Regisztráció Blogot indítok
Adatok
josef_k

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eddig is köztudott volt, hogy Lenin az Első Világháború idején Svájcban, pontosabban Zürichben tartózkodott. A császári katonai hírszerző szervezet, hogy az ellenséges Oroszországot gyengítse, 1917-ben megszervezte a kommunista forradalmár és 33 társának Szentpétervárra…..
josef_k 2015.06.05 18:35:14
Valaki azt mondta az otthonszülésről, hogy...., az újságban azt írták a családon belüli erőszakról..., úgy hallottad, a meleg párok...? Válaszolj tíz kérdésre, és tudd meg, hogy jól tudtad-e?  A kvíz indításához kattints a képre! Hogy hány kérdésre…..
Február 8-án folytatódik a legnézettebb kábelsorozat ötödik évada a kilencedik résszel, ami, legalábbis a fenti előzetest elnézve eléggé oda fog verni a zombikkal meg kétségbeesett menekülésekkel. ..
josef_k 2015.01.01 22:19:54
@dedalon74: Szerintem a spoilereket hagyd ki, hátha nem mindenki követi a sorozatot naprakészen...
Varga Mihály közel egy hónap csúszással (választások, you know) múlt héten benyújtotta a 2015-ös költségvetés tervezetét a parlamentnek. Ahogyan már korábban is sejteni lehetett a kormány valóban fokozatosan elkezdi csökkenteni a szociális kiadásokra szánt összeget, miközben…..
josef_k 2014.11.04 11:01:06
@lavór: Ebben azért van valami... :-/
A '90-es évek tinihorrorjaiból és vígjátékaiból kihagyhatatlan, mára viszont totálisan elkallódott Freddie Prinze Jr. meglepő visszaemlékezésben szidta Kiefer Sutherlandet a hétvégi Comic Conon (2009-ben ugyanis együtt forgatták a 24 utolsó évadát): "Benne voltam a 24-ben,…..
josef_k 2014.07.28 17:30:43
@avocado_: Szerintem Donald Sutherland a már említett Tű a szénakazalban és a Mash c. film mellett az Átlagemberekben is nagyot alkotott. Ha csak ezt a három filmet nézem, akkor három különböző karaktert kellett eljátszania, és ez - az én szubjektív megítélésem alapján - nem sikerült rosszul.
A Kelly hősei tényleg hab a tortán, és a Piszkos tizenkettő is ott van a jobb filmek között.
Tehát szerintem jó színésznek mondható az, aki ennyiféle szerepet ennyire jól el tud játszani.
Nekem Kiefer Sutherland játéka is tetszik - főleg a Flatliners és a Phone Booth filmekben tetszett a játéka (pedig az utolsóban szinte csak a hangját adta).
Freddie Prinze Jr. szegényt a Scooby Doo valmelyik nagyjátékfilmjében láttam (ahol azért nem alkotott olyan maradandót), illetve ő volt Donny Crane a Boston Legalban, ahol azért csak azok játszották le, akikkel egy jelenetben szerepelt... :-(
Na mindegy, ízlések és pofonok különbözőek.
Baromi olcsó tud lenni a fapados, de kegyetlenül megszívhatja velük az, aki nem készül fel eléggé az utazásra. Összegyűjtöttük azokat az alapszabályokat, melyeket célszerű betartani azért, hogy nagyon olcsón és valóban gond nélkül repülhessünk. Szinte minden a felkészülés…..
Egyre több rablás borzolja a közvélemény idegeit.  Ékszerüzleteket, elektronikai szaküzleteket,  nemzeti dohányboltokat sem kímélik az egyre gyakrabban felfegyverkezett bűnözők. Különösen a nők és idős emberek esélytelenek a fegyveres rablókkal szemben. De az én idegeimet…..
josef_k 2013.11.01 11:27:16
Nem tudom, találkoztatok-e már vele, de az indavideo.hu-n megújult egy csomó minden. Új a fejléc, a logó, a gombok és jó pár szín le lett cserélve. Eltűntek a képként használt ikonok, helyettük végre "betűként" vannak beillesztve, és sok az átlátszó felület. Változott a…..
josef_k 2013.10.31 06:48:20
@Sun9us: +1
Nem a designnal van gond, hanem a lejátszással.
Prága az árvízzel küzd, percről percre posztunkban folyamatosan követjük a legfontosabb eseményeket. Vasárnap lezárták a Károly-hidat, így már csak a beavatott markolók gördülhetnek végig a világ egyik leglátogatottabb épületén, hogy egy kicsit lazítsanak a lerakódó…..
josef_k 2013.06.03 23:09:53
@Pistike nem komp lett: Valóban nem lettél komp... :-/
Alternatíva Most kéne megállni 2013.03.10 09:55:28
Eleinte röhögtem az egészen: a Fidesznek már csak sósavas bácsik, ultrák és a demokráciában hívő fiatalok ellen bármikor megmozduló jobbikosok maradtak. Csak hát valójában gyilkosokat vezényelni a tüntetők ellen nem vicces. Kubatov Gábor már elkezdte megszervezni a párt…..
josef_k 2013.03.11 04:40:35
@Bertalan Kiss: "Kérdem én és minden egyetemet végzett ember – hogyan és milyen törvény alapján merészelitek ezt megtenni?"

Megtennéd, hogy az én nevemben nem nyilatkozol és kérdezel? Köszi.
"Állj ki azért, amiben hiszel még ha egyedül vagy is."  - Sophie Scholl Hetven éve ezen a napon végezték ki Sophia Magdalena Schollt (1921. 05. 09. – 1943. 02. 22.). A német diák és forradalmár fivérével a Die Weisse Rose, azaz A fehér rózsa erőszakmentes ellenállási…..
josef_k 2013.02.22 12:40:15
És ami döbbenet: az egyetemen, ahol tanult (Ludwig-Maximilian Egyetem), ahol a röplapokat terjesztette, ahol emlékhelye van, emléktáblája a Fehér Rózsának, ahol az egyetem előtt is emlékmű van (röplapok a járdán), az ott tanuló diákok többsége nem tudja/tudta, hogy ki volt ő, illetve hogy ugyanarra az egyetemre járnak.
Freisler, aki halálra ítéli, a wannseei konferencia résztvevője, 1945-ben bombatámadásban hal meg, a felesége a 70-es évek végéig kapja a hadiözvegyek kiemelt nyugdíját, pár évre elveszik, majd visszaadják a kiemelt nyugdíjat.
Jakob Schmid, az egyetem gondnoka, aki feljelenti és fel- vagy "letartóztatja" Schollékat, 1946-ban 5 éves börtönbüntetést kap, valamint elveszti jogosultságát a nyugdíjra. Védekezése a bíróság előtt a megszokott: "csak a kötelességét tette". 1951-ben szabadul, helyreállítják a nyugdíjjogosultságát, és 1964-ben 78 éves korában hal meg.
Miközben sokkal azzal védekeznek, hogy "a kötelességüket teljesítették csak", addig egy bizonyos Traudl Junge - aki Hitler utolsó titkárnőinek egyike volt, és Schollékhoz hasonlóan ugyancsak müncheni -, azt mondja később, hogy lehetett volna azzal védekezni, hogy nem tudott az egészről, de amikor látta Sophie Scholl emléktábláját, és látta, hogy Sophie Scholl ugyanabban az évben született, mint ő, és akkor végezték ki, amikor ő Hitlerhez került, és rájött, hogy a fiatalsága nem elég kifogás, és hogy talán meg lehetett volna tudni dolgokat korábban is...
Emlékezni kell... (és persze jó a cikk is, nekem tetszett)
Megint régebbi fotók, csak úgy: a Thököly út már a 67-es megszüntetése után, de még akkor, amikor a vágányok használhatóak voltak. A nagytestű villamos-cet utat tör a Thököly úton tömött rajokban úszkáló olajoshalak közt 2003 áprilisában. Mint azt látni lehet, a…..
Nincs alkalmasabb pillanat az év végénél arra, hogy az ember újraolvassa a korábbi írásait. Nincs jobb viszonyítási pont annál, mint amikor összevetjük a mai tudásunkat a régebbivel, különösen, ha azok nem is ismeretek voltak, inkább csak a jövőre vonatkozó feltételezések.…..
josef_k 2012.12.30 23:57:35
@3dom'f'speech: Ez a Török Gábor tudhat valamit, mert én meg épp azt látom az elemzéseiből, hogy egyértelműen a Fideszt próbálja védeni - akár már a témaválasztással (vagy azzal, hogy mely témákra nem tér ki)... :) Gondolok itt pl. "a kormányt félreismerik és félreértelmezik" részre...
Lehet, hogy mindenféle törekvésem ellenére elvakult vagyok, de nekem az elmúlt másfél évben ez jött le, és érdekes, hogy van, aki épp ellenkezőleg látja...
Hiába temetnék már, a világon körbeszáguldó Gangnam Style-jelenség nemhogy lecsengett volna, hanem egy-egy prominens személyiség - legutóbb az Egyesült Államok elnöke, a londoni polgármester és Madonna - révén egyre tovább dagad. A dél-koreai énekes, Psy zenés videója…..
Az LMP kongresszus (hímnemű) küldöttei megittak 3-4 korsó sört a büfében, majd a természet parancsának engedelmeskedve kerestek egy elhagyatott helyet, benyúltak a nadrágjukba és megtalálták a töküket. Vagy (a nyelv csapdájában vergődve) a nőnemű küldöttekre lefordítva…..
josef_k 2012.11.18 20:20:57
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
josef_k 2012.11.11 20:56:03
A kérdésekre sikerült kicsit demagóg válaszokat adni (pl. a felsőoktatásban Fidesz-javaslat vagy teljes ingyenesség), de azért el lehet velük játszogatni, csak sok értelme nincs. A kérdések összefüggnek, miként a válaszok is.
Én pl. alapvető fontosságúnak tartom, hogy bevezessék a második adókulcsot. De hogy ezt milyen határtól és hány százalékkal, azt akkor lehetne megmondani, ha lehetne látni, hogy mekkora a kiadás. Én egyszerűen abból indulnék ki, hogy mennyi pénze van az államnak, milyen kiadásai és bevételei vannak. Meg kellene nézni, hogy hol lehet csökkenteni a kiadásokat (pl. nyugdíjbefagyasztás), és növelni a bevételeket (pl. adók) - úgy, hogy ezt a társadalom (vagy egy-egy érintett rétege) elviselje. A kétezer forintos havi nyugdíjemelés jelentősen megterhelné a költségvetést, miközben sok esetben nem javítana jelentősen a nyugdíjas helyzetén; a nagyon alacsony nyugdíjnál viszont nyilván igen, tehát pl. egy bizonyos nyugdíjösszeg alatt meg kellene adni. Ezeknek a határoknak a megállapítása azonban nem egyszerű dolog.
Remélem, hogy még a választások előtt minden érintett elmondja, hogy mit tervez, mert Orbán sem mondta meg előre pl., hogy majd fizetőssé teszi a felsőoktatást, hogy a magánnyugdíjvagyonnal mit tervez (remélem, értékeli valaki az eufemisztikus megfogalmazásomat), iskolák és egyéb intézmények államosítása stb., ellenben amit elmondott (pl. pedagógus-életpálya), abból pedig nem valósul meg sokminden. És ezt azért elég nehéz csak az elmúlt 8 évre és az IMF-re kenni...
De lássuk a lehetőségeket, és akkor akárhogy választ a nép, az az ő választása lesz. CSak tartok attól, hogy más lesz a választási program és más a kormányprogram...
1967. október 21-én Washingtonban ezrek mentek el a vietnámi háború elleni béketüntetésre. Az ekkor készült fénykép - mely a Flower Power mozgalom egyik szimbóluma lett - tette igazán ismertté Marc Riboud francia fotográfust. A fotón látható középiskolás lány - a 17 éves Jan Rose Kasmir - egy…..
josef_k 2012.06.24 15:03:11
@Dr. Cica75: A szépség relatív dolog... És itt talán nem is ez a legfontosabb... :-/
A KARD Bajnai Godot-ra várva? 2012.03.16 08:36:00
A 15-i napra vonatkozó baljós forgatókönyv, amelyet e blogon is felvetettünk, szerencsére nem vált valóra. Bár a Kossuth téri gyűlésen nyilvánvalóan többen voltak, mint a Milla erzsébethídi összejövetelén, a Két tömeg uralta az ünnepet üzenetet azért sikerült elérni. Arra…..
josef_k 2012.03.16 10:28:42
@Kara kán: Milyen 250 ezer, talán inkább 2 millió? (Vagy Philip most nem volt ott?)
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..
josef_k 2012.02.19 09:56:46
@mistinguett: Azért egész konkrétan más kontextusban írtam, azt, hogy "[...] hibának tartom, ha Vona Gábort és a Jobbikot elfogadnák". Arról beszéltünk, hogy szerinted a kommunikáció a társadalmi együttélés alapfeltétele, én pedig azt mondtam, hogy bizonyos kommunikáció a másik elfogadását jelenti. Példaként hoztam fel azt, amikor valaki úgy kommunikál egyenrangú félként a másikkal, hogy a kommunikáció nem kötelező.

A Jobbikot mint parlamenti pártot elfogadták, és a választások alapján ott van a helye a parlamentben. De amikor egy vitára én döntöm el szabadon, hogy kit hívok meg, akkor egy szélsőséges párt vezetőjét szerintem nem szabad meghívni. (És szándékosan írom azt, hogy szabadon döntöm el és azt hogy nem szabad meghívni, hiszen pl. Megteheted, hogy a strandon a vízbe pisilsz, de mégsem teszed meg - főleg nem a partról.)

Egy esetleges oknyomozó riportban természetesen meg kell szólaltatni a gárdistákat, lásd pl. a Dübörög a nemzeti rock c. filmet. De az oknyomozó riport példája szerintem itt sántít, hiszen itt nem oknyomozás volt, hanem beszélgetés. Az oknyomozásnál van egy riporter, aki bemutat valamit, azt esetleg elemzi (vagy nem), de a lehetőségekhez képest az adott területet körbejárva bemutat valamit. Ott vannak interjúalanyok és a riporter, itt pedig volt három egyenrangú fél, köztük egy szélsőséges párt vezetője, akit így beemeltek az elfogadottak közé.

@mistinguett: Hát akkor a politológus hogy engedhetné meg magának, hogy nem hívja meg ugyanezt a Jobbikot?

Úgy, hogy a rendezvény címe "Tárcatükör" volt, a belügyi tárca munkájáról volt szó. Itt nem volt kötelező Vona Gábor meghívása és a közös beszélgetés. Ezért szerintem a politológus bőven megengedhette volna, hogy nem hívja meg a Jobbikot.

@mistinguett: Vagy a stílussal volt baj, azzal, hogy nem éreztette TG Vonával, hogy egy csótánynak tartja? De hát az se lenne "tudós" hozzáállás.

Nem, nem. Ha már meghívta, akkor viselkedjen vele normálisan. Ebben egyetértek veled. (Csak szerintem nem kellett volna meghívni.)
josef_k 2012.02.19 10:04:49
@Húsleves: Azt hiszem azzal kevesen járnának jól, ha én mondanám meg, hogy kikkel ne álljunk szóba. És szerintem csak egy ember vagy egy párt vagy egy csoport nem mondhatja meg a tutit. Vannak alapvető európai értékek, amelyekhez illendő tartania magát az embernek.

Nyilván a kép nem mindig egyértelmű, ezért van szükség a vitákra. A Jobbik esetében szerintem egyértelmű a kép.
Nem tudok elszakadni a szalonos példától: ha elmész egy klubba, akkor egyrészt néhány szabályt nem kell elmondani neked, tudod, hogy mik az alapvető normák, másrészt ha nem tudod, megkérdezed, és megporóbálsz aszerint viselkedni. Ha ez nem megy, akkor vagy nem hívnak meg abba a klubba vagy te nem akarsz legközelebb odamenni. A Jobbikkal az a gond, hogy el akar menni a klubba és fel akarja rúgni a szabályokat.
Az utolsó mondatoddal nem tudok mit kezdeni, nem tudom, hogy jön a témához.
josef_k 2012.02.19 10:24:19
@mistinguett: Egyetértek.