Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Achos

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan lehet úgy hazugsággal kampányolni, hogy semmit nem jelent ki az adott politikus? Erre jó a feltételes mód. Migránsok milliói indulhatnak el… - persze. Bármi megtörténhet. De vajon majd meg is történik? Mi történik, ha én azt írom le, hogy Orbán akár el is törölheti a szabad választások…..
Achos 2018.03.01 22:21:03
@rallus: nem aggódom, mert pártunk és vezérünk megóv minket! Még saját magunktól is. Még gondolkodni sem kell. Ezt neked nem kell magyarázni.
Egy magyar állampolgár a földgolyó bármely pontjáról beleszólhat a magyar politikába. De van-e joga belerondítani egy olyan ország életébe, ahol nem tartózkodik életvitelszerűen? Géza kifejti. Vendégbloggerünk tőlünk nyugatra él már sok éve. Neki vajon mennyire van rálátása a magyar…..
Achos 2018.02.27 06:27:31
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: te szegény... már csak azért is megyünk szavazni a bűnös nyugatról :D ha nem tiltja semmi még szép! Szép napot megkeseredett honfitársam.
Achos 2018.02.27 20:33:16
@Utó Pista: Hol van ez leírva? Nyugodj meg, béke van!
Régen jártam már az Omszki tónál a kutyámmal, ezért gondoltam kimegyünk egy rövid időre. A főútról a parkolón át érkeztem a tóhoz, ahol semmilyen tiltó táblát nem láttam arra vonatkozóan, hogy az egész területre nem lehet bemenni kutyával. Rövid séta után, a műúton egy Városrendészet feliratú…..
Achos 2017.07.30 23:08:28
@pancel: Szeretném látni azt a jogszabályt ahol előírják, hogy közterületen minden fajta kutyának kötelező a szájkosár. Teljes mértékben egyet tudok érteni azzal, hogy a kutya ne mászkáljon szabadon. Ne menjen oda idegenekhez és ne hugyozzon le se biciklit se autót. Szedjék össze a kutyaszart.
Azért legyetek már eszeteknél, ha valaki normálisan tartja a kutyáját és nem lát egy táblát ami valljuk meg Magyarországon nem meglepő nem kell mindjárt terroristaként kezelni. Hova tart ez az ország? Milyen emberek vagytok ti? Anyááám...
Megdöntötte a saját rekordját a köztévé híradója, és úgy beleállt a nyár talán legdebilebb ügyébe, hogy láthatóan nem hajlandóak engedni abból a rögeszméből, hogy Németországban polgárháborús állapotok uralkodnak, migránsok tombolnak az utcákon, a rendőrség tehetetlen, itt a vég. Még akkor sem, ha…..
Achos 2017.07.29 19:54:43
@Bravehearth: na végre valami... igen magas íve volt az írásodnak. Na most, áruld már el okostojás, hogy tudod befolyásolni azt ami itt történik? Mert azt írtad, hogy neked ehhez közöd van. Ugyan mi közöd van hozzá? Rokonok vagytok a vívócsapat kapitányával? Te tényleg azt hiszed, hogy csak a cigányokkal van a gond. Az olyanokkal is gond van mint te. Ne legyél már ennyire egyszerű.
Achos 2017.07.29 20:12:30
@Bravehearth: akkor nyugodj le a picsába! Senki nem akar Magyarországra menni a migránsok közül. Fejlett országban akarnak élni. Ahogy én is. Köszönöm a jó kívánságaidat. ;)
Achos 2017.07.29 19:32:18
@teéjesenmindegy: Kezdek megsértődni, hogy nekem nem válaszolsz! Mit ugatsz bele egy olyan ország dolgaiba ahol nem élsz? Ki vagy te, hogy itt anyázol? Te vagy az új Übermensch?
Virág már gimnáziumba, majd egyetemre is Ausztriába járt, és mint írja, a Magyarországon a külföldiekkel szemben gerjesztett hangulat miatt eszébe sem jut, hogy visszaköltözzön...
Achos 2017.06.03 07:32:24
@VT Man: Lárszik, hogy nem volt Diákhiteled! Akkor nem matematikáznál itt. Mert tudnád, hogy alulról veri. 1,5 millát a végén.
Ha a tegnapi poszt vitát kavart, akkor a mai is fog, ez nagyjából borítékolható, de lehet, hogy ellenkező előjellel. Norina írása ugyanis arról szól, szerinte miért jobb hazatérni, mint külföldön élni. Hát lássuk!..
Achos 2017.05.30 22:56:49
@Norina07: Kedves Norina! Kár volt ezt a posztot nagy nyílvánoságra hozni. Magad alatt vágtad a fát. Próbáld meg ezt a történetet elengedni. Felesleges bármit is írnod, mert csak ön ellentmondásba keveredsz a kommenteidben a poszthoz képest. Kicsit megsajnáltalak :/ Üdv: egy hontalan a sok közül
Kínai kifőzdében ülök és rábökés alapján valamilyen szószos csirkehúst eszem rizzsel. Munkanapon többnyire itt szoktam ebédelni. Tele van a gyorsétterem, de azért jutott szabad asztal a kirakatnál. Szeretek magamban kikapcsolni és csak az étellel foglalkozni, nem hiányzik a társaság. Éppen ezért…..
Lázár Úr! 31 éves megélhetési menekült vagyok, Ön szerint rabszolga.  Immár évek óta Németországban élek - távol a gyermekemtől, családomtól, barátaimtól,  otthonomtól. Terveimben szerepel egyszer hazatérni ahová tartozom, a gyökereimhez, egyre többször merengem el ezen. De aztán egyből jön a…..
Achos 2017.04.30 11:47:00
Szeretnék én is egy példával és pár tapasztalattal hozzá járulni a kommentekhez.
Pont egy éve élek Németországban. Nem azért jöttem ide, mert otthon olyan rossz volt. Sőt az átlaghoz képest jól éltem. Mindenem megvolt amit csak kívánhattam. Saját családi ház, autó stb. Egy papír gyárban dolgoztam középvezetőként 10 évig. A fizetésem nettó 1200 Eurónak megfelelő forint volt. A feleségem is közel ennyit keresett 1000 Euró. Akkor miért jöttem ki? Mert ki akartam próbálni magam, egy idegen környezetben, mert nem kaptam otthon megbecsülést, nem vettek ember számba, mert otthonról is dolgoznom kellett. Mert állandó volt a stressz az életemben. Amikor kaptam az egyik testvér cégünktől egy állás ajánlatot a feleségem unszolására úgy döntöttünk, hogy indulás Németország. A moi cégem egy évi fizetés nélküli szabadságot is adott, hogy vissza tudják menni ha esetleg nem sikerül. Jövő héten megyek haza felmondani. Akkor most jön még egy miért. Azért, mert itt emberszámba vesznek, van elismerés, van tovább lépési lehetőség ami nincs az a stressz. Igen és nem utolsó sorban annyit keresek mint otthon ketten *2 (a szakmámban dolgozom). A feleségem nem dolgozik, mert nincs rá szükség. Elég, hogy a háztartást vezeti az sem kisebb munka.
Most két háztartást tartunk fent, de nem gond, de hogy mondjak rosszat is, mert valaki hiányolta:
- nagyobb a bürokrácia,
- az adórendszer sokkal összetettebb,
- nehéz albérletet találni,
- több a TV reklám (még a Forma1-et is megszakítják).
Természetesen nincs kolbászból a kerítés, de azt nem tudom, hogy ezt miért szeretik Magyarországon hallani?! Ettől jobb lesz? Nem hiszem. Azt meg végkép nem értem, hogy miért ítélnek el valakit aki úgy dönt, hogy el hagyja szülőhazáját. Én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok! Nagyon rossz azt olvasni mikor otthonról szidják a kint lévőket. Én sosem szidom az otthon maradottakat.
Bocsánat ha hosszúra sikerült, de ez ki kívánkozott.
Achos 2017.04.30 12:52:09
@teéjesenmindegy: teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy nem Lázáron múlik egy gyár sorsa, de azt sem gondolom, hogy ha más lenne kormányon akkor jobb lenne minden. Sőt kezdetben biztos rosszabb, mert először a saját zsebét kell megtömni.
Javaslatom nincs, nem is szeretnék ilyenekbe bele menni. De ha az önnös érdekek előrébb valók akkor nem is fog az ország tovább lépni.
A cigányok között is van olyan aki igenis tanul és többet akar elérni. Ez mindig egyén függő szerintem. Kinek mi a célja. De célok nélkül unalmas frázisokat puffogtatva nem lehet egyről a kettőre jutni.
Nekem mindig volt célom és addig mentem míg azt el nem értem. A moi cégnél ugyan azok az elvek érvényesültek mint a kormányban ( nem csak a jelenlegi). Persze a vezetőik nagyon jól élnek. De nem csak a fizetésükből. Így ahhoz, hogy fejlődjek lépnem kellett. Én ezt az utat választottam. Ezért csak a feleségemnek lehetek hálás, mert az ő támogatása nélkül még most is csak otthon enném a kefét.
Amit javasolnék mindenkinek, hogy legyen egy reális célja és azért mindent tegyen meg, hogy el is érje.
Egyébként a felháborodása pedig szerintem jogos a külföldre kényszerülöknek, mert azért nem lehet senkit elítélne, hogy szeretne jobban élni.