Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Napi Lyme

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi Lyme Lélektükör 2017.06.22 16:40:00
    Hetek teltek el az utolsó bejegyzésem óta, de a hetek múlásával csak némileg javult a helyzet, bár nem oly mértékben, mint ahogyan vártam. A kórházi kezelés sokat nyomott a latba, az infúzió-kúra, a fizikoterápia és a pihenés összességében enyhülést hozott. Csak…..
Napi Lyme Infúzió-könnycseppek 2017.05.29 16:21:06
    Immár a második hetet töltöm a kórházban. Az eddigi kezelések megtették hatásukat, jobban érzem magam. Elmúlt az a hetek, de az is lehet, hogy már hónapok óta tartó szédelgős kóválygás. Az ödéma is felszívódott a szemem körül, jobb az étvágyam, még aludnom is sikerül és enyhültek a fájdalmaim.…..
Napi Lyme Vakablak 2017.05.25 16:43:50
   Ma egy olyan kezelésen vettem részt, ahol a gép, amelyen feküdtem, fokozatosan húzatta a gerincemet. Húzta egy pár percig, majd visszaengedte, majd újrakezdte. Ahogyan vártam a kezelés leteltét, arra lettem figyelmes, hogy a kezelőhelyiségben nincs természetes fényforrás, egy ablak ugyan…..
Napi Lyme Emberség-ölelés 2017.05.23 13:04:17
Az első kezelési nap után még mindig hulla fáradtan ébredtem, de a tegnapi infúzió - amire azt mondta a nővér, hogy egy hordónyi anyagot tartalmaz - na, az jót tett.  A hosszú mozdulatlan fekvés alatt, amíg az infúzió csepegett, mély álomba zuhantam. Régen volt hasonlóban részem. Utána egészen…..
    Mivel az utóbbi időben a sokfajta egészségi probléma hatványozódott, nem maradt más megoldás, mint újra beiktatni egy komplex rehabilitációs kezelést. Két évvel korábban vettem részt hasonló kúrán. Nehezen szánom már rá magam bármiféle kórházi kúrára, egyrészt a munkahelyi kiesés miatt, aminek…..
    Azért kezdtem blogírásba, hogy a közelemben lévő emberek jobban megértsenek, másoknak pedig némi útmutatás nyújtsak a Lyme megértéséhez. Kaptam pozitív visszajelzéseket, köztük például azt is, hogy már nem csak engem tart az illető egy furcsa lánynak. Ez jó? Részben igen, mert nem vagyok…..
Napi Lyme I walk the Lyme 2017.05.15 19:14:24
     A hétvége az ízületi fájdalmak jegyében telt. Jó pár napja érzékeltem, hogy nehezemre esik a járás, fáj a térdem, csípőm, egy kis emelkedős rész az úton megterhelőnek tűnik, a lépcsőjárást ne is említsük. A lábaim estére felforrósodtak, mindehhez rossz közérzet is társult, mintha lázas lennék,…..
Napi Lyme Társ-választó 2017.05.11 06:00:00
    A tegnapi tétova tavaszi időjárás valószínűleg sokunkat megviselt. Számomra az átmeneti időszakok sosem kedvezőek, a kikelet és a lombhullás időváltozásai fokozzák a Napi Lyme megjelenését. De nem tehetünk mást, minthogy együtt élünk a nehézségekkel, akárcsak egy hű társ. Ha már a tavasznál és a…..
Napi Lyme Egymásért - magunkért 2017.05.10 06:52:31
    Pár napja, amióta ezt a blogot vezetem, egyre több és több, az enyémhez hasonlatos Lyme-os esettel találkozom. Tudom, hogy rohamosan nő a Lyme-osok száma, mégis megdöbbentő, hogy oly sokan vagyunk, akik ugyanazt a terhet cipeljük betegségünk képében. Több ezer egyedül álló fácska, amely…..
   Bármilyen betegség kapcsán megváltozik az ember életszemlélete. Egészen más szemüvegen keresztül nézzük a világot, amely fény hatására nem elsötétedik, mint ahogyan várnánk, hanem ragyogóbbá teszi tekintetünk tárgyát. Kinyílik  szemünk az élet parányi szépségére. Biztosan sablonoson hangzik, de…..
Napi Lyme Lusta vagy Lyme-os? 2017.05.08 06:46:50
  A Lyme-kór egyik meghatározó tünete a fáradtság. Nálam, aki már egy jó ideje átestem a betegségen, és természetesen sokunknál, megmaradt a krónikus fáradtság szindróma. Nos, ez aztán egy utálatos dolog! Ha akarod, ha nem, fáradt vagy reggel, délben, este, ha pihentél akkor is, ha nem még jobban. A…..
Napi Lyme Zöld szalag 2017.05.07 09:47:05
     Május a Lyme hónapja. A kis zöld szalag hívja fel a figyelmet azokra az emberekre, akik ezzel a betegséggel küzdenek, átestek rajta, vagy  együtt élnek a napi Lyme-mal.    39 éves vagyok, a 17. születésnapomat már betegként ünnepeltem. Akkoriban még mondhatni, gyerekcipőben járt a kullancsok…..
Napi Lyme Bennem a létra 2017.05.06 10:23:44
Enyhe, napsütéses napra ébredtünk, itt a hétvége, szabadság. Szeretnék felszabadultan kiszaladni a világba, egy ébredező mezőre. Ébredezem én is, a fejem szédeleg, az elmúlt napok rosszulléte szűnik ugyan, mégsem jöttem tökéletesen helyre. Két nap múlva vár a munka, muszáj összeszednem magam. Bár…..
Napi Lyme 22 évvel ezelőtt 2017.05.05 16:59:31
Tegnap Háy János novelláját olvastam, amelyben a nő arra kíváncsi, mit is csinált húsz évvel azelőtt, éppen azon a napon a férfi. Természetesen a férfi emlékezett az adott dátumra, mégsem mesélt el a nőnek aznapi tevékenységét- gondolhatjuk, miért ( egy másik hölgy volt a dologban) -, inkább azt…..
A Lyme-ot túléled - néha persze nem- , de ha kilábaltál belőle, akkor is naponta küzdesz a következményeivel. Nos, ezen kis napi szösszenetek megosztásáról szól ez a blog. Hasonlatosan a citrusfélék családjába tartozó kesernyés ízű lime gyümölcshöz, olykor megborzongat, máskor felfrissít..., a…..