Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vision

0 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis önreklám... Szerencsére az első fordításomnak, Laurent Obertone Gerilla című regényének elég nagy sikere lett, így a kiadó felkért, hogy fordítsam le az időközben megjelent folytatást, a Barbárok idejét is. Megtörtént, és mától a boltokba is kerül a mű...
Vision 2020.12.09 17:46:07
@Balazs_: Én Vibes-ról keveredtem ide, azt a videót már vagy 5x megnéztem. Most értem a blogod végére. Esetleg a civil életedről nem írsz valahol? Szerintem sokan olvasnánk róla. Mi lett azóta veled?
Újabb vendégposzt, Don Caroly ezúttal azt próbálja kideríteni, hogy mennyire is olcsó Thaiföld. Át is adom a szót neki.   Bangkok Charlie rendelt a Damoen Saduak Floating Marketen egy ragacsos rizst mangóval. 60 baht és meg is tudta enni! A magyar számol, kaja osztva forinttal = olcsó! Marcsi…..
Az Origo úgy tudja, hogy Krasznai Tünde pornós múltja miatt nemkívánatos személy lett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat parlamenti karácsonyi ünnepségén. Az ünnepséget hátrányos helyzetű gyerekek javára rendezik meg évek óta a Parlamentben, ahol rendszeresen felléptek…..
Vision 2013.12.19 11:44:11
@tobeor: Miért, Krasznai ellen melyik politikus tiltakozott?
Vision 2013.12.19 11:54:47
@tobeor: Kövér valószínűleg azt sem tudja, hogy ki az a KT, és erősen kétlem, hogy ilyen operatív ügyekkel foglalkozna. Az ilyen szervezeteknél szokás, hogy valami nagy nevet beraknak elnöknek, de a bizniszt nem ők viszik. Szóval biztos lehetsz benne, hogy nem Kövér áll a letiltás mögött.
Vision 2013.12.19 12:22:24
@tobeor: Ha neked ez jobban esik, akkor legyen úgy. Na nem mintha bármi jelentősége lenne annak, hogy Kövér tiltakozik-e ellene.
Y-GEN Mit üzensz a hallgatóknak? 2013.12.11 23:24:08
Bajnai Gordon múlt héten, a BME-n tartott előadást a Managment Szakkollégium meghívására. Még épp időben elkaptuk előtte, hogy kicsit kikérdezzük, szerinte milyen a jó előadó vagy mit üzen a hallgatóknak a vizsgaidőszak közeledtével. A videó után pedig az előadásról…..
Vision 2013.12.12 10:29:22
@ostvan2: Ja, Pintér pedig bíróság előtt sem állt soha, miközben mindenki tudja, hogy ő a keresztapa Pesten. Hagyjuk már ezt, egyszerű trükkökkel el lehet mosni a felelősséget.

A cikkhez:

"Elegük van a légvár-építésben profi, minden másban viszont tehetségtelen politikusokból. Talán épp ezért tarthatott Bajnai Gordon, múlt héten, telt ház előtt előadást a jó kormányzásról."

Na ne röhögtess már. Bajnai kormánya egy vízió nélküli egyszerű végrehajtó báb volt, ami az IMF-EU segélyért cserébe megcsinálta azt, amit kértek tőle. Nem mondom, hogy ezek rossz intézkedések voltak, de ne találjuk már ki azt, hogy ez a mókus egy géniusz, mert akkor a gyári munkás is az, aki az utasításoknak megfelelően gyártja le a bögréket.
A vasárnapi Döntés ilyen volt: Négyen maradtak az utolsó Döntésre az X-Faktorban, és ha agyonvernek egy Voice-Bibliával, akkor sem tudnám megmondani, ki érdemelné meg a jövő heti finálét, amiben viszont egy csaj már tuti lesz, ugye. Mindez persze lényegtelen, mármint az, hogy én…..
Vision 2013.12.09 09:43:55
@sunny_days: Ahogy terjed az IPTV, úgy lesz egyre több statisztika erről.
A holland felsőoktatásba nem túl nehéz bejutni, viszont a támogatásért keményen meg kell dolgozni. Külföldiként például havonta 32 órát, ha ez nincs meg, fizetheted vissza az arra a hónapra esedékes ösztöndíjad és az utazási kedvezményt. A mai történet szerzője, Diána…..
Vision 2013.12.06 13:19:51
@Nussz: Te mégis miről beszélsz? EU-s állampolgárként nem különböztethetnek meg a helyiektől.
Vision 2013.12.06 15:03:02
@tilmir: Igen, például az EU bírósága. Én egyébként nem tudok olyan hazai szabályozásról, amely ehhez hasonló lenne.
SZJA fronton megkezdődött a kampány, ez most már egészen bizonyos. A baloldal többkulcsos személyi jövedelemadót ígért, tehát tulajdonképpen azt, hogy az általa gazdagnak tituláltak jövedelméből, mondjuk a tervezett német minimálbér 70%-át elérőktől elvesz, és ezt…..
Varga Mihály nyilatkozott a Magyar Nemzetnek a gyermekes családok adókedvezményéről. Az új adótörvény adómegtakarítása 16 százalékról a bruttó bér 33 százalékára növekszik. A lépés nagyjából ötvenmilliárd forinttal hagy többet csaknem 270 ezer háztartásban -…..
Vision 2013.11.19 14:51:18
@Hoppácska: Ha meg direkt transzfert adna az állam, akkor az lenne a baj, hogy a cigókat tenyésztik/pénzelik.
Vision 2013.11.19 15:13:02
@Hoppácska: Ez minden olyan tehernél/kedvezménynél így van, ami százalékosan van megállapítva. Én is moroghatnék, hogy a 16%-os SZJA ugyan mindenkire egységesen vonatkozik, összegszerűen mégis sokkal többet fizetek be, mint aki minimálbérre van bejelentve.

Tudod mit? Fizessen mindenki ugyanannyit. Mondjuk havi 100 000 Ft./fő. Ez lenne a legigazságosabb. Nekem tetszene. Mit szólsz?
Modorosblog Az őszinte randi 2012.06.11 13:10:00
-Imádok kirándulni, táncolni, jókat főzni, elmerengeni a világ dolgain, bámulni a felkelő napot - én, ha megkérdezem valakitől, hogy hogy van, azt nem formalitásból teszem, hanem tényleg érdekel. (...) A személyes találkozás többet mond ezer szónál.Na itt álljunk meg,…..
Vision 2012.06.13 11:11:38
@Keresztény szellemiségű luxuskurva:

"mert ha valaki szexuálisan vonzó, annak a mosdatlan, dezodorálatlan testszagát (izzadságszagát) szereti az ember"

Akkor szagolgassad B+, én viszont inkább a parfümillatú csajokat szeretem. Ha emiatt látens homár lennék, akkor vállalom.
Vision 2012.06.13 11:48:39
@Ernoke: Csakhogy te nőkről írtad. :)
Vision 2012.06.13 14:15:06
@lárvalányhaj: Kis naiv beosztottakat reszelni nem bűncselekmény ám. :)
Istenem, ezt nem hiszem el, komolyan. "Újabb csúcskísérletre készül a magyar Himalája-expedíció". Miért nem lehetne ezeket csak úgy simán, itthon, még az indulás előtt kivégezni? Annyi stresszt, útiköltséget, energiát, felesleges komplikációt megspórolhatnánk. Esetleg…..
Vision 2012.05.30 09:59:37
@Dzsoni Kráncs: A példád ott sántít, hogy Pistike gyerek, akiért a tanárnő felel, a hegymászók pedig mind felnőtt emberek, tipikusan 30-40-en is túl.
Vision 2012.05.30 12:04:23
@Dzsoni Kráncs: "Például egy buszsofőr is felelős a vele utazó felnőttekért,vagy egy hajóskapitány,vagy egy felettes a rábízott" - pontosan, egészen addig, amíg az ő döntéseitől függ a másik élete. Csakhogy a hegymászásban ilyesmi ritkán fordul elő, és a halálesetek sem ekkor történnek. Aki ebbe belevág, az tudja, hogy ezt vállalja.

@Brother Love: Érdekes, én a Himalája blogon ennek pont az ellenkezőjét láttam. 10, a fentihez hasonló fikázó hozzászólásra kb. 1 ellenvélemény született, és az is teljesen visszafogott volt. Biztos, hogy ugyanarról a blogról beszélünk?

BTW mondj egy hobbit, ami nem öncélú, és önző. Még ha jótékonyságról is van szó, abban is benne van az önzés - konkrétan jobban érzem magam tőle.

A kockázat, és veszély pedig szubjektív fogalmak.
Vision 2012.06.08 10:50:00
@teljesen idióta agresszívan eszement troll: Azért azt ugye vágod, hogy a magyar expedíciók tipikusan serpák nélkül futnak?
LifeTILT Slim3 Móni 50.nap -8.2 kg 2012.05.25 10:41:00
Móni  De rohadt nehéz ennek a beszámolónak nekilátni. Pedig már 1 hete elkezdtem írni, hogy mostanra befejezzem, de sikerült egy mondatot bepötyögni :) Kb a 40. nap körül a környezetem áttért a "de jól nézel ki"-ről az "úristen most már hagyd abba ne fogyj…..
A Jobbiknak három kártyája van, ezt kevergetik szorgalmasan: zsidók, cigányok, melegek. Teljesen felesleges elmagyarázni nekik, hogy milyen magyarországi és Európai Uniós alapjogokat sért ez az agyszüleményük, amit "T/6721 Egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása…..
Vision 2012.04.11 13:45:44
@Ironfist: Miért, szerinted a melegfelvonuláson a kamionon dugtak?
Vision 2012.04.11 14:09:13
@Ironfist: Miért ne lenne az? A kamionon vetkőző búzák erkölcstelenségből/magamutogatásból csak jelenthetnek a napiszarnak, subbának, facebooknak, meg úgy en bloc az egész társadalomnak. :)
Vision 2012.04.11 14:17:43
@Gonosz Repülőmókus:

"Én ugyan nem vagyok homofób"
"szerintem a homoszexualitás betegség"
"mert szexuális irányultság megváltoztatható, szokható, "tanulható""

Van baj! Azért vágod, hogy a jobbikosok is ugyanilyen érveket szoktak felvonultatni?

@ketroot: A picsa oldalán azért szemérmesen be van linkelve a jövő heti romkert nyitóhétvége. Az a hely aztán az erkölcs magasiskolája, ha már egyszer mocskosbuzizunk.
Majdnem egy éve keresem a választ erre a két kérdésre, egy fél könyvtárat elolvastam már a keresésben, és mégse jutottam sokkal közelebb a válaszokhoz. Egy évvel ezelőtt azt írtam, nincsenek illúzióim: a kormányrendelet az eleje lesz az igazán küzdelmes szakasznak, nem a vége…..
Vision 2012.02.08 12:00:43
@Dekatlon: Nem, de legalább van műszerezettség. Mi van, ha komplikációk lépnek fel, és császározni kell? Otthon felvágják a konyhaasztalon?
Vision 2012.02.08 13:46:45
@csongorbela: A hozzászólásom nyilván irónia volt. Még ideális esetben is legalább fél órával számolhatunk az otthontól a műtőig. Ez alatt kanyar nélkül meghal az anya magzatostul.
Vision 2012.02.08 14:17:54
@Grabb: "ennyi erővel minden utcasarkon traumatológiai műtőnek kellene lenni, hogy ha valakinek a fejére esik egy tégla, vagy elgázolják, azonnal el lehessen látni" - nem érzed visszásnak, hogy egy megjósolhatatlan eseményt egy olyanhoz hasonlítasz, amelyre szinte tökéletesen fel lehet készülni?

Az pedig nem érv, hogy ritka a komplikáció. A probléma mindig a kivételekkel van. Eleve rendkívül kevés otthonszülés van az országban, és G.Á. is a legkevésbé kockázatosakat vállalja. Mi azonban leginkább a jövőről vitatkozunk. Mi lesz, ha ez valóban divatba jön, és tömegesen akarnak otthon szülni? Akkor mennyi haláleset lesz?

Arról nem beszélve, hogy a kórházban az orvos gyk. büntetőjogi felelősséggel is tartozik a betegért. Otthon ki fog?
Hoppácsak, az RTL nemcsak fenyegette a Való világ 4 nyertesét, hanem kajakra beperelte azért, mert beszállt a Tv2 Összeesküvők című műsorába. Alekosz a VV4-ben nyert lakást, kocsit, pénzt, utazást, ehhez összehaknizott még egy tudományosabb összeget a Szerelem legfölsőbb…..
A kettes metró javasolt rákoskeresztúri ágának egy lehetséges nyomvonala (piros a felszíni, lila a felszín alatti szakasz) - forrás: VEKE  A 2020-ig tervezett négy nagy budapesti közlekedésfejlesztési terv hírét épp az Urbanista adta hírül néhány hete. Közülük a…..
Vision 2012.01.03 11:32:12
@Kirándulás: a mostani vasúti vonalak eléggé túlterheltek, nem?
Michael Knight Már megint einstand 2011.12.15 14:10:00
Matolcsy György és az Orbán-kormány egészen egyszerűen pofátlan. Méghozzá elképesztően az. Ez jutott eszembe, amikor elolvastam a hírt, miszerint a kormány még egy évig az államkasszába szedi be a maradó magán-nyugdíjpénztári tagok pénzét. Pedig mostanság kellett volna…..
Vision 2011.12.16 10:37:21
@Borenbukk: Nem, te vagy tévedésben, ugyanis az állam korábban úgy döntött, hogy az általa előírt járulék egy részét nem a nyugdíjkasszába, hanem a manyupba kell befizetned, de attól még a járulék összege nem a tiéd. Most meg visszaveszi ezt. Ezért mondtam, hogy összességében nem jártál rosszabbul anyagilag.
Vision 2011.12.16 10:48:38
@Gandalf(helyett): Netán jós vagy? Jövőbe látó? A lottószámokat is megírhatnád, ha már ilyen tutin megy ez a dolog. Talán közgazdász vagy? Csak mert én igen. A nyugdíjrendszer fenntarthatóságán pedig nagyban segít a manyup megszüntetése.

Annak sokkal nagyobb a kockázata, hogy a manyupod csődbe megy, és elúszik a pénzed, mint annak, hogy az állam fizetésképtelenné válik. Egy kis pénzügytant is tanulni kéne. :)
Vision 2011.12.16 11:53:50
@Borenbukk: A törvény szerint meg már nem a tied, akkor erre most mit mondasz? Én a közgazdasági megközelítést választottam, és a józan észt, te meg a törvényt. Ennyi... :)
Az érzéki masszásra keresve találtam a blogotokra. Engedjétek meg hogy megosszam veletek a nyári élményemet. Magamról annyit, hogy 26 éves nő vagyok, egy nyugat-dunántúli városban élek, humán területen tevékenykedek, jelenleg operátorként. Három éve éltem kapcsolatban a…..
Baromi irigy vagyok, az van. Mi a francért nem nekem jutott eszembe az a kampány, ami a napokban futott a Facebook-on? Lett volna ügyfelem, aki egy ilyenért aranyba foglalja a nevem, és örök életre szóló megbízást ír alá velem. Mert azért ez nem semmi: két ügyes alkalmazással pár…..
Vision 2011.12.12 12:05:33
Az itt fikázók inkább nézzenek magukba, és gondolkozzanak el a rituális öngyilkosságon.

Konrádnak 100%-ig igaza van, a marketing sohasem a finomkodásról szólt, egy másik blogon egy fejlesztő leírta pontosan, hogy miért is kellenek ezek a személyes adatok:
magyarinfo.blog.hu/2011/12/10/adathalasz_atveres_a_mi_az_indian_neved_alkalmazas_a_facebookon/fullcommentlist/1#c15178702

Azért arra kíváncsi lennék, hogy az itt morgók hol voltak az elmúlt években, hiszen ez már a sokadik ilyen alkalmazás a facebookon. Vagy csak a hatalmas siker szúrja mindenki szemét?

Az értékről: ilyen kampányoknál eleve nagyon nehéz targetálni, szóval marad a mennyiségi elv.
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
Vision 2011.12.08 15:09:47
@vészmadár (pica pica): Számodra ez ennyire elképzelhetetlen? Csak mert én is így élek, azért kérdezem... :)
Vision 2011.12.08 15:54:30
@valerio: Hajjaj, lesz itt proletár forradalom, mint Mao idején Kínában, ugye? Pár millió értelmiségit lemészároltak, amit azóta sem hevert ki az ország. Azért csak hajrá! ;)
Bérlő: MÁV Zrt. Üzemirányító Központ Bérlő profilja: Vasút Irodaház: Kerepesi út Kiadó irodák Alkalmazottak száma: 200…..
Vision 2011.11.24 14:40:24
@Kivlov: Na mennyit? Tényleg, kit tartasz feleslegesnek? A forgalomirányítókat?

@Reggie: Vagy csak a költségvetésük "egy kicsit" nagyobb.

Az épület valóban puritán, de tisztának és rendezettnek tűnik. Ismerve a hazai helyzetet, lehetne rosszabb is.
„Hercegnőci 30 évesen addig rinyál, amíg gyűrűt nem kap. Utána meg addig, amíg gyereket nem vállalnak” - öt férfi, öt probléma. Az egyik nője karriert akar, a másik meg hercegnőciből kiváló anya lesz. Mai posztolónknak is hercegnőci jutott, aki hamar lelépett, mert…..
Vision 2011.11.24 08:20:33
@Bundabandi: Te 10 évig voltál együtt egy olyan emberrel, akivel a kapcsolatotok egy lépést sem tett előre ez idő alatt? Bizony, neked is jár a faszkorbács, így 30-on túl. :)

A faszi csak annyiban hibás, hogy hitegetett ("majd, majd"), bár te meg sügér voltál, mert elhitted.
Nem akarok hinni a fülemnek! Őszintén remélem, csak rosszul értettem Zám Tibort, a Best Reisen ügyvezetőjét, amikor az egyik rádióban azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai közül többeknek nem volt utasbiztosítása, ezért nekik ki kell fizetniük a kórházi…..
El is felejtettem, hogy jövő vasárnap időközi választás lesz Budán, a II. kerületben (Rózsadomb, Pasarét, Hűvösvölgy stb). Jómódú, jól szituált értelmiségi jobboldali a kerület, így az ex-MDF JESZ-plakát egyenes telitalálat: Kovácsics Ádám: "A jelenlegi…..
A két évvel ezelőtt megálmodott Old Spice pasi után sorra bukkantak fel a reklámokban a koppintások és paródiák. Volt, hogy egyetemet, politikai pártot vagy éppen egy pizzériát népszerűsítettek hasonló megközelítéssel, de az az igazság, hogy egyik hasonmásnak sem sikerült…..
Lassan eljön az idő, amikor a síelés tervezgetése helyett már valóban léceinken állhatunk a hegytetőn. Mivel ez egy igencsak veszélyes üzem, nem árt, ha van egy jó utasbiztosításunk is a lelkesedésünk mellé. Számos olyan oldal van, ahol több biztosító ajánlatát áttekintve…..
Vision 2011.10.25 22:41:12
@Kara kán: A helikopteres mentés akár 2 milla is lehet, míg egy csoportos síelés mondjuk 150 ezer / fő / hét. Érzed a nagyságrendi különbséget? :)