Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DM Consulting

16 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EU tagságról, migrációról, egyszerűen, hogy pártunk és kormányunk is megértse. Képzeld el, hogy vagy az van, hogy EU- tagok vagyunk és körülbelül 2000 - kettőezer - menedék kérő kérelmét kell elbírálnunk. Ők nem illegális bevándorlók.   Ezt a kettőezret a százezernyi - milliónyi menekültből.…..
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
Bevezetés a tudástársadalomba 3. Az előző szövegben bemutattam, ahogy a nyelv által a figyelmünket közösen fókuszáljuk valamilyen valóság szeletre. Ha tudták mondani, hogy nézd ez a kő, majd azt is, hogy ez a balta kő, majd azt is hogy érc ... Ez a differenciálódó figyelem…..
A kommunikáció láttat. A politikai is A kommunikációval a partnerek egymás belső reprezentációit hangolják össze. Az egyik kommunikáló fél a másik figyelmét, annak fókuszát kívánja a kommunikálandó témára  irányítani. Így a kommunikáció kiemel a háttérből valamit…..
Bekezdések a tudásalapú társadalomról 1. Minden társadalom tudástársadalom. A tudás társadalmi. Az együttműködéshez tudni kell a partnerről, hogy mit miért fog csinálni, Azt is tudni kell, hogy ő is tudja, hogy mi tudjuk ezt róla. Ezért modelleznünk kell egymást - az…..
A nyelvi kommunikációval az egyébként összetett észlelhető környezetből kiragadjuk az éppen kommunikált részletet és a figyelmet e kiragadott részre fókuszáljuk.  Amikor megtanuljuk az anyanyelvünket, akkor ezeket a figyelmi fókuszokat is megtanuljuk.  Így tudjuk , hogy mi az,…..
1. Minden társadalom tudástársadalom Ahhoz hogy társadalom legyen az élőlények egy csoportja, ahhoz kell valamilyen közös rendező, szabályozó rendszer, nevezzük ezt tudásnak. Bár ehhez nem kell, hogy mindenki ugyanazt tudja. A zenekar különböző hangszeren játszó tagjai nem…..
Aki 2015-ben kezdi az iskolát az 2070-ben fog nyugdíjba menni. Már ha létezik még munka és nyugdíj ilyen felosztása 2070-ben. Ki tudja? A gyerekeinket egy olyan világra kell felkészítenünk amit még elképzelni sem tudunk. A folyamatosan változó világban a legfontosabb képesség a…..
Az Önkormányzó polgár A Szövetség alapító nyilatkozatában ezt írtuk: "Eszményünk az a polgár, aki képes anyagiakban, tudásban, értékekben, erkölcsben gyarapítani családját, szűkebb, s tágabb közösségét, és nemzetét. A megújulásban önkormányzó, cselekvő, aktív…..
Ellenünk fordulóban a hatalom Veszélyben van a szakmai, az egzisztenciális, a civil, az állampolgári szabadságunk. Pedig ezek szükségesek az alkotás szabadságához. Civil társadalom nélkül nincs szabad társadalom, s szervezetei nélkül nincs civil társadalom…..
Megjelent a Századvég hálózatokról szóló aktuális száma. Ajánlom. "Inkább adunk ajándékot egy olyan barátnak, aki ezt sosem viszonozza, mint egy idegennek, akitől a viszonzás várható. A hálózat fenntartásáért adakozunk: magának a hálózatnak tulajdonítunk értéket, vagyis…..
Hogy kell csinálni, hogy a pályázati kiírásnak csak a barátod cége feleljen meg? "Amikor kiírsz egy pályázatot, azt nem könnyű úgy megcsinálni, hogy a barátod nyerje meg... akkor elkezdődik egy ilyen pár hónapos kavarás. Ezalatt te keresed a barátod cégében azokat az apró…..
Nem lehet nem politizálni Az egyik kommunikációs alaptörvény szerint nem lehet nem kommunikálni. Ez kiterjeszthető a politikára is. A politika a közösség (polisz) ügyeivel való foglalkozás. A politika a polisz érdekében elvesz valakiktől javakat, s odaadja valakiknek. Jó esetben…..
Ez a közösségi viták tere. Ide elindítunk, vagy várunk vitaindító szövegeket, s várjuk hozzá a kommenteket...
DM Consulting 2014.08.22 07:30:13
[Az írás egy kutatás eredményeit ismertető sorozat része. A fókuszcsoportos beszélgetések arra keresték a választ: a résztvevők milyen életet kívánnak unokáiknak.] A tudás társadalma – unokáink kultúrája, tudása Az unokáinknak álmodott világban…..
[Az írás egy kutatás eredményeit ismertető sorozat része. A fókuszcsoportos beszélgetések arra keresték a választ: a résztvevők milyen életet kívánnak unokáiknak.]Békés „an archia” - Unokáink önkormányzó társadalmaA jelenlegi politikáról, a…..
  Unokáink közösségi élete A vágyott jövőképek szerint unokáink közösségben, közösségekben élnek. Ezek a közösségek nem a fogyasztói társadalom elszigetelt s csak fogyasztói és munkavállalói, vagy állami módon integrált csoportok, hanem valódi…..
  Az Unokáink élete sorozatban egy kutatás következtetéseit adjuk közre, amit a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért Egyesület (http://www.tff.hu/) végzett. A kutatás során civil szervezetek vezetőinek jövőképét összegeztük, és most ennek társadalmi vetületét…..