Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arthur877

0 bejegyzést írt és 719 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy, ahogy felénk kultúrkörökben mondják: szarlapátolás. Nem gondoltam volna, hogy az eddig is ócska restaurálási alapok tovább silányodnak. - Ma már Volkswagen Karmann Ghia-ból olcsón jót nem lehet venni, de ami vacak, annak is horror lett az ára. - állítja a beszerző, én meg elhiszem, mert az…..
Autóépítés Két hét 2015.10.01 18:53:54
Bár még kell hozzá két nap, hogy elmondhassam, két hete dolgozom a Fiat-on, azért mégis van mit megosztani. A garázsban ahol ügyködöm alakulgatnak a dolgok, bár még mindig rám jön a röhöghetnék, ha eszembe jut a három hetes határidő. Mint ismeretes, hoztak egy Fiat barchettát (így kisbetűvel) hogy…..
Ismét megvívtuk a harcot! Büszke népünk győzelemre áll! Van-e olyan, aki nem tudja mi ez? Emlékszünk még erre?   Aztán ugye ez működött is, mert nem azért készült, hogy csak lessük:   Na, most akkor erre rádupláztunk! Persze így ez erős túlzás. Nem kell egy…..
arthur877 2015.09.17 15:10:29
@Car Mandiner: Miért, nincs már? Nem figyeltem, nem is tudom, milyen úton/módon tetted fel a posztjaidat oda, de szerettem azokat! Az RO80 blogot meg az évek óta összeszerelő-felújító Jaguáros csávót és egy öreg Mercist is olvasgattam rendszeresen, hogy most mondod.... Tényleg ezer éve nem hallottam felőlük!!!
Óriási trauma ért. Csalódnom kellett a híres Mercedes minőségben! Persze csak a karosszériáról nyilatkoznék, mert azzal foglalkozom már egy ideje. Érdekességképpen megjegyezném, hogy nem ez az első Mercim. Volt már kettő 170S a kezem ügyében, ha valaki ügyes, megtalálja az…..
Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok tudják, illetve a nagyon öregek emlékeznek rá, hogy régen minden erősen pörgött, ha a pályatempót valaki tartani akarta vele, még a nagy V8-asok, sorhatosok is, a kisebb…..
arthur877 2015.07.19 08:45:06
Sajnos azzal kell kezdenem, hogy azok a képek, amikre a beszámoló első részét építettem, eltűntek! Mivel ez az esemény több mint gyanús, felhívtam az "efbéhájt", a "cíjájétot", meg a 911-et, meg a 3,14-et, de ugyanúgy nem jelentkezett egyik vonalon sem senki sem, mint a Telenor…..
Autóépítés Mit tettem? 2015.06.23 17:43:36
Mit tettem? Jaj, jaj! Ajaj... Folyt. köv. Én, mint "lemezlovas", műanyagoztam. Persze nem úgy, mint némelyik tébolyodott tévelme. Nem kentem a műgyantát sem kenyérre, (hmm, egy jó kevláros kenyér) sem a karosszéria rozsda által felzabált helyeire, hanem önálló dolgot hoztam…..
Mostanában semmi monumentális mű nem készült felénk. Karmann részegységek jöttek ki sorozatban, de komplett autó majd csak lesz. Most érkezett meg a fényezett kaszni, ami elefántcsontszínben pompázik. Gondolkodtam rajta, hogy ez most melyik lakatolásom, de hirtelen nem jut eszembe,…..
Autóépítés Robotkasza 2015.04.09 20:36:09
Tudom, hogy már tökön ültetek, de ismét jelentkezem. Sok jelenteni valóm nincs, de ami van, mind megteszem. Na. így áll valahogy az amerikai Karmann. Mint egy kiborított doboz Lego. Tudom, hogy sokan, sok pénzt adnának ezért a kis kupac játékért, de már megvan a gazdája.   A…..
Autóépítés Gyökerek közt 2015.03.17 19:42:10
Bár  minden nap gyökerek közt élünk, de most mégis azt mondom, hogy térjünk vissza a gyökerekhez, mármint a kezdetekhez, ami egy restaurálásnál a bontás. Sógoromtól tudom, hogy a bontást a hűtőszekrénynél kezdjük, mert a bontott sör hidegen a legjobb, de az Unikum sem jó…..
Balázs Viktor TC-közeli egyén, egyben barátunk, nos az ő egyik ismerőse rendelt a múltkor alkatrészt a köztudottan amerikai Chrysler Voyager autójához. Nem, semmi baj nem volt az árral, az is jött, amit kért, csak volt egy kis bibi a zacskón levő felirattal. A Mopar még rendben…..
Ugye arról írtam már, hogy a Simsonom milyen állapotban került hozzám, aztán hogy adtam szerencsére túl rajta. Hasonló a történet a CB-mmel is, leszámítva, hogy 1) a főtengely-felújítás itt nem 5000 forint, 2) nem adtam el, ma is napi használatban van. Nem ritka, hogy motorból az…..
Autóépítés Vakulj Magyar! 2015.03.10 18:30:38
Megpróbálok jelenteni, de nehéz lesz, mert látássérült lettem. Az elmúlt 30 valahány évben - amióta köszörűvel szikrát hányok - mindösszesen háromszor voltam súlyosabb szemészeti állapotban, de abból kettőt az utóbbi két évben gyűjtöttem be. Ennek az az egyszerű…..
Kérem, forduljanak el egy kicsit, míg szabálysértően lehajtok az úttestre! Vigyorognak a rendőrök, akárcsak én. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Autóépítés Szívatópad 2015.02.05 20:35:13
Még most is a Volkswagen Karmann Ghia-val töltöm az időm. Egy hete volt megnézni a festő úriember. - Mindjárt kész. - jelentette ki, én meg csak bólogattam, és hozzátettem: - Hogy ha az Úr is úgy akarja. Persze nem akarta úgy. Pedig a kollégám még segített is... okoskodni.…..
Már valamikor kitértem arra az okfejtésre, hogy némely autónak olyan lehetetlen a sérülése, hogy csakis valamiféle Hollywood-i umbulda áldozata lehetett. Ott volt a múltkori Karmann, aminek az alváza olyan furcsa módon hajlott meg,  mintha ráejtették volna egy téglafalra. Tehát…..
Először is búcsúzzunk a harcostól! A képek készülte óta már átlátszó műanyagba csomagolva viharzik Hollandiába. Jó idő van, most kell vinni, bár a Petőfin azt hallottam, hogy Groningen-ben tegnap 45 fokban esett a hó. Há mondom má, hogy a pitsába esik 45 fokban a hó?…..
Előzmények: Az elmúlt egy év, Az elmúlt egy év II., Az elmúlt egy év III., Az elmúlt egy év IV., Az elmúlt egy év V., Az elmúlt egy év VI. Eltelt megint egy év, megint nem a megszokott októberi időpontban írom ezt az összefoglalót. Igazából húztam az időt, gondolkoztam, mit…..
arthur877 2014.12.31 07:04:49
Autóépítés Bújjék! 2014.12.29 18:33:14
Bújjék mindenki ahova akar, nekem még mennem kell dolgozni, de így sem búcsúztathatom el a Tatra harci szekerét, mert nem sikerült végeznem vele idén, de majdnem. Még mindig  a varrógépet hajtom, bár azért vasalok is. Ugyanis ilyen oldalbetét ablakokat gyártok, azokban meg vas…..
Felgyűlt a sok ki nem vett szabadság, elfogyott az év, szögre akasztom hát a billentyűzetet. Ma még fáért mentünk, s mivel a Kati 190-esének és a foltos állólámpás Mercinek sem elég nagy az utastere, ezért elővettük a tökéletes karácsonyfa-bevásárló autót, a Bianchit.…..
Ro 80 blog 155 2014.12.14 15:28:17
Van még mit csinálni. Ahogy két-háromhetente előveszem a masinát átmozgatás céljából, sorra bújnak elő a dolgok. Először is még mindig beázik valahol. A nagy luknál már nem, azt múltkor vödörrel leellenőriztem. Valahol máshol. Most csak kis adag víz folyt be mosáskor a…..
Nem, nem a kamera volt vacak, de tudják: ki kell takarni a rendszámokat. Természetesen ismét a Bodega - Vágóhíd felé mentünk, számunkra még mindig ott terem a legjobb burger (dupla Borzasztó rulez!). És persze semmiféle felelősséget nem vállalunk az elhangzottak miatt. Dávid…..
Az elmúlt napokban szembesülnöm kellett pár szomorú ténnyel. Az első az nem olyan meglepő: Vannak olyan fórum hozzászólók, akiknek biztosan fizetnek, mert ingyen írástudó ember ennyire hülye nem lehet, hacsaknem hozzá nem fért valahogy a zárt osztály internetjéhez. A második…..
Az elmúlt hét tematikáját sokunk számára az internetadó uralta. Blöff volt-e a bejelentés? Komolyan gondolta ezt bárki is? Az információszabadság korlátozásáról, elterelésről, egy szerencsétlen és átgondolatlan lépésről, vagy valami teljesen másról van szó? Mi lesz az…..
arthur877 2014.10.26 16:16:00