Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szekszkazan (törölt)

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vannak nála fiatalabb snowoardosok is a neten, de azokat általában rátette az apjuk a deszkára, aztán tologatja, lökdösi őket a havon. Ez a kislány viszont négy évesen már megengedhetett magának pár trükköt, és ötévesen már szponzora is van...
Valahogy kifutottam az őszből, na. A világ biztos tele van olyan emberekkel, akik a holnap problémáival foglalkoznak, én többnyire a ma kérdéseire keresem a válaszokat. Így nem eszem, amikor nem vagyok éhes, nem alszom, amikor nem vagyok fáradt, és nem veszek téli ruhát, amíg be nem…..
A P. család járműparkjának bővülését egy apró malőrnek köszönhetjük. Feleségem (továbbiakban: Hajni) egyre többet gyakorolja a vezetést, sőt, még felfrissítő órákat is vesz egy oktatótól. Örülök neki, mert az én vezetési tanácsaimat valamiért nem hajlandó megfogadni.…..
Szekszkazan (törölt) 2010.12.13 12:33:05
@tomi7909: megint téves, olvasd végig mégegyszer. Fékezés, majd abbahagytam a fékezést. Eltekertem a kormányt, majd abbahagytam a kormány eltekerését. Semmi gond nincs azzal a logikával, inkább írd azt, hogy mindenáron belém akarsz kötni.

@tlantos: Aztán ezt ki a fene mondja, bunkókám? Sínautó? LOOL, ülj már bele egy subaruba, egy audiba, egy volvoba, vagy hovatovább egy c4-be akár, ha kölcsönadja valaki...
Szekszkazan (törölt) 2010.12.13 13:10:43
@tomi7909: ki a fene vagy te, hogy látatlanban eldöntsd onnan a karosszékből, hogy én hogy vezetek? Gyere, beszéljünk meg helyet és időt, és nézzük meg élőben azt a rosszul vezetést, állok elébe. BTW hogy lehet, hogy szelektíven vezetek rosszul, soha más autómmal nem volt ilyen tapasztalatom, átültem a swiftbe, és ott hirtelen rosszul vezettem?

TheGoodBoy: hány év telt el azóta, és ez egy autó. Szignifikáns eredmény? Nekem is volt ilyen citroenem, 2 évesen adtam el, vacak volt. De hadd kérdezzem meg: egy barátom Lexus RX-szel élt meg oltári szívást. Ezek szerint szar a Lexus...? Vagy vackok a japán autók? Nem. Az az egy darab volt rossz, meg a szervizesek taplók.

Úgyhogy annyit személyeskedsz, kötözködsz, amennyit akarsz, a suzuki swift egy szarkupac marad, amit normális ember csak akkor tart autónak, ha nincs másra pénze.
Szekszkazan (törölt) 2010.12.13 13:14:15
@barumka: ez esetben visszavonom az összehasonlítás alapjára vonatkozó állításomat, akkor neked megalapozottan nem tetszik. Nekem meg megalapozottan igen.
a stand-up comedy kétségtelenül hazánk egyik új kedvenc műfaja, annak ellenére, hogy nagyjából 50 évvel később ismertük fel a benne rejlő potenciált külföldhöz képest. Kiss Ádám, K.A.P. vagy Kőhalmi Zoltán az ország új kedvenc humoristái és nagyban köszönhető nekik,…..
Szekszkazan (törölt) 2010.12.12 22:02:10
@MetálFater: a romákhoz való hozzáállásnak itthon semmi köze a rasszizmushoz.

A cikk szerzőjének: a mondatokat nagy kezdőbetűvel kezdjük. Tudom, hogy nem trendi, meg minek, hisz ott az írásjel, de attól még zavaró, nyelvtanilag helytelen, és nem menő leszel tőle, hanem nagyképű sznob.
Bandi lesben áll A múltkori posztban nem tudtam megmondani, mennyit fogyaszt az új kisautó, aminek nem a hangulatkeltés volt az oka, hanem az, hogy egy hónap használat alatt nem fogyott ki a gázolaj. Most viszont van egészen pontos, bár hitelesnek nem mondható, de ahhoz mégis…..
Szekszkazan (törölt) 2010.12.10 00:51:28
@victor vacendak: hogy érted, hogy nem dízel kategória? Az 1,4 TSI 120 lovas, a maximális nyomatéka 200Nm, az enyém 140 lovas, a maximális nyomatéka 340Nm. Nem értem az összehasonlítást...

Fogyasztásra megyünk? Beállok 85km/h-ra 6.-ban, és akkor 3,7 litert fog fogyasztani. Szerinted ennek van értelme?
"Most a tüntetésen a szerencsésen születők voltak ott. Az a 92%, az összes otthon születettből, mert nálunk sincs rosszabb arány, mint bárhol másutt. Rengetegen voltak, azt néztem, te jóisten, ennyi gyerek született már otthon, szinte egy egész falu. Jelenlétükkel…..
Szekszkazan (törölt) 2010.10.10 19:34:29
cerebellum.blog.hu/2010/05/21/otthon_szules_az_jo

Ennyi a véleményem, ha valakit érdekel.
Mandiner blog Gerillaszülés 2010.10.06 11:31:00
  Geréb Ágnes nevét már az is ismeri ebben az országban, akinek köze nem volt még szüléshez, születéshez. A szülész-nőgyógyász emlegetése - számos botránya, legutóbbi felfüggesztése okán is - sokakat kihoz a béketűrésből. Kamikazékat megszégyenítő elszántsággal…..
Ember és lelketlen számítógép küzdelmének megrendítő lenyomata a pénteki nap költője, Bíró Péter levélverse. Ha párezer év múlva bárki kiváncsi lesz a XXI. századi fogyasztó általános létállapotára, elég lesz elolvasni ezt a költeményt. Kedves Péter, irodalomból…..
Szekszkazan (törölt) 2010.10.01 12:14:09
Tudja, aki kint volt, hogy ma a teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták az 5-20 ezres sárga csekkeket a bringásoknak. Volt, akinek a fejlámpája nem volt még bekapcsolva félhomályban és voltak jópáran, akiket sárga…..
Szekszkazan (törölt) 2010.09.23 00:56:46
Érdekes post, jól megírt, érthető állásponttal.

Ugyanakkor: sokadik éve folyik az autósok megsarcolása. Nem tudok olyan autós ismerőst mondani, aki ne tudna legalább két kifejezetten tetű sztorit mondani saját repertoárból. Amikor a fa takarásában lévő új tábla mögött ott állnak a zsaruk, az eldugott radarok, a kinnhagyott 40-es táblák, és lehetne sorolni.

Évek óta megy az autósok lerablása, mert akinek autója van, annak van valamennyi tartaléka, attól van mit elvenni. Regisztrációs adó, jövedéki adó, teljesítményadó, mindegyik horror összeg, akár abszolút, akár relatív értelemben nézzük, és ezek mellett természetesen ott van az egyébként mindenkit érintő áfa, az egyértelműen szükséges kötelező biztosítás. Emellé 30-300 ezer forintos büntetési tételek.

Egy autós nemrég leírta, hogy egy darab tilosban parkolásért, ahol senkit nem akadályozott, a helyszínen fizetett 20 ezret a kerékbilincs levételért, kijött a közig. bírság 30 ezerről (azóta változott a jogszabály, ilyet nem lehet). Egy pitiáner tilosban parkolásért az átlagember havi fizetésének 40%-át követelik.

Ezt mind nem azért írtam le, hogy sajnáltassam az autósokat. Ki mit vállalt, teljesíti. De ez jusson azért eszünkbe, amikor utáljuk az autós, mert az neki nagyon sokba kerül, hogy autózzon. Olyan adóterhei vannak, amelyek egy bringásnak nincsenek. Pedig ő is használja az utat és az infrastruktúra egyéb elemeit. Sok bringás hozzá van szokva ahhoz, hogy mehet ész nélkül ahol csak el tud menni, és bármit csinál, nem lehet megfogni, mert fél perc alatt köddé válik.

A hosszú bevezető után két megjegyzésem lenne:

1., Egyenlőség csak egységesen létezik. Olyan nincs, hogy nekem is jogom van valamit megtenni, de nem teljesítem azt a kötelességemet, amit az említett joggal már rendelkezőknek teljesíteni kell. Tessék adót fizetni, rendszámot feltenni, kötelező felelősség-biztosítást kötni, és úgy elfogadom, hogy a bringás teljes jogú tagja az úton közlekedőknek. Ez csak így megy. Ha a közigazgatás engedi máshogy, az meg utálatot szül, elvégre mért jár másnak ingyen az, amiért nekem súlyos pénzeket kell fizetni?

2., A cikkben írt rendőri intézkedés emberileg nem volt korrekt. Ugyanakkor: jogszerű volt? Igen. A megbüntetettek követtek el szabálysértést? Igen. Akkor? Megbüntettek titeket piszlicsáré ügyek miatt szép kerek összegekre, pedig senki nem okozott veszélyt, nem lett volna semmi gond. Trógerság? Igen, az.

Namost akkor gondoljatok arra, hogy az autósoknak minden nap critical mass van, és minden nap ott állnak kint a rend őrei, akik beléjük kötnek, és ugyanilyen jellegű dolgokért jól megbírságolják őket.

Nagyon könnyű más felett ítélkezni: mért nem tartotta be a sebességkorlátozást? mért nem indexelt? mért nem állt meg a táblánál? mért nem tartott nagyobb követési távolságot? Hogyne. A szituáció ismerete nélkül, emberség nélkül. Hányszor lehet olvasni, hogy megérdemelte a mocsok autós?

Ha én erre most azt mondom: megérdemeltétek, biciklisek!? Szarul esik, és igazságtalan.

Szóval annyi történt, hogy egy pillanatra megfordultak a dolgok, átélhettétek azt a szopatást, amit az autós minden nap átél. Ma veletek történt meg, és fel vagytok háborodva, nem értitek az egészet, meg rendőrállam. A bunkó autósok meg beszólnak. Ugye, milyen rohadtul igazságtalan, és milyen rosszul esik?

Levonandó konzekvencia: jogi, közlekedéstudományi nincs. Empatikus van. Bringások, mikor legközelebb ítélkeznétek egy autós felett, és kéjjel mondanátok ki, hogy "megérdemelte", akkor jusson eszetekbe ez az eset.
De régóta vártam már egy jó kutyás szakításra! (Milyen babakocsis sztori?)A kép innenSziasztok!Én küldtem be a babakocsis sztorit, most pedig a bátyám egyik szakítását osztanám meg veletek, természetesen az ő hozzájárulásával. A történet idején bátyám 22 éves volt, a…..
A napokban nagy komoly médiavisszhangot kapott három tizenöt éves gimnazistalány története, akik fogadásból fejenként egy bizsut akartak lopni egy belvárosi üzletből, majd lelepleződésük után a rendőrség három napos előzetes elzárás alá helyezte őket. A szülőket nem…..
Szekszkazan (törölt) 2010.09.08 10:40:42
Ejnye, de sok itt az önérzetes analfabéta.

Két dolgot jóvóna megérteni:

1., A posztoló nem azt írta, hogy a lányok nem érdemeltek büntetést. Dehogynem. Bilincs, bevinni, 4 órát benntartani, utána jöhetnek értük a szülők. Az a 15 éves kis picsa, aki brahiból ellop egy fülbevalót, az ettől helyrejön. No meg otthon attól a maflástól, amit az apjától kap.

Hanem arról van szó, hogy tulajdon ellen irányuló szabálysértés történt, de káresemény nélkül. Persze, vágjuk le a kezét! A troll kommentelőknek meg a tökeit kellene. Tehát tegye fel a kezét, aki szerint erre arányos válasz az, hogy 3 napig kucorognak a hideg, penészes cellában?

2., A másik dolog, hogy a rend őrei számára az új jogszabályi háttér LEHETŐSÉGET ad. Tehát a csajok nem az új jogszabály miatt lettek megszívatva, hanem azért, mert az illetékes közrendvédelmis úgy gondolta, hogy "namajd én megmutatom!"

Értjük?

Továbbá: valaki példának hozta a Blahán késelő cigány fiút, hogy rá mértnem sújtott le a törvény szigora. Erre írta egy fórumtárs, hogy ez maszatolás, hiszen egyik esetben egy szexuálisan érett nőről, a másik esetben meg csak egy fiúcskáról van szó. Először is hogy jön ide a szexuális érettség? Esetleg a kort lehet idekeverni, egyik fiatalkorú, másik kiskorú. A másik kérdésem: a fiúcska szegény eszem a szívit ahhoz érett, hogy késsel támadjon emberre (súlyos testi sértés? emberölési kísérlet?), de szegényke ahhoz nem érett, hogy büntessük, elzárjuk?

Tehát egy sikertelen pitiáner bolti lopásért 3 napra cella, és még ezután jön a tárgyalás, emberölési kísérletért meg szociális munkást rendelnek ki mellé? Elnézést, de mi jön legközelebb? Ha valaki lövöldözni kezd a plázában, az kap egy figyelmeztetést, ha egy autós 90 helyett 110-et megy, azt meg kiszállítják és tarkónlövik, nem?

Arányosság, ez tartja életben a jogot. Úgy-ahogy. Ha a jogrendszerünk maradék arányossága is elvész, akkor összeomlik az egész. No ezért probléma, ami a három kispicsával történt.
Mit érdemel az az ember, aki időt és fáradságot nem kímélve akar pénzt adni a magyar államnak?Csodálatos sztorit küldött nekünk Béla. A baranyai hős tavaly az Apeh szakembereire bízta az adóbevallása elkészítését. Nem akarok az események elé vágni, de ennek megfelelően el…..
Befordulok az egyirányú utcába, és jön szembe az Átlag család, bringán. A két gyerek teker az út közepén, a szülők meg néznek rám felháborodottan, hogy mit csinálok én, az állat. Ők is elhitték, hogy mehetnek a forgalommal szemben. Vélemények az azonos című írásunkról...
Szekszkazan (törölt) 2010.09.01 13:38:09
25.94 másodperc. Ennyi idő alatt gépelte be a 27 éves brit Melissa Thompson a következő mondatot (amit egyébként a Guinness rekordügyi bizottsága határozott meg, és mindenkinek ezt kell begépelnie) : “The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the…..
Szekszkazan (törölt) 2010.08.24 09:56:55
Szekszkazan (törölt) 2010.08.24 15:44:47
@d3vnull: ööö hangpostáról hallottál már? :)
Nemrég kaptam ezt a megdöbbentő olvasói levelet, amit soron kívül közlök.Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy valamilyen tanácsot, ha tudnak, kérem adjanak nekem.2008-ban felvettem a Volksbanktól 9 millió, euró alapú hitelt. Az egész úgy kezdődött, hogy volt egy családi…..
A válasz egyértelműnek tűnik, de nem az. Nem arról beszélek, hogy mi van, ha cserebogarat találunk a levesben, sót a kávéban, zöld foltot a panír alatt. Azokról az esetekről beszélek, amikor egy látszólag hangulatos étteremben az első falat nem kimondottan okoz élvezetet. A…..
Tegnap megvolt az első forduló (szavazni még ott is lehet a vb-döntő utolsó percéig), itt meg jön menten a második, mert nem akarom, hogy a népharag elemésszen. Olyan sok jó tipp jött az újabb tíz főből álló amazonadagra, hogy ihaj, ki is maradt még így is három-négy hölgy,…..
Szekszkazan (törölt) 2010.07.07 16:33:19
Kicsit gonoszan úgyis mondhatjuk, hogy a nyugati ízlés és a keleti ízléstelenség, de hát minden nézőpont kérdése. A francia Hermés új, Marc Berthier formatervező által jegyzett szögletes órája mindenesetre gyönyörű darab, könnyed, laza, mégis férfias, titán háza és zafír…..
Szekszkazan (törölt) 2010.07.02 23:21:25
@Vattamás: Hű apám, komolyan mondom, hogy öröm volt olvasni a hozzászólásodat. Döbbenet, hogy ennyire értesz hozzá, elismerésem!
Oiduft találta a történetet, amelyben a gödöllői Kis-Kastély étterem jóságos személyzete a toalettet kínálta fel szoptatásra. Amikor naiv anyuka ennek ellenére inkább a falnak fordulva, pelenkával letakarva merészelt szoptatni, felszólították, hogy hagyja abba:Gödöllő,…..
Szekszkazan (törölt) 2010.06.29 22:02:25
@pakesz: ccc... :)
Szekszkazan (törölt) 2010.06.29 23:25:54
@RAMBO: Ezt elmondtad már ott is, azért történt, ami történt. Egyéb? :)
A tettesek az iFixYouri csapat tagjai, akik egy nyomtatott áramkörök nélküli, cserealkatrészekből összerakott iPhone 4-est vetettek alá egy házi töréstesztnek. Abból indultak ki, hogy rendben van, az új üveg 30 százalékkal -szor ellenállóbb a műanyagnál a hagyományos…..
Szekszkazan (törölt) 2010.06.26 02:44:59
@deviance: nos nem hiszem, de reméljük, egyszer te is tökéletes leszel, és legalább rendesen megtanulsz gúnyolódni is :)

De most no offense és teljesen komolyan kérdezem: az én E51-em több, mint 2 éves, a számláló szerint beletekertem 243 óra beszélgetést. Mondd el nekem, hogyan lehetséges az, hogy én ez idő alatt egyszer sem ejtettem le, koppintottam meg, karcoltam meg, stb a telefonomat, míg más az iPhone 3G-jét, ami nem egy régi modell, már többször ejtette, karcolta, törte, és így tovább.

Mert vagy ők a normálisak, és én vagy az isten, vagy én vagyok a normális, ők meg nyomorékok. Vagy? Hol a hiba az érvelésemben? Erre tudnál valami értelmeset?
Kettős Mérce Viszlát elnök úr! 2010.06.24 08:35:00
Veszi a kalapját. Bár még tart Sólyom László mandátuma, már most búcsút vehetünk tőle sajnos. Az általam a III. Magyar köztársaság legjobbjának tartott köztársasági elnöke, elbúcsúzik és ez senkire nem vet jó fényt a magyar közéletben.Sólyom László egy…..
Az alábbi történet hűen illusztrálja, hogyan csapódik le a gyakorlatban egy alapvetően jó szándékú, a gondnokoltak jogait védő jogszabály. Kedves Zugi!Bocsi ha hossszúra sikeredett a téma de ha elovasod Te ismegérted, hogy ezt nem nagyon lehetne rövidebben leírni.Üdvözlet…..