Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BP1949

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tovább tart fiatal játékosaink külföldre vándorlása. Minden évben sokan mennek ki, de szinte ugyanennyien térnek vissza Közép- és Észak-Európa, illetve a tengerentúl különböző bajnokságaiból. Csak a Mol ligás csapatokhoz nyolc ifjúsági és junior korú játékos tért vissza,…..
BP1949 2010.08.28 21:32:01
"a serdülő korosztálytól lefelé egyre nagyobb csapatszám mellett egyre magasabb a színvonal, a szakemberek szerint megfontolandó, melyik ligába és kinek érdemes elszerződnie" Ezzel a megállapítással szemben nehéz volna ellenérveket felhozni, de nem igazán értem mi köze van ennek a cikkben konkrétan említett eligazolásokhoz, hiszen azok a serdülő- és az attól fentebbi korosztályt érintik. Bevallom: nem igazán szeretem a "szakemberek szerint" hivatkozásokat sem, mert ez nekem a "brit tudósok megállapították" típusú parasztvakító (PV) marketing dumát juttatják eszembe... Bocs hokikori, de Tőled azt várnám: X.Y. edző, szakíró, szövetségi kapitány, stb.. véleménye szerint:.... Vagy írd egyszerűbben: Szerintem... Na akkor konkrétan: lehet, hogy a svéd sokad osztály, vagy az osztrák U17-es bajnokság tavalyi utolsó csapata a "szakemberek szerint" nem pálya. Ott kiváló edzők irányítása alatt a hazainál utcahosszal jobb körülmények között lehet bizonyítani és nem mellékesen megtanulni egy idegen nyelvet "nem középiskolás fokon", hogy József Attilát idézzem... És ott élni, egy más kultúrát megismerni. "Brit tudósok szerint" ez sem elhanyagolandó. Elgondolkodtató számomra az is, hogy a blog írója figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy egy utánpótlás csapat bizonyos években kiemelkedő, majd más években nagyon alacsony teljesítményt mutathat. A jövőre nézve ez nem nyújt sok információt: más játékosok, talán új edzők, talán egy teljesen más menedzsment. Szóval szerintem a "szakemberek" is jobb, ha várnak néhány évet és majd akkor alkossanak véleményt.. És névvel, ha kérhetném, ha már "szakemberek". Hokikori! Megértelek, hogy a "szakemberek" információira támaszkodsz, mert szilárd meggyőződésem, hogy a korosztály ügyeiben csak egyoldalú információkkal rendelkezel. Ezt a következtetést nem csak ebből a cikkből vontam le. Üdv, és köszönet, hogy foglalkozol a témával!
"Megérdemeltük a mai vereséget, még ha ez a lengyel csapat nem is erősebb a miénknél" – összegezte a keddi toruni tapasztalatokat Marton Tibor, az U18-as szelekciónk edzője. Bár Ódry Tamás passzából Hardi Richárd korán vezetést szerzett ifjúsági válogatottunk…..
Ma délután az MTV Budapesti Regionális Magazinjában élő adásban beszélhettem az aluljárók dohányzási tilalmáról annak kapcsán, hogy jövő csütörtöktől életbe lép a szabályozás. Nos, nem tagadom, úgy látszik, hogy az élő TV-interjúkat még gyakorolnom kell...…..
A Montreal Juniors az első kör elején lecsapott a magyar csatárra, így Hári János jövőre a QMJHL-ben jégkorongozik. A montreali csapat 2008 óta versenyez ezen a néven. Az előző szezonban a rájátszásba jutott, de az első körben kiesett. "Sok csapat szerette volna megszerezni a…..
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
Az utóbbi húsz év egyik legnagyobb utánpótlássikerét érheti el az ifjúsági válogatott. Ehhez nem kell mást tenni, mint legyőzni Kazahsztánt. A vulkánkitörés miatt a mérkőzés éppen a Szlovéniában bemutatkozó felnőttekével egy időben, 13 órakor kezdődik. A helyzet…..
Serdülőválogatottunk péntektől Prágában szerepel. A Challenge Cup komoly mezőnyt vonultat fel, ráadásul az utolsó héten egy cseh klubcsapat helyére a cseh válogatott nevezett be a tízfős mezőnybe, amellyel már szombaton szerencsénk lesz összemérni erőnket. A játékosok és az…..
A jövőben más városokból is várunk magas szinten jégkorongozni és tanulni igyekvő fiatalokat – mondta blogunknak Ocskay Gábor Fehérvár-főnök az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia létrehozásáról szóló bejelentés után. "Régebben voltak hasonló álmaim, de…..