Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kata Vank

452 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Léleksuttogó Elrabolt életek 2021.08.18 15:20:46
Egy borús hajnalon, amikor már apjukat nyugalomra helyezték, kopogtattak ajtaján. Icuka előtt ott állt régen nem látott nővére, akiről azt hitte meghalt, esetleg külföldre tudott menekülni. Gyönyörű nő volt. Mintha a sok kegyetlen év egyáltalán nem hagyott volna nyomot…..
Szeretnék házasságot kötni egy Fideszes politikussal, lehetőleg olyannal, aki közel áll a tűzhöz, még közelebb a mézesbödönhöz. A célom másfélmilliárdos hitel felvétele, bár jobb lenne, ha csak felvennem kellene, és visszafizetnem nem, de egye fene, visszafizetem. 45 hektár földterület…..
Elátkozott falu. Az igazságosztó - részlet Ebben a neve nincs ország neve nincs falujában vannak az egyenlők és az egyenlőbbek. Ebben a neve nincs ország neve nincs falujában élnek kiskirályok is, aki mindentől és mindenkitől védve vannak. Ilyen kiskirály volt Gergő is. Gergő,…..
Léleksuttogó Búcsú 2020.11.27 11:43:18
Nagyon nagy baj lehet odafenn... Sanyiiii szavai járnak gondolataimban:"Nagyon nagy baj lehet odafenn az égben, ha a Jó Istennek ilyen erős katonákat kell magához hívnia." Ez az év egyébként is egy nehéz évnek bizonyult. Majd jöttek a halálhírek sorban. Szinte minden nap eltávozik…..
Az alábbi sorok leírására diákok kértek meg. Nem mondhattam nemet. A nevüket szándékosan nem írom le, mert ne őket érje azért támadás, mert kiálltak magukért! Tisztelt Orbán Viktor! Nem kérünk, nem követelünk, nem akarunk, csak van pár gondolatunk, amit szeretnénk elmondani Önnek, mert nincs más…..
Léleksuttogó Reményvesztett 2020.10.14 14:46:09
Ül az autójában. Két napja esik az eső. Két napja nem tud máshol nyugovóra térni, csak a kocsija ülésén. Mellette van három kutyája. Sír. Reményvesztett. Mégis érzi, nem szabad feladnia! A lánya a barátnőjénél alszik. Holnap már nem alhat ott, de addig is biztonságban van. Amikor…..
Sokszor az ember tanácstalanul áll bizonyos személyekkel szemben, akik mindent elkövetnek, hogy megkeserítsék az életet. Mindenkiét. Észre sem veszik, hogy ha, azt az energiát, amit abba fektetnek, hogy mások életét megpróbálják tönkretenni, lerombolni, azt arra fordítanák, hogy a sajátjukat rendbe…..
Léleksuttogó A menedék 2020.09.03 14:36:21
A postaládában egy idegen névre szóló levél várt. Néztem a címzettet, néztem a nevet. Amikor a GPS-be beütve azt láttam az a hely, ahová a levélnek érkeznie kellett volna, nincs is olyan messze tőlem, akkor valami belső késztetést éreztem arra, hogy személyesen juttassam el az írást. Nem volt rajta…..
Léleksuttogó Auschwitz hagyatéka 2020.08.10 17:55:51
Egy történet, amely megérinti a legzordabb lelkeket is. Köszönöm, hogy én írhattam ezt meg.   Családjaink története régre nyúlik vissza. Túl régre. Hosszú hosszú ideje cipeljük a terheket és fizetünk olyan bűnökért, amelyeket el sem követtünk. Gyerekként sokat játszottunk a…..
Csak reményt ne adj! Amikor olvastam Bogdán László haláláról, reméltem, hogy valami kamu hír. (fotó:Internet) Élt az országban egy ember, aki felemelte a faluját a reménytelenségből, akinek vezetésével csodát hoztak létre. Élt az országban egy ember, aki elhitette a vele…..
Léleksuttogó Sírunknál állva 2020.03.14 16:08:07
A lányom már gimnazista. Sokszor beszélgettünk a koronavírusról, és, hogy ő mit gondol erről. Aki fiatalok között mozog, és beszélget velük, azok tudhatják, hogy a legtöbbjük nem pánikol, jó, lehet talán azért, mert állítólag rájuk nem veszélyes a vírus , de valahogy olyan jól kezelték. Nem dugták a…..
Azt hittem a felvásárlási láz amolyan média felhajtás, de tegnap, amikor betévedtem, hogy beszerezzem az EGY HÉT-re , ismétlem EGY HÉTRE elegendő élelmiszert, szembesülnöm kellett azzal, hogy bizony, kenyér, liszt, cukor, só, rizs, étolaj, konzerv, hús,ilyenekről ne is álmodjak. Néztem, ahogyan a…..
Megérkezett az új NAT, ami a szó mai értelmében véve nemzeti, minden mást már leírtak róla a hozzáértők! A szokásos menetrend szerint zajlanak az események. A Facebook-on és különböző social media felületeken megy a hangulatkeltés, de érdemben, a megírt levelek, és vélemény nyilvánításokon kívül…..
Elcsendesedett minden körülötte, béke van a lelkében, béke van az életében. Már rég nem volt ebben része. Napok óta eszébe jut a múltjának egy darabja. Sok sok éve már, amikor édesanyja karácsonykor a kórházban felejtette. Hogyan lehet a saját gyermeked a kórházban hagyni? Egyszerűen. Elutazott…..
23 éves. Öt éve él velünk, öt éve a családunk tagja. A minden... az egyik minden. Van valami különleges benne, valami csodálni való, valami, ami talán emberi szavakkal leírhatatlan. Csak a különlegesek érzik. És aki vele találkozik, szinte mindenki különlegesnek érezheti magát, mert a benne rejlő…..
Léleksuttogó Hálapénz nélkül 2019.07.01 16:31:28
Mindannyian aggódunk, ha belekerülünk a magyar egészségügy útvesztőibe. Azon kevesek közé tartozom, aki ritkán élvezi eme szolgáltatást, de a social media oldalain olyan rémtörténeteket olvasni, amitől az ember még inkább meggondolja, mer beteg lenni? Én is felkészültem a legrosszabbra. Hónapokig…..
Mostanában sokszor eszembe jut a nagymamám, és bölcs tanácsai, mondásai. Kicsit Forrest Gumpos a történet "A mama mindig azt mondta..." Sosem hordott kendőt, sosem járt otthonkában, karácsonykor sem lengte be friss sütemény illat az otthonát. Ha esett a hó, és az egész falu idegesen havat…..
"Nekem szerencsém volt." - mondja nevetve. Régóta ismerem őt. Mások számára talán kicsit fura, nekem fel sem tűnt, hogy más. Én őt ilyennek ismertem meg és fogadtam el, és szerettem meg.  Amikor ő született, majd öt évtizede, szinte semmit nem tudtak erről a betegségről, illetve nem foglalkoztak…..
Húsba markoló hideg volt. Napok óta felhők mögé burkolózott a nap, mintha az égiek is átéreznék a fájdalmát. Hajnal volt, dolgozni indult. Még a csillagok is ragyogtak az égen, amikor a telefonja zenéje megtörte a csendet, megtörte a gondolatait. A testvére kereste. A húga. Évek óta alig beszélnek…..
Véget ért a felvételi. A lányomat és engem már nem érintett, mi tavaly estünk át ezen a tortúrán. Akkor összeomlottunk, mert teljesen kilátástalan helyzetbe kerültünk. Aztán Isten, sors, Univerzum, az élet megoldotta. És csodásan. A lányom azóta gimnazista, majdnem mindenből ötös tanuló. Pedig annak…..
Kata Vank 2019.01.20 12:15:36
@dartonita: Bizony! Én azóta is végtelen hálás vagyok a sorsnak, amiért így történt. De ott, akkor, abban a pillanatban, amikor megkaptuk a felvételi eredményét sajnos nem láttam ezt a szép jövőt!
Kata Vank 2019.01.20 12:17:55
@ami szabad: Sok sikert! Tudom, hogy nehéz megtalálni, mi lenne a jó megoldás! Végül is nekünk már mindegy, mert szuper jó helyen vagyunk. Kívánom nektek is!
Kata Vank 2019.01.20 12:19:19
@Six: Igen, röviden ennyi! És egy szuper suliba sikerült bekerülni!
Béla bácsi ahogyan ő fogalmazott szerencsés csillagzat alatt született. Mindent megkapott az élettől, amit ember megkaphat. Legalábbis kívülről így tűnhet mindenkinek. Csak ő tudja, hogy immáron lassan hetven évesen a múltbéli árnyak még sokszor kísérik, sokszor utolérik. Egy borítékot szorongatott…..
Sötétedik. Még csak fél öt, de lassan sötét van. Nem tesz jót a lelkének, mert a sötétben sokat gondolkodik. Mást sem tesz, csak gondolkodik. Hogyan oldja meg a gondját? Mi  lesz majd Petivel? Már nem sír. Talán elsírta az összes könnyét. Vagy már nem képes sírni. Sírt ő eleget, mégsem változott…..
Sokszor eszembe jut ő. Vajon, mi lehet vele. Sok sok éve már, hogy nem találkoztunk, sok sok éve már, hogy nem tudom, merre vitte sorsa.  Nem akart engem. Mindig kihangsúlyozta, ha összevesztünk, hogy csak "véletlen" gyerek vagyok, egy olyan apától, akit sosem szeretett, sosem ismert. Egyéjszakás…..
Sokszor találkozom emberekkel, akiknek sorsa mélyen megérint. Talán azért, mert valahol ott motoszkál a gondolataimban, hogy ez velem is megtörténhetett volna. A beszélgetések csak úgy elkezdődnek. Mert néha jó elmondani mindazt, amiről oly sok sok éven át hallgattunk. A következő történet…..
A múlt. Ha igaz a mondás, el kellene engednünk, mégis annyian hagyjuk, hogy a jelenben is rányomja bélyegét az életünkre egy egy döntésünk, egy egy történet, amely már véget ért, mégsem zárult le. Az évek telnek, és bennünk mégis ott motoszkál egy gondolat. "Mi lett volna, ha...". Csak pár szó,…..