Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szimba13

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Az egyik heti feladat a Kreatív írás kihíváson egy fordított mese írása volt. Ez annyit takar, hogy fogsz egy eredeti mesét, és a cselekmény minden lépését megfordítod. Vagyis ami eddig elöl volt, az most a történet végére kerül és ami eddig a vége volt, az lesz most az eleje. Én az…..
Kicsöngetés. Rögtön megcsapja a fülemet a termekből kiáramló diákok zaja. Mindenki egymásnak ordibál pakolás közben, kérdezgetik, hol lesz a következő órájuk, majd miután megérkezik a válasz, kiözönlenek az ajtón. A tömeggel sodródom én is. A folyosóra kiérve pedig a szokásos káosz fogad, amit az…..
Íróbarlang #13 - Az utazó 2021.09.19 21:32:21
Csendesen figyelem a mellettem elsuhanó tájat, miközben a fülemben a kedvenc énekesnőm megnyugtató hangja szól. Az esőcseppek lustán gördülnek le az üvegen. Megigéz a mozgásuk, szinte látom, ahogy táncolnak. Próbálják lehagyni a másikat, egyik csepp gyorsabban gurul, mint a másik. Kész Forma-1…..
Íróbarlang #12 - A koncert 2021.09.12 21:17:38
- És a következő fellépő a Fruit Loops! - kiáltja bele a hangosba a konferansz. Teli torokból üvölteni kezdek, a tömeg velem együtt örjöng. Mindannyian azért jöttünk el ma este, hogy lássuk őket. Már tinikorom óta ők a kedvenc bandám, elmondhatatlanul sokszor hallgattam meg az összes számukat, tudom…..
Valaki legyen olyan kedves, és mondja el nekem, hogy miért kell manapság az összes bútort nekem összeszerelnem? Miért nem tudják összerakni ott, a boltban, ahol megveszem, és akkor nem kell vele szenvedni, miután hazavittem. Most is itt állok a hálószobám közepén, körülöttem a gyönyörű szürke lapok,…..
Íróbarlang #10 - Az állatorvos 2021.08.29 22:05:39
- Fifi! Mi a francot ettél már meg megint, te rohadék dög?! Esküszöm, ha előkerülsz, olyat teszek, mint még soha!  Természetesen nem teszek vele semmit. Sosem tudnék. Annál jobban szeretem a kis ördögöt. Hiába eszik meg időnként dolgokat, hiába keseríti meg az életemet napjában százszor, mégsem…..
Íróbarlang #9 - Menekülés 2021.08.22 22:04:50
- Nincs elég vizünk. Még úgy kábé fél napig húzzuk mindketten - jelentette be Samantha.- Addig nem érünk ki a partra.- De egyikünk kiér - fordította Rider felé a fejét.- Nem - mondta a fiú olyan kíméletlen hangon, amivel nem lehetett vitatkozni. Sam mégis megtette. Mindig megtette. Ő nem az a típus,…..
Íróbarlang #8 - A focirajongó 2021.08.15 22:00:27
Ezt nem hiszem el! Hogy lehet kihagyni egy ilyen helyzetet? Tökéletes volt a passz, az átvétel is, a kapus több mint öt méterre... Lehetetlen kihagyni. Ennek az idióta újoncnak a 8-as számú mezben mégis sikerült. Nem tudom ki ez a pasi, de miatta veszítette el a GKFC a sorsdöntő meccsét. Így…..
Sziasztok! Ezen a héten a Kreatív írás 201 kihívásban azt a feladatot kaptuk, hogy költsünk át egy már ismert verset, népdalt. Én a Hej, Dunáról fúj a szél című gyerekverset írtam át. A lényeg nem az volt, hogy néhány szót átírjunk az eredetiben, hanem a vers hangulatát, mondanivalóját kellett új…..
Sziasztok! A múlt heti Kreatív írós feladatom az volt, hogy egy random szógenerátorral sorsoljak magamnak hat szót, ezekből pedig készítsek három összetett szót. A kihívásgazda az újonnan kitalált szavak jelentésére volt kíváncsi. Szerintem nagyon jó feladat, ritka vicces volt kitalálni ezeknek az…..
Íróbarlang #7 - A Végzet napja 2021.08.08 19:09:23
Csurom vizesen ébredek fel az álomból. A rémálomból, hogy igazán pontos legyek. Körülnézek a barlangban, kell egy pár másodperc, amíg rájövök hol vagyok. A szemem gyorsan hozzászokik a sötéthez. Miért aludtam el? Tudtam, hogy nem szabad, tudtam, hogy előtte fel kellett volna ébresztenem valakit.…..
Íróbarlang #6 - A csend 2021.08.01 21:40:59
Emlékszem, hogy milyen jó volt először látni. A fűzöld szemét, a szőke loboncát, amit semmilyen fésűvel sem tud megzabolázni. Jó volt hallani a nevetését. Látni, hogy mennyire boldog, amikor velem van. Amikor itt lehet, a szobámban és elmondhatja nekem az összes gondját. Tudja, hogy senkinek nem…..
Íróbarlang #5 - A vonatozás 2021.07.24 15:22:50
Miért kellett nekem ennyi cuccot bepakolni? Miért nem hallgattam a barátnőmre, Laurára, amikor azt mondta, hogy ez sok lesz? Hogy nekem nem kell ennyi ruha? Végülis csak két hétre utazom el, nem egy egész évre, mégis simán el tudnék élni mosás nélkül addig is. Lehet, hogy tényleg nem kellett volna…..
Íróbarlang #4 - A bolti baleset 2021.07.15 09:27:24
Már megint, már megint, már megint! Hogy lehetek ennyire béna? Miért van az, hogy az egész üzletben, sőt szerintem az egész világon én vagyok az egyetlen, aki nem tud úgy bemenni egy boltba, hogy el ne csesszen valamit? Minden áldott vásárlásnál történik valami. Felborítok egy polcot, vagy leverem…..
Sziasztok! Most egy régebbi versemet hoztam el nektek. Egy szerelmi csalódásról szól, egy magányos lányról, akit átejtettek és felültetett a saját pasija. Magát a verset több mint egy éve írtam, még a karantén alatt, amikor alapból senki sem volt olyan fényes lelki állapotban [én se, de nálam ebből…..
Íróbarlang Életek képei 2021.07.12 09:19:37
Halihó! Most egy régebbi feladatot hoztam nektek, két írást, amit körülbelül egy hónapja készítettem. A feladat az volt, hogy figyeljünk meg embereket és írjunk le kettő életképet. Nem a cselekmény volt a fő, hanem a hangulat átadása. A témája a két életképnek teljesen különböző, a műfajon kívül…..
Íróbarlang Indexes számolgató 2021.07.11 17:20:07
Az eheti feladatban egy számolós mondókát kellett írnunk. Ilyen például az ,,Egy, megérett a meggy" is. Viszont téma nélkül kicsit unalmasnak találtam, csak úgy írni mindenféléről, így hirtelen jött ötlet végett az index.hu kezdőlapján lévő cikkek címeiből írtam számolgatós mondókát. Ha valakinek…..
Íróbarlang #3 - A naptej 2021.07.11 16:44:35
Utálom a magyar tömegközlekedést! Nem elég, hogy alapból 40°C van, idebent még melegebb, mivel az ablakokat csak résnyire lehet kinyitni, légkondiról pedig még csak hírből sem hallott senki. Nekem pedig természetesen azt a buszt kellett kifognom, amin a legtöbb ember van, hiszen ilyen melegben…..
Íróbarlang 100 szavas esküvő 2021.07.06 12:27:58
Sziasztok! Ezt a pontosan 100 szavas novellát egy kihívásra írtam, aminek az volt a lényege, hogy írjunk egy esküvőről E/2 szemszögben. Sosem írtam még így, szóval igazi kihívás volt, de nagyon tetszett, ahogyan a 100 szavas forma is. Valószínűleg fogok még írni ilyen kis szösszeneteket, azokat is…..
Íróbarlang #2 - A símester 2021.07.02 17:22:46
Hideg téli nap volt. A barátnőmmel Lizával üldögéltem a hüttében, kezemben forró csokoládé gőzölgött. Kifelé bámultam az ablakon, a boldogan síelő tömegre, és belém hasított az érzés. Mit keresek én itt? Nem is tudok síelni. Próbáltam, nagyon próbálkoztam vele, többször is, de egyszerűen nem megy.…..
Íróbarlang A rafinált kocsis 2021.07.01 12:07:17
Sziasztok! Ezen a héten egy népmesét kellett átírnunk egy mellékszereplő szemszögéből. Én a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című ismert mesét írtam át. Magán a történeten nem változtattam, csak az elejére és a végére toldottam hozzá egy keveset. Számomra hatalmas élmény volt megírni ezt a…..
Íróbarlang Ne add fel Pamela! 2021.06.30 12:49:57
Halihó! Ez a novella, amit lentebb olvashattok, volt írói pályafutásom kezdete, életem első írása. Ez is (ahogy elég sok) egy kihíváshoz íródott, ahol egy szám alapján kaptunk egy dalt és képet, ebből a két információból kellett történetet írni. Én a Leander Kills - Élet című számát kaptam, hozzá…..
Íróbarlang #1 - A metró 2021.06.27 16:30:35
Rohanás. Látom magam előtt, ahogy a fekete - fehér metrókocsi begördül az állomásra. Még tíz méter, gyerünk Emma, meg tudod csinálni! Elhangzik a füttyszó, már tényleg csak pár lépés hiányzik. Éppen csak sikerül. Az automatika szinte rámcsukja az ajtót, de fent vagyok. Elértem az utolsó Kőbánya -…..
Íróbarlang Földre szállt angyal 2021.06.26 10:36:58
Sziasztok! A múlt heti feladat egy dalszöveg átírása volt verssé. Vagyis megkaptuk a szöveget, és vele együtt azt a szóhalmazt, amivel dolgozhattunk. Toldalékolni és szófajokat átalakítani lehetett, de új szót behozni nem. Sosem gondoltam volna, hogy ez ennyire nehéz lehet, mégis megcsináltam.…..