Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyúúlacska

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az a helyzet, amikor az embernek valami kisüti az agyát és nem jut eszébe a száz éve használt PIN kód. A Homár is járt már így, de olyankor nem a bank volt a hülye, hanem a Homár. Na de József hiába tudta és tudta és tudta, az OTP újra és újra és újra nem fogadta el a PIN kódját. Az új kártyával…..
Ismét itt van régi jó ismerősünk, a Spurifuvar! A költöztető cég 2015-ben többek között félrekalkulálásért és ügyeskedésért járt nálunk, idén tavasszal pedig tönkretett búrotok és eltűnt holmi is szerepelt a panaszban. De hogy ne unjuk meg a sztorikat, a harmadik rész egy óriási csattanóval fog…..
nyúúlacska 2019.06.17 10:46:34
@Mercel: egy fogyasztóvédelmi blogra miért kell mindenképpen leírni nem is egyszer, hogy gyereke van? Ez például engem sem érdekel. Tényszerűen csak a problémát kellett volna felvázolni, az meg nem csoda, hogy már mindenki ugrik a gyereküket maga előtt kifogásként pajzsként tartó szülőkre.
nyúúlacska 2019.06.18 13:02:33
@szekertabor: most meg azokon élősködnek a gyerekek, akik aktív dolgozók mert nem otthon döglenek gyerekre hivatkozva, és azoknak az adójából tartják fent őket. Úgyhogy 1:1.
A tömegközlekedési eszközökön az ajtók közelében kijelült elsődleges ülőhelyek megléte irtó nagy segítség a speciális igényekkel utazóknak: mozgássérülteknek, kisgyerekeseknek, terhes nőknek, időseknek. Gáz, ha az Elvira nem bírja kezelni ezeket a helyeket a helyjegyvásárlásnál, nem beszélve arról,…..
Hét hosszú évnyi szünet után indult újra közvetlen repülőjárat Budapest és New York között a "lengyel Malévnak", a LOT-nak köszönhetően. Az Egekura blog ritka lelkesen számolt be az akkori pogácsatúráján tapasztaltakról. Sajnos júniusban Sanyi már nem volt ilyen elégedett, mert bár az emberekbe…..
Amikor az alábbi levél subjectjében megláttam, hogy telekomos történet, arra tippeltem, hogy egy sokadik számlázással kapcsolatos ügy lesz, amik rém idegesítőek és kimerítőek, de egy Telekom méretű cégnél nyilván előfordulnak, és ráadásul rendszerint végül valahogy megoldódnak. Nem is tévedhettem…..
Továbbra is áll a bál a Ryanairnél, sőt a helyzet fokozódik: a most pénteki sztrájkba beléptek a német pilóták is, további tömeges törlés az eredmény. A magyar utasok még szerencsések is, hogy csak két újabb budapesti járatot töröltek. Eddig azt tudtuk, hogy az írországi, belga és svéd bázisok…..
nyúúlacska 2018.08.09 07:53:57
@LebensraumamOsten: Nem tudom más utazási irodáknál hogy van, de például a Neckermann-nál foglaláskor én választhattam ki, hogy melyik társaság melyik járatával szeretnék repülni. Ibusznál szintén, egyébként ők például Madeirát, Hollandiát, Franciaországot (meg még ki tudja milyen uticélt, én csak az első kettőt vettem igénybe tőlük) NEM fapadossal viszik. Dubaiba például az egyik kisebb iroda Wizzair-rel szervezett utat, kérésünkre Emiratesre foglaltak nekünk (csoportos út volt) és ugyanúgy megkaptuk a transzfert a hotelbe meg vissza, mintha a csoporttal mentünk volna. Szóval minden megoldható. Ja, hogy a viszonylagos biztonság pénzbe kerül? Igen. De megfizetem mindig, mert szeretem tudni, hogy hogy biztosan eljutok az uticélomra.
Ha egy többgyermekes családban vitát szeretnénk kezdeményezni, tegyük fel a kérdést: ki anya kedvence? A legtöbb édesanya ragaszkodik ahhoz, hogy egyenlően szereti gyermekeit, míg sok gyerek azt mondja, hogy anyának van titkos kedvence otthon. Kellemetlen téma, talán tabu is társadalmunkban, és…..
Naponta több hír is érkezik arról, hogy éppen mely országokban terveznek sztrájkot a Ryanair pilótái. Ennek pontos követésére nem vállallkozhatunk, de jelen állás szerint az ír, a német, a holland és a svéd bázisokon lehetnek törlések a következő hetekben. Ezek alapján nagyon pici a magyarországi…..
Olvasónkat az akasztotta ki, hogy a világ egyik legelismertebb légitársasága, a Qatar Airways nem akar kártérítést fizetni neki, amiért az út alatt a bőröndje számzárját nemes egyszerűséggel valaki addig piszkálta egy fémeszközzel, amíg meg nem adta magát. A panaszkezelés maga egyébként abszolút…..
Szarnak, bajnak nincs gazdája - ahogy a jó öreg mondás, megboldogult nagyanyám és Lázár János is tartja. Népi bölcsességet ritkán lehet ennyire pontosan illusztrálni, mint ezt szegény Péter történetével. Kedves Tékozló Homár! Nagyon volt problémám az Emaggal, egészen a…..
nyúúlacska 2018.07.26 12:04:00
Te is azt tippeled, hogy egy idős macskás néni százéves leharcolt ülőgarnitúrájáról látsz nem túl felvillanyozó képeket? Na, ennél nem is tévedhettél volna velem együtt nagyobbat! Ugyanis az elkeseredett tulajdonos mindössze 2 és fél éve vásárolta a kanapét és a foteleket,…..
nyúúlacska 2018.07.25 14:03:38
Valóban durva, hogy két egymást követő Budapest-Gran Canaria járat is úgy indult el, hogy az utasok csomagjait szándékosan Ferihegyen hagyták. Miért? Röviden: mert a rossz szabályozás miatt megtehetik. Kicsit hosszabban: a maga szempontjából a Ryanair a kisebbik rosszat választotta. Ez egy heti…..
nyúúlacska 2018.07.23 08:21:09
@csincsilla72: Arra tippelnék, hogy egyéb, jobban jövedelmező dolgokat is szállítanak, amivel a raktér egy része már megtelik az utasok poggyászainak bepakolása előtt.
nyúúlacska 2018.07.23 09:27:39
@Töhötöm Kolompos: Mivel pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn is van járat, simán lehet úgy foglalni, hogy hétvégére essen az a "+1" nap és mindjárt nem kell több szabi. :)
nyúúlacska 2018.07.23 10:02:17
@Darth Revan: Húúú, nekem nagyon nyerő, mert imádok utazni, repülni, imádom a reptereket:)) Ez biztos valami betegség lehet nálam:))) Életem egyik legnagyobb élménye volt, amikor gyerekként, időszámításunk és Emirates előtt Wellingtonba utaztam, jó sok átszállással:))
Viktor beszámolója szerint valami nagyon furcsa dolgot vezetett be a Magyar Posta a múlt héten: a cégekhez érkező küldemények közül csak az ajánlottakat viszik ki, a simán feladottak részére a kézbesítő postán "elkülönítenek egy nagy zsákot, és ha az megtelik, akkor egy ember a cégtől bemehet egy…..
Igazából nem is a világ legszebbjének, hanem a világ "leginstagramosabb" hoteljének választották meg a Luxury Travel Advisor oldal olvasói a Maldív-szigeteken található ötcsillagos, minden extrával és exkluzivitással ellátott szállodát. Pillantsatok rá ti is! Először is kezdjük az Anantara…..
nyúúlacska 2018.06.04 09:42:57
@Before: Kipróbáltam, soha többet! Éjjel olyan fél 2 körül volt dagály, recsegett-ropogott az egész villa a hullámoktól, nem tudtam egy jót aludni. Meg egyébként is, ha szelesebb az idő, azért hullámzik ám alattad a víz, verdesi a villát. Egyszer elég volt, azóta is inkább beach villát foglalunk:)))
nyúúlacska 2018.06.05 12:11:42
@Before: Dagálykor is hullámzik:)
A méregdrága jegyárakat megfizető elegáns utasoknak sok kellemetlenséget kellett elviselni a Londonból Ausztráliába tartó 11 napos repülőút alatt...
"Eh, itt van ez a ronda, bibircsókra emlékeztető, szúrós kaktusz, hát ezt az életben nem adjuk így el. Fel kéne dobni kicsit valamivel. Mondjuk egy szép szalag? Kár, hogy csak karácsonyi van. Legyen inkább néhány kis virág! Na, ugye hogy mindjárt más!" - ez így mehetett? Vagy hogy születik egy ilyen…..
nyúúlacska 2018.05.29 13:54:46
Nem pár euróval húzza le a Wizz Air azokat, akik nem akarnak szanaszét ülni a gépen, ügyesen megemelték az ülésválasztás díját azt megelőzően, hogy sutyiban átprogramozták az helyosztó rendszert szétültetősre. A kisgyerekeseket legalább nem ültetik szét, de a nagyobbakat simán elszakítják a…..
nyúúlacska 2018.05.07 13:15:23
@ERKA: Alitaliával utaztunk Rómába, 65.900,- volt a retúrjegy/fő. Fapados még így is olcsóbb annak, aki megelégszik vele. Még helyfoglalással is.
Részletfizetést kért, mégis egybe utalta. Befizette, mégis tartozik. Rejtélyekkel és ellntmondásokkal teli történet a Főtáv házatájáról. (Aki nem ismerné: a DHK a Főtáv hátralékkezelője, teljes nevén DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.) Kedves Tékozló Homár, 2017.05.17-én éves…..
Úgy tűnik, nem bírt a Wizz Air sem ellenállni annak az utaskopasztásnak, amit eddig csak a Ryanair mert meglépni: egyre több levelet kapunk arról, hogy ők is átprogramozták a helyosztó algoritmust, külön fizetni kell azért, hogy egymás mellett ülhessünk a velünk azonos foglaláson levő…..
nyúúlacska 2018.04.27 11:41:46
@Facelessbook: Kíváncsi leszek, milyen változásokat fogok érzékelni, mert Bp-ről most repülök először, eddig mindig Bécsből indultam, mert 2014-ben és előtte még nem volt járatuk innen. Remélem Bailey's még lesz azért.:) 2019.02.25-én utazom.
nyúúlacska 2018.04.27 11:53:55
@Facelessbook: A manóba, na mindegy, megkóstoljuk akkor az Amarulát. Ha aznap utas leszel esetleg, iszunk egyet együtt. :))) A380 businesst már próbáltam, igaz Air France volt és nem Emirates. A sofőr-szolgálat miatt célszerűbb volt Bp-re visszaérkezni, Bécsből azért rá kellett volna fizetnem jó sokat a hazaútra. :))
nyúúlacska 2018.04.28 18:27:00
@rulettes: Én a jegyek vásárlásakor már le szoktam foglalni a helyeket előre, gondolom ha csekkoláskor foglalnék, akkor ingyen lenne. Regular seat - Complimentary, Preferred seat - HUF 5,200 Twin seat - HUF 14,200 Extra legroom - HUF 24,500

Business classra viszont tényleg ingyen választhattam helyet oda, ahova akartam.
Ünnepek alkalmával nem szoktunk utazni, mert rendszerint sokkal drágább minden jegy – hiszen sokan csak ekkor tudnak ellépni pár napra. Most kivételt tettünk, egyik kedvenc szigetünkre ugyanis még húsvétra is olcsó jegyeket találtunk. A szigetre épp március-áprilisban a legjobb jönni, mert a…..
Nem teljesen érthető a Vodafone ténykedése a január 1-jével 18%-ról 5%-ra csökkenő áfacsökkentés kapcsán. Vajon mi lehet a magyarázat egy ilyen mondatra az ügyfélszolgálattól: "...a jogszabály ugyan kimondja, hogy a  2018-ra eső időszakot 5%-os  áfatartalommal kell kiszámlázni, de a Vodafone ennek…..
A Tesco házhozszállítás a szerencsés nagyvárosokban forradalmasította a bevásárlást. Nem kellett többé se autóba ülni, se sorok közt bolyongani, se hülyeségeket impulzus megvenni, csak néhány klikk, és a havi nagybevásárlás feljön a harmadikra, és egyszerűen landol a konyhaasztalon. Persze mint…..
nyúúlacska 2018.01.31 14:16:58
@onlajnok: 50-100 Ft készpénz mindig van nálam. Még soha nem raboltak ki. Mert hogy ez az információ nincs rám írva. 30ezerrel a gyerekem is lazán sétálgat. De aki nem a készpénzt preferálja mint én, elindulhat egy bankkártyával is a közértbe. Valahogy nekem emészthetetlen ez a 'probléma'.
nyúúlacska 2018.01.31 14:18:08
@PITTA: erről van szó. Előre NEM fizetünk. SOHA.
Még nincs itt a nyár, de lesz idén is! Sőt, utazni, szállást keresni addig is lehet. Ehhez jöhet jól egy kis Booking.com-os szállásfoglalási okosító. Kedves Tékozló Homár! Idén két baráti családdal foglaltunk szállást a horvát tengerpartra, az Apartments Petricbe. A reklámszöveg:..