Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ecolife Magazin

169 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A globális környezeti krízis napi szinten megmutatkozó tünetei és a magyar társadalom növekvő környezeti elvárásai érdemi lépéseket sürgetnek a karbonsemlegesség és a fenntarthatóság területén. A kormány által bemutatott nyolc pontos klímavédelmi akcióterv kapcsán fontos hangsúlyozni, hogy az…..
Az Európai Bizottság szerint a kontinens államai már nem tudják előállítani saját energiaigényük felét sem. Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek energiahordozók importjára, ami az éves energiaszükségletük csaknem 50%-a, miközben 500 milliárd eurót pazarolnak…..
Két dolog biztosan eszébe jut a gólyákról az embereknek: hogy ők hozzák a gyermekeket és hogy költöző madár. Azonban a szokatlanul enyhe tél miatt már január közepén megérkeztek az első gólyák Európába. Alsó-Szászországban mintegy 30 madarat észleltek három héttel ezelőtt. Az éghajlatváltozás miatt…..
Az emberi tevékenységből fakadó üvegházhatású-gázkibocsátás miatt tovább növekszik azok légköri koncentrációja, ami jól láthatóan tovább erősíti a globális felmelegedést és az abból fakadó globális éghajlatváltozást. Az Európai Unió Copernicus Climate Change Service által nyilvánosságra hozott…..
Az elmúlt napokban az új spanyol kormány klímavészhelyzetet hirdetett, és egyben elköteleződött a mellett, hogy 30 éven belül az ország 100%-ban megújuló energiára áll át. Az önmagában jól hangzó, de üres állásfoglaláshoz a kormány ráadásul egy harminc pontból álló intézkedéscsomagot kapcsolt, az…..
Dr. Eben Alexander amerikai neurológus és agysebész, aki a Duke Egyetem orvosi karán szerzett diplomát és tizenöt évet dolgozott a világ legrangosabb egyetemén, a Harvardon, egészen 2008-ig a konzervatív tudomány képviselőjének számított, aki azokkal a kérdésekkel, amire a tudomány nem tudott egzakt…..
Fenntarthatóbb anyagokból készült termékek váltják fel a szívószálakat, tányérokat, poharakat, evőeszközöket és italkeverőket. 2020. január 1-től kivonja választékából az egyszer használatos műanyag termékeket az IKEA – közölte a vállalat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a műanyagnak a nyilvános és…..
Már javában benne vagyunk a karácsonyi ünnepi időszakban. Reméljük, hogy többen megfontoltátok és megfogadtátok az ünnepek előtt összegyűjtött tippjeinket, és idén már egy, a környezetünk és éghajlatunk számára is kíméletesebb ünneppel készültetek. Nem azért, hogy elrontsátok a család másik felének…..
10 ezer tonna hulladékot emeltek ki a Tiszából a Kiskörei Vízlépcsőnél A kiemelt hulladék csupán felét tudják újrahasznosítani A probléma nem oldható meg regionális együttműködés és segítségnyújtás, tudatosságnövelés nélkül A műanyag válságra nem az újrahasznosítás a jó válasz, hanem az…..
Már javában benne vagyunk az adventi időszakban, ami szinte mindenki számára a karácsonyi és szilveszteri ünnepi időszakra való készülődésről szól. Sokak számára ez kimerül az ajándékok utáni rohangálásban, indokolatlan túlköltekezésben és túlfogyasztásban, miközben az egész ünnepkör lényege merül…..
Egységben önmagunkkal és Istennel - ez a mottója a Természetgyógyász Magazin idei ezoterikus karácsonyi fesztiváljának, amely december 1-én, vasárnap kerül megrendezésre Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban. A 23 éve népszerű és nagyszabású rendezvény igazi fesztivál hangulatával és…..
Mit gondol az Everstet 22-szer megmászó Sherpa napjaink legégetőbb kérdéséről, a klímakatasztrófáról? Milyen megoldás rejlik a buddhizmusban? Többek között ezekre a kérdésekre kapnak választ a 15. alkalommal megrendezett Budapest Zeitgeist vendégei november 20-án a Budapest Music Centerben. Az este…..
A felelős emberek 10. országos találkozója. Ott a helyed, ha tenni akarsz a világunkért. 30 előadás, kiállítás, interaktív beszélgetések. Időpont: 2019. november 19. (kedd) 9.00–17.00 Helyszín: Budapest, Sugár Üzletközpont Rendezvénykomplexum. Örs vezér tere 24.   Várjuk a felelősen gondolkodó…..
A siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták. Ezt példázza a teljesítőképesség határait súroló kihívása a nepáli Ngima Nuru sherpának, aki 22-szer járt a világ legmagasabb hegycsúcsán. A Föld egyik leghidegebb, legelszigeteltebb és legzordabb helyén. A Mount…..
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Kréta Görögország tündérkertje, egy olyan sziget, ami a sokszínű Görögországon belül is kiemelkedik, és nem csupán a Földközi-tengerből. Első cikkünkben azt próbáltuk körüljárni, hogy milyen módon lehet fenntarthatóbban, vagy legalábbis a környezetre kevésbé…..
Szeretünk utazni. Mindannyian. Az Ecolife Magazin szerkesztősége, a magyarok, és úgy általában egyre többen a világon. Míg nem is olyan régen akár egy hétig is eltarthatott, hogy valaki postakocsival Pest-Budáról Bécsbe érjen, ma már a repülésnek hála egy átlag ember is kevesebb mint 24 óra alatt…..
Elektromos járművek és gépjárműmegosztás? Talán ez a jövő útja. De lehet, hogy valami egészen más. Az V. GREEN BRANDS Akadémia előadói a jövő közlekedésével kapcsolatos saját elképzeléseiket, víziójukat osztják meg az érdeklődő közönséggel 2019. november 7-én, a TESLA Universal…..
Egyre több kutatás bizonyítja, hogy az Y-generáció vagy 'ezredfordulósok" (millenials) egyre nagyobb többsége inkább dolgozna egy olyan munkahelyen, ami zöld és fenntartható, és ezért akár fizetésének egy részéről is lemondana. A BCSDH legutóbbi üzleti ebédjén Prof. Dr. René Schmidpeter előadása is…..
A 2019. november 20-21-én megrendezésre kerülő BrandFestival sztárvendége a Plastic Bank megálmodója és létrehozója, David Katz. A Plastic Bank pénzt keres a műanyag hulladékok helyi környezetből történő eltávolításával. David Katz azzal a céllal hívta életre a céget, hogy javítsa a…..
Mi az átlagember szerepe a klímaválságban? A GreenDependent Intézet ENERGISE projektje egy innovatív, páneurópai kutatási kezdeményezés, mely az  energiafogyasztással kapcsolatos társadalmi és kulturális hatások mélyebb szintű tudományos megértését tűzte ki célul. Az Energia Élő Laborok eredménye…..
„A világ legnagyobb vállalatainak vezetői is megkérdőjelezik már a vállalati érték=részvényesi érték paradigmát” – derült ki Prof. Dr. René Schmidpeter előadásából a BCSDH üzleti ebédjén, amelynek fókuszában a fenntartható vízgazdálkodás állt. A rendezvényen a Fenntartható jövőért díj átadásával…..
A BrandFestival kiáll a fenntarthatóság és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett, így idén egy különleges akcióval készül. 2019. november 20-21-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő konferencia meghirdeti az 1 jegy, 1 fa elvet. Fontosnak tartja, hogy minden eladott jegy után…..
Ez a szabás már nem divat, az új táskához nem megy a régi kabát, a mobilban pedig kevés a memória. A biciklihez hűvös van, a buszon túl sokan vannak. Ezt a steaket megérdemlem. Ismerős érvek? Ha semmin nem vagyunk képesek változtatni, a jövőnket tesszük kockára. Az ENSZ Klímacsúcshoz kapcsolódóan a…..
A klímaváltozásra válaszként újabb, immár negyedik faültetésére készül a MagNet Bank. Ezúttal azonban úgy döntött, nem aprózza el: a következő két év során mind a 40 ezer ügyfele nevében ültet egy-egy fát. Az első célterület az Ócsai Tájvédelmi Körzetben lesz, az akció sikerét az Erdőmentők…..
A tiszai PET Kupa résztvevői 7 év alatt közel 70 tonna szennyező anyagtól mentesítették a folyót. Ahhoz azonban, hogy a helyreállított területeket ne szennyezze be újabb műanyag áradat, a Tisza-menti országok együttműködése szükséges. Az első feladatok közé tartozik a hulladékhelyzet pontos…..