Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Executive Training Center

7 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden érának megvan a maga slágerszakmája, amiről azt gondoljuk, hogy azzal lehet igazán jól keresni. Volt, amikor arra esküdött a fél ország, hogy szakmunkásbizonyítvány kell, mert kőművesre, ácsra és vízszerelőre van a legnagyobb szükség. Aztán jött az, hogy minimum érettségi kell a…..
Interjú az Executive Training Center ügyvezetőjével Az üzletem.hu cikke Kovács Lajossal, az Executive Training Center ügyvezetőjével élethosszig tartó tanulásról és érték alapú gondolkodásról. Az eredeti interjú a fenti linken érhető el...
Rengeteg cikk szól arról, hogy a hagyományos nyelvoktatási módszerek nem hatékonyak, amit az is bizonyít, hogy a magyarok idegennyelv-tudása sajnos igen siralmas. A PISA-teszten is elég rossz eredményt értünk el, valamint már az újságok is az „angolul nem tudó angoltanárokról” és önálló működésre…..
  Nem tudom, hogy mennyire ismert a dolog, de van most ez a verseny a lángossütők között, amit az egyik étolajgyártó hirdetett és szavazni lehet a legjobb lángososra. A tét nem túl hatalmas, nem is túl kicsi: 500 liter étolaj a győztesnek, 250 liter a második és 100 liter a harmadik…..
Executive Training Center 2018.07.29 07:24:12
@Válasszunk: Egyetértek azzal amit írsz. Egy jó sztori nagyon sokat tud dobni a népszerűségen. Ebben a sztoriban is ez volt. A rágalmazó poszt után megugrott a zsámbékiak népszerűsége és le is hagyták a másikat, aztán, amikor visszanyalt a fagyi, az már az igaztalanul megvádolt embernek kedvezett.
Ha a bajaiak megcsinálták ezt a hajléktalanos dolgot, az tényleg sokat tudott dobni a népszerűségükön. Nem láttam, de majd rákeresek. Ezt a kamerák előtt hajléktalan etetős sztorit itt a 8. kerületben is megcsinálta a múltkor egy arab kifőzdés. Ment is nagyot a neten. Ráadásul megtudtuk a videóból, hogy nem is muszlim, hanem keresztény, beszél magyarul és a helyi romák is nagyon szeretik a főztjét. :)
Amúgy ez a lángos verseny nincs még lefutva, van még egy hónap, addig bármi lehet.
Sajnos, Magyarországon még mindig igen alacsony az idegen nyelvet (jól) beszélők aránya. És ez nem csak az „átkosban” iskolába járó generációra igaz, ahol a ránk erőltetett orosz tanulás miatt sikerült pár millió emberrel egy életre megutáltatni a nyelvtanulást, hanem a fiatalabb generációra is. Ha…..
Executive Training Center 2018.06.09 23:00:01
@croc: Ez igaz.
Executive Training Center 2018.06.09 23:06:04
@M. Péter: A módszertan több évtizede a piacon van és meglehetősen sikeres. Sajnos sok önjelölt, magát Callan-oktatónak mondó személy próbál meg oktatni vele, akik nem követik a módszertant úgy, ahogy kell, ami által annak hatékonysága is csorbul. Sok egyéb, beszéd-centrikus módszert is a Callan-módszerről koppintották egyébként.
Executive Training Center 2018.06.11 08:50:52
@Komojtalan: Vannak esetek, amikor egyszerűen lekövethető, hogy egy oktató rendelkezik-e az általa hirdetett módszerre képesítéssel, vagy tapasztalattal. Ha nincs olyan megoldás, mint például a Callan-nél, hogy meg lehet nézni egy online adatbázisban, akkor is sok esetben lehet információt szerezni az interneten, esetleg volt hallgatóktól, stb...
Amit ön ír, hogy egy alap szintig meg lehet tanulni egyedül is idegen nyelvet igaz. Sőt, minél több dolgot csinál valaki az adott idegen nyelven, vagyis minél jobban elmerül benne, annál annál jobban el tudja azt sajátítani. Viszont egy idő után mindenképp szükség van valakire, aki segít a beszédkészség fejlesztésébe, mert azt egyedül nem lehet megtanulni. A helyes kiejtést és helyes nyelvhasználatot szintén csak egy élő személlyel tudja gyakorolni, aki kijavítja a hibáit, amikor beszél. Egy internetes applikáció, bármilyen kifinomult is, nem képes erre. A nyelvtanulásnak rengeteg formája van és a döntésben, hogy ki mit választ az is fontos tényező, hogy kinek mi a célja. Van, akinek elég az "utca nyelvet" használni és van, aki mondjuk a tanulmányaihoz, vagy munkájához szeretné elsajátítani magasabb szinten az adott idegen nyelvet.
Mi kell ahhoz, hogy valaki minél gyorsabban és minél hatékonyabban megtanuljon beszélni idegen nyelven. A beszélni szó nem véletlenül van vastagon szedve, mert ebben a cikkben kimondottan a beszédkészség elsajátításáról lesz szó. A beszédkészség általában ez a legelhanyagoltabb része a…..
Az előző cikkünkben kicsit feszegettük annak kérdését, hogy vajon a nyelvvizsga papír, vagy maga a nyelvtudás a fontosabb-e. Szerencsére sokan szóltak hozzá a témához pro és kontra, így sok hasznos és értékes információ került fel a cikk alá kommentek formájában. Gyakran felmerül a kérdés, hogy…..
A minap látott napvilágot a hír, miszerint 2018 januárjától az aktuális minimálbér 25%-ának megfelelő összegig megtérítik a nyelvvizsga díját a 35 év alattiaknak. Bár, ez biztosan egy kedves gesztus, és biztosan segítséget is jelent a nyelvtanulók egy részének, azért ezzel még nagy valószínűség…..