Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lblog

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az “Amerikából jöttem, mesterségem címere:..”, a hatvanas és hetvenes évek egyik legkedveltebb gyerekjátéka volt. Annak, aki nem emlékszik rá, vagy még nem élt akkor, itt található egy rövid leírás arról, hogy is játszották annak idején: A kiválasztott pár - közös megbeszélésük alapján- valamilyen…..
Babaszafari Vigyázz, kész, rajt! 2019.04.24 13:56:56
Kedves leendő, újdonsült és rutinos anyukák! Jó hírem van, elindult a Babaszafari blog! Engedjétek meg először is hogy bemutatkozzak, a nevem Móni. Én volnék az, aki ezt az oldalt igyekszik minél relevánsabb tartalommal feltölteni. A Babaszafari bloggal célom, hogy tájékoztassak, utat mutassak és…..
Biztosan hallottad már azt, hogy bármit lehet fogyasztani, csak mértékletesen. Nos, még ha van is benne igazság, azért akadnak ételek, melyeket egyszerűbb elkerülni. ..
Tudod, ez azért nagyon gáz volt. Nézd végig te is ezt a riportot és megérted majd, hogy miért írom az alábbi sorokat. Mert úgy érzem, nekem mint gazdasági bloggernek, talán jobban elhiszi Velkovics Vilmos, Echo tv riporter, hogy egy tekintélyelvű p@cs. Mert mit lehet ezek után mondani? Mert mennyi…..
lblog 2018.02.05 16:06:57
@Olliék: Ebben teljesen igazad van, nagyon komoly nem csak a városi-vidéki iskolák, vagy akár városi-városi iskolák közötti minőség különbség, de az emberi hozzáálláson sem lehet változtatni, ami alapból megakadályozza az oktatás fejlesztését. Ha csak a felsőoktatásra gondolunk: amíg sokaknál az a mottó, hogy csak görbüljön és nincs következménye a nemtanulásnak, addig nem beszélhetünk igazán minőségi diplomákról sem. (Akinek nem inge, ne vegye magára.) De egy komolyabb tőkebefektetéssel, folyamatos iskolafejlesztéssel és állandó párbeszéddel 10 év alatt a különbségek szépen lecsökkenthetőkké válnának.
Mi lesz azokkal, akik ebből kimaradnak, épp az átállás előtt vagy épp akkor tanulnak? Sajnos mindig van, aki rosszul jár. De ha az ország érdekét nézzük, akkor viták helyett lehetett volna tenni, csak mivel nincs benne se pénz, se érdek, így a választási ígéretek után sosem történik semmi.

(Rövid anekdota: Amikor azzal kampányolt egy HÖK vezetőbeosztott, hogy ezt meg azt fog tenni, ha újra megválasztják, akkor megkérdeztem tőle, hogy az elmúlt 2 évében mégis mit csinált? Erre az volt a válasz: ilyen a kampány...)
lblog 2018.02.05 20:25:03
@dtk74: Az eszközök nagyon fontosak lennének. Tanultam Commodore 64-en, amikor az nálunk menő, a világban már elavult volt. Aztán Turbo Pascalt, míg a világ már rég átlépett a programozásos mizérián, és végig lemaradva éreztük magunkat a világtól. De ha egyszer a mai napig meg kell tanulni informatikából azt, hogy hogyan működik a Floppy meghajtó, az talán kissé lemaradás. Napestig lehetne sorolni a hibákat és az erősségeket, nem jutnánk sehová, mert ez a cikk a hozzászólásokkal még a holnapot megéri, aztán megy a süllyesztőbe és semmi nem változik, csak méregdrága közbeszerzésekkel és felesleges költésekkel megadják a cirkuszt az arra váró szavazóknak, a többiek (mint én is) pedig otthon puffogok és azt mondom: úgysem lehet semmit tenni.
Erről eszembe jut a Végjáték című könyv, ahol a főszereplő testvéréből úgy lesz politikai vezető, hogy a közös elektronikus hálózaton tárja fel elméleteit és gyűjti híveit. Ez a könyv 1985-ben jelent meg, és hol volt még akkor közös hálózat...
lblog 2018.02.05 20:44:08
@Rettegek mert ballib vagyok: Én voltam DÖK-ös és HÖK-ös is, nem nyúltam belőle pénzt és sok komoly dolgot elértünk a saját intézményeinkben. Minket választottak a diáktársaink és jogosan mi képviseltük a hangjukat úgy, hogy beszéltünk velük, köztük éltünk.

Magyarország népessége kicsivel több, mint 9,8 millió fő (illetve határon túliakkal jóval magasabb), amit 199 parlamenti képviselő vezet. Ez hány százaléka is a a lakosságnak? És a választásra jogosultaknak? (Mellékesen megjegyezném hogy a legnagyobb gyűlölködő kampány jelenleg a kormány által milliárdos közpénzből kiplakátolt Soros uszítás, melynek a legcsekélyebb országépítő haszna sincs az erős gyűlöletkeltést leszámítva.)

Szóval a választott diák és hallgatói önkormányzatok miért nem képviselhetik a teljes diákság hangját, ha egyszer demokratikusan lettek megválasztva, mint a kormány tagjai? Talán nem lehet véleménye a fiataloknak, csakis tanárjaik bevonásával?
Most egy olyan hangyabolyt szeretnék megpiszkálni, amely személyesen is érint, és amiben {a polgári keresztény kormánypártok + a radikális ellenzék} és {a liberálisabb baloldali ellenzék} véleménye elég élesen elkülönül egymástól. Több kommentben is olvastam, hogy a Fidesz-KDNP kormány egyik…..
lblog 2017.05.08 09:14:41
@Jankove: "FOGADJÁTOK EL: Család = Apa + Anya + szerelmük gyömölcse(i) a gyerek(ek)."

Akkor én a feleségemmel még nem vagyunk család, csak amennyiben lesz legalább egy gyermekünk? Az özvegy szomszédasszony a két gyerekével nem család, mert nem él már az apa? A szüleimtől külön élek nagykorúként, tehát már nem számítok gyermeknek, így én a szüleimmel nem vagyok családi kapcsolatban a fenti képlet alapján? A rokonaim a családom, vagy nekik van egy külön megnevezésük?

Csak mert nem egyértelmű az összeadási művelet számomra. Vagy ez csak egy klisés csupa nagybetűvel kezdődő mondat arra, hogy bizonygassuk, a család a vallásban és törvényileg szabályozottan a leírtak alapján így tevődik össze, és nem beszélhetünk szerettekről, rokonokról család fogalma alatt?

Végül a korábbiakhoz hasonlóan megjegyezném, szinte az összes homoszexuális személy heteroszexuális szülők gyümölcse. Ebből adódna akkor, hogy szinte az összes homoszexuális pár gyermeke heteroszexuális lesz...