Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hölgy Magazin

16 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bogyó és Babóca legújabb kalandjaival búcsúztatták együtt töltött éveiket a Magonc Óvoda óvodásai. A Bogyó és Babóca 4. –  Tündérkártyák mozifilm kedves epizódjai elvarázsolták a gyermekeket, egy új szereplő, a kerekesszékes Holdbogár által pedig a fogyatékossággal élők mindennapjaiba is…..
A hónap elején, idén is elstartolt a Száraz November kihívás. Az alkoholmentes napokat hirdető Kék Pont Alapítvány hagyományteremtő módon egy konkrét téma, a nők alkoholfogyasztása köré szervezte a programsorozatot. Régi tabu dőlt le azzal, hogy kommunikáció indult róla –…..
Társkereső oldal egyedülálló szülőknek – jött velem szembe pár héttel ezelőtt egy hirdetés az interneten. Vajon a hasonló valóban hasonlót vonz, és a mozaikcsaládok korában hátrányból indul egy hagyományos társkeresőn, akinek gyermeke van? Kutatásba kezdtem, hogy közelebb…..
A mai gyerekek nagy része a YouTube-on, felnőtt felügyelete nélkül néz meséket, és játszi könnyedséggel kezeli a videómegosztó oldalt. A szakértők óvatosságra intik a szülőket: az internetes tartalmaknak rengeteg negatív hatása lehet a legkisebbekre. Fekete Fanni írása...
A tanulással töltött évek elhúzódása miatt a Z generáció tagjait gyakran éri a vád, hogy nem akarnak felnőni. Ugyanakkor sokan közülük egyre fiatalabb korukban kezdenek foglalkozni olyan fontos társadalmi kérdésekkel, mint például az esélyegyenlőség. Három kezdeményezést…..
Mindannyian ismerjük az érzést, hogy hiába értünk már el valami fontosat az életben vagy szereztünk be számunkra nélkülözhetetlen termékeket (legyen az ruha, cipő vagy mobiltelefon), nem tudunk elégedetten hátradőlni. Ott munkál bennünk, hogy lehetnénk még sikeresebbek is, és szükségünk van egy (?)…..
Pupák Réka és Pető Zsófia ritka rendellenességgel, neurofibromatózissal született. Sokáig nem tudták elfogadni önmagukat, ma ők mutatnak példát másoknak a pozitív életszemléletről...
Hölgy Magazin 2017.06.22 18:52:52
@Mérnork: Így van, sajnos minden iskolában vannak olyan fiatalok, akik - butaságukból, elkényeztetettségükből fakadóan - lenézik azon társaikat, akik egy kicsit is eltérnek az átlagtól. Ahogyan Zsófi édesanyja is hangsúlyozta, minden a nevelésen múlik. Elsősorban a szülő felelőssége, ha gyereke zaklatóvá válik.
Életünk során számos olyan esemény történik velünk, amiket nehéz és sok időbe telik feldolgozni. Őrizhetünk sérelmeket és haragot magunkban bizonyos emberekkel szemben, de a régi kudarcok is nyomot hagynak bennünk. Mit tehetünk azért, hogy magunk mögött hagyhassuk a rossz emlékeket?..
Magától értetődő, hogy az anyákat május első vasárnapján köszöntjük fel, de azt sokkal kevesebben tudják, mikor van apák napja. Ezt az ünnepet világszerte különböző időpontokban tartják: nálunk június harmadik vasárnapján. A katolikus egyház viszont ettől eltérően, hagyományosan március 19-én, Szent…..
A vámpírizmus, mint olyan, több ezer éves múlttal rendelkezik, és bár az utóbbi évtizedekben mind tartalmában mind megjelenítésében jelentősen változott (lásd csinitini-vámpírok vagy a napon csillogó, és akár vega életmódot is folytató csillámvámpír), én most a klasszikus, Bram Stoker által…..
Nem egy háziasszonynak okoz fejtörést, milyen ebéddel készüljön, amikor vendégeket vár: míg a nagymama a hagyományos konyha híve, az unokahúg vegán, a nagybácsi pedig allergiás a tojásra. Ilyenkor lép életbe a B terv, amikor otthona helyett étterembe invitálja a rokonokat. Ha azonban a szűk családi…..
Hölgy Magazin 2017.06.04 21:45:00
@Attilajukkaja: Kedves Attilajukkaja! A családodnak nem lehet panasza a menüre. :) És milyen az ünnepi salátád?
Hölgy Magazin 2017.06.05 09:37:56
@Attilajukkaja: Nagyon jól hangzik mind a három saláta. A lilahagyma nekem is nagy kedvencem, a zöld mangót viszont még nem kóstoltam, de ki fogom próbálni, köszönöm az ötletet!. :)
Hölgy Magazin 2017.06.07 16:00:16
@szsuzsanna: Kedves Szsuzsanna! Köszönöm bizalmadat! Mivel nem vagyok szakértője a témának, ezért mindenekelőtt azt tanácsolom, egyeztess az orvosoddal, illetve diabetológussal, dietetikussal, aki a legbiztosabb információval tud ellátni, személyedre szabottan, figyelve az epeproblémáidra is. Szerintem az étvágytalanságodról is beszélj a szakemberrel. Egészségedre nézve hosszútávon káros lehet, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyire a szervezetednek szüksége van.

Az interneten több oldal is van, ahol cukorbetegek számára olvasni recepteket, mint a diabetes.hu, aminél a Mód fül alatt vannak receptek. A másik hasonló portál a cukorbetegkonyha.hu. A Facebookon is vannak csoportok, amiknek cukorbetegek is a tagjai, ők is tudnak jó ötleteket, variációkat adni, ilyen például a Cukorbetegek receptjei nevű csoport. De fontos, hogy ami az egyik cukorbetegnek jó, nem biztos, hogy a másiknak is beválik.

Az internetes oldalak mellett több könyvben is találhatsz recepteket. Példának említeném a Cukorbetegek nagy diétáskönyvét (Dr. Fövényi József - Gyurcsáné Kondrát Ilona kiadványa), a 'Hogyan éljünk együtt a cukorbetegséggel? - 759 jó tanács az egészség megőrzéséhez' című könyvet, ami kifejezetten a kettes típusú cukorbetegeket szólítja meg, vagy a 'Segítség! Cukorbeteg lettem! - Mindent tudó kisokos kezdő és haladó cukorbetegeknek' című kötetet ( Dr. Földesi Irén, Dr. Havasi Anett és Dr. Vándorfi Győző jegyzi). Illetve a gyógyszertárakban is szoktak árulni különböző kiadványokat, érdemes ott is szétnézni.

És még egy fontos információ, amire felhívnám a figyelmedet: cukorbeteg ismerősöm mesélte, hogy az üzletben látott egy terméket, amit úgy hirdettek, édesítőszerrel készült. Az apróbetűs részből aztán kiderült, hogy az édesítőszert ÉS cukrot tartalmaz. Mindig olvasd el tehát az adott termékek összetételének listáját, a legapróbb betűk tartalmazzák ugyanis a legfőbb információkat.

Remélem, tudtam segíteni!

Üdv; Fanni
Pünkösd a népi hagyomány szerint az újjáéledő természet, a tavasz ünnepe. Dél-Európában rózsás vasárnapnak is nevezik a nyiladozó vörös virágok miatt. A magyar falvakban ezen a napon zöld ággal díszítették a házakat, nemcsak az érkező tavaszt köszöntve ezzel, hanem pünkösd királyát és királynéját…..
Nem tartozik a kellemes élmények közé, ha valaki elveszti a munkahelyét, különösen akkor, ha váratlanul következik be. A bizonytalan helyzet miatt idegessé, ingerlékennyé válhatunk, és ez a hangulat a magánéletünkre is kifejti hatását. Sokat segít, ha ilyen nehéz időszakban érezzük párunk…..
Itt van, a szemem előtt látom. Az a bizonyos kalapos úriember, elegánsan öltözött, kimért és udvarias, jó modorú. Az az angolszász-fajta, a bőrfotelében ül, kezében szivarral, előtte az asztalon konyakos pohár. Könnyen el tudjuk képzelni egy filmjelenetben, de vajon létezik a mai korban, és ha igen,…..
Pósa Lajos versével kíván szép napot minden kedves gyereknek és szülőnek a Hölgy szerkesztősége...
Hölgy Anyák napi köszöntő 2017.05.07 18:14:20
Május első vasárnapja világszerte az édesanyák napja. Az ünnep hagyománya Amerikából ered, hazánkban először a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt rendezett anyák napi megemlékezést, 1925-ben. A Hölgy minden kedves édesanyának, nagymamának, keresztanyának örömökben gazdag  anyák napját kíván!  ..
Hölgy Elindultunk 2017.05.01 20:54:17
2017. május 1.: Fekete Fanni létrehozza a Hölgyet. A lap a konzervatív értékeket valló nők magazinja kíván lenni...