Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ecolife Magazin

187 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idén első alkalommal megrendezendő Budapest Climate Summit egy egyedülálló és exkluzív fórum, ahol Magyarország és a régió meghatározó vállalatainak vezetői, magasrangú kormányzati és európai uniós tisztviselők, pénzügyi- és tanácsadóvállalatok topmenedzserei, innovatív technológiai megoldások…..
Napjainkban a műanyag hulladék jelenti az egyik legsúlyosabb globális problémát. A környezetvédő szakemberek és aktivisták évről-évre egyre hangosabban kongatják a vészharangokat, továbbá számos dokumentumfilm bizonyítja, hogy komoly bajok származhatnak abból, ha nem kezdjük el sürgősen…..
A barcelonai Liceu operaház hétfőn mintegy 2300 cserepes növény előtt tartott koncertet, hogy megmutassa, milyen abszurd helyzetet teremt a világjárvány, amikor távol tartja az embereket az előadásoktól.   A természet visszafoglalta a helyszíneket, amelyeket elraboltunk tőle. - mondta Eugenio…..
Az Unilever összes termékét karboncímkével látják el, így tudni fogjuk, mekkora üvegházhatású-gázkibocsátással járt az előállítása és a szállítása annak, amit megveszünk. Ez nagyban hozzájárulhat a felelős és tájékozott vásárlói döntéshozatalhoz, így például visszafoghatjuk azon termékek…..
Ha a Földön elpazarolt élelem maga egy ország volna, akkor a világ harmadik legnagyobb üvegházhatású gázkibocsátója lenne, Kína és az Egyesült Államok után, a World Resources Institute szerint. Valójában az élelmiszer-hulladék négyszer több üvegházgáz kibocsátást eredményez évente, mint a légi…..
A Föld szárazföldi területeinek körülbelül 30 százalékát erdők borítják, amelyeket nagyfokú biológiai sokféleség jellemez. A felmelegedés és a szén-dioxid-kibocsátás azonban az erdőket is átalakítja, a és futótüzek megszaporodása mellett a mértéktelen fakitermelés sem segít a helyzetükön. Az…..
Az EIT Climate-KIC Pioneers into Practice szakértői mobilitási programja 2011 óta kerül megrendezésre; 2016 óta az IFKA bonyolítja le a magyarországi projektrészt. A programba szakértők és fogadó szervezetek jelentkezését várják, a jelentkezési határidő szakértők számára 2020. június 1., fogadó…..
A koronavírus járvány leállásra kényszerítette a világ jelentős részét. Ez számos rossz oldala ellenére nagyon erősen világított rá arra, hogy milyen szennyezett városaink levegője, és milyen egészségtelen a terek elosztása az autók javára. Számos nagyváros lépett azonban a változás útjára. London…..
Mostanra az olyan megújuló energiaforrások, mint a nap- és a szárazföldi szélenergia a világ népességének kétharmada számára a legolcsóbb, ez pedig megrengetheti a két legszennyezőbb energiaforrás, a szén és a földgáz egyeduralmát. Csak a tavaly év második felében 9 százalékkal lett olcsóbb a…..
Az érettségi előtt Jamie Margolin egyike azoknak a fiatal klímaaktivistáknak, aki már 14 éves korában csatlakozott a zöldek mozgalmához. Két évvel később már az Ütött az óra kezdeményezés tagja. A jobbára fiatalokból álló szervezet a klímaváltozás lelassításának jogi és társadalmi vetületét kutatja.…..
Prof. Dr. László Ervin, a Budapest Klub alapítója és elnöke szerint a koronavírus megjelenésével az emberiség válaszút elé érkezett. A járvány ugyan ideiglenes, hatásai mégis tartósak lesznek. Az pedig csak rajtunk múlik, hogy a negatív vagy a pozitív következményeket erősítjük-e fel. A Budapest…..
A ruhaipar, és különösen annak "fast fashion" része az olaj- és gázipar után a Föld második legszennyezőbb iparága. Talán jónak gondoljuk azt, hogy 1000 forintért meg lehet venni egy pólót (ami jórészt egy éven belül használhatatlanná válik), de ezt csak azok gondolják így, akik nem tudják, hogy mi…..
A koronavírus terjedése az egész világon rámutatott arra, hogy újra kell értelmezni a globális biztonság fogalmának megközelítését - hangsúlyozta Mihail Gorbacsov egykori szovjet államfő a Time amerikai magazinban megjelent írásában. Fotó: Martin Schoeller Az egykori elnök megjegyezte: az elmúlt…..
A megújuló energiaforrások termelésében több csúcs is megdőlt a hétvégén Magyarországon, az Energiaklub számításai szerint különösen nagy szerep jutott a napenergiának. Vasárnap 13 órakor mindenkori csúcsot döntött a napenergia: 27,3 százalékát adta a teljes magyar áramtermelésnek. Ehhez a…..
Novemberben rendezték volna meg idén a COP26 klímakonferenciát, amire 26 ezer résztvevőt vártak, és ami a legnagyobb és legfontosabb ilyen esemény lett volna a 2015-ös párizsi találkozó után, de a koronavírus-járvány miatt úgy döntöttek, egy későbbi időpontban tartják majd meg. A konferencia…..
A cementipar felelős a globális szén-dioxid-szennyezés 6-8 százalékáért. Miként lehetne megakadályozni, hogy a levegőbe kerüljön a cement gyártása közben? Egy belgiumi cementműben kísérleti üzemet hoztak létre fejlesztők, hogy megoldást találjanak a problémára. A belgiumi Lixhe mellett épült gyár…..
Amióta teljes Olaszország vesztegzár alá került, radikálisan javult az országban a levegő- és vízminőség. A turisták is eltűntek, a helyiek pedig nagyrészt otthon vannak, így a természet újra visszamerészkedett oda, ahonnan egyszer már általunk kiűzetett. Némi időeltolódással, de ugyanaz a folyamat…..
1998 óta március 6-a az Energiahatékonyság Nemzetközi Napja, melynek célja a megfontolt és tudatos energia-felhasználás népszerűsítése, ösztönzése. Az Energiahatékonysági Világnap alkalmából minden évben egyre többen igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy számos területen van lehetőség…..
A globális környezeti krízis napi szinten megmutatkozó tünetei és a magyar társadalom növekvő környezeti elvárásai érdemi lépéseket sürgetnek a karbonsemlegesség és a fenntarthatóság területén. A kormány által bemutatott nyolc pontos klímavédelmi akcióterv kapcsán fontos hangsúlyozni, hogy az…..
Az Európai Bizottság szerint a kontinens államai már nem tudják előállítani saját energiaigényük felét sem. Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek energiahordozók importjára, ami az éves energiaszükségletük csaknem 50%-a, miközben 500 milliárd eurót pazarolnak…..
Két dolog biztosan eszébe jut a gólyákról az embereknek: hogy ők hozzák a gyermekeket és hogy költöző madár. Azonban a szokatlanul enyhe tél miatt már január közepén megérkeztek az első gólyák Európába. Alsó-Szászországban mintegy 30 madarat észleltek három héttel ezelőtt. Az éghajlatváltozás miatt…..
Az emberi tevékenységből fakadó üvegházhatású-gázkibocsátás miatt tovább növekszik azok légköri koncentrációja, ami jól láthatóan tovább erősíti a globális felmelegedést és az abból fakadó globális éghajlatváltozást. Az Európai Unió Copernicus Climate Change Service által nyilvánosságra hozott…..
Az elmúlt napokban az új spanyol kormány klímavészhelyzetet hirdetett, és egyben elköteleződött a mellett, hogy 30 éven belül az ország 100%-ban megújuló energiára áll át. Az önmagában jól hangzó, de üres állásfoglaláshoz a kormány ráadásul egy harminc pontból álló intézkedéscsomagot kapcsolt, az…..
Dr. Eben Alexander amerikai neurológus és agysebész, aki a Duke Egyetem orvosi karán szerzett diplomát és tizenöt évet dolgozott a világ legrangosabb egyetemén, a Harvardon, egészen 2008-ig a konzervatív tudomány képviselőjének számított, aki azokkal a kérdésekkel, amire a tudomány nem tudott egzakt…..
Fenntarthatóbb anyagokból készült termékek váltják fel a szívószálakat, tányérokat, poharakat, evőeszközöket és italkeverőket. 2020. január 1-től kivonja választékából az egyszer használatos műanyag termékeket az IKEA – közölte a vállalat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a műanyagnak a nyilvános és…..