Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tazio

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hétköznapi autós Álomutazó 2018.12.16 22:53:24
 Úton lenni jó! Nagyon jó. Ülni az autóban, hátradőlve hallgatni valami fülünket puha bársony ujjaival simigató dallamot a rádióból és a kerekek alá gördíteni az út összes kilométerét vagy akár kanyarról kanyarra küzdeni a fizikával, élvezni a tapadásukat vesztő gumik és az aszfalt szerelméből…..
hétköznapi autós Aranylövés 2018.05.22 22:47:37
Fekete- fehér filmkockákként peregnek a képek, hiszen 1970-et írunk éppen történetünk hajnalán. Egy 28 éves fiatalember átveszi a kanadai rokonok kőkemény valutáján vásárolt FIAT 850 kulcsait és életében először autótulajdonossá válik. Majd 3 év múlva az én apukámmá. Újabb 18 konyhafalon lecserélt…..
hétköznapi autós Szikra gyúlt 2018.05.03 23:20:11
Közvetlen környezetem előtt talán nem titok, hogy szeretem az Alfa Romeo közel- és távolabbi múltból származó típusait. Mondjuk nincsen nehéz dolguk kiismerni engem erről az oldalamról, mivel pont annyira rejtem véka alá ezirányú rajongásomat mint Kelemen Annácska plasztikázott idomait. Egy jó…..
Említettem már, hogy a próbaút alatt- mivel csak kis utcácskákban került rá sor- nem derült ki, hogy a váltónak hangja van 4. fokozatban nagyobb sebességnél. Változó mértékű volt a zúgás, eleinte csak halk kerepelés távolról, mint mikor a kilométeróra spirál a végét járja és el akar szakadni. Néha…..
A kézifék a küszöb mellé, baloldalra került, így adva teret a középső utasnak, ugyanezen okból a sebességváltó karja a műszerfalra költözött, amolyan versenyautósan közel a kormányhoz, baromi jól kézre esik, másik autóba átülve fura és suta lent, magam mellett kotorászni a bot után. Ergonómiából…..
Mivel ezzel minden akadály elgördült a használat elől, azóta aktívan autókázunk a Multiplával, főleg hosszabb távokon, autópályán, 6,5 – 7 liter gázolajjal terheléstől, sebességtől függően. Közben megejtettük a vezérműszíj, görgők, vízpumpa szentháromságának cseréjét is, azóta sokkal nyugodtabb…..
A megvásárlás után hazafele tartva a benzinkúton megállva érzetem némi halvány ferodolszagot, gondoltam mivel sokat állt előtte a fék munkahengerei megmacskásodtak, használat közben bejáratódnak, rájuk nézek majd, de most menni kell, utazunk haza, párszáz kilométer alatt kiderül. Otthon…..
  Régebb óta szemeztem egy másik hirdetéssel, de azért az autóért már többet kellett volna utazni, emiatt ezidáig elmaradt a személyes találkozó. Aztán mikor eldöntöttem, hogy megnézem magamnak közelebbről eltűnt az oldalról. Pedig metál fekete volt, ami a napon bordós- barnás színben játszik,…..
És amikor felröppent a gólyahír arra került a sor. Kellett egy családbarátabb autó a 3 ajtós Punto helyett, amivel hétvégente haza tudjuk majd szállítani a gyermeket vidékre, mert előttünk sem volt kétséges, hogy a főváros mocska helyett jobb helye lesz olyankor a nagyszülőknél friss levegőn, erdőn-…..
1956-ban a FIAT bemutatta a 600-as alapjain épített Multiplát, amely- a kor elvárásai mellett- 6 személy szállítására volt alkalmas 3 sorban elhelyezett üléseinek hála. Őshazájában a 6 fő lehetett akár több is a Vespán közösen utazó papa, mama, gyerekek, kutya és csomagok felállásból kiindulva...…..