Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Konzervtigris

0 bejegyzést írt és 355 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1962-ben három rab megszökött Amerika legszigorúbban őrzött börtönéből, Alcatraz szigetéről, amit addig lehetetlennek véltek a hatóságok. Az eset után a biztonsági szolgálatok váltig állították, hogy a szökevények biztosan belefulladtak a tengerbe... De mégsem ez történt? Adásunkban bemutatjuk a…..
Konzervtigris 2021.10.30 22:41:57
@fareszjó: Annak mindenképpen lehet örülni, ha túlélték és nem követtek el újabb bűncselekményt. Bár nyilván az is kérdés, hogy akiknek kárt okoztak, azok hány év alatt heverték ki a traumájukat. Mondjuk bankalkalmazottak, stb.

A poszt tök jó, megalapozza a Clint Eastwood film technikai állításait, de azért arról nem vagyok meggyőzve, hogy Morrisék tényleg olyan jófiúk és a társadalom szegény áldozatai voltak, mint ahogy Clint bemutatja.
Egy korábbi posztban már vizsgáltam, hogy mennyiben lehet hinni azoknak az adatoknak, miszerint tavasszal látszólag a világ összes országát megelőztük a halálozások fajlagos számában, de mivel a harmadik világ országait illetően voltak és vannak kétségeim, ezért inkább csak Európán belül…..
Konzervtigris 2021.08.08 06:42:34
Szerintem az egyetlen értelmes kérdés a többlethalálozás alakulása. És valóban, az euromomo mutat nálunk két kiugrást úgy, hogy másutt béke volt: www.euromomo.eu/graphs-and-maps

A kérdés az, hogy amikor pl. Hollandia ugrott ki hasonlóan, akkor a holland eü-rendszer teljesen szar volt, a miénk pedig kiváló, vagy van a járványnak egy természetes földrajzi hullámzása, amelyben hol jól járunk, hol megszívjuk?
Herman Wouk 1951-es háborús regénye a The Caine Mutiny (nálunk: "Zendülés a Caine hadihajón" [1973-ban először megjelenve]) kamaszkorom egyik legkedveltebb olvasmánya volt, melynek később filmes feldolgozásait is megnéztem, így az 1954-es verziót (Humphrey Bogart főszereplésével) és az 1988-a…..
Bár jelenleg még Európa legtöbb országában szigorú korlátozó intézkedések vannak érvényben, úgy fest a nyáron bizonyos feltételekkel már lehetőség nyílik autós kirándulásra. Mielőtt azonban nekivágnál egy külföldi utazásnak, nem árt, ha tisztában vagy az alábbi szabályokkal. Franciaország: a…..
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
Alig több mint 60 éve ért véget a madarak és három másik faj ellen hirdetett téboly a kommunista Kínában. A Négy Kártevő Kampányban a legyek, a szúnyogok, a patkányok mellett a szerencsétlen veréb is bekerült az irtandó fajok közé. De amíg az irdatlan populációjú legyeket, szúnyogokat vagy a hasznot…..
Konzervtigris 2021.04.14 15:08:34
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jó, de mutass egy nem kommunista országot, ahol egy ilyen verébirtást végig lehet vinni! Ehhez súlyos állami terrorfenyegetés kell.
Habár Magellánhoz kötjük a Föld első megkerülését, ő maga csak az út feléig jutott el. Az expedíció során minden olyan dolog megtörtént, ami egy vérbeli hajós- vagy kalóztörténetben megtörténhet: volt lázadás, lakatlan sziget, kannibálok, éhezések és viharok. Hallgassátok meg adásunkat, hogy…..
Konzervtigris 2021.02.27 23:05:43
@pitcairn2: Ok, de a portugáloknak volt annyi eszük, hogy elhajtsák. Gondold meg: 5 hajóból 1 tért vissza. Jó, nem csak a 18 földkerülő maradt életben, de ez akkor is egy kalandorakció volt.
Konzervtigris 2021.03.20 19:21:26
@pitcairn2: Nyilván, a Fülöp-szigetek Magellán miatt lett spanyol gyarmat, de ettől még iszonyú felelőtlennek tartom a faszit. Komolyan vette Toscanelli térképét, és 5 hajót bízott erre a hülyeségre. Kolombuszt is hülyének tartom ugyanezért. A XV. század ufológusai voltak.

Józan, következetes projektje tényleg a portugáloknak volt, kb. össze is hozták volna mindazt a fölfedezést, amiben Kolombusz és Magellán csak néhány évvel előzte meg őket.
Konzervtigris 2021.03.20 19:24:20
@pitcairn2: Hát, igen, a szponzorokat kevésbé sajnálom, de ünneplünk itt egy fickót, aki 200 embert halálba küldött a felelőtlenségével.
Az izraeli Maszada erőd helyszínénél nehezebb lenyűgözőbbet találni: a Júdeai-sivatagban fekszik, közel a Holt-tengerhez, egy fennsík tetején, több száz méter magasan, mégis (részben) a tengerszint alatt. Itt vívtak szó szerint utolsó vérig menő csatát a rómaiak és a…..
Konzervtigris 2021.02.18 11:37:14
@István Kováts: Bennem azért fölmerül a kérdés, hogy ha 28 csontvázat találtak, akkor mi történt a többiekkel? Akár öngyilkosok lettek, akár nem.

Összesen 28 védő lett volna? Ez sehogysem kerek.
Köszönjük a hozzászólásokat, őszinte megosztásokat, amiket a Hol vannak templomainkból az egyházi iskolák diákjai? bejegyzés kapcsán kaptunk Instagramon, Facebookon és e-mailben. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy rengeteg visszajelzést kaptunk. Ezek közül szeretnénk most idézni párat. Vannak akik, nem…..
Az a fránya gyomorégés... Mindhárom várandóságom alatt, de sokszor még most is rendszeresen küzdök a gyomorégéssel, bizonyos ételek fogyasztása után vagy ha olyan gyógyszert, antibiotikumot szedek, amit nem tolerál a gyomrom. A gyomorégés nem csak kellemetlen dolog, hanem nagyon sokszor megnehezíti…..
A Légion étrangère-t bemutatni, a Légióról írni teljes részletességgel ezeken az oldalakon, a téma szerteágazó és hatalmas történelmi távlatokat érintő terjedelme miatt, lehetetlen. Hiszen csak a hadtörténeti előzmények, melyeket oly sok hadtudós kutatott már, több kötetre rúgnak. No és nem…..
Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye. Biden győzött, az öröm pedig hatalmas, mind a magyar ellenzékben, mind a nyugati mainstreamben. Ez teljesen érthető. Bár számomra erősen kérdéses lett volna, hogy elmenjek-e szavazni (ahogy 2016-ban is), valószínűnek tartom,…..
Sam Mendes háborús tematikájú filmjét – az 1917-et – jócskán megelőzte a hírneve. A különféle beszámolómorzsák alapján mesterműre számíthattunk, és bár ez a titulus technikai aspektusok felől vizsgálva nem érdemtelen, épp utóbbi erőssége miatt válik egyoldalúvá a végeredmény. Szociográf jellege okán…..
Hasonlóan élnek, mint a legtöbb korukbeli fiatal: egyetemre készülnek, elköltöznek otthonról, és buliznak, de közben négy nyelven beszélnek, számukra a gödöllői kastély és a bécsi Hofburg voltaképpen családi múzeum, és már most azon gondolkodnak, hogy talán egyszer majd édesapjuk, valamint…..
A most következő cikkben annak járunk utána, hogy ki is volt a híres kommunista politikus legfőbb személyes testőre és az egész testőrségének a parancsnoka is egyben...
Konzervtigris 2020.05.07 09:30:14
@Névtelen Minorita: Ahogy vesszük. Amikor Horthyék szerephez jutottak, Budapest és pl. Esztergom már román megszállás alatt volt, tehát elvesztett rész volt. Túl természtesnek tűnik nekünk 2020-ban, hogy van legalább Trianoni Magyarország. 1919 őszén ez korántsem volt ilyen egyértelmű.

Azt persze világos, hogy Horthyék nem fegyveres harccal szerezték vissza ezeket a városokat, hanem a puszta létükkel, de egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy megszerveződik egy olyan magánhadsereg, amelyet az antant legitimnek hajlandó elismerni ahelyett, hogy az egész országot fölosztja.
Ez egy nagyon hosszú bejegyzés, nagyon meredek állításokkal. Csak óvatosan érdemes olvasni, de köszönöm, aki mégis érdeklődik iránta.   Most, amikor belefogtam ebbe a cikksorozatba, valahogy eszembe sem jutott, hogy Jézussal kellene kezdenem. Attól félek a legjobban, hogy a róla alkotott…..
Konzervtigris 2020.04.30 11:33:56
@Zalai Béla: Bár az még hozzátartozik, hogy a "szeplőtelen fogantatás" az ugyebár nem Jézus megfoganása...
Konzervtigris 2020.05.02 13:40:13
@Zalai Béla: Még talán a 2. lehetőséget kibontanám kicsit, hangsúlyozva, hogy tök izgalmasnak találom, amit leírt.

A 2. lehetőség lényegében az adopcianizmus. Ha azt állítjuk, hogy Jézus egy földi ember volt, aki egy természetes szexuális aktusból származott, és mégis állítjuk, hogy Isten Fia is volt, akkor szükségképpen azt mondjuk, hogy életének valamely szakaszában - magzatként, vagy legkésőbb megkeresztelkedésekor a Jordánban - Isten ezt az emberi személyt magához vonta, örökbe fogadta.

De akkor ugye az, ami vele megtörtént, mindegyikünkkel megtörténhet. Mindegyikünk olyan lehet, mint az Isten... Viszont Jézus ebben csak példakép a számunkra. Megmutatta nekünk, hogy kell hitelesen élni. Hajrá, éljünk hitelesen, és váltsuk meg magunkat! Ha nem megy - nos, akkor Jézus meghalt, Nietzsche meghalt, Lenin meghalt, és én sem érzem magam valami jól...

Nem nagyon látok olyan pontot, ahol ebből a gondolatmenetből ki lehet bújni. Kivéve a kezdőpontot, hogy Jézus mégis emanáció útján fogant a Szentlélektől.
Konzervtigris 2020.05.05 22:27:43
@Zalai Béla: Azt azért töredelmesen bevallom, hogy a szűzi foganást, mint Jézus valóságos istenségének logikai előfeltételét én se gondoltam végig soha. Így van a Bibliában, akkor így van. Mária végülis egyike lett az apostolok körül jelenlévő asszonyoknak, Mel Gibson alighanem hitelesen mutatja be azt a "nagyasszony"-szerepet, amit betölthetett a körükben (számomra ilyen villanások voltaka legszimpibbek a Passió-filmben), nyilván tanulságot tehetett erről a kezdőpontról. Érdekes még Székely János fölvetése (nyilván ő is olvasta valahol). Szerinte a középkori festők megtévesztenek minket, amikor az emanációt intim csodaként ábrázolják. Lehetett az úgy is, hogy az egész falu megrendült. És az angyal nem arról nyugtatja meg Józsefet, hogy a jegyese nem tört házasságot, hanem arról, hogy nem kell félnie elvenni ezt az asszonyt, akivel ekkora megrendítő csoda történt.
Előzmény: https://kozeletipad.blog.hu/2020/02/13/doktor_vagy_nem_doktor_kis_helyi_botranybol_orszagos_ugy Egy hete a Partizán nevű csatorna borította ki a bilit Budafokon, amikor a videójában azt állította, hogy Daróczi Csillának – a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének…..
Konzervtigris 2020.02.17 07:43:27
@Hunor Arady: Nehéz veled vitatkozni... A vizsgálatban feltétlenül ki kell mondani a munkáltató felelősségét is. Akkor is, ha a munkáltató a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.
Konzervtigris 2020.02.17 07:49:22
@conchita wurst: Hogy ez a nő kutatónak nem alkalmas, az a (nem létező) további publikációs jegyzékéből is kiderül(hetett volna a munkaadójának). Az az igazság, hogy ettől még lehetett jó előadó, aki érdekes és hasznos dolgokat tanított a diákjainak. A felsőoktatás egyik rákfenéje, hogy masszív publikációs kényszer van, miközben igenis van ott is egy csomó olyan alapozó ismeret, amit egy pedagógus akkor is meg tud tanítani, ha eközben nem publikál. Ahogy a középiskolában is.
A hamarosan mozikba kerülő új magyar nagyjátékfilm, a Kárpáti György Mór rendezte Guerilla kapcsán érdemes felidéznünk történelmünk egyik legfontosabb időszakának, az 1848/49-es szabadságharcnak az eseményeit. A visszaemlékezést ezúttal azonban egy kétely megfogalmazásával tesszük.  Az első…..
Magyarország külpolitikáját az 1919 utáni évtizedekben - a baloldali forradalmakat követően - két dolog határozta meg: az antant működése és a revizinoizmus. Ha az előbbi tényezőt nézzük, kiemelendő, hogy az antant már megalakulásától, azaz 1904 -től, (a brit-francia megállapodástól kezdődően) védte…..
Konzervtigris 2018.12.23 22:00:20
@khamul: azért a gázkamrák is határozottan túlmentek azon, amit a német törvények betűje mondott... Erkölcsileg nyilván ez teszi Hitlert vállalhatatlanná, de attól még kérdés marad, hogy a kortárs magyar politikusoknak ezt mennyire volt kötelességük így előre látni mondjuk 1938-ban, amikor a revízióról üzleteltek vele, és határozottan jobb ajánlatot kaptak tőle, mint azóta bárki bárkitől.

Másrészt a szlávokkal szembeni fajelmélet volt a legegyértelműbb oka annak, hogy Hitler nem tudta szétzúzni a Szovjetuniót, és ezzel ha nem is totális győzelemmel zárni a világháborút, de egy olyan hidegháborús patthelyzettel, aminek ő lett volna az egyik pólusa. Simán benne volt a pakliban, és a magyar politikusok ezekkel a kártyákkal próbáltak játszani.
Konzervtigris 2018.12.23 22:00:27
@Nem leszünk gyarmat !: Na ja. Így valahogy.
Nemes Ilona Áció, káció, verifikáció (Gondolatjáték a bizonyítás témájában)   Bizonyítottnak tekinthetjük-e azt, hogy a Nap forog a Föld körül? Persze. Ha beérjük bizonyításként azzal, hogy a saját szemünkkel így látjuk. Így is gondolták sokáig. Ez főként azért fontos, mert sok minden épült…..
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..