Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szíriuszi Zsidó Gyíkember

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az NMHH, vagyis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság eddigi működése röviden összefoglalható volt abban, hogy megkapja, szemügyre veszi, majd ezzel a lendülettel el is utasítja azokat a panaszokat, amelyek a Fidesz médiával való visszaéléseivel kapcsolatosak. Most azonban elindították a Gyerek a…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2020.03.07 09:15:31
@Ekrü: Érdekes, hogy te összekapcsolod ezt a két dolgot. Én el tudok képzelni olyan forgatókönyvet, hogy valaki használja a babaváró hitelt, a csokkot, DE NEM feltétlenül szavaz a fütyeszre.
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2020.03.07 09:29:24
@FILTOL: Én már láttam ilyet. Azt mondta az illető, hogy neki van gerince.
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2020.03.07 22:38:21
@Ekrü: Ennél ez kicsit összetettebb kérdés. Elhangzott konkrétan olyan fenyegetés kampányigéretben, hogy bármelyik magyarországi párt kormányváltás után azonnal megszüntetné a csokot? Ha nem, akkor nem feltétlenül kell a szavazatommal kormányon tartanom a fütyeszt, hogy az érdekeim fennmaradjanak. Ééérted, nem vették meg a narancssárgák a szavazatomat a csokkal. Miért ne venném igénybe a törvényes kedvezményeket, lehetőségeket? De attól még nem fogok hálából rájuk szavazni.
Az 1979-es esztendőtől kezdődően a filmvilág rendszeresen visszatérő elemét jelentik a „Ragadozó” és „Alien” filmek. A két franchise (mely egy ponton össze is kapcsolódott) összesesen 12 filmet produkált a világ film- és szörny rajongói számára, amivel mellesleg beelőzte a Star Wars űreposz…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2020.02.23 18:22:44
@Dev_: Ááá, még csak nem is A. D. F. találta ki, hanem a természet. A fürkészdarazsak bizonyos fajtái szaporodnak úgy, hogy belepetéznek más rovarokba.

mttmuzeum.blog.hu/2015/10/12/halalfalok_es_belso_vivodasok

:-D
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2020.02.25 10:39:04
@Dev_: Miért ne tudhatott volna róla? Kábé az 1850-es évek környékén rendszerezték a fürkészdarazsat...

"Az óriás fürkészdarázs (Dolichomitus imperator) a rovarok (Insecta) osztályának a hártyásszárnyúak (Hymenoptera) rendjébe, ezen belül a fürkészdarazsak (Ichneumonidae) családjába tartozó faj." (Wiki)

:-D
Meghalt, vagy megölték?    Előszó   1994-ben fejeztem be a magyar elektronikai ipar rendszerváltás utáni sorsáról szóló tanulmányomat. Könyvben is megjelent (Fejezetek a magyar mikroelektronika történetéből), jóval később, 2001-ben. Ennek egyszerű oka volt, ugyanis a kötet életre hívójának és…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2020.02.23 05:16:05
@rdos: Egy kis japppán sufnicég, valami Sony nevű, már 1996-ben kiadta a Glasstron nevű videoszemüveget. Emlékszem, akkoriban a Kecskeméti utcai Sony szalonban nálunk is lehetett kapni, akkori ára volt 300.000,- játékpénz.

Minden nap arra mentem haza suliból, mindig ott álltam a kirakat előtt nyálat csorgatni.

Aztán amikor 1998. környékén én is olvastam a színes hírekben a bejelentést, hogy az Albacomp _elkezdte_ kifejleszteni a saját monokuláris verzióját, csodálkoztam is, hogy minek, hiszen akkor már két éve létezett sztereo.

A székesfehérvári cégnek gyorsabban kellett volna másolnia, hogy még piacra tudják dobni saját kópiájukat az igazgató lecsukása előtt.
Blogunk egyik nagyon régi bútordarabja és szerzője (Pizka professzor) fura szerzet: velejéig és zsigerileg civil, ugyanakkor visszatérően és alaposan foglalkozik olyan témákkal, amelyek gyakran fel-felbukkannak a lemiles olvasótábor agytekervényeiben is. Mai posztja egy olyan örökzöld topikot érint,…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2020.02.21 01:02:22
Szamár gázmaszkban? Az 1916-ban készült felvétel a bizonyíték arra, hogy ez is megtörténhet. A fotó igencsak nagy népszerűségre tett szert az utóbbi években, még faliképeket is lehet vásárolni a világháborús fotóból...
A munka ünnepének napján kiderül, milyen, a különféle érzékelési módszerek elől rejtve maradó repülőeszközökön dolgozott az USA, mielőtt eljutott az első, sorozatban is gyártható ilyen típusáig. A kétrészes bemutatóban az alacsony észlelhetőség szinonimájaként, angol rövidítésekkel való dobálózás…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2019.05.02 12:55:40
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2020.01.26 16:17:38
@Természetellenes ásványvíz: Csak úgy, példaképp belinkelek neked egy oldalt:

www.n2yo.com

A válaszom megírásának pillanatában kábé húszezer ojjektumot követnek real time. Műholdakat, levált rakétafokozatokat, törmeléket, stb. De amúgy egy tök civil vállalkozásban fenntartott honlap, ha akarod, támogathatod, ott a "Donate" gomb.

A színes hírek rovatban olvashatsz az indiai űreszközök, kínai kémműholdak fellövéséről, vagy éppenséggel arról, hogy a Rocket Lab bér-fellövéssel épp most küld fel egy kémműholdat az NRO-nak. Ó - mondja az amatőr csillagász - most írják a hírekben, hogy fellőnek egy rakettát? Pályára állítanak egy műholdat? Na, akkor arrafelé irányítom a csillagászati távcsövem. Már meg is van. Magasság, pályaadatok, keringési idő, minden.

Arra próbálok finoman célozgatni, hogy a világ boldogabbik részén tök más felfogással viszonyulnak a közpénzek felhasználásához. Ott többé-kevésbé _kötelező_ kiírni a honlapra, hogy mire használták fel az adófizetők pénzét. (Lásd, amikor a szovjet nagykövetség dolgozói simán meg tudták vásárolni az űrsikló nem titkosított terveit a washingtoni közlönyboltban.) Nincs az a nagyfokú titkolózás. Szóval ezeket a híreket az n2yo.com összeszedi és rendezetten megjeleníti a fanoknak. Ééérted, ez akár lehetne open source intelligence.
Több felé cikkeztek róla a közelmúltban és kommentben nálunk is előkerült már, hogy van, aki habozás nélkül lelőne egy drónt a háza közelében, ha zavarja. Ezt senkinek nem ajánljuk! Egyrészt mert a szabálytalan fegyverhasználatnak és károkozásnak éppúgy lehetnek jogi következményei (akár súlyosabbak…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2019.09.24 23:50:31
@Narancsos kommunizmus: Az én udvaromon azt dugok, akit akarok. Akár kecskét - akár anyádat. De ha ezt sűrű, magas cserjék takarásában csinálom és valaki odaküld egy kamerás drónt, ami hosszú percekig ott lebeg az udvarom felett, akkor hadd érezzem már jogosnak a fellépést a személyiségi jogaim védelmében.
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2019.09.25 13:40:07
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hm. Na és ha rányított mikrohullámot, vagy elektromágneses impulzust vetnénk be?
Érdekes módon nem a vállalkozás elindításával kapcsolatos intézni valókkal volt a legnagyobb gondom. Azt volt a legnehezebb kitalálni, hogy hol legyen a székhelyem...
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2019.06.13 09:24:55
@Dzendör Sztadiz: Attól még, hogy előre tudtad, vagy utólag futottál bele, attól még nonszensz ez a hazai szabályozás!

Mert értem én, hogy az se jó, ha egy cég nem utolérhető. (lásd:

index.hu/gazdasag/2019/06/12/mvm-botrany_buntetlenul_csapolhattak_az_allami_ceget/

Kilapátoltak ötmilliárdot egy olyan cégbe, aminek a székhelye egy révkomáromi nyomortanyán volt.)

De azért ne essünk át a ló túloldalára. Egy szabályosan működő, jogkövető magatartást tanusító céget minek szivatni? Minek belekényszeríteni szükségtelen költségekbe?

Vagy miért nem lehet a csókos ingatlanban vállalkozást működtetni? Értem én, hogy a visszaélések kizárása miatt, hogy ne azért vegyék kedvezménnyel a csókos ingatlanokat, hogy ott cég működjön, de így meg van szivatva az is, aki mondjuk három gyerek mellett csinált volna valami kis vállalkozást.
Mintegy 200 ezer ember személyes adata került illetéktelen kezekbe az Australian National University egyetemről. A két héttel ezelőtt észrevett incidens észlelése után az egyetem figyelmeztetést adott ki, amelyben óvatosságra, jelszócserére buzdítanak, valamint segélyvonalat is beüzemeltek az…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2019.06.13 08:56:48
@MAXVAL bircaman közíró: Ó, én már alig várom, hogy a te szófiai lakcímed kerüljön ki egy hasonló adatszivárgás alkalmával, aztán máris indulunk pár százan egy szögesdróttal betekert, vállról indítható műfasszal.

:-D
Civilizációnkat nap mint nap végveszély fenyegeti. Mire nagy nehezen lecsökkent az atomháború kockázata, jött a globális felmelegedés vagy a legújabb potenciális, fajunkat kiirtani képes apokalipszis fenyegető réme (melyről lentebb írásom szól). Szerencsére titkos kormányzati…..
Valódi tenyérizzasztó történet, ami talán egy bonyolult családi viszonynak köszönhetően mára egymilliós tartozássá duzzadt. Mit tehetünk, ha valaki a nevünkben aláír, majd nem fizeti a számlákat? Kedves Homár! Úgy látszik olyan világot élünk, ahol simán bárki nevére Tigázos számlát írathatunk rá…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2019.06.11 12:04:35
@Sics68: Mi van már? Időhurok? Megtaláltad ezt a több, mint egy hónapos postot és mindenkinek válaszolgatsz? Mintha egy kis fáziskésést éreznék az erőben...
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2019.04.29 09:38:00
@szepipiktor: Talán a Föld forgása lehet az oka. Ha a szélességi körök mentén, az egyenlítővel közel párhuzamosan küldöd körbe az interkontinentális rakettát, akkor a Föld forgásával is számolnod kell, akár oda, akár vissza. (Illetve ha a sarkkör fölött küldöd át, akkor nem kell elmennie számtalan, a konfliktusban nem érintett ország fölött.)
Betilthatják a kézfogást a brit irodákban, ugyanis egy felmérés szerint az emberek háromnegyede nem kedveli a fizikai kontaktust a munkahelyeken...
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2019.04.26 18:58:23
Csalatkoznia kellett annak, aki Simicskától várta az Orbán-buktató atombomba ledobását. Az Európai Parlament azonban soha nem volt a Fidesz pártigazgatója, sem Orbán kollégiumi szobatársa. A testület hamarosan megkezdi a vitát a magyar uniós tagság felfüggesztéséről...
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2018.04.05 16:25:18
@Rettegek mert ballib vagyok: Nem lenne hiteles. Sokan még a magyar OLAF irodát se tekintik függetlennek, mert a Nav egyik részlegeként működik.
A víz alatti világot sokan imádják, és kétségtelenül van valami földöntúli abban, ahogyan az ember felfedezi magának a tengerek és óceánok titkait. Pláne, ha azt egy olyan egészen futurisztikus járgánnyal teheti, mint a H2 AquaJet Dive...
Jön a nyár, és vele az utóbbi években egyre brutálisabb kánikulaszezon, ami főleg a városokban csinálja ki az embereket. Nem csoda, ha egyre többen adják fel a küzdelmet a hőséggel, és a hagyományos módszereket (vizes lepedő, huzat) sutba dobva feccölnek nem kevés pénzt a nyári rezsit is alaposan…..
Két korábbi bejegyzésemben már foglalkoztam azzal a témával, hogy a  tömegközlekedés során, még ha olykor lehetetlen küldetésnek is bizonyul, megpróbáljuk a lehető legtávolabb tudni magunktól utastársainkat, függetlenül attól, hogy épp ülünk vagy állunk. Az egyik során arra tértem ki, hogy a…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2017.05.12 23:43:29
@Ser Vazul: Lepakolni lepakolom a táskámat, de nem találnád meg a négyes metrón - mert befér az ülés alá.
Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az ember tudja, hogy jog szerint igaza van, mégsem tudja azonnal érvényesíteni az akaratát, mondjuk nem bír az istennek se kipaterolni valakit a frissen vásárolt lakásából. Az meg naná, hogy idegállapotba hozza, ha elképzeli, ahogy a kakukktermészetű…..
Szíriuszi Zsidó Gyíkember 2017.04.27 17:20:51
@düftin hoffman: Nekem is voltak jósló tójófájásaim délután, de elintéztem a munkahelyem igazgatósági szintjének klozetjában.