Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ecolife Magazin

250 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon jelenleg a lakások kétharmada, mintegy 3 millió ingatlan, energiafelhasználás szempontjából korszerűtlen. Optimista forgatókönyvek alapján, ha mindenhol megtörténne a fűtési rendszer, a szigetelés és a nyílászárók modernizálása, az ország éves energiafogyasztásának akár 15%-át is meg…..
Egyre többet hallani, hogy élj fenntarthatóan, figyelj a bolygóra és óvd a környezeted. Fontos kérdések, fontos problémák, nyomasztó jövőkép. De gyerekként mit lehet kezdeni a jelenlegi helyzettel? Hidd el, sokat tehetsz azért, hogy a dolgok változzanak és jóra forduljanak. Épp rád van most…..
A környezetvédelem fontosságára és az emberiség által okozott természeti változások súlyosságára hívta fel a figyelmet a Levegő Munkacsoport az általános iskolásoknak hirdetett rajzpályázatával. A gyerekeknek azt kellett lerajzolniuk, hogy szerintük mit lehetne tenni a tisztább levegőért. A program…..
A gyakori hiedelmekkel ellentétben a fenntarthatóság és a kibocsátáscsökkentés nem lassítja a gazdaságot. Sőt, inkább lökést adhat a kelet-közép-európai országoknak, és még a klímaváltozás okozta károkat is csökkenthetik – ez derül ki a brit Cambridge Econometrics kutatócég budapesti irodájának…..
Hétvégén ötszáz ember vihette haza boldogan a facsemetét, amelyet a 10 millió Fa Alapítvány programjában kapott. A helyi lakosok ingyenesen juthattak a fákhoz, csak regisztrálniuk kellett. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza még idén tavasszal ajánlott fel 700 fát Budafok-Tétény…..
Régóta zajlik a vita a 30 km/órás sebességkorlátozásról lakott területeken. Most az Európai Parlament állt ki mellette: a közlekedésbiztonság javítása érdekében egyebek mellett 30 km/órás sebességkorlátozás bevezetését javasolja a lakott területeken. A Levegő Munkacsoport álláspontja szerint a…..
A legismertebb amerikai hírszolgáltató, a CNN „Call to Earth” (Felhívás a Földünkért) nevű kezdeményezéshez csatlakozva a Levegő Munkacsoport is aktívan hívja fel a figyelmet az emberiség által okozott, bolygónkon végbemenő változások súlyosságára. Az emberiség az ökoszisztémák felborításával,…..
A jól ismert nemzetközi környezettudatos művészeti Fesztivál 2009 óta éves rendszerességgel valósul meg különböző helyszíneken Budapest, Los Angeles, San Francisco, San Diego városaiban. Alapítója és művészeti vezetője Reök Cecília, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen mesterdiplomázott és jelenleg ott…..
A GREEN BRANDS nemzetközi szervezete gálaesten díjazta három ország azon márkáit, amelyek megfeleltek a szigorú értékelési folyamat ökológiai fenntarthatóságot vizsgáló követelményeinek. Az eseményen részt vettek a díjazott márkák képviselői és a szakértői zsűri tagjai Magyarországról, Csehországból…..
Közös ígéretet tett az Egyesült Államok és az EU pénteken arra, hogy a következő évtizedben csaknem harmadával csökkentik a globális metánkibocsátást. Az egyezségben azt tűzték ki célul, hogy 2030-ra 30 százalékkal csökkentsék a 2020-as globális kibocsátási szintet. Ha ezt világszerte követnék,…..
Korábban széleskörű felháborodást váltott ki, hogy a MOL természetvédelmi területen akar további fosszilis energiahordozókat kitermelni, miközben a klímaváltozás negatív hatásait már mindenki a bőrén érzi. Valószínűleg a sikeres és széleskörű tiltakozás miatt most az eljárás megszüntetését kérte az…..
6 tonna műanyag szemetet halásztak ki a Felső-Tiszából a PET Kupa versenyzői – írják közleményükben a verseny szervezői. A kupát 9. alkalommal szervezték meg, a közel 300 résztvevő flottája pedig a folyó Tiszabecs és Vásárosnamény-Gergelyiugornya közötti, 60 folyamkilométeres szakaszán ment…..
Az ABBYY, egy Magyarországon is jelen lévő vállalati digitális intelligenciára specializálódott globális cég bejelentette elköteleződését, mely szerint évente több ezer fát fog telepíteni környezetvédelmi politikájának alátámasztásaként, illetve új mérföldkövek elérésének céljából a vállalati…..
Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok – az elmúlt hetek is bemutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban is. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzése most láthatóvá tette, melyek a természeti csapások által legsúlyosabban…..
Az élelmiszerhulladék jelentős hatással van az éghajlatváltozásra: korábbi becslések szerint az üvegházhatású gázok 8 százalékáért felelős. Egy új globális jelentés szerint évente 2,5 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe a mezőgazdaságban, körülbelül 1,2 milliárd tonnával több, mint a…..
A klímaváltozás és a szennyezés elleni harc jegyében zöld falat építenek Madrid köré. A 75 kilométeres városi erdő csaknem félmillió új fából áll majd. Javítani akarjuk a levegőminőséget, felvenni a harcot a hőséggel és összekapcsolni a zöld falat a város körül már létező erdőkkel - sorolja…..
Július elsejétől életbe lépett az az egy hónappal ezelőtt kihirdetett kormányrendelet, amely az „egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról” szóló, tavaly elfogadott törvénynek szerez érvényt, ami uniós kötelezettségeink miatt született. Azonban ez nem jelenti az összes…..
Látványosan csökkent az áramfogyasztás Kína Szecsuán tartományában, miután a helyi vezetés – a kormány által kiadott rendelkezés alapján – betiltotta a kriptodevizák bányászatát, azaz a mögöttes informatikai rendszereik működtetését. A döntés életbe lépését követően 8 gigawattal csökkent a…..
A G7 (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Kanada, Egyesült Államok) vezetői a klímaváltozásról tárgyaltak angliai csúcstalálkozójuk utolsó napján, ez alkalomból David Attenborough természettudós arra figyelmeztet, hogy sürgős lépéseket kell tenniük az ember okozta…..
A Cartoon Network június 1-jével elindítja vadonatúj klímavédelmi kampányát, amelynek célja, hogy felhívja a gyerekek figyelmét bolygónk megmentésére. A Cartoon Network Klímabajnokok című többplatformos kampány június 1-jén indul 18 nyelven Európa-, Közel-Kelet- és Afrika-szerte, és egészen év…..
A környezetszennyezés és az ökoszisztéma károsításának pontosabb meghatározása, a nagyobb felelősségvállalás a klímavállalások érdekében a célja annak a kezdeményezésnek, amit az Európai Parlament csütörtökön elfogadott. Az EP-képviselők felelősségre kívánják vonni a környezeti bűncselekmények…..
2022-ig kétmillió méhnek akar otthont teremteni létesítményei területén a bécsi tömegközlekedési vállalat, a Wiener Linien. Ahol csak lehet, virágos rétekké változtatják a használaton kívüli zöldterületeket. Villamossínek mellett, metrómegállók közelében is helyeznek ki kaptárakat. ©Fotó: Wiener…..
A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint 2020-ban több mint 45 százalékkal gyorsabban bővült a megújulóenergia-termelés kapacitása, mint az azt megelőző évben. A párizsi szervezet szerint tavaly egyedül a megújuló energiaforrások iránt nőtt a kereslet, ami összefügg a közlekedés és ipari termelés…..
A klímaváltozás, a felszín alatti vizek pazarló használata és a túlzásba vitt vízelvezetés együttesen szárítják ki Magyarországot. A NextGeneration EU támogatáscsomagja azonban példátlan lehetőséget ad hazánknak arra, hogy vízgazdálkodási rendszerünk rossz berögződésein változtathassunk. Kérdés,…..
A ReconnAction csapatának szervezésében elkészült az első Nemzetközi Online Tánc Flashmob összeszerkesztett videója, azokból a videókból, amiket az egy hónapos akció alatt érkeztek be hozzájuk. közel 50 videó 80 perc tánc több, mint 100 fő 3 táncegyüttes 7 ország - Argentína, Spanyolország…..