Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adamthesir

20 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta hazaköltöztem, keresem az igazi olasz pizzát, a nápolyiról meg már álmodni sem merek. Voltak már különböző próbálkozásaim, például Szatmárnémetiben sikerül belebotlanom egy francia tulajdonú trattoria/pizzéria kettősébe. Betérve és megkóstolva egy cinque formaggit,…..
Február első hétben volt szerencsém betekintést nyerni, egy bloggereknek/influencereknek szóló turisztikai körút szinfalai mögé. Mondjunk én is résztveő voltam, amit meg ott láttam egy kicsit elgondolkodtatott és egyszerre nevetetett meg és szomorított el. Saját két szememmel láttam, hogy egyesek…..
Jus & Calzone Utazás 2018.01.06 10:00:00
A tőlem megszokott kalandjárat helyett, most egy hosszabb kihagyás után egy személyesebb bejegyzéssel jelentkezem. Ennek ellenére témájában és központi mondanivalójával szorosan kapcsolódik a bloghoz és annak szellemiségéhez. Mivel már pár napja 2018-t írunk, úgy illik, hogy…..
Milanói kalandjam befejezte után valami még mindig motoszkál a fejembe. Ez a dolog pedig nem más, mint városban látott sokszínűség és a multikulturalizmus hatása a közegre. Tehát akkor most következzen egy mélyebb, akár vitaindító vagy csak pusztán elmélkedő bejegyzés. A…..
A bejegyzés eredetije még a lecco-i tóparton született, a végső pont a lezárásra, viszont már otthon került sor. Így kicsit letisztulva, friss szemmel folytathattam és fejezhettem be utazásom következő állomásáról  szóló bejegyzésem. Északi kalandozásom, ugyanis Bergamóba…..
Egy hosszabb kihagyás után, szálljunk fel újból kalandjáratom egy újabb járatára, ami immár egészen északra, a divat fővárosába Milanóba és környékére repít bennünket. Nem szeretnék kertelni, így már az elején szeretnék a közepébe vágni, nem kicsit csalódtam Milanóba…..
adamthesir 2017.10.19 18:31:05
@Józsika62: valóban kimaradt a Navigli negyed, de talán legközelebb majd belefér. S nem tudom, hogy olvastad-e előző bejegyzéseimet, de szerintem nem feltétlenül vagyok egy felületes szemlélődő szerintem. Végezetül pedig érdekes módon olasz barátaim nagy része azon a véleményen van, hogy Milano is overrated, tehát ha már többen állítják akkor lehet csak van benne valami igazság.
Bár kinek a pap, kinek pedig a papné.
adamthesir 2017.10.19 18:35:15
@szabo.kata: valóban csak a híresebb és felkapottabb részeken jártam csak. Ki tudja, lehet legközelebb sikerül jobban feltérképezni és eljutni oda is ahova előző alkalommal nem sikerült. A tökéletes kiindulóponttal viszont teljesen egyetértek, innen, de igazából Bergamóból sikerült eljutnom a Comói tóhoz, de erről majd részletesebben jövő héten.
adamthesir 2017.10.19 18:36:51
@Indriq: Nem feltétlenül, lehet egy város érdekes egyetlen nevezetesség nélkül is. Teljesen szubjektív vélemény, hogy egyeseknek mi érdekes és mi nem ...
Ha már megunja az ember Palermot nyüzsgésével együtt és nyugalomra vágyik fogja magát, vonatra száll és elzötyög Cefaluig. Mondjuk kicsit másnaposak is voltunk, szóval a város és tengerpartja tökéletes az éjszaka által okozott fáradtságok kipihenésére...
Egy rövid római kiruccanás után, mikor hazaérkeztem, egyből egy bloggereknek és újságíróknak szervezett, a térséget népszerűsítő projektbe csöppentem.  Bár, az igazat megvalva, számomra a két nap inkább egy a faluturizmust reklámozó körútra hasonlított, csak olaszos…..
Az előző kalandjárat bejegyzésemben már lehetett olvasni a város nappali forgatagáról, így az egész egy nagy, stílszerűen Éjjel-Nappal Palermo írásért kiáltott. Bár próbáltam az egészet értelemszerűen próbáltam kerülni, de valahogy mégse sikerült. Így hát jöjjön most…..
Most hétvégén rajtol az olasz bajnokság következő idénye, amely a híres Seria A TIM névre hallgat. Így gondoltam megpróbálom egy kicsit is visszaadni az olvasóknak, az élményt, hogy milyen is olaszokkal együtt, egy olasz helyen meccset nézni...
Folytatva kalandjaimat Olaszországba, most még délebbre látogatunk, egyenesen Szicília fővárosába Palermoba. A város az olasz listám első helyén található egy hajszállal lemaradva Nápolytól. Hiába a kettő között a hasonlóság, tekintve a káoszt és a zsúfolságot, valahogy előbbi közelebb áll…..
Most, hogy elhagytuk Nápolyt és elmondtam mindent amit csak lehetett (legalábbis egyelőre biztos) utazzunk tovább kalandjáratom második állomására. Délen maradva nézzük meg az olasz félsziget legszélét, ahol a két tenger összeér (Adriai és a Jón) és ahol tulajdonképpen…..
Most, mikor befejeztem nápolyi barangolásomat, jónak láttam egy top 5 listát írni, amiben megpróbálom összeszedni a kihagyhatatlan dolgokat a városból. Nyilvánvalóan egy eléggé szubjektív felsorolás lesz, viszont a közös az bennük, hogy valahogy mindenhol mindig felbukkanak...
Őszintén szólva az utolsó napokra már egy kicsit kezdtem besokallni Nápolytól. Nem feltétlenül azért, mert unatkoztam vagy épp nem tetszett, csak már láttam szinte mindent, az összes látványosságot és templomot. Mindemelett már a pizzát se kívántam annyira és az összes helyi…..
Az esetek nagy részében mindig jól tájékozódom, Nápolyban sem volt ez másképp. Ha jól emlékszem, akkor eltévednem is csak egyszer sikerült. Egyszer pedig a nehezített szakaszon jutottam el egy helyre, viszont mind a két esetben a látvány kárpótolt a „tévedésekért”...
Kicsit kölcsönvéve Elizabeth Gilbert elhíresült könyv és az abból készült film címét átalakítva, amelyben még Julia Roberts is szerepelt, folytatom tovább utam Nápolyban. Bár a filmet még láttam, de ahogyan értesültem épp Nápolyhoz is köze van. Kitérni erre most (még) nem…..
Ha nem is rohamosan, de napról napra közeledik hazatérésem napja, így, ha nem kell dolgoznom, megpróbálok minden egyes napot kihasználni. Ezért hétvégén se ültem a babérjaimon, hanem egy újabb rég tervezett helyre látogattam el, mégpedig az olasz Aprajafalvába, a trullók…..
Egy olasz város megismerésére a legjobb mód talán az, ha bedobjuk a térképet a sarokba és elindulunk előre megérzésünkre hallgatva. Először még én is megpróbáltam megtervezni a másnapi útvonalat, viszont később feladtam a tervezgetést és a sarokba vágtam a térképet. Így…..
Elindítva oldalunk új rovatát, ezúttal Kandász Andrea helyett, most az én kalandjáratomra ülhetnek fel az olvasók. Ígérem megpróbálok hasonlóan minőségi és egzotikus tartalmat szolgáltatni majd mint az előbb említett hölgy. Olaszországi kalandozásaim, még anno Nápoly városában kezdtem, valamikor…..
Nem szeretek magamról beszélni, inkább hagyom, hogy az írásaimon keresztül ismerjenek meg az emberek. De ez nem egy olyan szakma, ahol megengedhetem magamnak ezt a luxust. Így tehát jöjjön egy rövidke bemutatkozó, hogy mégis ki vagyok, mit csinálok és mit keresek én itt. Nevem…..