Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hildaságok

301 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy közösségben történik verekedés, csúfolódás, gúnyolódás és még sorolhatnám, nehéz kideríteni, honnan indult a dolog. Természetesen mindenki tudja, hogy a gyerekek nagy többsége azonnal azt mondja, hogy a másik kezdte. Szülőként persze úgy hisszük, ez csakis igaz lehet, mert elfogultak…..
   Jucikának minden másnap kellett a falu végére gyalogolnia. Gyűlölte a tej-napokat. A kanna fél napig a küszöbön árválkodott, amíg eljött a pillanat és indulhatott. Hat óra előtt nem volt szabad odaérnie. A teheneket még véletlenül sem lehetett előbb megfejni. Akkor volt a fejés szent ideje.…..
A szerelemben talán a könnyű megfoghatatlanság a legvonzóbb. Hogy olyan, mint a víz. Tiszta, kellemes és nem lehet megmarkolni. Csendesen folydogál bennünk és amerre csak elhalad, mély vájatok keletkeznek. Ezek a lágy utak hol kiszélesednek, hol kanyargóssá válnak. Néha felvisznek a hegytetőre,…..
  Zsuzsa nem roppant össze. Csak mély levegőt vett. A vér visszatért az arcába, már nem szédült. Az utcán fázósan gombolta össze a vékony kabátját és azon töprengett, hová menjen. Fél kilenc volt. Zituka elaludt, nem akart visszamenni hozzá. Nem bírt volna most az ágya mellett üldögélni. A háta is…..
Egy budapesti állami iskolában ezt a mondatot kellett leírnia egy negyedikesnek 50-szer. Anélkül, hogy a körülményekkel tisztában lenne, ezt közölte le a Diákparlament oldala. Nem járt utána, nem is derült ki, csak annyi, hogy a véleménye szerint aránytalanul nagy volt a büntetés és rossz időket…..
Ha szétfeszít, tombolok. Belül, lassan, szisztematikusan gyilkolom magam. Tányérokat dobálok a mosogatóba és élvezettel figyelem a koccanásukat. Nem török.  Sajnálom a gyenge porcelánt, mert csak repedezik, de nem pattan el azonnal. Pontosan ilyen az arcom is. Fáradt vászonként feszül rá a bőr és a…..
Ha szeretek, élni kezdek. Nem bántanak könnyű kis fájdalmak, amelyek máskor ráülnek borús gondolataimra és szétterpeszkednek, mint egy ócska karosszékben ringatózó őszi délután. Úgy járok az utcán, hogy tekintetem magasra emelem és a fák levelein pihenő telet is észreveszem. Tudom, a dér már nem jár…..
  Kata kéthetente adott magának egy szabad délutánt. Rohadtul nem érdekelte, szalad-e a lakás, van-e szennyes halom a fürdőben vagy akad-e mosatlan bögre a gyerekszoba könyvespolcán.  Ha eljött az adott péntek, akkor a Duna-partra sétált Nórával, aki még hajadon volt 42 évesen is. Ezeréves barátság…..
  A fene egye meg az összes nőt ott, ahol van! – gondolta Nándor sokadszorra. Ötvenkilenc éves volt, de nem tudott nélkülük élni. Volt dolga már mindenfélével és a számát sem tudta, hányan fordultak meg az ágyában, de mély nyomot egy sem hagyott benne.    Lassú mozdulattal pucolta a hagymát, a…..
Ha csak egy nagyon rövid időre is, de bekapcsolódunk a média sodrásába, vagy az általa képviselt világba, megtapasztalhatjuk annak tényét, a világ rossz. Ezt látjuk, halljuk folyamatosan.  Természetesen mindenki tudja, a jó hírnek nincs hírértéke.  Csak az az érdekes, ha horror baleset történik, ha…..
Orsi sokáig nem hitte el, hogy van halál. Nem jelentett számára semmit a szó. Nem érte veszteség, nem látott sok fájdalmat maga körül. Nem tudta, hogy ez nem természetes. Mindenki tökéletesen játszotta a rá osztott szerepet. Semmi sírás, jajgatás.  Egy kedves háziállat sem volt a közelében, így…..
Ősz van. Erőlködik még a nap, de hiába. A sete-suta sugarak délutánra elfáradnak, és alig pislákolnak. Finom mozdulattal engedik el az utolsó meleg pillanatokat, hogy azok egyszerű ködköntösbe bújva aludjanak hónapokon keresztül. Szeretnék elköszönni tőlük, de nem kíváncsiak már senkire. Még jól…..
Kezdődik…Holnap. Első nap. Van, akinek új, van, akinek a megszokott mederben. Mindenképpen izgalmas. A szülők kissé fellélegeznek, mert jó, jó ez a nyár, de azért sok problémát is gerjeszt. Még azokkal is nehéz együtt lenni sokat, akiket szeretünk. A gyerek meg folyamatos figyelmet igényel. Rengeteg…..
Miett, nem Almády, nem a regényhős, akit Zilahy alkotott, hanem csak egy nyúlánk, harmincas nő álldogált tétován a magas kőkerítés mellett. Ezzel a névvel nem lehetett mit kezdeni, emelt fővel kellett hordani, mert alig volt ember, aki ne kérdezett volna az eredetére.  Már krónikusan merev arccal…..
Sokszor szoktam arról írni, hogy a mai világban mi lenne a felnőttek feladata a gyermekek életében. Elgondolkodtam azon, vajon így iskolakezdés előtt, mennyire más lehetne minden, ha a gyerekeinket olyasmikre tanítanánk meg, amik nincsenek a könyvekben, amiket nem lehet kiposztolni. Ezekre nem járna…..
Pláne, aki elmúlt 18! De kövér előtte is lehet. Ha egyetlenegy alkalommal, véletlenül, csak úgy szórakozásból, vagy képernyő tisztogatás közben rácsúszik az ujjad egy fogyasztó porral, kapszulával vagy bármi hasonlóval foglalkozó oldalra, onnantól kezdve ömleni kezdenek a hirdetések. Ennyi…..
A szülővé válás folyamata hosszú. Arról, mi jó és mi nem, mi a hasznos vagy a felesleges,  könyvtárnyi irodalom létezik. Naponta jelennek meg cikkek a szigorúság hasznáról vagy épp káráról. Mielőtt valaki gyereket vállal, legtöbbször elhatározza, milyen szülő szeretne lenni. Természetesen nem…..
  Éva úgy esett neki a konyhaszekrénynek, hogy a halántéka csak fél centire volt a kovácsoltvas fogantyútól. Hangosan koppant, mintha megrepedt volna a koponyája. De csak szédülést érzett és a világ pár pillanatig elfogyott körülötte. Az öreg szekrény nyögött egyet. A baba felsírt. Keservesen…..
Közeledik a nyár vége, ilyenkor jön a pánikroham: a gyerek nem olvasott egy sort sem a szünidőben. Nyaralt, gépezett, bicajozott, kirándult, fürdött, unatkozott, aludt, de az olvasás nem fért bele a napjaiba. Pedig fel volt adva időben a könyvek sora, a választás lehetősége is mézesmadzagként…..
Amikor zárunk egy fejezetet az életünkben, legyen az általános iskola vagy gimnázium és egyebek, mindig az az érzésünk, hogy kicsit vége a világnak. Természetesen annak, amiben hosszú évekig töltöttük szinte minden időnket, valóban vége. Ha szerencsénk volt, ha jól boldogultunk, ha megúsztuk, akkor…..
Nyár van, szabadság, napsütés, vidámság. Ez legfőképp az amerikai filmekben van így, ott ugyanis mindig szép az élet. Ha olykor csúnya is, varázsütésre megváltozik minden 90 perc alatt. A fáradt szülők, ha ordítoznak véletlenül, csak módjával teszik, később pedig hatalmas megbánások közepette…..
A média napok óta hangos az esettől. És ez így van jól, nem lehet elhallgatni. Érdemes viszont elolvasni a kommenteket a témával foglalkozó cikkek alatt. Természetesen tudjuk, hogy a jelenség nem új, járműveken, szórakozóhelyeken naponta több száz alkalommal előfordul. Ez mégsem jelenti a tett…..
Pokolian meleg ősz volt. A szeptember nem akarta elengedni a nyarat. Minden poros, fülledt és álmosító volt. Iskolába azért muszáj volt menni, mert senki nem volt tekintettel arra, jó-e ott ülni egy nyolc évesnek, akinek az orrában a lucerna illata emlékeztetett a nemrég elfutó szabadságra. A…..
Erdélyország - Tündérország…Sokáig nem akartam elhinni ezt. Váratott is magára, nem könnyen vágtam neki egy olyan útnak, amelyről oly sokan félájultan nyilatkoznak. Úgy határoztam, tárgyilagos leszek, nem hagyom túl könnyedén sodortatni magam.  Nagyvárad, ami még csak a Partium, nem is vitt…..
A beharangozó szerint könnyű, nyári, francia vígjáték. Az, hogy francia, rögtön előnyt jelent a számomra, mert a csöpögős klisék mentén végig gyalogoló amerikai történetek már a fülemen folynak ki. Szépen fényképezett film, varázsos hangulata már az első kockák után beszippant. Raphael és Olivia…..