Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teroldego

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koncepció az volt, hogy két Konyári borral, egy villányi cabernet franc-nal, illetve egy spanyol és egy olasz globálpince középárasával fölszerelkezve bemérem a gyümölcsbomba-küszöböm. Minthogy nem szeretnék belefásulni a tanninzsák püfölésébe, a terroir krédó…..
Azt eddig is tudtuk, hogy a Bortársaság jó lóra tett a St. Andrea pincészettel. A profin dübörgő marketinggépezet és a jó borok hamar a hazai mainstreambe röpítették Lőrincz György nevét. De hogy a népszerűség a szentandi-szortiment árát ilyen magasságokba fogja katapultálni,…..
A barbera a második legelterjedtebb kék szőlő Olaszországban a sangiovese után. A legjobbakat Piemont környékén érdemes keresni, de Kaliforniában is igen népszerű a fajta. Jó savgyűjtő, a melegebb éghajlat ellenére is, ezért előszeretettel házasítják, ezen oldalát, illetve…..
Egy-két ősi tekintélyt kivéve mostanában pikszisbe került kézművesek szereztek értékelhető mennyiségű pontot a Borbarát magazin szavazásán. A birtokok közt Demeter Zoltán zárt az élén 126 említéssel, az év legjobb borának Bukolyi gróf 2005-ös nagy-egedi kadarkáját…..
Kreinbacher és St. Andrea, a magyar borászat kései gyermekei, akik az elődök vállán óriásnak tűntek, ám ideje volna bevizsgálni, vajon saját jogon is ülve nyalják-e a Holdat.  A nagykorúságot mindenesetre szépen bizonyítaná, ha elengednék végre barrikanyu kezét. Dr. Spock…..
Hiába ismer meg az ember egyre több mindent – miáltal egyre jobban tudja, mennyi mindent nem ismer még –, olykor beüt a kultúrsokk, és ez jó. Én például eddig nem hallottam a Tenuta Sette Pontiról, és arról pláne fogalmam sem volt, hogy Arezzo környékén is készülnek…..
Tényleg kellemetlen már piszkálni Vargáékat, de erről még muszáj megemlékezni: a pincészet felállította a Guinness-rekordot. Közleményük szerint hivatalosan is regisztrálták az év első újboraként a július–augusztus fordulóján szedett csabagyöngyéből készült…..
Beépített kémeink jóvoltából sikerült megtudnunk a 2007-es Decanter World Wine Awards magyar vonatkozású eredményeit (hivatalosan csak szeptemberben hozzák nyilvánosságra). A tavalyi eredmények: 6 édes aranyérmes, 4 fehér ezüstérmes, 1 vörös aranyérmes (egyúttal regionális…..
Azt találta ki a Vylyan, hogy meghív a magyar pinot noir-termelők közül jó néhányat, akik elhozzák legjobb e fajtából készült boraikat, mindenki mindent megkóstol, és beszélgetés meg elmélkedés is lesz. A mezőny több okból sem lehetett teljes – volt, akiről…..
Március elején eleget tettem egy monori meghívásnak. Számomra akkor még ismeretlen emberek arra vállalkoztak, hogy megnézik, milyen is a hazai kadarkafelhozatal, van-e vezérszál, amelyere fel lehet fűzni a fajtát. Mert amit ez ideig kadarkaként árultak, az mind messze van…..
Komolyan mondom, szeretnék végre találkozni egy igazán finom régi vágású tokajival, amelyet megdicsérhetnék jó szívvel. Ezért egyszer-másszor kísérleteket teszek, amelyek viszont szinte soha nem vezetnek semmi jóra, sajnos.Az 1974-ben alapított Puklus Pincészet Bodrogkeresztúron…..
Elvesztem a színek közt a minap. A St. Andrea kultikus 2005-ös Magyalos Kadarkáját sillerszerűen világosnak találtam, körtés-almás illata és íze pedig egy tisztességes furminté is lehetett volna. A Miguel Torres chilei pincészetének cabernet sauvignonból szűrt 2006-os rozéját…..
Múltkor fehér, most vörös tapasztalataim és benyomásaim gyűltek össze bőséggel, jókor, hiszen ez a hét sokkal inkább frissességről, gyümölcsökről és ásványosságról szólt, mint rubinról, hordóról és feketeribizliről, animáliákról nem is beszélve. A porondon három…..