Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jakáladrienn

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén a járványhelyzet és a kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt az önkormányzati munka is egy kicsit máshogy alakult. Az év nagy részében személyes közgyűlés alig volt, Sopron fideszes vezetése pedig nem kívánt élni az online tanácskozás lehetőségével, ezért a döntések nagy részét a…..
A klímaváltozás miatt egyre gyakoribb az extrém hőség. Míg pár kilométerre tőlünk, Bécsben mindent megtesznek azért, hogy enyhítsék a klímaváltozás hatásait, nálunk valahogy továbbra sem látom az akaratot. Tavaly megnéztük, hogy a felújított soproni Várkerületen egy meleg nyári napon a fekete kövek…..
A csütörtöki közgyűlés utáni rendkívüli ülés utolsó napirendi pontján, mely az ismertető szerint az SZMSZ technikai módosítása, semmi érdekeset nem változtatnak, sunyi módon mégis megszüntették vele a sűrgősségi előterjesztések  lehetőségét. Ezzel mi a probléma?  Elrejtve a sorok között, megfelelő…..
Jakál Adrienn Így parkolunk.. 2020.02.07 18:21:49
Sok az autó, kevés a parkolóhely, drága a fizető parkolás és láthatóan a közterületfelügyelet és  rendőrség sem a leghatékonyabban működik. Egyre több olyan kép kerül fel az internetre, ahol a városunkban lévő tilosban parkoló autókat fotózzák. A napokban az egyik utcába nem tudott behajtani a…..
Jakál Adrienn MEGTELT.... 2020.01.03 14:28:45
Cyberpressen jelent meg (itt olvasható), hogy ma reggelre "MEGTELT" felirat került a Sopron tábla alá. Feltehetően így köszöntve a városba visszaérkezőket.. Sopron megváltozott az elmúlt években, ez tény. A változás egy természetes folyamat, mi sajnos a rossz oldalát látjuk és tapasztaljuk…..
Jakál Adrienn Beszámoló 2019.12.30 15:04:53
Még októberben javasoltam, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzatot bővítsük ki a képviselők beszámolói kötelezettségével. Nem volt túl népszerű eme javaslatom, mégis úgy gondolom, hogy az embereknek igenis tudniuk kell mit képviselnek, és csinálnak a megválasztott képviselők , ezért ezentúl…..
Még az igazi hideg be sem köszöntött, az igazi fűtési szezon el sem kezdődött, a mai napon a légszenyezés.hu reggeli adatai szerint Sopronban a levegő minősége elérte az egészségtelen szintet.   Azóta ez az érték változott, 11 órakor már csak kedvezőtlen,a most elérhető 19 órás adat szerint…..
"A televízióban éppen volt egy országos összehasonlítás a lakásárakkal kapcsolatban.Itt megemlítették, hogy Budapest után Sopronban a legmagasabbak a lakásárak, és ennek egyetlen okaként azt hozták ki, hogy Sopron az egyik legélhetőbb város"- Dr. Magas László képviselő 2018.11.29. A teljes…..
  Múlt héten pár ellenzéki párt szeretett volna egy olyan eseményt, ahol elmondhatja véleményét. Nem azért, mert egyetértenek vagy, hogy egyeztessenek, pusztán fontosnak tartották, hogy korlátozott média mellett megismerhessék ki, mit gondol, a soproniak meghallgathassák bizonyos témákról a…..
Jakál Adrienn Szemetek 2017.06.06 19:28:29
"Ne szemetelj" felirattal megjelent ez a tábla az osztrák-magyar határnál, egyértelműen nekünk címezve.    A szomszéd fűje mindig zöldebb, és ahogy átlépünk a határon, ez valahogy mindig bevillan. Szembetűnő különbségek vannak a határ egyik-másik oldalán. Jobbak az utak, a fű le van nyírva, a…..
Kígyózó sorok reggel és délután a határ felé és vissza, lépésben haladó forgalom a belvárosban. Az elmúlt időszakban mindenki találkozott ezzel a napról-napra egyre erősödő problémával.  Elkerülő délután A megnövekedett lakosság szám, az ingázás, az Ausztriából a városunkban lévő…..
Jakál Adrienn Konzultálunk! 2017.05.13 15:35:57
Konzultálunk plakátokon, konzultálunk a médiában és konzultálunk levélben.Több milliárd forintért konzultál az egész ország, irányított kérdésekről. Egy nem hitelesített, nem hivatalos konzultáción várják a megfelelő válaszokat. De minek, hiszen a ténylegesen visszaküldött válaszokat is csak ők…..