Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Goviatravel

92 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GOVIA 10 Gyönyörű olasz város 2024.01.10 12:27:51
Olaszország, gyakran emlegetik a "Bel Paese"  azaz gyönyörű ország néven.  Egy lenyűgöző szépségű, gazdag történelemmel és kifinomult konyhával rendelkező semmihez nem hasonlítható ország, amelybe az ember első pillanatra végtelen soha nem múló szerelembe esik. Abba az igaziba ami soha nem múlik…..
Vasárnap, mint minden évben, Rómában rózsaszirmokat ejtettek le a Pantheon belsejébe, a kupola nyitott okuluszán keresztül. A hagyomány nagyon ősi, valószínűleg i.sz. 609-re nyúlik vissza.  A pünkösdi mise során a hívekre hulló rózsaszirmok a Szentlélek alászállását jelképezik.   Róma egyik…..
Az Archer Aviation, az elektromos repülőgépekkel foglalkozó cég és a United Airlines nemrégiben bejelentette, hogy együttműködést folytat egy alsó-manhattani helikopter leszállóról (amely a Battery Park közelében található a 6-os mólón) Newarkba az Archer egyik négyszemélyes elektromos függőleges…..
Szakértők árulták el, melyek a legkevésbé praktikus divatirányzatok, amelyek első pillantásra nagyon jól mutatnak, de később csak a baj van velük. Íme, 5 szupertrend, amelyet érdemes alaposan átgondolni, mert nem túl praktikus. Hosszú szőrű szőnyeg A shaggy, azaz hosszú szőrű, bolyhos szőnyegek…..
GOVIA Utazás Covid-19 idején 2021.03.09 22:20:51
Nagyon sok kérdést tettek fel nekünk az elmúlt napokban, illetve volt egy-két bátor tálib hozzászóló posztjaink alatt, aki próbálkozott bevinni minket és másokat is a málnásba félreértelmezett információval. Nos kedves Olvasó, utazni nem tilos. Az utazásokon nem szigorítottak. Bárki utazhat…..
2021 márciusától a fő légitársaságok megkezdik a nemzetközileg érvényes digitális egészségügyi bizonyítványok használatát, elfogadva a IATA Travel Pass-ra vagy digitális egészségügyi útlevelére vonatkozó javaslatát. Annak érdekében, hogy gond nélkül és a fertőzés legkisebb kockázatával…..
Napok, sőt hetek óta feszül bennem a rengeteg mondanivaló és érzem, ha nem adom ki szét fog feszíteni. Halogattam volna, de a szakmabeliek demonstrációját nyomon követve -foteltüntető vagyok, naés?! - hozzászólásokat olvasva az az érzésem támadt, hogy nagy baj van. Nem csak a turizmusban, amelynek…..
A fotós órákat tölt a hidakon az utcai árusok színes portréinak elkészítéséhez A jó fotósok képesek arra, hogy a hétköznapi pillanatokat lenyűgöző fotókká alakítsák. Loes Heerink fotós éppen ezt tette a Hanoi utcai áruskereskedőiről szóló sorozatával. 4 órakor felébredve az eladók  friss…..
Nos ez a hír nem igaz! Nem igaz, hogy Japán fizeti az utad felét. A világ minden táján erről beszélt a média, a weboldalaktól az újságokon át a TV-ig: Japán a vakáció felét fizeti minden olyan utazó számára, aki úgy dönt, hogy a felkelő nap földjén tölti ezt.Sajnos sok fiktív hír született Hiroshi…..
  „Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni.” (Walt Disney)   A napkelte varázslatos. Függetlenül attól, hogy az Aulani hegyvidék tája felett egy Disney Resort vagy a Magic Kingdom Parkban lévő tornyoknál  szemléljük, mindegyik helyszín inspiráló kora reggeli…..
GOVIA A világ legszebb mozija 2020.04.17 11:17:05
Sokan nem is tudják, hogy mennyi szépség vesz minket körül. Naponta száguldunk el mellette autóval vagy a tömött 7-es busszal, és bizony sokan nem is tudják, a Rákóczi út egy csodálatos ékszerdobozt tartogat az idelátogatóknak. Az Uránia eredetileg mulatónak épült, és ugyanaz tervezte, aki a…..
GOVIA Idén elmarad a Húsvét 2020.04.08 20:46:15
A koronavírus idejére az ország nevezetsségei, kirándulóhelyei zárva maradnak. FONTOS, HOGY MINDENKI MEGÉRTSE HA MOST EGY KICSIT OTTHON TUDUNK MARADNI, HAMARABB ÉS BIZTONSÁGOSABBAN TÚL TUDUNK ESNI A JÁRVÁNYON.   A húsvét most nem arról fog szólni, hogy nyakunkba vesszük az országot és felkeressük…..
Noha ez a undok vírus keresztül húzta sokunk útitervét, és a lakásban tart minket, az utazás továbbra is az egyik legjobb módszer a szórakozásra, élmények szerzésére, a globális összekapcsolódásra. Tehát egyelőre, mivel mindannyian együtt vagyunk (és külön-külön az egyes kanapékon), fotel-utazókká…..
A lefoglalt nyaralás dátumának megváltoztatása jelenleg a legideálisabb opció. Visszatérítés , törlés igénylése helyett az utazás elhalasztása, későbbi időpontra való átfoglalása nagyobb segítséget jelenthet, mint amennyire ezt el tudná képzelni. Talán maga az utazás gondolata sem tűnik most…..
GOVIA A világ legjobb strandjai 2020.02.16 22:54:44
Talán már ismeri és kedveli a felsorolt helyszíneket nyüzsgő városi központjukért vagy buja környezetükért, ám valószínűleg nem szerepeltek toplistán a legkiválóbb tengerparti utazás céljából. Legalábbis eddig. Meglepődne, ha tudná, hogy az alábbi álomszép tengerpart Németországban…..
  A kenyai Diani Beach a felejthetetlen vadon élményét párosítja egy téli napsütéses, strandos vakációval. Melegedjünk fel ezeken a téli hideg napokon a világ legcsodásabb homokkal borított területein, a szálláshoz közeli partoktól kezdve egészen az egzotikusabb strandokig a földgömb körül. Ahogy…..
Amíg a Szovjetunió stabilan állt, turisták tízezrei özönlöttek évente Grúziába a szocialista országokból, - így Magyarországról is - hogy felfedezzék ezt a kis dél-kaukázusi országot. Látnivaló akad bőven: a Fekete-tenger szubtrópusi  strandjai, a Kaukázus gyönyörű hegycsúcsai és gleccserei, ezer…..
GOVIA Pihenőnapok 2020-ban 2020.01.02 18:41:49
Minden új év egyik fontos kérdése, hogy a munkaszüneti napok mikorra esnek. Bosszankodni lehet akkor, ha az ünnepek többsége épp hétvégére esik, de akkor sem felhőtlen az öröm, ha a hét közepén, azaz szerdán van egy munkaszüneti nap. 2020 nem túlzottan kényeztet minket, négy- és háromnapos…..
GOVIA ÚJDONSÁG BALI SZIGETÉN! 2019.11.26 12:39:08
Hivatalosan is megnyílt Bali első vízalatti akvárium étterme, a The Apurva Kempinski Bali szállodában. Valószínűleg már több óceánra néző éttermet kipróbáltatok, de mi lenne, ha azt mondanánk nektek, hogy most már itt van az ideje annak, hogy egy olyan étteremben étkezzetek, amely elmerül egy óriás…..
Október a mellrák elleni kampány hónapja. Szinte az egész Világ rózsaszínbe borul, amiből mi sem kívánunk kimaradni, ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet a szűrés fontosságára, hiszen a korai felismerés életet menthet! Lépést tartunk a Világgal, így a Pink October jegyében bemutatjuk a legszebb…..
Sikeresen helyére került az Al Wasl kupola utolsó darabja, hónapokig tartó tervezés és összetett építési művelet során. Az Al Wasl kupola veszi körül az Al Wasl Plazát, amely az Expo 2020 Dubai központja. Maga a Világkiállítás  2020. október 20-tól 2021. április 10-ig tart, ennek a hat hónapos…..
Ma reggel az Emirates # EK862 járatszámmal rendszeres járatot indított Dubai és Muscat között, így a 349 km-es utazás a világ legrövidebb A380-as járata.A 41 perces repülés maximális magassága 19 000 láb volt.   Kép forrása: flightradar24..
GOVIA Az ígéret földje 2019.02.12 22:49:40
A Death Valley kietlen sivatagának sárga és vörösben pompázó homokdünéi, a természet hatalmas erejéről tanúskodó, gleccser vájta Yosemite völgy zöldellő labirintusai, és a hamvas szürke gránitsziklákról aláhulló vízfolyamok tiszta kék színei festik a tájat oly lenyűgözőre Kalifornia napsütötte ege…..
GOVIA Szabadok földje 2019.01.07 16:20:56
Thaiföld Dél-kelet Ázsia gyönyörű titkokat ígérő varázsgömbje. A fehér homokfövenyes partoktól az örökké pulzáló világvároson át az északi hegyvidék vadságáig itt minden megvan, ami egy felejthetetlen utazáshoz kell: kristálytiszta tengervíz, csodálatos korallzátonyok, a keleti meséket és a dicső…..
Aligha él olyan ember a Földön, aki a zord tél derekán ne vágyna felhőtlen napsütésre, langyos homokfövenyre, kellemesen simogató hullámokra, kényelmes nyugágyra valahol az örök nyár birodalmában. És aligha akad a Földön még egy olyan vidék, ahol annyira érintetlen, édeni szépségű helyeket találunk,…..