Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az igazi Trebics

0 bejegyzést írt és 842 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Most, hogy a lengyelek is magunkra hagynak minket, tényleg Magyarország lesz az utolsó ország az Európai Unióban, ahol még mindig csak receptre lehet esemény utáni tablettát kapni. A tavaly megválasztott lengyel kormánytöbbség február végén szavazta meg a korlátozás eltörlését, igaz, ahhoz, hogy a…..
Az igazi Trebics 2024.03.10 10:55:26
@camilló: csak ha van szerencséd olyan helyen lakni (lásd ügyeleti rendszer átalakítása), hogy az egyetlen elérhető orvos ideológiai okokból megtagadja a gyógyszer felírását, akkor így jártál. Majd ő eldönti, fogsz-e szülni vagy nem.
A mai válogatás alkalmából kérem, hogy a tegnapi, támogatott bejegyzésünkre is kattintsatok rá, így segítve a blogot, hogy továbbra is fennmaradhasson. Köszönöm! 1937. Gengszterek által a Potomac folyóba lökött lopott taxi Washingtonban..
Lényegében mindenféle illegális letöltést törvényesített a fehérorosz vezetés. A lépést, mely a zenére, filmekre, e-könyvekre, játékokra és minden hasonlóra vonatkozik, a "nem baráti" államok ellen hozta a helyi vezetés. Igaz azt nem nevezték meg, pontosan kire is értik ezt a kategóriát, bár mivel a…..
A Velencei-tó nagylátószögű panorámája a Bence-hegyi kilátóból nézve A túra útvonala a Google térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 45,73 km (kerékpárcomputer)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 512/512 m (GPS)- Nehézség:…..
1897. Villamos a Néva jegén, Szentpéterváron. A téli időszakban számos vonalat létesítettek a befagyott folyón..
Az igazi Trebics 2022.02.07 14:58:30
www.mauthausen-memorial.org/de/Wissen/Das-Konzentrationslager-Mauthausen-1938-1945/Zwangsarbeit-in-den-Steinbruechen

Itt azt írják, hogy a kb. büntető századnak fordítható csoportba beosztottaknak kellett az akár 50 kilós (50kg-ig terjedő súlyú) köveket egy rájuk rögzített, hátiszákszerű fa kereten a meredek emelkedőn felhordaniuk. Ennek semmilyen konstruktív szerepe nem volt a büntetésen kívül, ne keressünk logikát a képen.
Néhány éve Svédországban jártamban, egy ingatlanközvetítő kirakata mellet vezetett utam, s jó szokásomhoz híven megnéztem egynéhány hirdetését, hogy látleletet vegyek Uppsala lakáskínálatáról.  Ama híres „bezzegország” kevéssé népszerű tulajdonsága - turisták körében legalábbis – annak meglehetős…..
Az igazi Trebics 2021.12.18 21:04:16
@Opi87: " A lakás értékének kb. 2-3%-át éves szinten rá kell költeni az állapotmegóvásra (ház és állapotfüggő persze, de vegyünk egy átlagos használt lakást, és számoljunk 4%-al)."

De nagyvonalú vagy...

"20 * (évente mondjuk 1 millió"

Amelyik házra (mai árakon) évi 1 milliót kell költeni, az egy rom, az nem ér 40 milliót.

Ilyen összehasonlításnak egyébként is csak azonos feltételek mellett van értelme, vagyis ha ugyanakkora havi bevétel mellett neki ugyanannyi a törlesztője, mint neked a lakbér. A rezsi, a kaja, a ruházkodás, minden ugyanannyi, és ugyanannyit tud félrerakni is mint te.

Annyi különbség lesz csak 20 év múlva, hogy neked megmarad a 10 millió + 20 éves kamatai, neki meg lesz egy mai áron 40 milliós háza. Az a kérdés, hogy 20 év múlva melyik fog többet érni?
A klasszikus vagyonvédelmi megoldások mellett, mint betörésjelző rendszerek telepítése, sokan próbálkoznak innovatív megoldásokkal. Többszörösen megkárosított elkeseredett tulajdonosok, időnként a jogszerűség kereteit feszegető vagy azt túllépő módszerektől sem riadnak vissza.  Sokan emlékszünk arra…..
Az igazi Trebics 2021.08.26 18:14:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen hasznos a nemrég bevezetett precedensjog.??????
Mi van?
Legutóbb a SpaceX Crew-2 Resilience kapszulájának visszatérésekor landoltak alkatrészek a Mexikói öbölben, a floridai Panama City partjainál. Az ereszkedési fázisban az ejtőernyőket lezáró ajtó kerül szándékosan "kidobásra", valamint a több szakaszban nyíló ejtőernyők is az óceánban végzik. ..
Az igazi Trebics 2021.05.05 18:23:27
@Androsz: Ez a poszt nem a klasszikus úrszemétről szól, ami még fent kering, hanem arról, mai visszatér, és az viszont főleg Musk szemete, ezért is lobbiztak a törvényjavaslat mellett, hogy az ne a kínai konkurenciánál kössön ki.
A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy 61 éves törökszentmiklósi nővel és a 40 éves fiával szemben, akik 2020 szeptemberében fizikálisan bántalmaztak egy iskolásfiút. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője, Nagy Lajos elmondta, hogy a…..
Az igazi Trebics 2021.05.03 18:48:21
@efi: Ez a 20 ezer neked honnan jött?
Az igazi Trebics 2021.05.04 22:27:59
@efi: Nem, akkor visszaeső vagy, mész a böribe. Feltételezem, hogy itt büntetlen előéletű a pofozkodó.

@kárárámaispj: Ha te is aktívan verekszel (a jogos védelem határain túl) akkor igen, csoportos. Ha csak téged vernek, akkor nem.

@Macropus Rufus: önbíráskodás: Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt VAGYONI igénynek érvényt szerezzen ...

A garázdaság egyes ügyészségek és bíróságok értelmezése szerint egyébként nem minden esetben valósul meg ilyenkor, merthogy a cselekmény az adott személy ellen irányul, jelen esetben például nem akármelyik gyerek ellen, hanem akivel konfliktusba keveredett, így nem közösségellenes a magatartás. (Aki olyan kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít...)
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
Az igazi Trebics 2021.03.03 18:11:42
@0dzsud0: Blade Runner remake? Miről maradtam le?
Ikonikus filmhez nagyon jó zene kell majd a végén, de ne szaladjunk előre ilyen gyorsan. Kezdjük csak az elején. Egyre többet hallom itt a pandémia közepén, sok helyről, hogy a vevő a király, meg a vevőnek mindig igaza van. Gondoltam kellene írni erről egy történetet, meg kellene világítani ennek a…..
Ugyan 1995 óta már három Toy Story epizód készült, a legelső a legfontosabb és a legeredetibb. Kortársaim emlékeznek, hogy mekkora durranás volt egy animált mesét látni. Az új külcsínt még különlegesebbé tette, hogy a ,,Játékháború” kiegészítés mellett megmaradt az eredeti cím, így sokunk akkor…..
A rendőrök között is vannak állatok. A legállatibb állat közöttük a magyarországi bűnüldözés történetének kimagaslóan legkiválóbb nyomozókutyája, Kántor volt, kinek nem adatott meg a sírbéli nyugalom. Ma is a Rendőrség-történeti Múzeumban mutogatják kitömött testét. Milliós nagyságrendben fogytak…..
Az igazi Trebics 2020.11.20 14:17:01
@Rollende Landstrasse: "látható, milyen volt ötven éve egy rendőrkutya."

A gazdája szerint a valóságban nagyobb termetű volt, de a preparátor elrontott valamit, és összement a kikészített bőr.
Nem könnyű a pártelnökök élete. Bizonytalan jövő, folyamatos konfliktusok, állandó kompromisszum… A rendszerváltás óta láttunk megannyi érdekes vagy unalmas, tehetséges vagy dilettáns figurát valamelyik párt elnöki bársonyszékébe elhelyezkedni, a most olvasható lista pedig azt az öt szenzációs…..
Verba volant, scripta manent. A szó elszáll, az írás megmarad. Vannak iszonyú napjaim, a mai is az. Ilyenkor közérdekű közleményt írok, abszolúte segítve a nagyközönséget. Valahogy úgy érzem, ez a bejegyzés mindenféle extra nélkül is nagyot fog menni, mert szerintem az emberek 99%-ának fogalma…..
Málta visszakéri azt az őscápafogat, amelyet Sir David Attenborough ajándékozott a kis György hercegnek legújabb természetfilmje bemutatóján – közölte a Times of Malta. A máltai kulturális miniszter, José Herrera szerint nincs mese, a fogat vissza kell szerezni, mert bár külföldre került a világhírű…..
Az emberek túlnyomó többsége általában nem tudja megkülönböztetni az éles késeket az életlenektől. Gyakran arra asszociálunk, hogy ha egy kés vágni tud, akkor az egyenlő azzal, hogy éles is. Nem is beszélve arról, hogy mennyien megfeledkezünk a rendszeres élezés fontosságáról. Ezúttal bemutatunk…..
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
A kertgondozás velejárója a zaj, ez pedig általában a fő konfliktusforrás a szomszédokkal. A cserjék metszése, az ültetés, vagy akár az öntözés (és számos más tevékenység) persze teljesen ártalmatlanok, és nem okoznak súrlódást a közelben lakókkal, azonban van pár kifejezetten hangos tennivaló, amik…..
Az igazi Trebics 2020.08.10 17:24:47
"Amit csendrendeletként emlegetünk, az igazából egy általános jogszabály, mely hivatalosan a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet."

Tévedés.

A fenti együttes rendelet a környezetvédelmi hatósági eljárásokban előírt decibelszinteket határozza meg (például rendezvények, üzemek, egyéb épületek tervezési, engedélyezési eljárásaiban), amiket a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet alapján első fokon a jegyző folytat le. Ennek pedig a 1. § (2) bekezdése úgy szól, hogy:
Nem terjed ki a rendelet hatálya:
c) a magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő tevékenységre,

Vagyis otthon akárhány decibellel szólhat a saját fűnyíród, senkinek semmi köze hozzá.

Ha nincs önkormányzati rendelet, akkor bármikor nyírhatom a füvet.

A polgárőr kiszállhat, ha akar, de semmilyen intézkedési joga nincs ilyen esetben.

A rendőr a csendháborítás szabálysértés miatt száll ki, ami úgy szól, hogy "Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el."

Márpedig a fűnyírás indokolt zajkeltés, tehát ezzel nem követek el szabálysértést, úgyhogy a rendőr nem fog foglalkozni velem. Ha mondjuk éjjel kettőkor nyírom a füvet, amiért nyilván eljárást fognak indítani ellenem, de bizonyítani tudom, hogy máskor nincs rá időm, még akkor sem fognak megbüntetni, mert indokolt volt a zajkeltés. Pláne ha nem is lakott területen, hanem mondjuk külterületen, zártkertekben nyírom a füvet, ott meg nem is lehet elkövetni a szabálysértést.

Ha valakit nagyon zavar a szomszéd rendszeres hangoskodása, az a jegyzőhöz forduljon, és indítson birtokvédelmi eljárást.
1930. Az első automata tőzsdei árfolyamkijelző-fal egy New York-i brókerházban..
Magasról tesznek a turisták a rendkívüli állapotra Spanyolországban. Sétálgatnak az utcákon, átmásznak a rendőrségi szalagok alatt, hogy kimehessenek a partra és vidáman sörözgetnek a bárok kint felejtett asztalainál.  Mindeközben már 8 ezer fertőzöttről beszél az Egészségügyi Minisztérium. ..