Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stgral

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdődik a kölyökbajnokság döntője 2012.03.26. 15:05 F. Kapus..
stgral 2012.03.29 09:45:20
Néhány ponton szeretném kiegészíteni, (még inkább) pontosítani gumikígyó sporttárs által elmondottakat. A Vasas SC "B" csapatként aposztrofált alakulata nem "B". Nem "B" mert csak a jelenlegi csapat indult a kölyök korosztályban Vasas néven. (A "B" jelző itt használt formájában sértő a játékosokra nézve.) Valóban nem "tripla A" képességű gyerekről van szó, de harcosan és becsülettel végigjátszották a bajnokságot. Továbbá: a visszaigazolt csatárok kétség kívül erősítést jelentettek a Csapatnak. Tagadhatatlan érdemeket szereztek a gólgyártásban. A visszaigazolt erősítés az alapszakasz első meccsétől jelen volt, így nem értem mi "után kezdtünk el nyeregetni". A kulcs kérdés inkább a kapus távozása volt. Az alapszakasz mérlege 14 meccs: 6 győzelem-3 döntetlen-4 vereség (+1 a zöld asztal mellett). Képezettebb kapussal vélhetőleg más eredmények születnek. A középszakasz 7-2-1-es statisztikája, valamint a selejtező, a rájátszás és a helyezéséért folytatott mérkőzések során elért 6-0-0 győzelem sorozat azért messzebb mutat "...persze jót tesz a lelküknek ha döntetlent játszanak vagy esetleg néha nyernek..." gondolat pászmánál. Sokat fejlődtek a kapusaink, még inkább összeérett a CSAPAT. Elöl és hátul egyaránt. Az erősítés mellé "felnőtt" a csapat többi része, akik góljaikkal meccseket tudnak eldönteni vagy kitartanak "hátul" amíg "elől felébrednek" a támadók.
Kérésem így csupán annyi, legalább a csapaton belül ne becsüljük, ne értékeljük le gyerekeinket. Becsüljük az általuk elvégzett izzasztó munkát és ne fikáskodjuk a 13. helyezés miatt. A "B" csapatként aposztrofált Vasas is adott korosztályos válogatottakat. Semmi ok sincs tehát lebecsülni magunkat-minket. A fúzióról pedig: mindenki ott és annyit játszhatott amennyit bírt...
A Bp. Stars, majd a Vasas Bp. Stars Mol ligás csapatát működtető gazdasági társaság a Budapesti Sztárok SE kritikussá vált finanszírozására tekintettel a 2010/11-es szezontól a Vasas SC szakosztályaként indítja csapatát az OB I.-ben és a Mol Ligában, olvastuk az új finn…..
stgral 2010.08.03 21:24:56
@Fótitsz: Némi kiigazítás azért szükséges.
Szó sincs agóniáról és végről. A hátrahagyott lékek befoltozása folyamatban. Most "bútol" újra az utánpótlás csapat.
Ötvenpercnyi óriási teljesítménnyel és tökéletes védekezéssel nyerte meg a 2010-es A csoportos világbajnokságot a cseh válogatott. A kevésbé esélyes csapat a döntő estéjén jobban játszott, mint a gólt szerezni sokáig képtelen, ezért az idő múlásával egyre inkább…..
stgral 2010.05.27 19:30:29
@ambolygoszekely: Metaalt bírod...? He...
Kercsó Árpád lett a vezetőedzője az újonnan megalakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának, amely nemcsak a meglévő fehérvári jégcsarnokban, hanem a tervek szerint egy új edzőpályán is fogadná a 12 évesnél idősebb gyerekeket, tudósít az MTI Ocskay Gábor…..
stgral 2010.04.01 15:30:37
@beth01: Önnél a 3! pont!:) Különösen a soha vissza nem térő "kisgyermek" évek, családi-baráti-osztály programok viszonylatában.

Folyamatosan olvasva a kommenteket, nem álhatom meg szó nélkül. Nálam az az IGAZI edző, főnök, -csupa nagy betűvel- vezető, aki minden beosztottjához megtalálja a "kulcsot". Tudja kit kell rugdosni és kinek simogatni a fejét. Nem csak egy "a nagy piros kulcs mindent nyit" (tör, szakít) módszert ismer. Kvázi jó, hogy a gyerek Pesten játszik.

Mindamellett a sport becsületességre, gerincességre, kitartásra, sportszerűségre, szabálykövetésre tanít.

De csak akkor, ha ezeket az erényeket van kitől eltanulni.
Nagyságrenddel több játékos van a korosztályban, akikben megvan a nagy lehetőség, értékelte blogunknak Kercsó Árpád az idei kölyökbajnokságot. Az is kiderül, ezt tartja a mester mind közül a legértékesebb bajnoki címének, és jövőre már három korosztályban kíván…..
A mesteredző visszatért: Kercsó Árpád ötéves szerződést kötött a zalaegerszegi jégcsarnok fenntartójával. A tréner blogunknak azt mondta: "Tudom, hogy nem lesz könnyű újrakezdeni, de mindenkinek azt ígérem, nem foglalkozom a múlttal." Nagyon hosszú előkészítés…..
A sok bába között elveszett a gyermek, mondja Kovács Csaba, az MJSZ szakmai igazgatója. Korábban jeleztük, két érvényes pályázat érkezett a Millenárison létesítendő jégpálya kivitelezésére. Kedden lezajlott az utolsó közbeszerzési tárgyalás is. Ennek eredményéről…..
Közelebb vagyunk ma a fehéroroszokhoz, mint néhány éve a franciákhoz és a britekhez, amikor úgy nyertünk ellenük, hogy néhány kontrával megzavartuk állandó támadásaikat. Ez a válogatott a miénk, és jó, hogy abban a korban élünk, amikor ezt láthatjuk. Amikor alig több mint…..
stgral 2009.04.29 06:21:01
@Elar: Már kérdezted máshol, de még mindig értetlenkedsz.:D Az utánpótlás ALKOTOTT Minkszben.
Az ő utánpótlásuk meg ott "csúszik" hétről-hétre Káposztáson, Újpesten, Kisstadion-Gyakorlóban, Erzsébeten, Szegeden, Miskolcon, Egerben, Nyíregyházán, Kaposváron, Győrőtt, Fehérváron, Dunaújvárosban, Jászberényben és ha télen hideg van: bárhol, ahol jég található.

Kanada nem sok esélyt adott nekünk, már az elején elrendezték a dolgokat. Az első harmad felétől már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e megúsznunk a két számjegyet, és hogy be tudjuk-e ütni a becsületgólt. Az egyik összejött, a másik nem. Szuper Levente hat gólt kapott,…..
Hatalmas mérkőzést játszott Szlovákiával a magyar válogatott. Az utolsó harmadot 2-1-re megnyertük, csak Mol ligás gólokat lőttünk, sorrendben Holéczy, Peterdi és Sille talált be. 1-3-ról felálltunk, 13 másodpercen múlott a szenzáció. Az ellenfél sokkal erősebb volt, sokkal…..
Több cikket írtunk már a magyar utánpótlásról. Ezek általában nagy vihart kavartak. Áttekintő jelleggel még nem foglalkoztunk a helyzettel. Ezúttal foglalkozunk.A jégkorong utánpótlás-nevelés kérdése blogunkon markánsan először a Hári János svédországi sikereiről…..
stgral 2008.05.03 08:04:29
Kedves Szorgalmas szülő! Megkésve bár, de....:)
Szóval amit fentebb már mások írtak -árakban- kb. fedik a valóságot. Bár -tapasztalataim szerint- 100 e. forintból, már egy ÚJ játékos /nem kapus/ szerelés is bőven "kijön". Nem utaltál azonban arra, milyen idős a gyerkőc. Kicsi=olcsóbb.:) Még az új is. Ha még nem rendeztétek meg a "nagybevásárlást" szerencsés helyzetben vagytok, mert "szezon vége" van, ilyenkor az összes bolt -jelentős árengedményekkel- igyekszik megszabadulni a "tavalyi" /ugyanolyan jó/ áruitól. hokikori fentebb már utalt "elérhetőségekre", de talán nem döngetek nyitott kapukat, ha írok még néhányat:
www.marcziskate.hu, www.tpshockey.hu, www.hokibolt.hu, www.lokahockey.hu. A teljeség igénye és a reklám nélkül. Szándékosan nem irtam, hogy mi hol vásárolunk.:) Privát véleményem, korit semmi képpen nem vennék használtat. Csak új- és jó minőségű. Ha a kicsi nem nő az átlagosnál jobban, 1, 1 1/2 szezont /évet/ kibír egy komplett szerelés. Aztán "csak" folyamatosan cserélgetni kell, attól fűggően, hogy hol "nyúlik" jobban a gyerek. Amennyiben a "...mennyi az árfolyam...":) kérdéssel a havi tagdíjra gondoltál volna, annak az összege egyesületenként jelentősen eltérő. Ha nagy az egyesület és sok a bőkezű szponzor olcsóbb, ha kevés a szponzor...:( A fenti elvek alapján, ismereteim szerint 4 e és 20 e forint közé tehető az összeg. De ezt az általad célzott egyesületnél pontosan megmondják.
Meglátod, idővel az anyagi korlátok jelentik majd a legkisebb problémát!:):):) De amit a gyereked arcán látsz majd, az minden erőfeszítést megér.

Kitartást, jó egészséget és sok sikert kivánok nektek.