Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hildaságok

343 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit szkeptikusan kérdem, valóban? Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyerekek jó része nem akar mindent tudni, sőt csak bizonyos területek iránt érdeklődik. Ez természetesen nem baj, hiszen minden nem érdekelhet mindenkit. Talán a kevéssel van baj. Azzal, hogy csökkent  a…..
Drága Uram!    Levelem nem viheti postás, mert csak gondolataim szárnyán küldöm Önnek. Bár ez nem Tatjana levele Anyeginhez, én mégis azt remélem, olyan írás, amellyel megérinthetem az Ön szívét. Úgy bátorkodom írni, mint kisnyúl a hatalmas oroszlánnak. Bízom nemes szívében és abban is, hogy nem…..
   Mondhatnék irigységet is, de tudom, így nagyon sok év távlatából is, hogy nem az volt. Ez színtiszta féltékenység volt és maradt is meg bennem emlékként.   Ősz vége volt, de még elviselhetően hideg. Korán esteledett. Hétéves lehettem. A sötétben mászkálni vagy elmenni valahová, nem volt…..
„Ma azért is rossz leszek! Szeressenek engem is úgy, mint egy rossz gyereket!” /Kovács Barbara/ Elhatároztam. Ma ez lesz. Talán holnap is. A jókat nem szeretik, csak papolnak róluk. Felhozzák példának, emlegetik pátosszal teli hangon, mégsem szívlelik. A rosszak nem nyerik el méltó jutalmukat,…..
  Veronika csalódva állt meg a szép nevű bolt előtt. Arra számított, régies lesz, az ajtaja valószínűleg masszív tölgyfából és egy takaros cégér hirdeti messziről, hogy itt aztán valami nagyon fontos és érdekes történik. Ehelyett barna és kopott volt az egész. Még a kirakat üvege sem volt átlátszó.…..
Sok mindent nem értek ebben a világban. Jó pár dolog értékét vesztette az elmúlt pár évtizedben. Köztük van a bizonyítvány is. Az értékelés mindig is kényes téma volt. Próbálkoztunk már szövegesen is, de a mi hazánkban legtöbbször a számok nyelvén ért az ember. Hány kiló vagy? Lásd, az ominózus…..
A Holocaust emléknapján nem arról szeretnék írni, amiről könyvek és cikkek ezrei születtek. Volt egy 20. század a maga csodálatos felfedezéseivel, találmányaival és kimondhatatlan borzalmaival. Éltek köztünk szörnyetegek, akik megúszták a felelősségre vonást, akiket a politika felmentett, akiket a…..
Már nem sokat beszélek a szerelemről. Volt, élt és lassan elpusztult. Tizenévesen pusztított bennem a legtöbbet. A naiv Hamupipőke-kislány ott tört meg először és véglegesen. Mégis jó volt az a reményteli várakozás, amelyben elhittem és elhittük mindnyájan, hogy a szerelem mindent adhat. Adott is,…..
 A házi feladat tulajdonképpen mindenkiről szól, aki valamilyen módon részese a mai oktatásnak. Elsődlegesen persze a gyerekről. Évtizedek óta folyik a vita arról, kell-e, van-e értelme, és ha van, akkor mennyit érdemes adni.   Azok, akik a házi mellett teszik le a voksukat, elmondják, …..
Soha nem értettem a kifejezést pontosan. Mert lehet ezt választani? Nem természetes, hogy az egyik szülő közelebb áll, mint a másik? Lehet itt fele-fele arányról beszélni? Elvétve. Nem is olyan régen, abban a nem tutujgatós világban, amikor a gyerekek még szabadon eshettek hasra a sárban,…..
  Sokszor hallom vissza, hogy ha témát választok, akkor mindig női lesz. Vagy a nők szemszögéből írom. Ez talán nem is annyira meglepő, mert nőként gondolkodom, nőként élem meg a mindennapokat, hiszen az vagyok. Egy mai nő, bár a gondolkodásom sokszor nem mai. Hogy ez jó-e vagy maradi, biztosan…..
Péter hirtelen felriadt. Nem tudta, hogy álmodott-e vagy netán hallott-e valami szokatlant, de azonnal észrevette a résnyire nyílt ajtóban ácsorgó fiát. Őt nézte mereven. Laura hangosan szuszogott mellette. Nem volt szép látvány összegubancolódott hajával és fura fejtartásával. –    -   ­Mi van? –…..
  Ritkán szoktam irigyelni valakit valamiért. Mindenkinek van egy csak számára követhető útja, amely hol felfelé visz, hol meg hagy zuhanni. Viszont azok, akik azt állítják, nem félnek a haláltól, számomra különlegesek. Mint, ha egy földönkívüli állítaná ezt.   Csak hallgatom, amint a kávé mellett…..
Mindent. Legfőképp azon dolgozik, amin nem érdemes. Mit akar a nő valójában? Szerelmet, kedvességet és maximális odafigyelést. Hazudik, aki azt állítja, nem első akar lenni. Jaj, dehogynem. Van olyan elvetemült nő, aki állítja, hogy békésen szobrozik a dobogó harmadik fokán vagy épp lecsúszott…..
  A guminő 46 éves volt és egy irodában dolgozott reggel 8-tól délután ameddig kellett. Átlagosan barna, átlagosan kék szemű volt, egyedül bőre volt fehérebb a megszokottnál. Száját mindig élénkpirosra rajzolta és nem mosolygott feleslegesen. Mégsem volt barátságtalan, inkább tudatosan visszafogott.…..
  Van az a pillanat, amikor bármilyen jó egy buli, bárhogyan folyik a pezsgő a poharak szélén is túlra, roppan a virsli kívánósra, jól esik elvonulni. Ekkor jöhet a régi haver, a tévé, amit majdnem letarolt a mobilvilág.   Az egyik adón az Indul a bakterház kezdődik. Ezredszerre is a kanapéra…..
   Szilvatündér nem volt túl kedves, sem bájos, de még vidám sem. Pontosan olyan volt, mint egy szép kövér szilva, roppanós és kerek. Egyetlen dologban különbözött a többiektől: a cseppet sem kicsiny hiúsága kilógott a tündérek alázatos világából. Bármennyire is szeretett volna szép lenni, sehogyan…..
  Érezlek, mert itt vagy bennem. Nem mélyen, eltűnve, hanem a lelkemben, ahol vígság van, ha látlak. Néha azt hiszem, nem jó már így szeretni, mert ha odaadom magam, lassan elfogyok, mint egy kakaós kekszdarab, és a morzsák a tányéron már nem kellenek senkinek. Mégis, mégis inkább morzsa leszek,…..
Kedves Nagyikám!    Apa folyton nyaggat, hogy írjak már neked, mert ők nem érnek rá. Azt sorolja, hogy így gyakorolhatom a helyesírást is, ami akkor is hasznos, ha itt élünk. Hiába mondom neki, hogy ez hülyeség. Egyszer már meg is mutattam neki, miért, hisz a gép javít mindent, mégse száll le…..
  Meghalt két gyerek. Egy 13 éves, épphogy kamaszodó lány és tízéves öccse. Nem baleset érte őket, nem betegség győzött felettük. Az apjuk agyonverte mindkettőt. A testvérük mindezt végig nézte. Valahogy megmenekült. Nekik nem lesz fényes karácsonyuk ajándékokkal és bejglivel. Őket nem öleli meg…..
  Amikor már novemberben karácsonyi daloktól hangosak a plázák és a műfa hetek óta ott virít mindenhol, nehéz azt gondolni, hogy a karácsony nem furakodott be teljesen az életünkbe. Jó ideje mindenki arról beszél, mit fog sütni, hová utazik, mennyi ajándékot kell még vásárolnia. Három nap…Három…..
1.     levél Kedves Valakim! Még nem merlek megszólítani.  Valahogy itt vagyok ezen az idegen helyen, de még nem tudom, jó lesz-e nekem. Próbálok néha nem lélegezni vagy egyszerűen csak elmerülni valami langyosban, hogy megtudjam, valóban vagyok-e. De már eldöntődött, az utam elkezdődött, csak…..
   Az egész országot megrázta győri késeléses ügy. Nem vagyunk ehhez szokva, Amerikában is vezető hír az ilyen, de egy alig tízmilliós kis országban, Európában végképp. Felnőtt egy olyan generáció, ahol a nevelésben és az oktatásban hibát hibára halmoztunk. Bármennyire nehéz és szégyenletes…..
  A 86. karácsony. Az első párra nem emlékezett, de a többi élénken élt az emlékezetében. Mint egy hajtogatós könyv, úgy jöttek elő olykor az emlékek.   Nem mindig volt fa, sem ajándék. Hol egyik, hol másik veszett ki az ünnepből, mert az ínség meg a háború nem parolázott Jézus születésnapjával.…..
  Amikor kislány voltam, még máshogy sütött a nap. Nem volt óriásokat megszégyenítő ereje. Barátságos volt és csak nagy ritkán égetett meg.  Sugarai vigyáztak rám. A poros utcákat nem takarta be, inkább sepert egyet reggelente és mi pirkadatkor kinn futottunk téglajárdán. Néha egyiken-másikon…..