Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ReggieHammond

0 bejegyzést írt és 280 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
ReggieHammond 2013.01.08 23:45:36
@vncs: bazz ezeket nem te írtad véletlenül egy másik blogban ??? Ki is szaroz kit ???

(1) Balaton
Igenytelen, draga hely olyan "kikapcsolodni vagyoknak", akik meg eletukben nem lattak tengert. Akik mar lattak, azok szamara csak egy pocsolya.
Egy balatoni nyaralas arabol ki lehet hozni egy sokkal igenyesebb nyaralast par ezer km-rel arrebb. Ja, es ott nem kell strandbelepot (WTF???) sem fizetni.
A fine dining kapcsán rendszeresen felmerül - itt a blogon kommentekben, és persze más fórumokon is - hogy rémesen túlbonyolított és értelmetlen. Talán erre is gondolta Grant Achatz, a chicagói nagyon komoly séf csattanós válasznak azt az ételét, amelyik összesen 86 komponensből,…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
ReggieHammond 2012.11.17 14:07:57
@SzaGyu: "Hogy csak egy példát említsek: délutános műszakban csak 18 órától jár műszakpótlék." lécci azt is említsd már meg hogy utána viszont a duplája az eddiginek. csak mert még azt hinném hogy a dolgok felét elhallgatod.
Mindig érdekes élmény, ha az ember saját bőrén tapasztalhatja meg a politika történéseit. Van, hogy ez vicces formában történik, van, hogy érdekes módon - és van, hogy propaganda képében szivárog be a mindennapjaidba, és az arcodba tolnak valamit, ami már messziről bűzlik. A…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
ReggieHammond 2012.08.19 18:55:34
@lazarus: Az hogy mi a magyar valóság egy dolog, az pedig hogy valaki ezt elfogadja és utána amikor neki épp nem tetszik nyekereg miatta megint más.

1: A próbaidőre is munkaszerződés, bejelentés jár.Hogy ez nincs ezt barátunk elfogadta. (akár kényszerből akár nem)

2: a posztoló SAJÁT állítása szerint is többet kapott, mint amennyi a munkaszerződésben szerepel, érdekes, ez akkor, neki nem okozott problémát..szóal ha olyan nagyon becsületes emberrel lenne dolgunk az első fizukor sétálhattunk volna be a NAV-hoz....

Egyébként, az új MT-ben pont a külön/egyéni szerződéskötésekre fektetik a hangsúlyt, tehát ha valakit úgy vesznek fel, hogy neki már benne lenne a munkaszerződésében a benzinpénz visszatérítés (amit amúgy kétlek) akkor sem ugrálhatna sokat a barátunk. Arról nem beszélve hogy ettől még a "bér" lehet egyenlő. A juttatások (pl hogy elszámolják a benzinpénzt) megint más tészta.

Amúgy "sok sikert" a kommentelőnknek a munkaügyi bíróságon...
ReggieHammond 2012.08.20 11:34:07
@Edwest: Nem azért ekézzük a posztolót (meg a hozzá hasonlókat) mert belemennek az ilyen fekete/szürke foglalkoztatásba. Ha elolvasod (mint ahogy elolvastad) a posztokat láthatod hogy a legtöbben egyrészt tisztában vannak a magyarországi helyzettel, másrészt azért az MT-ről is van némi képük (a posztolóval ellentétben)

Azt azért lássuk be hogy amikor emberünk elvállalta ezt a munkát teljesen tisztában volt azzal hogy a jövedelmének a nagyobbik részét feketén kapta, semmilyen járulékot adót nem fizetett utána. Persze lehet jönni azzal hogy magas a járulék, bezeg máshol stb.. de belement neki ez jó volt és punktum.

Majd amikor kiderült hogy má
sok többet keresnek (mert ezek szerint nem saját zsebből fizetik a benzinpénzt) Hírtelen előtört belőle a tudatos és jogaihoz a végsőkig ragaszkodó munkavállaló.

(és akkor nem menjünk bele hogy ki és hogyan mondott fel kinek mert az egyenesen értelmezhetetlen)

Na ezért megy az ekézés.
Egy kelet-magyarországi nagyvállalatnál vagyok középvezető. Ez év júniusában írásban bejelentettem a munkáltatóm felé, hogy terhes vagyok (akkor voltam 7 hetes) és hogy a szülész-nőgyógyászom táppénzre vételemet javasolja. Következő naptól kezdődően táppénzes…..
Újabb bakit fedezett fel egyik kedves olvasónk az RTL Klub Híradójában, egészen pontosan annak tegnap esti kiadásában. A Máltán eltűnt magyar lányról szóló hírben (megosztani nem lehet, de itt megtekinthető az adás, a lényeges rész a 17. perc környékén kezdődik) sikerült…..
ReggieHammond 2012.07.25 18:05:56
@garrett27: kiszely tündét és fekete pákót kihagytad :) :)
Lótuszom Kiraboltak 2012.07.22 08:06:00
    A történet valódi, velem esett meg, de nem mai "élmény". Közreadásával szeretném megóvni a nyaralni utazókat, hogy velük ne történhessen meg mindez. Legyetek óvatosak, és - fáj ezt tanácsolnom -, bizalmatlanok!     I.   Útban Ibizára, egy…..
ReggieHammond 2012.07.22 16:38:08
@Lótuszom: nem, nem erről van szó, elhiszem. csak kicsit olyan mintha minden touristot aki spanyolországba látogat (bárhová) lehúzzák.... de azért azt lássuk be hogy nem voltatok a helyzet magaslatán.... egyébként ott az airport busz, az Atocha-ra visz be 2 eur a jegy....
ReggieHammond 2012.07.22 16:45:05
@Lótuszom: A bőröndök, a bőröndök..... amúgy ez nyílván ti döntésetek de sztem a másnapi bepakolással, reptérre menéssel, ottani várakozással simán több időtök ment el mint Milánóban várni a csatlakozást....
ReggieHammond 2012.07.22 17:02:55
@Lótuszom: Ettől én simán visszamennék mert az egyik legélhetőbb város amit ismerek... a pénztárcádat itthon is ellophatják, ennyir erővel ki sem kell lépni az ajtón (bár betörni így is betörhetnek hozzád, szóval ez sem garancia...) másrészt alapvető és ezt le is írják de ki is található, hogy női (meg bármilyen táskát) nem lóbálunk, rakjuk a vállra stb, hanem magunk előtt tartjuk szorosan fogva... praktikusan a ti szituációtokban, bőrönd előttetek (nem mellett) rajta a táska amit fogsz... agy azért elég nehéz felvágni, kipakolni stb..... és bár se nem szép se nem kényelmes még mindig ott a nyakbaakasztós módszer....
Elképesztő, hogy még mindig van, aki hisz a) a kormánynak, b) a bankoknak. Ha hirtelen Mortal Kombatban kellene eldönteni, melyik a rosszabb, a Homár elhúzódó küzdelemre számítana. Bármelyik nyer, mi veszítünk. Szerencsére esélyes, hogy egyiksem. Két hónapja igényeltem az…..
ReggieHammond 2012.07.19 17:55:57
@online távmunkás: ez így persze ok, de azt pl ki "százalékosítja" hogy már a bajnai kormány idején bevezették a végrehajtási moratóriumot, ezzel gyakorlatilag "kivették" a fedezetet a hitel mögül azaz a bankoknak úgy volt kihelyezett elméletben ingatlanfedezetes kölcsönük hogy a gyakorlatban egyet ért a fedezetlennel amiknek - arról nem is beszélve hogy jóval kisebb összegekről szól - jóval magasabb a kamata....
Zoli sérelmezte, hogy kényelmi funkcióként 10%-t lenyúltak a pénzéből, amikor visszaváltotta a fesztivál végén a kártyáját, pedig mással nem lehetett fizetni. A Takarékpont válaszából kiderül, hogy az EFOTT Kft. volt a kártya kibocsátója, ők csak szponzoráltak: A múlt…..
ReggieHammond 2012.07.10 17:26:44
@Sasfióka: igen, jobb. Egyrészt Sound/Sziget/Volt-on használhatsz MC Paypass kártyát azaz még a fesztiválkártyára sem vagy kötelezve, másrészt mint írták ezeken a rendezvényeken tiltható, átvihető az egyenleg és az 5ft-s kerekítési szabállyal (nem 50 !!!) visszakapod a pénzed. Másrészt a tranzakciós adó 1 ezrelék amit ha elolvastad volna figyelmesen a posztot (10 % min 200 ft) miniumum 200k kp forgalomnak felelne meg......
Kapanyél Volksgarten - Bécs 2012.06.25 10:05:00
A múlt hétvégén Bécsbe kirándultunk, és nem hagyhattam ki, hogy valamelyik közparkot meg ne nézzem közelebbről. Annál is inkább, mert árnyékban 35 °C volt, és reméltük, hogy zöld lombok alatt egy kicsit hűsölhetünk, némi madárcsicsergés közepette. Mivel a Hofburg…..
ReggieHammond 2012.06.25 18:58:33
@átlátó: És még abban a gazdasági "katasztrófa" Spanyolországban is... Madrid, a "sivatag közepén" és annyi és olyan gondozott parkjuk van amiről mi csak álmodozhatunk...
Kritizálja az Európai Unió (EU), hogy Magyarországon ötven liter mennyiségi korlátozással bárki főzhet otthon pálinkát, természetesen csak saját felhasználásra. Az Országgyűlés két éve fogadta el azt a törvényt, amely lehetőséget nyújt a házi pálinkafőzésre. Az EU…..
ReggieHammond 2012.06.23 21:21:19
@Imre Laci: nem véletlenül hívják jövedéki terméknek. Egyébként meg az adókivetés joga módja sem teljesen belügy, lásd még "Telekomadó". Ismétlem ki lehet lépni az eu-ból de TE mint gondolom földhöz értő ember pontosan meg tudod mondani hogy mennyi támogatást kapott egy gazda földterület alapon EU előtt és után, nem beszélve a pályázati pénzekről. Ugye nem mondod hogy azért pályázik minden kormányhoz közeli haver földért mert az ükükükükapja is a földet túrta....
ReggieHammond 2012.06.23 22:27:31
@Imre Laci: És a felsorolt országokban mekkora az átlagos gazdaságméret ?? Mert 1 hold és 2 tehén az nem gazdaság, akkor sem ha szeretett kormányunk ezt hangoztatja lépten nyomon.... Vagy mekkora az ágazatot sújtó adóterhelés ? Azért ezeket nehogy az EU-ra kenjük...

Másik: Kormányunk gyakorlatilag semmi mást nem tesz, minthogy megakadályozza a föld szabad kereskedelmét, ami rohadtul nem arról szól hogy "védjük a földjeinket" hanem arról hogy az így elővásárlással a földalapkezelőhöz került földeket a haveroknak adják ki akik meg jól felveszik a "gonosz" EU-tól a támogatást. Miközben ha elviekben lehetne vele kereskedni akkor ugye az ár feljebb menne = többet ér = a szintén csúnya bank hitelt ad rá = lehet fejleszteni = talán lehetne úgy termelni mint egy holland gazdaság..... Azt meg senki nem mondta még el nekem hogy attól mert elviekben eladhatom a földemet, miért adnám el automatikusan egy külföldinek...

DE mondom, ki lehet lépni, mi kivetjük a vámot az Eu-s termékekre, ők meg a mieinkre, (+ kvóta) ezzel kb ugyanott vagyunk mínusz a támogatás amit az EU-tól kapunk. Akkor meg az lenne a baj.....
A Kereszténydemokrata Néppárt már megint nem fért el Orbán Viktor nadrágjában. Addig fickándozott a kis huncut, addig nyomakodott és furakodott, amíg be nem terjesztett egy törvénymódosítást, ami betiltaná az önkényuralmi rendszerekkel összefüggő személyek, szervezetek,…..
ReggieHammond 2012.06.22 20:17:02
@No_Fidesz_No_Problem: ez elég egyszerű, kb 3200. De a szép az hogy még az SZDSZ-t zsarolópártozták pedig mindig külön jutottak be...
Mit tudtok arról, hogy a bazilika népszerű köztéri lépcsőjét elkerítik? Tegnap este arra jártam és épül ki a kerítés, nem tudom mik a tervek, hogy tényleg el akarják zárni estére a söröző fiatalok elől, vagy csak "dísz" lesz. – dobta föl a hírt a Heti Betonos Smiló…..
  Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Tisztelt Hölgyem/ Uram!   Örömmel vettem, hogy végre meghallgatják azokat is, akik "csak" dolgozni szeretnének!   Én sajnos 2009 óta keresek "reális munkát",…..
Régóta tervezem, hogy írni fogok a mai magyar vállalkozók gondolatairól, mindennapjairól. Egyszer majd írok egy bemutatkozót is. Sőt. Egyszer majd külalakot is kap a blog. Most azonban foglalkozzunk azzal, ami rákényszerített arra, hogy azonnal írjak. A Munkahelyi terror blog…..
ReggieHammond 2012.05.13 20:00:06
@martinasz: +1 :)
Jó napot kívánok. Én egy pékségben dolgozom napi 8 órában.Három hét táppénzre kényszerültem,és a munkáltatóm az első 15 napot nem hajlandó kifizetni.Ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie.Itt nem igy működik a dolog.Szabadság…..
ReggieHammond 2012.05.13 13:23:21
@kairouan: Alapvetően az (alap)béredért dolgozol nem plusz juttatásokért. Az meg hogy kiviszi a hasznot egy nagyon szép és hangzatos baromság. Az az Ő profitja (az ő munkabére ha így jobban tetszik) azt csinál vele amit akar.Kb olyan mintha megmondanák neked mire költheted a fizetésedet (bár lassan kb ott tartunk). Mennyivel vagy boldogabb attól hogy a Lázár fivérek nyaralják el a CBA-ban elköltött pénzedet ????
ReggieHammond 2012.05.13 13:25:43
@Sir Galahad: Tudod ezzel megint az a baj hogy már egyszerűen nem lehet kigazdálkodni (minél becsületesebben vállalkozol annál kevésbé) aztán meg mindenki hőbörög (metro / auchan) hogy a kötelező minimálbér emelést megkapták csak a cafeteriától kellett elbúcsúzniuk...
ReggieHammond 2012.05.13 14:10:11
@RAMBO: Multinál dolgozom, mindig pontosan kapom a fizetésemet, a táppénzt, szabit fizetik, 8 órát dolgozom, nincs túlóra, ha véletlenül mégis van fizetik, + cafeteria.

Ne általánosítsuk a multikat se :) :) :)
Tisztelt szerkesztőség!   Rettenetesen örülök,hogy rátaláltam az Önök honlapjára!Én is egy rendkívüli történettel szeretnék hozzájárulni a mai magyar munkahelyi körképhez.Az én történetem ott kezdődik,hogy ez év márciusában jelentkeztem a téti Veritas kft-hez…..
ReggieHammond 2012.05.03 22:04:07
@vágtázó halottkém: 60.000 ft pontosan 60.000 ft-al több mint a 0 Ft. Ha ott a gyerek, a család, a rezsi, a hitel, és nem csalásból, lopásból és segélyől akarsz megélni, akkor elmész ilyen helyre is, ennyiért is.
Sziasztok, abszolút járatlan vagyok a munkajogi kérdések terén, így lehet, hogy nagyon alapvető dolgot kérdezek, dehát úgy tanul a gyerek, ha kérdez. :)   Egy olyan cégnél dolgozom, amely rendezvényszervezéssel is foglalkozik. A munkaszerződésemben szerepel egy olyan pont,…..
ReggieHammond 2012.04.14 16:32:05
@szmoker (Homo Trollicus): looooool, szóval mégsem volt annyira mázlis seggfej :)
  A Maui Jim Pau Hana modellje 2011-ben lett az év napszemüvege az Egyesült Államokban. Így kell a semmiből néhány év alatt sikeres prémiummárkát felépíteni. A végeredményt látjuk: olyan brand született, ami alatt napszemüvegeket 70-80 ezer forintokért el lehet…..
ReggieHammond 2012.04.09 16:37:06
A Kettős Mérce blog felháborítónak tartja, hogy Húsvét apropóján próbálják mosdatni, a volt köztársasági elnököt, méghozzá úgy, hogy Jézus Krisztushoz hasonlítják őt. Szerintünk ez több mind undorító. Mind a vallásos, mind a nem vallásos embereket sérti, még akkor is…..
A bankok szarrágásáról végtelen ódákat lehet zengeni, de az, hogy egy sosem használt, sosem aktivált hitelkártya megszüntetésekor az Unicredit Bank 2x húzza le a tranzakciós díjat, az valami elképesztő. Tavaly, 2011 februárjában megkeresett  a Fundamenta azzal az ajánlattal,…..
ReggieHammond 2012.03.01 18:35:27
@rekszem: ha van egy kis eszed, tudod használni akkor nem fizetsz kamatot. nem uzsorát, semmilyet sem. Sőt ha pontgyűjtős kártyád van még +ban is kijöhetsz. Ész sé pénz kell hozzá, ennyi...
ReggieHammond 2012.03.01 21:34:24
@Dr Jozef Vengloš: 1: amíg a hitelkártya használók 80% ekkora balfék (finom voltam) nyílván nem. Csak idézném: " Meg aztán, arra is gondoltam, ilyen ínséges időkben lehet, hogy szükségem lesz pénzre, szóval ötezerért évente még akár lehet is." Tehát amikor épp pénzszűkébe kerül hitelnek használja évi 45%+ THM-el (késedelmi díjak/kamatok nélkül ha megcsúszna)
Hála a sok ilyen balféknek bizony rajtam a bank nem keres egy fillért sem.
Örülünk, Vincent? Cipolla 2012.01.13 11:49:00
A köztársasági elnök lopott, csalt és hazudott. De még nem jött ki a direktíva a pártplénumon, hogy ez most az imperializmus aknamunkája-e, amit a szocializmust építő nép majd eltipor, vagy a magyar távirati irodát illetékes helyen felhatalmazták annak közlésére, hogy…..
Csak egy kis habkönnyű adventi/karácsonyi összeállítás, ha már a fehér karácsony idén is elmaradt a válság miatt. Az első adag Karintiában, a városiak Villachban készültek, a többi pedig a Bazilikánál található adventi piacon, ahol kifejezetten finom forralt bort is sikerült…..
 Az MTV-ben eddig is gyakran tűntek fel olyan szakértők, akik tulajdonképpen nem is egy szakterülethez, hanem az Orbán-kormány éppen aktuális álláspontjához értettek, de azért az meglepő, hogy most a közmédia IMF- és bankügyi okos embere egy olyan befektetési tanácsadó…..
ReggieHammond 2011.12.19 14:04:47
@fran7: egészen pontosan Orbán Viktor Oxfordi tanulmányútjára gondolsz ahol a liberális politikafilozófiát tanulmányozta (úgy látszik nem sok sikerrel)
ReggieHammond 2011.12.19 14:06:04
@fran7: valahogy a norvég koronára senki sem spekulál miért van-ez ?