Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Terroir_quebecois

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval múlthéten belebotlottam egy volt főiskolás csoporttársamba, nevezzük Bendegúznak. Anno jóban voltunk, emlékeztem, hogy egy erőteljes, jó kisugárzású, jó kiállású, vicces, nagyszájú gyerek, aki, sose felejtem el, úgy szedett össze kettest makroökonómiából, hogy ÖSSZESEN nem töltött ki 60%-nyi…..
Terroir_quebecois 2018.08.17 09:59:42
@lékek és ellensúlyok: ...humor téren nem állsz rosszúl
A skandináv oktatással (általában az életmóddal) kapcsolatban rengeteg (fél)információ kering Magyarországon, de azért teljesen más mindezt személyesen megtapasztalni. Kati két éve költözött családjával (férjével és két gyermekével) Svédországba, így aztán első kézből szerzett tapasztalatokat az…..
Terroir_quebecois 2018.05.29 17:28:29
@ati27: Én sem tudom, de az tény, hogy az un. svéd "välfärdssystem" egyre nehezebben lesz fenntartható ezen a szinten. Az adónak 52 százaléka megy ennek a fenntartására ( jó, ebbe az 52 meg a nyugdíj is benne van). Nem beszélve arról, hogy már ez sem az ami vót régebb. 1932-1976 között élte legszebb időszakát, azóta ..eródálódik. Agazdaság sem a régi, hiába ez sok még jó menő cég, elég összehasonlítani a 70-es, 80-as éevek svéd jólétet a 90-es vagy a maival. Nem tudom, én mást tapasztalok és ez nem ad okot az optimizmusra. Amúgy a svédek sem ugy látják ezt a "fenntarthatóságot", mint régebb...
 Végeláthatatlan vita folyik a fórumokon a jelöltek és a HR-es kollégák között arról, hogy mennyire alávaló gazemberek a HR-esek, mert nem jeleztek vissza, pedig én beküldtem az önéletrajzom vagy ott voltam interjún és megígérték! Mennyire rossz benyomást tesznek a cégről…..
Terroir_quebecois 2018.03.29 08:45:16
@KissMárti: Minap voltam behívva egy állás interjúra, ez volt a második kör. Az első kör a főnökkel volt, Ő mondta, hogy, ha lesz második kör, akkor fogok kapni egy kérdés sort, melyre válaszolnom kell, és azt majd kielemezik. Akkor nem tudtam miről is van szó, de hamar képbe kerültem a un. második interjún. Egy HR-el és a Főnökkel "beszélgettem" két órát, vagyis kielemeztek:-)-IPU Profilanalys (TTI Succes Insight) személyiség programot használva. Hát, mit mondjak, komolyan megizzadtam és a HR-es részéről is a hozzáállás maximális volt. Nem részletezem, mint HR-es kell ismerd a programot. Mindenesetre én kellemesen meglepődtem az egész "procedurán" :-)...Mindez Svédországban egy komoly -VA SYD- cégnél történt.
Több mint tíz évvel ezelőtt tűnt fel a köztévén, ahol meghatározó közéleti személyiségekkel készített interjúkat, két éve pedig a Hír TV-n teszi ugyanezt a nevével fémjelzett műsorban. Szerinte, ha valahol nem lehet szabadon dolgozni, akkor fel kell állni, de nem ítélkezik mások felett. Viszont…..