Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ecolife Magazin

257 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az európai éghajlati paktum (továbbiakban paktum) egy olyan, az egész Európai Uniót lefedő kezdeményezés, aminek célja, hogy mozgósítsa, cselekvésre ösztönözze a lakosságot, közösségeket a környezet megóvása érdekében. Mindezt az egyéni cselekedet, illetve a fogadalomtétel ösztönzése által. Az…..
A nagy európai divatmárkák, köztük a spanyolok is, az Amazonas és Borneó erdőirtásával összefüggő viszkóz és bőr anyagokat használnak, mivel a nyersanyagok nyomon követhetősége nem biztosított, és az európai szabályozás hiányos. Erdőirtás a PT Adindo kalimantani koncessziós területén. A PT Adindo…..
Hogyan érjük el a klímasemlegességet? – erre a kérdésre keresi a választ az Egyensúly Intézet legfrissebb szakpolitikai javaslatcsomagja. A tanulmány fő megállapítása az, hogy 2030-ra fel kell gyorsítanunk a gazdaság dekarbonizációját, ha 2050-re túlzott áldozatok nélkül és az elsők között…..
Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza és a 10 millió Fa Alapítvány együttműködésének köszönhetően közel 750 parkfával gazdagodott a 22. kerület ebben az évben. Az eredeti 700 fás tervet már most túlszárnyalták, de jövőre még további 150 fa elültetését tervezik a szervezők. Az Egyház nem…..
A körforgásos gazdaság eléréséért bevezetett stratégiákkal 39%-kal csökkenne az üvegházhatást okozó gázok globális kibocsátása. Hogyan érhetjük el a klímavédelmi célokat a körforgásos átmenet révén? - ez az égető kérdés állt a 2021. november 25-én kiemelt érdeklődés mellett, közel 150 fővel tartott,…..
Idén novemberben újabb 10 vállalat vette át az alapítók és az előző év nyerteseiből álló zsűritagok által odaítélt Üzleti Etikai Díjat. A 22. Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségen szép számmal jelen voltak az előző 21 év díjazott cégeinek vezetői, hogy ők is részesei lehessenek az idén díjat kapott…..
Az ACG Reklámügynökség és az E.ON zenélő mikrooázisokat hozott létre a vállalat klímaváltozás elleni küzdelem fontosságáról szóló kampányának részeként. A különleges installációknak köszönhetően a budapesti Széna- és Szent Gellért téren várakozó utasok nemcsak a növények látványában…..
Magyarországon jelenleg a lakások kétharmada, mintegy 3 millió ingatlan, energiafelhasználás szempontjából korszerűtlen. Optimista forgatókönyvek alapján, ha mindenhol megtörténne a fűtési rendszer, a szigetelés és a nyílászárók modernizálása, az ország éves energiafogyasztásának akár 15%-át is meg…..
Egyre többet hallani, hogy élj fenntarthatóan, figyelj a bolygóra és óvd a környezeted. Fontos kérdések, fontos problémák, nyomasztó jövőkép. De gyerekként mit lehet kezdeni a jelenlegi helyzettel? Hidd el, sokat tehetsz azért, hogy a dolgok változzanak és jóra forduljanak. Épp rád van most…..
A környezetvédelem fontosságára és az emberiség által okozott természeti változások súlyosságára hívta fel a figyelmet a Levegő Munkacsoport az általános iskolásoknak hirdetett rajzpályázatával. A gyerekeknek azt kellett lerajzolniuk, hogy szerintük mit lehetne tenni a tisztább levegőért. A program…..
A gyakori hiedelmekkel ellentétben a fenntarthatóság és a kibocsátáscsökkentés nem lassítja a gazdaságot. Sőt, inkább lökést adhat a kelet-közép-európai országoknak, és még a klímaváltozás okozta károkat is csökkenthetik – ez derül ki a brit Cambridge Econometrics kutatócég budapesti irodájának…..
Hétvégén ötszáz ember vihette haza boldogan a facsemetét, amelyet a 10 millió Fa Alapítvány programjában kapott. A helyi lakosok ingyenesen juthattak a fákhoz, csak regisztrálniuk kellett. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza még idén tavasszal ajánlott fel 700 fát Budafok-Tétény…..
Régóta zajlik a vita a 30 km/órás sebességkorlátozásról lakott területeken. Most az Európai Parlament állt ki mellette: a közlekedésbiztonság javítása érdekében egyebek mellett 30 km/órás sebességkorlátozás bevezetését javasolja a lakott területeken. A Levegő Munkacsoport álláspontja szerint a…..
A legismertebb amerikai hírszolgáltató, a CNN „Call to Earth” (Felhívás a Földünkért) nevű kezdeményezéshez csatlakozva a Levegő Munkacsoport is aktívan hívja fel a figyelmet az emberiség által okozott, bolygónkon végbemenő változások súlyosságára. Az emberiség az ökoszisztémák felborításával,…..
A jól ismert nemzetközi környezettudatos művészeti Fesztivál 2009 óta éves rendszerességgel valósul meg különböző helyszíneken Budapest, Los Angeles, San Francisco, San Diego városaiban. Alapítója és művészeti vezetője Reök Cecília, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen mesterdiplomázott és jelenleg ott…..
A GREEN BRANDS nemzetközi szervezete gálaesten díjazta három ország azon márkáit, amelyek megfeleltek a szigorú értékelési folyamat ökológiai fenntarthatóságot vizsgáló követelményeinek. Az eseményen részt vettek a díjazott márkák képviselői és a szakértői zsűri tagjai Magyarországról, Csehországból…..
Közös ígéretet tett az Egyesült Államok és az EU pénteken arra, hogy a következő évtizedben csaknem harmadával csökkentik a globális metánkibocsátást. Az egyezségben azt tűzték ki célul, hogy 2030-ra 30 százalékkal csökkentsék a 2020-as globális kibocsátási szintet. Ha ezt világszerte követnék,…..
Korábban széleskörű felháborodást váltott ki, hogy a MOL természetvédelmi területen akar további fosszilis energiahordozókat kitermelni, miközben a klímaváltozás negatív hatásait már mindenki a bőrén érzi. Valószínűleg a sikeres és széleskörű tiltakozás miatt most az eljárás megszüntetését kérte az…..
6 tonna műanyag szemetet halásztak ki a Felső-Tiszából a PET Kupa versenyzői – írják közleményükben a verseny szervezői. A kupát 9. alkalommal szervezték meg, a közel 300 résztvevő flottája pedig a folyó Tiszabecs és Vásárosnamény-Gergelyiugornya közötti, 60 folyamkilométeres szakaszán ment…..
Az ABBYY, egy Magyarországon is jelen lévő vállalati digitális intelligenciára specializálódott globális cég bejelentette elköteleződését, mely szerint évente több ezer fát fog telepíteni környezetvédelmi politikájának alátámasztásaként, illetve új mérföldkövek elérésének céljából a vállalati…..
Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok – az elmúlt hetek is bemutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban is. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzése most láthatóvá tette, melyek a természeti csapások által legsúlyosabban…..
Az élelmiszerhulladék jelentős hatással van az éghajlatváltozásra: korábbi becslések szerint az üvegházhatású gázok 8 százalékáért felelős. Egy új globális jelentés szerint évente 2,5 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe a mezőgazdaságban, körülbelül 1,2 milliárd tonnával több, mint a…..
A klímaváltozás és a szennyezés elleni harc jegyében zöld falat építenek Madrid köré. A 75 kilométeres városi erdő csaknem félmillió új fából áll majd. Javítani akarjuk a levegőminőséget, felvenni a harcot a hőséggel és összekapcsolni a zöld falat a város körül már létező erdőkkel - sorolja…..
Július elsejétől életbe lépett az az egy hónappal ezelőtt kihirdetett kormányrendelet, amely az „egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról” szóló, tavaly elfogadott törvénynek szerez érvényt, ami uniós kötelezettségeink miatt született. Azonban ez nem jelenti az összes…..
Látványosan csökkent az áramfogyasztás Kína Szecsuán tartományában, miután a helyi vezetés – a kormány által kiadott rendelkezés alapján – betiltotta a kriptodevizák bányászatát, azaz a mögöttes informatikai rendszereik működtetését. A döntés életbe lépését követően 8 gigawattal csökkent a…..