Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Művészfabrikáló

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdő festők önbizalmának rendkívül fontos, hogy már az első ecsetvonásoknál sikerélményeket érjenek el, ezáltal a jövőben is lelkesen ragadják meg újra az ecsetet. Ehhez az egyik legkönnyebben megfesthető témakört ajánlom, ami pedig nem más, mint a sziluettfestés. A sziluettfestés azért kiváló…..
Ebben a videóban bemutatom a festékfröcskölés technikáját. -A fehér akrilfestékhez vizet adagolunk az ecsetünkkel és jól elvegyítjük őket egymással. Fontos, hogy az így kapott vizes festék elég híg legyen, mert akkor lehet jól lefröcskölni az ecsetről -Fogjuk a sörteecsetet, belemártjuk a…..
Szükséges anyagok, eszközök: kavicsok akrilfesték (fehér, kék, fekete) víz vékony ecset (pl. 0-ás) vékony fejű sörte ecset  hobbi lakk    1. lépés: A kavicsfestményünknek adunk egy szép hátteret, amely csupán két színből fog állni. Felülre kék akrilfestéket kenünk, alulra pedig…..
Ma egy végtelenül egyszerű technikát mutatok meg, amellyel rendkívül változatos színű és formájú festettkavicsokat lehet készíteni. Szükséges anyagok és eszközök: tál víz (langyos) gumikesztyű fogpiszkáló papírtörlő vagy rács akrilfesték körömlakk (többféle színben) hobbilakk   A…..
Művészfabrikáló Nyári kavicsok 2020.03.14 09:56:16
Mentovics Éva: Libben a Nyárlány Tarka köténybenlibben a Nyárlány,napsugár csillanillatos fátylán.Pázsitok selyménsurran a lépte,nyár tüze játszik,csillan szemébe’.Pitypangot pelyhez,bokrétát bolyhoz,lepkéket röptetminden bokorhoz.Lenge hajábanbódító bodza,nyár kacagásátgyűjti…..
„Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén." Douglas Pagels Milyen igaz megállapítás ez Douglas Pagels-től! Az alkotás is egy olyan örömforrás, mely megmosolyogtatja a szívünket. Érzik ezt a gyerekek is! Mert…..
Kavicsfestőknek a katicabogár egy elnyűhetetlen téma. Mert ugye festhetjük pirosra, mint az igazit. Ugyanakkor sárgára, lilára, zöldre, kékre stb. ezek a fantáziakaticabogarak :D  Készülhetnek meseszerű ábrázolásban, pöttyöző technikával vagy éppen 3D változatban. Most az utóbbira teszünk egy…..
Sokszor hallom azt a megállapítást, hogy “Á, én nem tudok festeni!” vagy “Én még a pálcikaembert is elrontom!”   Ha te is így érzel, akkor jó helyen jársz! A Művészfabrikáló tananyagai megfogják a kezedet és lépésről-lépésre megmutatják neked, hogy hogyan tudod elkészíteni a legkülönbözőbb…..
  Az épületet ábrázoló festett kövek kulisszatitkai   Amikor felkérést kaptam a pápoci kápolna és a hermánszegi harangláb megfestésére akkor még nem gondoltam, hogy ez a két épület tanításokkal és meglepetésekkel is fog nekem szolgálni. Az egyik az volt, hogy bár ránézésre nem úgy tűnt, de fel…..
A kavicsfestés egyre népszerűbb elfoglaltság világszerte és most már hazánkban is kezd egyre népszerűbbé válni. Mielőtt azonban kavicsfestésbe kezdünk jó, ha előtte válaszokat kapunk a felmerülő kérdéseinkre. Nézzük csak a leggyakoribb kérdéseket!   Hogyan készítsük elő festésre a köveket,…..
Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy Dávid nevezetű kézműves ember. Dávid kavicsfestőként élte mindennapjait. Egy szép napon csengettek nála, de nem ám akárki kereste meg a mi kis kézművesünket, hanem maga Góliát! Góliát mutatott egy kavicsot Dávidnak. A kavics szürke színű volt, volt…..
A festésnek és természetesen a kavicsfestésnek is az egyik létfontosságú eleme a színek ismerete. A színekből építjük fel a komplett festményünket, így nem mindegy, hogy hogyan keverjük ki azokat. A színkeverés nem olyan ördöngős dolog, mint ahogyan az elsőre látszik. Menjünk csak kicsit vissza…..
Aktív kavicsfestőként sokszor találkozom kezdő kavicsfestőkkel, lelkes emberekkel akik szeretnék kipróbálni ezt a technikát. Naponta felmerül a kérdésük, hogy honnan lehet kavicsfestésre alkalmas köveket beszerezni? Nos lássuk csak a TOP 5 kavicslelőhelyet! TOP 5: Barkácsáruházak A…..
Meggyújtottuk az adventi koszorún az első gyertyát, ennek kapcsán most olyan köveket hoztam nektek, amelyek gyertya/mécsestartóként funkcionálnak.  Nagyon tetszik már maga az ötlet is, ami az egyszerűségével hódítja meg a nézelődőt.Egy kis időráfordítással igazi kis tüneményeket gyárthatunk mi…..
Művészfabrikáló Bemutatkozás 2020.03.01 17:25:48
Gyerekkoromban volt pár jobban sikerült rajzom, de az évek során eltávolodtam ettől a tevékenységemtől. Nem volt rá időm és őszintén szólva nem is éreztem már késztetésem sem arra, hogy rajzoljak.   Aztán 2014-ben kattantam kicsit. Régóta szerepelt a bakancslistámon egy jobb agyféltekés…..
   Szükséges anyagok: kavicsok akrilfesték (citromsárga, fekete, fehér, kék) ecset figura szem (hobbiboltban beszerezhető kellék- opcionális) hobbi lakk (hogy az elkészült figura tartósabb legyen)   A készítés fázisai: A köveket megmossuk és megszárítjuk Fehér alapszínnel lefestjük a…..
Nyerges Orsi vagyok. Gyerekkorom óta tanultam rajzolni. 6 évesen kezdtem járni a Barcsay Gyermekképzőművészeti Körbe, ahol Dombyné Szántó Melánia (mindenki Mela nénije) vezetett be minket a képzőművészet rejtelmeibe. Megismertük a ceruzahasználatot, a temperát, az olajpasztellt és kipróbáltunk…..
  Már régóta tervezgettem, hogy egy blogposztot mindenképp a levendulának fogok szentelni, így most a szezon vége felé örömmel állok ennek neki . Abba most nem megyek bele, hogy milyen jótékony hatásai vannak, meg hogyan kell szaporítani, holott ezek is izgalmas témák, de ez nem az én asztalom…..
Ebben a videóban bemutatom a festékfröcskölés technikáját. -A fehér akrilfestékhez vizet adagolunk az ecsetünkkel és jól elvegyítjük őket egymással. Fontos, hogy az így kapott vizes festék elég híg legyen, mert akkor lehet jól lefröcskölni az ecsetről -Fogjuk a sörteecsetet, belemártjuk a…..
Itt már mindenki Petőfi Sándor,Lopják a rímet a Wiz Khalifától,Szóljon a nóta, ez itt Hollywood.Igyál meg gyorsan egy két Malibut.   (Részlet: Petőfi Sándor - Lil G & Nemazalány)   Amikor meghallom azt a nevet, hogy Kisantal Nóra én nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy Petőfi Sándor.…..
Heni munkásságát régóta követem és elhihetitek már messziről felismerem a műveit! :D Ha három szóban kellene a felismerhetőséget felsorolnom, akkor az a következőképp alakulna: sokszínű mandala színes körmök A színes körmök, mint a szivárvány, úgy ölelik körbe a festett köveket. Ez akár…..
Már régóta tervezgettem, hogy sorozatot kellene írnom a magyar kavicsfestőkről.  Aki már régebbóta követi az írásaimat itt most egy pillanatra zavarba jöhet. Miért ír egy magyar kavicsfestő egy másik kavicsfestőről blogcikket? A kérdésre "Miért ne?" a válaszom :D Legfőbb…..
A kavicsok,kövek egymásra rakásából is hihetetlen dolgokat lehet elérni. A kavicsegyensúlyról eszembe jut: -a relaxáció -a nyugalom -a fegyelem -a koncentráció -a megelégedettség -a csend -a szépség és a teljes ellazulás is. Óriási ahogy azok a művészek akik a köveket egymásra rakják…..
Gyerekkoromban,még tiniként is szívesen rajzolgattam.Azt mondták,jó apámtól örököltem a "tehetségemet". APÁM egy fantasztikus ember volt <3 Amellett,hogy kitűnően jó apa volt rengeteg sok mindenhez értett.Sosem láttam még hozzá fogható ezermestert.Kiválóan rajzolt,festett.Odaállt a tükör elé és…..
Sok-sok hónap agyalás és információgyűjtés után döntöttem úgy,hogy én is fejest ugrom az online dolgok világába és ebbe beletartozik a blogírás is.Most eléggé motiváltnak érzem magamat arra,hogy bemutatkozzak a világnak!Juhééjj!Akkor kezdjünk is bele!Nem szeretnék a klasszikus értelemben vett…..