Regisztráció Blogot indítok
Adatok
genuinegenie

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkahelyi (T)error Az SSC világa 2018.06.08 06:00:00
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi Terror! A volt munkahelyemen tapasztalt szokatlan változások miatt kezdtem a levélbe, eredetileg korrupciós leleplezésnek indult, de annak még sovány.. A dolog közepébe vágok,…..
genuinegenie 2018.09.03 19:32:09
@Őrült Ló Nagyfőnök: Hát dehogynem, tudom, hogy a világon a legnagyobb faszok egyike vagy. :) Ezért állok veled szóba. :)
genuinegenie 2018.09.03 20:00:56
@Őrült Ló Nagyfőnök: Mi van? Most szerénykedsz, ami nem jellemző reád...? :)))
genuinegenie 2018.09.03 21:42:53
@Őrült Ló Nagyfőnök: Itt csak egyvalaki mocskos szájú, te magad, de hát tudod, egy perc után kitör belőled a trágár kisiparos, emiatt nem tudsz feljebb lépni. Sosem fogsz.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Blog, Az elmúlt 10 évben értékesítési területen dolgoztam, főleg multinacionális vállalatoknál, és úgy hozta a sors, hogy 4 hónapon keresztül intenzíven munkát kerestem. Tapasztalatból…..
genuinegenie 2018.06.03 10:51:41
@Valakiateleprol: "értelmes alak magyarnak nem szívesen melózik..."

Nem feltétlen. Megrögzött multipárti vagyok, ott a folyamatok sokkal magasabb szinten vannak szervezve, meg sok zavaró hülyeség sem fordulhat elő, mert a rendszer természete nem teszi lehetővé, de nem tartom ördögtől valónak, hogy hazai kisvállalkozónak dolgozzon valaki. Ami a lényeg, hogy milyen pozícióból teszed ezt. A magyar vállalkozók zöme, ahogy írtad, az egzisztenciálisan kiszolgáltatott munkavállalókat keresi (kereste). De ha egzisztenciálisan rendben vagy, szakmailag fölöttük állsz, akkor általában korrektek. Szakmailag meghaladni meg nem nehéz a hazai kisvállalkozók zömét, mert a legtöbb, ahogy összegründolta a cégét, be is fejezi a szakmai önfejlődésbe fordított anyagi és energiabefektetést.
genuinegenie 2018.06.03 15:42:52
@Valakiateleprol: Ehh. Ide-oda csapongtok a szintek között. Akinek válaszoltam tegnap, az a Lófasz Bt. kategóriát emlegette.. Hol családi kis bagázsokról beszéltek, hol komoly, - nemzetközi hírű - vállalatról. Teszem fel pl. a Kürtékhez nyilván nehéz bekerülni. Ami az elismert szaktekintélyeket illeti, az megint kurva sokféle lehet. Ha valaki, valahol kinövi magát, előbb elszipkázzák, mint hogy kitúrják. Meg lehet, hogy beszáll valahová pénzel, lehet, hogy céget alapít, lehet, hogy elmegy valahová egy zsíros állásba, ami lehet, hogy a sokadik... Mindenre láttam példát, de ez már nem tartozik erre a - manapság már zéró létjogosultságú blogocskára... Túl sablonosan látjátok a dolgokat. De nem éri meg erről az unalmas témáról szaporítani a szót... Legyen elég, hogy a legtöbb vállalkozónak nagy az arca, felfújt az egója, aztán van amelyiknek tényleg van mögöttese, van, amelyiket egy normális tartalékkal és egzisztenciájú bérből, fizetésből élő munkavállaló kilóra meg tudna venni. De minek... Tegnap magam is ezzel kezdtem a mondanivalómat: "családi vállalkozásba elszegődni dolgozni, az nem pálya".
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Címzett! A helyzetem a következő. 2002-2010-ig egy laborban dolgoztam, majd 2017. februárban a gyerekek után visszamentem dolgozni. Közben a főnökasszonyom elvált és heti szinten lelkileg bánt.…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Az év munkáltatója, na persze! Talán egy álomvilágban! Barátnőm történetét szeretném megosztani, aki karrierjét egy professzionális lakásfinanszírozó banknál ként kezdte el. Kezdeném azzal, ha…..
genuinegenie 2018.02.03 06:03:45
@Valakiateleprol: Elmagyarázom, hogy megértsed. Ez a jóember azzal dicsekszik, hogy őkelme fütyül az ügyfelekre, fütyül a főnökeire, senki sem érdekli, 50 percet lóg, 10 percet (talán) dolgozik, ha akarja akkor eléjárulkhatnak az vásárlók, ha nam akarja, addig ülnek, amíg jónak látja. Ez, a mai világban is képtelenség. Ennyire ma sem lehet zsarolni egy munkaadót, munkaerőhiány ide-oda. Az érdekelt tehát, hogy valóban ilyen nagy legény a munkahelyén, vagy pedig csak itt adja a Janit. A választ megkaptam. :)

Ami a defektességet illeti, nem hiszem hogy én lennék az kettőnk közül. ;))))
genuinegenie 2018.02.04 09:41:32
@Szumátriai Patkánymajom: Értelek, de nem erre gondoltam. Ha rosszban vagy a főnökeiddel, akkor le lehet őket elegánsan is alázni. Van diplomád, haladd meg őket. Nem igaz, hogy mindenhol szar. Én is egy nyomorult kisvállalkozásban lehúztam pár évet, ki is használtak, a tulajok ott is a nagy semmire büszke "vállalkozók" voltak, akik a munkaerőpiacon labdába sem rúgnak, én meg úgy elhúztam mellettük szakmailag, felkészültségben, hogy nem igaz. A teteje az volt, hogy az utolsó évben már pedzegették, hogy száljak be anyagilag a cégbe. Hülye lettem volna. Aztán most én az ország legjobb szakembereivel dolgozom, ők meg egy centit sem léptek előre a cégükkel. :))) Lehet így is.
genuinegenie 2018.02.04 12:54:52
@Sörömpőőr: Ez pontosan így van, minden szavad 100%-ig igaz.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Egy job-hopper naplója Bevezetőnek: Y generációs vagyok, annak is eléggé a vége, már majdnem Z. Job-hopper vagyok, nem egészen másfél év alatt ez a 3-ik munkahelyem, és már keresem a…..
genuinegenie 2018.01.18 06:53:42
Ez az okfejtésed nagyjából 100% ostobaság. A job hopper -életmód egy felnőttmese Y generációsok számára. A munkahelyek sohasem arról szóltak, hogy az első jöttmentnek kinyalják a valagát, aki meglobogtat egy "majdnem mindegy" milyen diplomát. 1. Nagyon sok az értéktelen diploma. 2. Ha azzal mész oda valahová, hogy szaglik, hogy továbbállsz 3 hónap múlva, elhajtanak, mert ilyenre tényleg sehol nincs szükség. Ilyennek konkrétan a nevét is felesleges erőpocsékolás megtanulni. Először bizonyítani kell valahol, aztán ha _tényleg_jó vagy_nem_csak_a_szád_nagy_ akkor a megbecsülés sem marad el. Ha megnézed ezt az oldalt, tele van meg nem értett zsenikkel, szabadok mint a madár, de köszönöm, nem kérek ebből. A nagy munkaerő hiány meg eléggé felemás, mert a _jó_munkákat_ továbbra sem dobják utánad. Úgyhogy inkább találd ki mit akarsz, mert szerintem magad sem tudod és indulj el céltudatosan abba az irányba. 1. Stratégia, 2. praktikák, 3. terv. Jómagam is sokáig rossz utakat jártam, majd becsöppentem egy garázscégbe, ahol már szakmai munkát végezhettem, bizonyítottam, (ezalatt nem feltétlen a munkaadóm értem, sőt!) képeztem magam, ma meg már egy komoly és prosperáló cégnél dolgozom. Ehhez így kitartás kell. És türelem. A siker nem alanyi jogon jár, bárhogy is gondolják a gyermeteg Y generációsok, meg kell érte küzdeni. Helyesbítek: - egy bizonyos szintig. De akkor már nagyon nem mindegy, honnan van a diploma és mennyire tudod, mit akarsz. Szóval kitartás, türelem!
genuinegenie 2018.01.24 19:32:16
@Sörömpőőr: Szép munka.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdvözlöm! Olvastam a blogját és ennek kapcsán fordulok önhöz. Egy gyárban dolgozom végzettséget nem igénylő munkát, 2 havonta megújuló szerződéssel. Nemrégiben volt vezető váltás és azóta…..
genuinegenie 2018.01.23 21:53:47
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Blog! Évek óta olvaslak Titeket, gondoltam én is megírom a tapasztalataimat. Ha gondoljátok tegyétek ki, aláírás alul. Ha zagyva vagy ilyesmi probléma van vele, átírhatom. A tanulság belőle talán az lehet, hogy ha…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztel Cím. A munkahelyen ahol dolgozom az idén újfajta terror jelent meg - eddig csak a kitolás és a "ha nem tetszik, keress magadnak másik munkahelyet" volt jelen - trükközés a fizetésekkel. Fizetésnapon a…..
genuinegenie 2017.05.18 11:46:12
@Sörömpőőr: Baszkika, lehet itt magatokat, megy egymást ámítani, hogy mindig van valaki, aki miatt nem kelletek sehová, pl.:"háeres picsa", csak kurvára nem így van. A piac szelektál, az itteni önsajnálkozások meg fillért nem érnek. Aki dolgozni akar, meg elkötelezett, meg naprakész tudása van, azért a mai napig kapkodnak a HR-esek, maradjunk ennyiben. Engem tök hidegen hagy, hogy mit gondolsz, gondoltok, engem kurvára nem érdekel, ha éhen haltok a haveroddal, meg patkánymajommal együtt, csak hát van aki az egyesért a tanárt hibáztatja, van aki magát. Utóbbiak a követendők.
genuinegenie 2017.05.18 12:12:21
@Sörömpőőr: Akkor hajrá. Megvan benned a tudás és tehetség. Dühítenek a faszságok, mert egy napon nem lehet említeni téged patkánymajommal, nem kéne lemenned a szintjére. Nyócvanas állás meg már nem nagyon van. Pár fejben beragadt az 5, vagy akár 3 évvel ezelőtti helyzet. Ma már a gagyi szar operátori melókért is nettó 180.000 -akat dobálnak.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Nem a saját történetemet küldöm önöknek, nálam szerencsére minden rendben van. A párom munkahelyén zajló eseményekről szeretnék pár mondatban beszámolni, nála nem ennyire rózsás a…..
genuinegenie 2017.05.10 17:30:46
@Sörömpőőr: Egyszer az életben mindenkinek lehet egy jó ötlete, amit megvalósíthat és még piacképes is, vagy ha nem, akkor lemásolja azt, amit már mások kitaláltak. Csak könnyebb sírni, ríni, mást okolni és a langyos szarban üldögélni.
genuinegenie 2017.05.11 09:33:39
@Szumátriai Patkánymajom: Igen, csak nem veszed észre, hogy te _kizárólag_ magaddal baszol ki. Ha a főnököd a eme soraidat olvasná, hanyatt esne a röhögéstől az életfilozófiádon.
genuinegenie 2017.05.11 09:40:27
Egy@Szumátriai Patkánymajom:

Mégis csak ők élnek jobban, te meg a nagy eszeddel vegetálsz, nem jutsz ötről a hatra, valószínűleg te csinálod rosszul. Nézd meg a Sörömpőőrt. Kazettákat digizni te is tudnál. Nem kell ehhez sok lóvé.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Teljes elkeseredésemben fordulok…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Mt! Egy német multinacionális cégnél dolgozok hosszú évek óta. 2017. februárig semmiféle negatívummal nem találkoztam, minden rendben volt. Azonban február óta a cég nem hajlandó fizetési kötelezettségét…..
genuinegenie 2017.04.30 21:48:39
@CoolKoon: Nem fáraszt ez a gyógypedagógia? Patkánymajom kész van, de kit érdekel, sehová sem kell, egy primitív, kibukott, alkoholista lúzer, neki annyi. Sörömpőőr egy értékes ember volt, remek szakember, komoly tudással, műveltséggel, de túl nagy a szíve, az önérzete és az egója, emiatt mindenhol összerúgja valakivel a patkót. Rajta sem lehet segíteni.