Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lugoka

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly augusztusban a Bringások osztályozása című posztomból kimaradt egy típus, de erre csak a napokban jöttem rá. Pár napja láttam ugyanis egy kiírást a facebookon, amelyet egy (általam sötétzöldnek becézett) bringás írt. A problémája az volt, hogy a 2015. március 19-22…..
Érdekes kérdést vet fel Zsolt, de talán nem is ez az egyetlen ilyen jellegű kereszteződés az országban. Hogyan is közlekedjen az a biciklista, aki egy kerékpárút nélküli úton közlekedik, majd a keresztező kerékpárútra balra kíván felhajtani? Valami azt súgja nekem, hogy a…..
lugoka 2013.09.09 23:37:11
@lyken: Azért a vonóhorgos biciklitartó egy nálunk elég új és félre értelmezhető dolog volt. Ez a helyzet azért egyértelmű csak el kell olvasni a kreszt. Az már egy másik kérdés, hogy az elmélet mennyire kivitelezhető és-vagy biztonságos a gyakorlatban.
lugoka 2013.09.06 20:49:38
@dzsaszper: Hát így képről ismeretlenül, egy elég hasznos kereszteződés ha büntetni akarna valaki. Szvsz, kresz szerint nem tiltja semmi a balra kanyarodást. De vajon a kerékpárút is keresztező útnak számít-e? Mert ha igen, csak a szembe forgalomnak kellene elsőbbséget adni és nem kell megvárnom a gyalogos zöldet.

Ha statisztikát javítok, akkor piros a gyalogos lámpa, átmentem a piroson tehát több 10000.

A kerékpárút felfestésén megállással az a baj, (attól függetlenül, hogy szvsz szabályos) hogy ott már nagyon célpont vagyok biciklivel (bárki elbambulhat, fáradt vagy le@ja, hogy ott vagyok stb.) tehát, ha már elindultam tuti nem állok meg. De nem is indulok el addig míg nem tudok kijutni egyből a kereszteződésből.

@lyken: Abba semmi érdekes :)

mondjuk túl sok pénzt arra se tennék, hogy válaszolnak.
lugoka 2013.09.09 23:32:47
@dzsaszper: Íme a megoldás:)
autózz! Sajnálom, az én hibám! 2012.02.13 07:46:00
Legtöbbször egy hiba helyrehozatalához elég az őszinte bocsánatkérés, főleg, ha nem történt nagyobb baj. Mégis, sokan a kezüket sem képesek feltenni egy pillanatra, hogy "elnézést, nem figyeltem". Ezek után tényleg eseményszámba megy Dr. Csirke Macska története. Egy ilyen…..
Először is boldog karácsonyt kívánok nektek, mert az valahogy kimaradt itt a blogon eddig! És ha már karácsony másnapja van, egy olyan posztot küldött Majki, amiben szerepet kap a szeretet (hm, ez milyen jól hangzott!). Azt persze gondolhatjátok, hogy nem olyan formában, ahogy az…..
lugoka 2011.12.26 16:41:53
@Leadfoot: "dízelbe benzint tankoltak" Megtörtént :S Anyámnak Dunakeszin belül a Lukoil kúton. És még ki is akarták fizettetni. A kutas srác olyan ügyesen fejtette át kannába, hogy öröm volt nézni. Mondjuk eltartott neki több mint 1 órát:) Viszont megtanulta, hogyha traktorhangja van és a luk mellé "diesel" van írva, akkor abba nem tankolunk benzint. Még jó hogy Anyám nem ment el vele mert észrevette.
Bár ebben a történetben nincs szó autókról, de közlekedési morálunkról igen. Levélírónk (kérésére név nélkül szerepeltetjük posztját) egy biciklistával találkozott, aki nemcsak veszélyeztette őket, hanem még rá is tett egy lapáttal. Gyakran szerepelnek itt a…..
lugoka 2011.10.22 23:15:18
@M. Péter: Erről a kérdésről kéne egy népszavazás :)
Ha jól értelmezem Lajos levelét és a mellékelt képet, elképzelhető, hogy valóban nem sértett semmilyen szabályt, még ha ránézésre szokatlan helyen is parkolt. A térkép szerint ez egy kis zsákutca lehet, ami kanyarodik. Ha nem lóg bele az 5 méterbe, és tényleg  nem is…..
lugoka 2011.09.25 12:22:09
@Berkela: Azért ott nem egy autó jár ki-be óránként. Egyszerűen eldobtad az autót a behajtó közepén! Örüljél, hogy még csak most és csak ennyire vágtak meg. Az oda rendszeresen bahajtók is büntethettek volna, tehát még örülhetsz is. Nehogy lemaradjon: A posztoló a hülye.
lugoka 2011.09.26 22:11:08
@Berkela: Abban tökéletesen igazad van, hogy elfér két vagy több autó is egymás mellett. Csak... Ha én a parkolóba akarok bekanyarodni simán szembetalálkozhatok bárkivel mert nem lát engem az autódtól és én sem látom őt. Tudom, ha mindenki jobbra tartana akkor nem találkoznánk... Csak parkolótól 5 méterre nem számítok autóra a kanyar közepén és félre húzom a kormányt, hogy a saját autóm ne sérüljön. Olyanhoz viszont már volt szerencsém, hogy ilyen helyzetből hajtottam ki az útra a parkolóból, a gyalogos nem látott engem és én sem láttam őt. Csak rajtam múlt, a gyalog simán lelépett. Igaz, ő is én is körülnézhettünk volna elsőre is jobban, de valaki odaállt a járda mellé 5 centire egy autóval és így elég nehéz volt észrevenni a gyalogot. Ismerős? Ja: Én vagyok a hülye :) És talán demagóg? :S
lugoka 2011.09.27 15:23:05
@D4D: Már akkor boldog ember lennék ha csak kétszer annyi ember betartaná mint mostanában :)
Valószínűsítem, hogy kormányőrökkel találkozott Andie. Feltehetően védett személyeket - akik lehettek akár a kormány vagy egy külföldi delegáció tagjai is - vittek valahova. Abban egyetértek a posztíróval, valóban probléma, hogy egyes megkülönböztető jelzést használó…..
A cím után leszögezném, nem a helyenként táblával is jelzett vadveszélyről van szó. Volt már korábban posztunk, amikor a leállósávon előrenyomulókkal foglalkoztunk. Ez nemcsak azért veszélyes, mert belerohanhat egy lerobbant autóba, hanem mert sávelhúzásos terelésnél…..
Húsvét körül az ország nagyobb részén már kifejezetten jó idő volt, sok kerékpáros, köztük Dzsaszper is előmerészkedett és nyeregbe pattant, ami persze városban nem mindig egyszerű és biztonságos. Az elmúlt napokban kétkerekűzve a következőket tapasztaltam:…..
lugoka 2011.04.28 12:05:51
@dzsaszper: Méghogy nem én vagyok a villamos! Csöngetni tudok, a mellényben meg még olyan színem is van:)
Tudom, hogy inkább munkaidőben szerettek hosszabb posztokat olvasgatni, de most legalább nem rontjátok vele a GDP növekedését. Tompa egy balesetet kezdett el leírni, közben aztán szép fokozatosan felhergelte magát. Első olvasatra kicsit zavaros volt számomra a levél, de aztán mellé…..
lugoka 2011.01.30 17:22:49
@Yooha: Ha jól nézem a térképet ott olyan 40-60centis kibetonozott árok van és kocsibehajtók. (elhúzhatta volna balra) Sajnos Fóton túl sok ilyen pöcs van:(
lugoka 2011.01.30 17:33:10
@Tompa001: Akkor beállnék a 93%ba. Annyi ilyen pöcs miatt kellett már Fóton satuznom teherautóval mert nem jutott el az agyáig, hogy azért megyek lassan meg indexelek balra mert talán bicklis vagy gyalogos megy előttem az úton akit kikerülnék és lassítás nélkül 70-80al előzött meg, hogy én egy életre vettem volna el a josidat a kocsiddal eggyütt, hogy véletlenül se ülhess bele legközelebb.