná vált nemzeti és világgazdasági folyamatokban,…..
Budapest, 2023. november 2. - 30 vállalatvezető beszélgetett november 2-án, a MagNet Közösségi Házban Bertrand Piccard felfedezővel. Piccard leginkább arról ismert, hogy ő az első ember, aki megkerülte a Földet egy általa épített, kizárólag napenergiával hajtott repülőgéppel. Jelenleg a Solar…..
  A biodiverzitás csökkenése nagyobb és közelebbi veszélyt jelent, mint a klímaváltozás, itt még fontosabb az azonnali cselekvés. Nincs olyan vállalat, amely ne függene a természettől és ne lenne hatással rá. A vállalatvezetőknek kiemelt felelősségük és lehetőségük van, hogy pozitív változásokat…..
A gyermekek a legkevésbé felelősek az éghajlatváltozásért, mégis ők szenvedik el leginkább a káros hatásokat. Világszerte több mint 1 milliárd gyermek él ma olyan országokban, ahol a következmények már most is az életüket veszélyeztetik. Regisztrálj és csatlakozz hozzánk október 7-én az Eötvös…..
Apátfalváról indult és Szegeden Tisza parti befutóval zárult a négynapos Marosi PET Kupa, amelynek összesített eredménye 607 zsák, 3,6 tonna súlyra becsült összegyűjtött hulladék.  A győztesnek járó kupát és a Maros Hőse kitüntető címet a rutinos PETúnia csapata nyerte, akik évek óta kalózkodnak a…..
Az elmúlt években hazánk erdeit is egyre súlyosabban érinti a klímaváltozás. Szélsőséges hatásai – szárazság, villámárvizek, kártevők elszaporodása – csökkentésében csak az egészséges és ellenálló erdők lehetnek igazán eredményesek. A Madarak és fák napja alkalmából a WWF Magyarország bemutatja a…..
Magyarország közzétette a legfrissebb üvegházhatásúgáz-kibocsátási leltárát, amely a 2021. évvel bezárólag mutatja a kibocsátási adatokat. A 2021-es növekedés mértéke meghaladta a várakozásokat, miközben minden egyes év, amikor nem érünk el csökkenést, egyre nagyobb terhet ró a későbbi időszakokra.…..
"Tekerj át a városon úgy, ahogy máskor nem lehet! Olyan Budapestet szeretnénk, ahol mindenki biciklire tud ülni, és nem csak ezen a napon. Mert ahol jó bringázni, ott jó élni." – üzenik a szervezők. A Magyar Kerékpárosklub szokásos tavaszi bringás felvonulását szombaton tartják a fővárosban. A…..
25 millió forint összdíjazású pályázat segítségével valósíthatják meg zöld elképzeléseiket a magyarországi iskolák és óvodák. A környezeti fenntarthatóságra nevelés támogatására és népszerűsítésére első ízben hirdeti meg az E.ON Hungária Csoport a „Föld bajnokai” nevű pályázatát, melyre olyan…..
"A jövő gyógyszere a zene és a hangok lesznek" - mondta az amerikai Edgar Cayce (1877-1945). Egy csapat művész fogta a koncepciót és összekötötte a természettel. Az Észt Művészeti Akadémia építészhallgatóinak csapata óriási megafonszerű fülhallgatókat épített, hogy az emberek jobban hallják a…..
Természeti erőforrásainkat folyamatosan éljük fel és veszítjük el. A kormányok és a vállalkozások által a világgazdaság 70%-át lefedő nettó zéró célok elérhetetlenek anélkül, hogy még ebben az évtizedben véget ne vessünk az erdőirtásoknak, és meg ne állítsuk a tengeri élővilág pusztulását, amelyek…..
A kiegyenesített, töltések közé szorított folyók az ártereikkel való élő kapcsolat hiányában gyorsan elvezetik a vizet. Minden eddiginél nagyobb szükségünk van arra, hogy a vizek szétterítésével és természetes visszatartásával helyet adjunk a folyóknak, lassítsuk a vízkészletek gyors távozását,…..
Magyarországon a primerenergia-felhasználás körülbelül egyharmada a háztartások energiafogyasztásához köthető. A hazai lakásállomány viszont elöregedett, átlagos energiateljesítménye az energiatanúsítványok átlaga alapján az „FF” kategóriába esik, vagyis ezek az épületek legalább két-két és félszer…..
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal és a dömösi BirdMania Madárpark és Természetvédelmi mentőközponttal együttműködve 2017 óta dolgozik a Dunakanyarban a folyóparti területek villanyoszlopainak madárbaráttá tételén az E.ON. A Pilismarót és Esztergom közötti madárbarát hálózat fejlesztése a…..
Újabb mérföldkőhöz érkezett a bécsi távhő a klímasemlegessé válás útján: megérkeztek Franciaországból azok az óriási hőszivattyúk, amelyek segítségével a szennyvízből is távhőt tudnak előállítani. Az új eljárással kezdetben 56 ezer, 2027-re pedig már több mint százezer bécsi háztartást látnak majd…..
Lezárult a 2022-es „Passzold vissza, Tesó!” című, használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány, íme az eredmények: 1410 kg mobiltelefon érkezett be, 180 gyűjtőpontról. Az országos programot 5 évvel ezelőtt a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet közösen…..
Folytatódik a rendkívül sikeres Településfásítási Program, amelynek előző két ütemében több mint 1350 településen összesen 36 000 sorfát ültettek el. A most következő, harmadik ütemben 2023 tavaszán és őszén további 10 000 db sorfát ültethetnek el a 10 ezer fő lélekszámúnál kisebb települések…..
Pörög a használtruha-piac, annyira, hogy a következő 5-10 évben akár mainstream vásárlási formává is válhat, és bármilyen hihetetlenül hangzik elsőre, még a fast fashiont is elkezdte megszorongatni. A külföldön dübörgő second hand iparág jó pár éve nálunk is jelentősen növekszik, de nemcsak a…..
Majd’ megduplázzák a védett területek számát, és jelentősen megemelik a szegény országoknak természetvédelmi céllal juttatott támogatások összegét, többek között erről állapodtak meg az ENSZ biodiverzitási csúcstalálkozóján Montrealban. A történelminek minősített megegyezés kiterjed az öslakosok…..
Az árérzékenység még mindig fontos tényező a magyarok vásárlási szokásai szempontjából, de a zöldebb megoldás nem feltétlenül kerül többe. A tavalyi évhez képest jelentősen visszaesett azok száma, akik hajlandóak lennének többet fizetni a környezetbarát csomagolásban érkező ajándékokért, és a…..
Egyre nagyobb a nyomás a vállalatokon, hogy tegyék közzé a klímaváltozással kapcsolatos kockázataikat. A valós kockázat hatékony értékeléséhez szükséges adatok megszerzése, megértése, számszerűsítése és kezelése viszont korántsem egyértelmű – hívja fel a figyelmet a brit Cambridge Econometrics…..